En el passat, hem publicat part 1 i part 2 de la psicologia dels comerciants. El primer article tractava d’identificar quin tipus de comerciant podríeu ser. Vam escriure que és possible que vulgueu fer una prova de personalitat per veure on us situeu en el continu de l’impulsiu al conservador. Al segon article, presentàvem als lectors algunes estratègies de comerç de divises explicant quina era la més adequada per a cada tipus de psicologia dels operadors de divises..

No és important quants oficis guanyeu, sinó quant guanyeu quan ho feu

En aquest article, analitzarem el següent pas lògic per crear el vostre pla de comerç de divises: aplicar la vostra estratègia comercial. Aquesta és una part molt important del comerç de divises, si no la més important. Una de les cites més famoses del comerciant George Soros és “No és important si és correcte o equivocat, sinó quants diners guanyes quan tens raó i quant perds quan estàs equivocat”. . Aquestes són paraules encertades d’un comerciant / especulador forex amb èxit. És un nom conegut de divises.

Aquestes paraules em van venir al cap quan va decidir vendre el dòlar australià contra el dòlar nord-americà fa uns tres anys, quan aquest parell cotitzava al voltant del 1,05. La seva estratègia era fonamental; va predir un descens dels preus de les matèries primeres i un enduriment de la política monetària per part de la FED. Dos anys més tard, AUD / USD es va trobar amb uns 35 cèntims més baixos i es va rumiar que va guanyar més de mil milions de dòlars en aquell comerç.

Com sabem, l’estratègia de divises és important i de vegades no s’equivoca, però el més important a l’hora de negociar és la implementació de la vostra estratègia. Si apliqueu correctament, les vostres victòries seran més grans i les vostres pèrdues més petites. Però, com podeu implementar la vostra estratègia de divises de la millor manera possible? Aquests són alguns consells:

El primer pas és el més gran – Una de les raons més importants per perdre en divises és dubtar en prémer el disparador quan l’estratègia de divises indica que hauríeu d’obrir una posició de divises. Si mireu el gràfic setmanal EUR / USD a continuació, la mitjana mòbil de 100 (MA) en verd rebutja clarament el preu de la fletxa negra. Tant l’estocàstic com l’índex de força relativa (RSI) estan sobrecompres i l’espelma d’aquella setmana es va tancar com un martell cap per avall, és a dir, és probable que es produeixi una possible inversió de tendència.

Tots aquests indicadors mostren que l’EUR / USD cauria de nou. A més, l’àrea entre 1.15-1.17 va proporcionar resistència moltes vegades en un període d’un any. Com podeu veure, durant les pròximes tres setmanes, el preu ha baixat uns 500 pips. Ara això suposa una pèrdua de 500 pip i el vostre compte de divises hauria estat 500 pips més gran si haguéssiu fet aquest comerç. A més, els comerciants de divises solen perseguir el preu i entrar tard quan han perdut una bona oportunitat perquè es frustren, de manera que acaben venent a la part inferior o comprant a la part superior. Evidentment, això resultaria en una pèrdua. Per tant, si veieu una configuració perfecta segons la vostra estratègia de divises, no ho dubteu massa.

Tots els indicadors es van apuntar fa quatre setmanes

Construir un comerç lliure de riscos – Sense riscos ?! Com pot el comerç de divises sense riscos? Bé, un comerç de divises no pot estar lliure de riscos quan l’obriu, però pot evolucionar cap a una experiència lliure de riscos. Si tornem a prendre l’exemple de EUR / USD, imaginem que vau obrir una posició de divises de venda al 100 MA cap a 1.1610 amb una escala superior a 1.1730 (la màxima a l’agost de l’any anterior). Ara, quan va acabar la setmana, el preu era de 1,14, 200 pips més baixos i l’espelma setmanal tancada com a martell invers.

En aquest moment, esteu segur que el preu continuarà baixant en les properes setmanes. Ara podeu moure el stop loss al punt d’equilibri o fins i tot a la 1.1510. Això vol dir que guanyaria 100 pips encara que l’escenari d’inversió de tendències no es materialitzés. Per tant, crear una posició de divises sense risc és una part important de la vostra estratègia de divises. Però hauríeu d’aplicar-lo amb precaució, no podreu moure el vostre stop loss a un punt d’equilibri un cop la posició tingui un benefici de 5-10 pips. Heu de tenir paciència i esperar que el preu s’allunyi almenys a 50 pips del punt d’entrada. A continuació, podeu moure l’aturada de pèrdues per tal d’equilibrar-vos i convertir el vostre comerç de divises en una posició lliure de riscos.

Col·locació de guanyadors – De vegades, la direcció és molt clara. Prenem, per exemple, el parell EUR / USD. Estava força clar que el preu no s’estendria molt per sobre dels 100 MA en verd. Per tant, suposem que vau obrir una operació de venda de divises a 1,16. Aleshores, al final del dia, el preu es va reduir de nou per sota de 1,15. En aquest punt, les probabilitats que el preu continuï baixant són del 80%.

Així, què faries tu? Obriu una altra posició de venda de la mateixa mida que la primera. Com podem veure al gràfic diari següent, el preu va baixar els dies següents i va tancar la setmana a 1,14. En aquest moment, les probabilitats que el preu baixi més en les properes setmanes, augmenten encara més. Com hem esmentat anteriorment, el gràfic setmanal es va tancar com un martell cap per avall i els indicadors es van comprar excessivament. De manera que, de nou, obriu una altra posició de venda i moveu la pèrdua stop per a cada posició que es mantingui en un punt de desigual. Aleshores, podeu obtenir alguns beneficis a mesura que baixi el preu. Com va dir George Soros, “és quant guanyeu quan el comerç va al vostre favor obté beneficis”, de manera que en aquelles ocasions en què la direcció és clara, en treieu el màxim partit. No ho dubti … només cal aplicar aquest mètode.

Estava clar que el preu es desplaçaria cap al sud quan l’espelma diària formés un martell cap per avall

Perdre – Sabem que la vostra estratègia de divises no sempre apuntarà en la direcció correcta. Fins i tot quan tots els indicadors apunten en una direcció, pot passar alguna cosa al mercat de divises que ho canviï tot, i la vostra configuració perfecta es converteixi en un fracàs. El truc és reconèixer el fracàs i acceptar la pèrdua.

Quan planifiqueu el vostre negoci per primera vegada, seleccioneu els nivells de beneficis segons la vostra estratègia. Quan vaig obrir el comerç de divises de divises en EUR / USD prop de 1,16, vaig situar la pèrdua stop en 1,1650, aproximadament 30 pips per sobre dels 100 MA. Ho vaig fer perquè l’indicador que vaig triar per a la meva estratègia es basava en aquest MA. Vaig veure el 100 MA com la línia de la sorra; una vegada que es deixaria anar, no hi haurà cap altra resistència a prop per aturar la tendència alcista. Afortunadament, el preu va anar en la meva direcció, però si no ho hagués acceptat la pèrdua de 50 pip. Alguns comerciants continuen movent la pèrdua stop cada vegada més lluny i acaben perdent tot el compte. No es pot esperar que es produeixin miracles a la divisa i convertir un comerç al seu favor. Si la vostra estratègia mostrava un nivell de stop loss decent, seguiu-vos-hi, no podrem guanyar cada operació!

Una estratègia de divises és molt important, no es pot operar sense una estratègia de la mateixa manera que no es pot anar a la guerra sense un pla. Però sovint, la implementació de la vostra estratègia és més important que la pròpia estratègia. De fet, sovint les estratègies funcionen bé, són els operadors de divises els que les implementen de manera equivocada. Per tant, si voleu tenir èxit a les divises, haureu d’aplicar la vostra estratègia correctament, respectar les pèrdues d’aturades, afegir als negocis guanyadors, crear posicions lliures de riscos quan sigui possible i, per descomptat, intervenir quan la vostra estratègia us ho indiqui..

Sorry! The Author has not filled his profile.

Add Your Comment