La indústria dels mitjans de comunicació sempre ha mostrat un gran interès pel domini de la cadena de blocs i de les monedes digitals, especialment el bitcoin. Durant els anys anteriors, la mateixa criptomoneda ha estat un dels temes més discutits i seguits en tot el camp de la tecnologia digital amb un atractiu massiu.

Per descomptat, gran part d’aquesta cobertura va ser mal informat o simplement esbiaixat, principalment en aquells moments en què hi havia una tendència a la pèrdua de valor al mercat. Tot i que aquestes oscil·lacions es van produir gràcies a diversos motius, els mitjans de comunicació habituals sovint els utilitzaven per proporcionar prediccions del seu judici final del seu futur.

Avui, cap d’aquestes no ha arribat a bon port i el domini de la moneda digital es manté fort, amb majúscules de mercat cada vegada més grans no només en bitcoin, sinó també en altres monedes digitals, inclòs el nou pes pesat, Ethereum. Poques vegades si alguna vegada aquesta forma de cobertura va ser realment malintencionada o dissenyada per causar danys a la comunitat blockchain, no obstant això, encara va produir danys.

Però, al mateix temps, hi havia un corrent subjacent de professionals dels mitjans de comunicació que van copsar el concepte de criptomonedes i blockchain ja que coses que en un moment determinat revolucionaran la manera com es fan els negocis, si no el món sencer. Un desenvolupament recent de la part superior de diversos gegants mediàtics demostra que això és cert en una mesura encara més gran.

Una nova plataforma Blockchain

Comcast, una important companyia de telecomunicacions dels Estats Units, va anunciar que està realitzant una plataforma blockchain que se centrarà en la prestació de serveis publicitaris. El mateix conglomerat que la seva branca publicitària està formant una associació amb NBC Universal, Disney, Mediaset Italia, grup TF1, Channel 4 i Cox Communications amb l’objectiu d’ampliar aquesta plataforma.

Actualment, se sap que portarà el nom de “Blockchain Insights Platform”. L’objectiu de la plataforma és fer que el procés de publicitat sigui molt més transparent i eficient, ja que permet als professionals del màrqueting i a xarxes senceres que coincideixin amb les dades que posseeixen relacionades amb els seus clients amb els proveïdors de contingut..

Això es faria de forma anònima i amb la missió de determinar quin programa d’una xarxa té l’oportunitat de proporcionar els millors resultats relacionats amb un anunci concret de producte. La solució sembla una aplicació intel·ligent del potencial blockchain que, al mateix temps, no seria un procediment ecològic.

En canvi, un sistema de recodificació de les dades actuals del client permetria a la cadena de blocs determinar els resultats que generalment anirien els anunciants. Això significa que la configuració de la plataforma Blockchain Insights no exigiria una gran quantitat de diners ni de temps per completar-se.

Un nou enfocament de les dades

Marcien Jenckes, que és el president de publicitat de Comcast Cable, va explicar la plataforma més a fons. Va dir que aquest nou enfocament tecnològic permetria que l’anunci en vídeo es dirigís a les dades en una mesura encara més gran que ara. Tot seguit, això oferiria als professionals del màrqueting l’oportunitat de millorar la seva orientació, planificació, execució i mesurament dels resultats, de manera que el procés de publicitat a la indústria televisiva aconsegueixi encara més valor per a les dues parts implicades..

El que fa que l’anunci sigui encara més gran és el fet que aquesta és la primera entrada formal de Comcast a l’espai blockchain. La companyia ha mostrat interès pel domini anteriorment, principalment comunicant-se amb 21 Inc., una empresa de bitcoins sobre la manera com podria utilitzar l’operació minera per proporcionar alguns avantatges als seus usuaris. Tanmateix, res més no va sortir dels mateixos contactes i Blockchain Insights Platform és el primer exemple d’un projecte real i en desenvolupament.

Actualment, el grup busca un llançament oficial de la plataforma en algun lloc el 2018 i ara està buscant socis en forma de fabricants de dispositius, distribuïdors i xarxes a Europa i als Estats Units que estiguin disposats a participar-hi. És cert que la resposta serà substancial si per cap altra raó que per altres empreses, intenten explorar quina forma exacta de tecnologia de blockchain emprarà el projecte Comcast.

Buscant l’ajust natural

Els motius de Comcast, com la majoria dels altres proveïdors de contingut tradicionals, són clars en aquesta situació, ja que els antics models de publicitat s’estan esgotant lentament com a principals mecanismes d’ingressos. El pessic d’aquest procés es nota a tota la indústria i les seves branques relacionades, amb moltes empreses que lluiten per aconseguir els caps de setmana amb els mecanismes publicitaris tradicionals. Inicialment, el problema es va centrar en els camps d’impressió i publicació de text, on els anuncis PPC es van suprimir amb bloquejadors d’anuncis i altres mitjans de control de la publicitat..

Ara, pocs anys després, no hi ha cap camp del negoci dels mitjans que no hagi sentit la pressió de l’avanç tecnològic modern i, clarament, la televisió no és diferent. També aquí han aparegut grans disruptors, alguns dels quals, com HBO, utilitzen models híbrids amb gran èxit. Altres, com Netflix, apliquen un enfocament completament poc ortodox a la publicació de contingut de TV i fins ara proporcionava grans recompenses, sovint a costa dels actors de la indústria que canvien lentament..

La plataforma Blockchain Insights de Comcast s’ha concebut per utilitzar alguns dels elements d’èxit de la segmentació per públic que han estat tan eficaços en línia, principalment a les xarxes socials. És probable que la part relacionada amb l’anonimat es proporcioni perquè ningú pugui acusar la xarxa de vendre o arrendar dades personals dels seus usuaris.

Tot i això, no hi ha cap garantia que aquestes formin un ajust natural que busquen les empreses incloses. En canvi, aquesta visió pot ser molt més adequada per a anuncis de gamma mitjana-baixa, mentre que els anunciants de televisió podrien estar buscant una exposició més forta a la força bruta amb aquells mitjans que remenen l’olla, com l’esmentat Netflix.

Blockchain Sí, pagaments digitals No

A mesura que es desenvolupa la plataforma Blockchain Insights, és interessant assenyalar que no hi ha cap referència a una possibilitat de pagament que inclogui monedes digitals. Bitcoin podria estar batent rècords i la gent de tot el món ho fa servir per obtenir qualsevol préstec jugar amb BTC, però, tot i així, les grans empreses com Comcast se’n desvien. D’aquesta manera, el mateix sistema continua la pràctica de mostrar poc interès per les tecnologies que donaran lloc a un retard en l’inici i, irònicament, aquest principi es presenta fins i tot quan la mateixa empresa intenta incloure innovacions.

Font: CoinDesk

Sorry! The Author has not filled his profile.

Add Your Comment