El començament de maig de 2017 va proporcionar definitivament a la comunitat de divises digitals algunes excel·lents notícies. En primer lloc, Bitcoin ha batut oficialment el seu rècord de moneda única venuda per més de 1400 dòlars. Al mateix temps, l’èter va assolir un preu superior als 80 dòlars, continuant una espectacular pujada per a un actiu digital relativament nou. Tot això succeint, ningú pot culpar a tantes persones i fins i tot empreses d’aquest domini que estiguin entusiasmades amb el futur proper i amb el que aporta..

Però, tot i que les notícies dels mercats solen ser positives, ara hi ha un desenvolupament a escala nacional relacionat amb la moneda digital personalitzada. No són res de nou, però en aquest cas, el que és impressionant és el fet que l’estat real de Noruega i el seu banc central nacional van començar a investigar una manera de crear i iniciar la seva pròpia moneda digital..

En un clima on moltes nacions desenvolupades, paradoxalment, defugen o ignoren la moneda digital, sembla que s’hagi decidit seguir amb un pla diferent. La majoria dels elements d’aquest pla encara s’estan analitzant, les notícies encara mostren que hi ha llocs on la idea d’utilitzar moneda digital no és només quelcom que cal tirar endavant pel camí cap a la propera entitat de presa de decisions..

Aquests són els fets clau relacionats amb el fet que el Banc Central Noruec està entrant en el camp de la investigació i el desenvolupament de blockchain.

Norges Digital Currency

Norges, el banc central de Noruega, va revelar recentment que està en les seves fases inicials d’investigació sobre el potencial per emetre la seva pròpia moneda digital. La declaració va venir del subgovernador de Norges Bank, Jon Nicolaisen, que va parlar a l’Acadèmia Noruega de Ciències i Lletres.

Va dir que hi ha una clara ascensió de les monedes digitals, que avui s’utilitzen àmpliament per a coses que van des de bingo bitcoin a coses com inversions de milions de capitals realitzades exclusivament en criptomoneda, inclosa la inversió en bitcoins. Per aquest motiu, el vicegovernador va dir que és important percebre el projecte de recerca Norges a la llum d’un món on l’ús de criptomonedes serà habitual..

Va afegir que aquest tipus de valor monetari és especialment interessant per a alguns tipus d’usuaris, inclosos factors com els sistemes operatius d’igual a igual i l’anonimat dels usuaris. Aquí, sembla que Norges va abordar el tema amb una interessant dosi de pensament pragmàtic. En la mateixa declaració, Nicolaisen va dir que ja hi ha cadenes de blocs privades, inclòs el bitcoin, que ja estan al mercat i que ofereixen aquestes funcions.

Segons ell, aquests poden continuar funcionant fins i tot en cas de fracàs total dels sistemes bancaris. Només és necessària una connexió a Internet i poden continuar funcionant sense parar, igual que els sistemes que l’utilitzen a gran escala, com Esports electrònics i moltes altres empreses només en línia.

Funcions potencials de moneda digital

Gràcies a totes aquestes realitats del domini actual de la moneda digital, Norges Bank va decidir intentar imitar-ne algunes per al seu propi projecte. Per això, ara es planteja construir una moneda digital que els seus clients puguin tenir en un compte al banc, eliminant la necessitat d’una cartera digital externa addicional..

Una altra opció inclou la creació de Norges Bank per una aplicació que permetria pagaments anònims més similars als efectius que les transaccions tradicionals. També sembla que el banc està disposat a explorar opcions encara més audaces dins de la seva recerca i a trobar un model que s’adapti tant al seu marc de referència de desenvolupament com a les necessitats dels seus clients..

De moment, ambdues opcions semblen una via vàlida per a futures exploracions i possibles projectes pilot. Un cop validat, el banc Norges no tindria dificultats importants per transportar la idea al nivell d’un producte actiu disponible sota la seva marca. Això seria cert almenys per al mercat nacional.

Una altra iniciativa del Banc Central

Per a qualsevol persona que cobreixi el domini de les monedes digitals i el blockchain, en particular, no hi ha notícies en la idea que un banc central estigui experimentant amb aquesta forma de FinTech. En aquest moment, diversos grans bancs centrals estan treballant en iniciatives similars, inclòs el Banc Central de la Xina, que al mateix temps intenta frenar intercanvis nacionals de bitcoins. Però, el representant de Norges encara va afirmar que els seus esforços són crucials per al futur estat de l’ecosistema financer.

Va dir que per a molts consumidors, els diners electrònics podrien ser una gran alternativa si no volen ingressar diners en efectiu en un banc tradicional, ja que el procés funciona avui. A l’altre extrem d’aquesta equació, els bancs tenen la capacitat d’atraure clients mitjançant els tipus d’interès que ofereixen.

No obstant això, el Norges Bank creu que la capacitat dels bancs de generar beneficis i estendre el crèdit es podria veure afectada substancialment quan les noves formes de diner electrònic entrin en ús generalitzat. En aquesta senzilla idea es pot afirmar tota la motivació de fons d’aquest banc central: canviar o afrontar problemes potencials a causa del canvi global que s’està produint independentment del que passi.

L’ecosistema de Noruega

A part de la posició intel·ligent del banc central, tot el país de Noruega té una sèrie de beneficis que facilitarien qualsevol moneda digital amb seu a nivell nacional. En primer lloc, la població del país és reduïda, però està recolzada per un aparell estatal extremadament ric i una agenda socialdemòcrata estable. Això proporcionaria una base per a l’accés igualitari a la moneda digital, independentment de la seva forma.

Aleshores, el país no es troba a la UE, cosa que li permet eludir qualsevol problema que els estats membres pateixen potencialment quan aquest tipus d’iniciatives entren en joc en altres llocs. A més, el país té un sistema econòmic desenvolupat i divers, de manera que aquests tipus de serveis FinTech podrien ser fàcilment acceptats pels ciutadans, especialment aquells que viuen a regions remotes on qualsevol tipus de desplaçament demana molts esforços..

Aquí, tenir un mitjà addicional només per gestionar finances personals, o fins i tot aquelles que pertanyen a petites empreses, podria ser un gran avantatge. Amb tot això per Norges Bank, no hi ha cap raó per dubtar que la investigació actual es pugui convertir fàcilment en un dels primers actius financers digitals nacionals al món..

Font: CoinDesk

Sorry! The Author has not filled his profile.

Add Your Comment