Avui, durant la sessió de negociació asiàtica, WTI El petroli cru no va poder aturar la ratxa de pèrdues dels primers dies, mantenint-se deprimit al voltant del nivell de 52,50 dòlars, ja que el nombre cada vegada més gran de casos de COVID-19 ha despertat preocupacions per la debilitada demanda de combustible, després que el Regne Unit imposés restriccions de viatge. Mentrestant, la Xina (el segon consumidor de petroli del món) també ha decidit limitar els viatges de Cap d’Any lunar, en un intent de prevenir un augment dels casos de COVID-19, que va exercir una pressió addicional sobre els preus del cru.

A més, el sentiment baixista que envolta els preus del cru també es podria atribuir a l’estat d’ànim del mercat, que afavoria el dòlar segur dels Estats Units i pesava sobre el cru, ja que el dòlar nord-americà sol passar de manera inversa al cru. L’estancament dels estímuls nord-americans i el conflicte entre la UE i el Regne Unit per la manca de vacunes a la Unió també van jugar un paper significatiu a l’hora de soscavar els preus del cru. En contrast amb això, les optimistes dades EIA publicades ahir, que mostraven un augment més gran del que s’esperava del cru de EUA, continua desafiant el biaix baixista del cru. L’optimisme lligat al desplegament de vacunes COVID-19 també contribueix a limitar les pèrdues més profundes en els preus del cru. De moment, el cru cotitza a 52,61 dòlars i es consolida entre 52,31 i 52,80.

 

Com ja hem esmentat, el cru va rebre un impuls de les optimistes dades d’EIA, que van indicar un augment més elevat del subministrament de cru dels Estats Units del que s’esperava, cosa que els inversors van acreditar per un augment de les exportacions de cru dels Estats Units i una disminució de les importacions. Pel que fa a les dades, l’informe EIA mostrava un sorteig de 9.910 milions de barrils per a la setmana acabada el 22 de gener, en comparació amb el sorteig de 430.000 barrils de les previsions i el sorteig de 4.351 milions de barrils reportat la setmana anterior. També convé recordar que aquest sorteig va ser el més gran registrat des del juliol de 2020.

Tot i les dades de suport, el nombre cada vegada més gran de casos de COVID-19 a nivell mundial ha empès a més països, com el Regne Unit i la Xina, a mesures de tancament profunds, cosa que ha provocat un augment de les preocupacions de la demanda de combustible, que han contribuït a les pèrdues de cru. Segons l’últim informe, el primer ministre del Regne Unit, Boris Johnson, ha declarat una restricció als viatgers de 22 països d’alt risc que han informat de variants del virus, inclosa Sud-àfrica. Els viatgers d’aquests països hauran d’estar en quarantena durant deu dies i se’ls prohibeix els viatges d’anada, tret que hi hagi motius excepcionals. Val la pena recordar que el Regne Unit està tancat des del gener, amb escoles, restaurants i pubs tancats, i la gent aconsella quedar-se a casa el màxim possible. Escòcia, Gal·les i Irlanda del Nord, els governs dels quals prenen les seves pròpies decisions sobre mesures contra el coronavirus, també s’enfronten a moltes restriccions.

 

A l’altra banda del planeta, la preocupació de la demanda de combustible a la Xina (el principal importador mundial de petroli) està guanyant més atenció, ja que s’espera que el recent brot de casos de COVID-19 posi un mal a la temporada de viatges de l’any nou lunar. Val a dir que els vols sortint de Xangai ja s’estan cancel·lant. Per tant, els problemes COVID mantenen la indústria energètica sota pressió, que al seu torn està pressionant el cru de major rendiment.

 

El mercat de renda variable global no va poder aturar el seu comportament negatiu del dia anterior, mantenint-se agre el dia, enmig de la manca de dades / esdeveniments importants. Mentrestant, l’estancament dels estímuls nord-americans i el conflicte entre la UE i el Regne Unit per la manca de vacuna a la zona també van exercir una pressió a la baixa sobre el sentiment del mercat. A més, un altre motiu del sentiment de risc del mercat també es podria associar amb els problemes i els dubtes del coronavirus (COVID-19) sobre la recuperació econòmica mundial..

 

Com a resultat, el dòlar nord-americà de gran abast va aconseguir ampliar la ratxa de victòries dels primers dies, mantenint-se alcista durant la sessió asiàtica, ja que els inversors encara prefereixen invertir en actius de refugi segur després del sentiment del mercat de risc. Val la pena recordar que les accions nord-americanes van experimentar el descens percentual més gran en 1 dia en tres mesos durant la sessió anterior, amb les accions asiàtiques en tendència descendent el dijous. No obstant això, els guanys del bitllet verd es van considerar com un dels factors clau que van mantenir els preus del petroli sota pressió, ja que el USD més feble tendeix a fer més barat la compra de cru per als titulars d’altres monedes. Mentrestant, a les 20:54 ET (1:54 GMT), l’índex del dòlar nord-americà, que fa un seguiment del bitllet verd enfront d’un dipòsit d’altres monedes, havia augmentat un 0,06%, fins al 90,642..

Seguint endavant, els comerciants del mercat mantindran els ulls posats en la lectura preliminar del PIB nord-americà del quart trimestre (T4), que s’espera que arribi al 3,9% QoQ, enfront del 33,4% anterior. Mentrestant, els catalitzadors de risc familiars, com la geopolítica i els problemes del virus, també seran claus per vigilar. Bona sort!

Sorry! The Author has not filled his profile.

Add Your Comment