Quan entreu al negoci del comerç de divises, heu d’identificar els aspectes que us caracteritzen com a comerciant. Molts comerciants nous intenten imitar els estereotips de Wall Street que han vist a les pel·lícules, però aquest és l’error més gran que es pot cometre. Els nous operadors de divises ofereixen una inversió excessiva i estan sobrecarregats perquè volen arribar al seu primer milió tan aviat com sigui possible, i aquesta mentalitat finalment provoca un fracàs.

Els principals comerciants identifiquen els punts forts i febles de la seva personalitat i planifiquen operacions segons el seu tipus de personalitat. També inverteixen una quantitat adequada de fons amb els quals se senten còmodes i que no trenca el seu compte en cas de pèrdua. A més, hauríeu de planificar la vostra negociació segons el temps que tingueu disponible. En aquest article, parlarem de com ajustar el comerç a la vostra personalitat.

La vostra personalitat comercial pot marcar la diferència entre guanyar i perdre

La vostra personalitat comercial pot marcar la diferència entre guanyar i perdre

Tipus de personalitat

No som robots, cada persona és diferent i cada comerciant és diferent, per tant, tothom té una opinió diferent sobre el mercat. Si pregunteu als comerciants i economistes sobre quin serà el preu al dia següent, tothom donarà una resposta diferent. Al cap i a la fi, això és el que fa un mercat; no n’hi hauria cap si tothom tingués la mateixa mentalitat. A més de tenir diferents opinions sobre la direcció del mercat, les persones també tenen personalitats diferents. Alguns de nosaltres som més impulsius i més actius al mercat, mentre que més tipus de pacients tendeixen a obrir nous oficis amb menys freqüència. Vegem els avantatges i les desavantatges d’ambdós tipus de comerciants.

Impulsiu: el mercat de divises és molt voluble i cal actuar ràpidament; hauríeu d’obrir una posició si veieu una bona oportunitat i sortir ràpidament si el vent canvia. Els comerciants impulsius són bons en això. Però ser impulsiu té alguns desavantatges pel que fa al comerç de divises: són inquiets i entren al mercat (compra o venda) massa aviat, cosa que sovint resulta en operacions mal jutjades. Aquest tipus de comerciants solen intentar perseguir el preu en lloc d’esperar que els arribi el preu. Quan analitzo el mercat, estableixo nivells on em sento còmode obrint un comerç i després espero que el preu arribi a aquests nivells. Aquests nivells poden ser suport / resistència previs, línies de tendència o nivells en què es troben mitjanes mòbils, etc. Si veneu EUR / USD massa d’hora, haureu d’estirar la pèrdua de parada perquè estigui per sobre de la resistència o de la línia de tendència descendent. . El vostre objectiu d’obtenir beneficis també serà menor; per tant, augmenta la relació risc / recompensa.

L’altre desavantatge d’aquest tipus de personalitat és que aquests comerciants tendeixen a tancar les seves operacions massa aviat, limitant el potencial guanyador. Si heu analitzat el mercat i heu fet un pla sobre un parell de divises, us hi hauríeu de fixar. Sé que el mercat canvia contínuament i, de vegades, hem d’alterar les operacions en el camí o tancar-les abans d’hora, però en general hem de seguir el nostre pla. Reduir les operacions per 20 pips o deixar-los executar el curs complet per 200 pips, fa una gran diferència a final de mes quan calculeu el vostre benefici / pèrdua.

Tot i això, hi ha molts comerciants impulsius que obtenen molts beneficis per ser impulsius. Si sou un comerciant d’aquest tipus, oferirem algunes estratègies comercials que coincideixin amb la vostra personalitat a la segona part d’aquest article. Només has de descobrir i acceptar la teva personalitat. Què tan impulsiu sou a la vida real? Ets pacient o ets una persona que vol fer les coses el més aviat possible? Teniu una picor de tancar una operació un cop l’operació tingui beneficis o els deixeu executar el curs complet? Per tant, esbrineu la vostra personalitat i llegiu la part 2 d’aquest article per esbrinar quina estratègia funciona amb la vostra personalitat.

Conservador: ser pacient és necessari per a aquest joc; a l’hora de negociar s’ha de ser tranquil i prudent. Com hem esmentat anteriorment, no voleu operar massa d’hora ni sortir massa d’hora. Però, al mateix temps, el forex és un mercat molt dinàmic i, de vegades, haureu de prendre decisions ràpidament. Si el preu s’acosta al nivell previst, heu de prémer el gallet. Al cap i a la fi, esteu al mercat per guanyar diners.

El preu no sempre arriba exactament al pip que heu planejat en funció de l’anàlisi del vostre gràfic. Per tant, si el preu és a pocs pips, hauríeu de córrer el risc i obrir la posició (almenys això és el que faig). Els comerciants massa prudents acostumen a perdre moltes bones oportunitats, cosa que redueix molt els beneficis i pot acabar amb pèrdues a finals de mes.

Els comerciants massa pacients tampoc poden adaptar les operacions obertes als canvis del sentiment del mercat. Si el sentiment del mercat es gira, haureu de tancar el comerç tan aviat com sigui possible amb el benefici que tingueu. Quan intercanvieu divises, un comerç guanyador pot resultar en una gran pèrdua si no us adapteu ràpidament al mercat.

Igual que el tipus de comerciant impulsiu, els comerciants pacients també poden guanyar diners amb el comerç de divises, només han de saber i acceptar que són comerciants conservadors abans de triar una estratègia de comerç de divises. Per tant, pregunteu-vos la pregunta següent: “Sóc una persona conservadora a la vida real a la qual no li agrada arriscar massa?” A més, hauríeu de saber la vostra paciència perquè les estratègies comercials per als comerciants conservadors requereixen paciència. Es basen en mantenir obertes les operacions durant moltes hores o dies. Si no sou molt pacient, treballeu sobre aquest tret, perquè pot ser vital per fer uns bons símptomes.

El comerç de divises és una activitat humana; i sovint és una feina molt estressant, sobretot si sou fora de la vostra zona de confort. No es pot moure ni canviar el mercat ni pot canviar la seva personalitat, però sí el mètode de negociació. Heu d’aplicar una estratègia comercial que coincideixi amb la vostra personalitat per estar dins de la vostra zona de confort i tenir èxit en aquest negoci. Però primer heu de descobrir el vostre tipus de personalitat i acceptar-lo. Un cop ho hàgiu fet, és fàcil trobar l’estratègia comercial adequada per a vosaltres. A la segona part d’aquest article, destacarem algunes estratègies comercials per a cada tipus de comerciant.

Sorry! The Author has not filled his profile.

Add Your Comment