Si porteu uns quants anys operant amb divises de divises, heu de saber que els mercats es mantenen força tranquils durant l’estiu i a l’hivern. Des de Nadal fins a la segona setmana de gener i durant tot el mes d’agost, els mercats financers es tornen força tranquils. Els moviments de preus són més reduïts i més lents a tots els mercats i els intervals són més visibles. Això passa perquè els grans comerciants de divises institucionals surten de vacances durant aquests dos períodes de l’any. Per tant, el mercat canvia durant aquests temps i hem d’adaptar-nos a aquests canvis per no quedar-nos malament massa sovint.

Identifiqueu el mercat

Durant els períodes de vacances, els mercats solen ser força avorrits, de manera que solen repetir-se durant períodes més llargs. Això significa que si un instrument segueix una tendència, aquesta tendència pot continuar durant dies i fins i tot setmanes. De la mateixa manera, si un parell de divises es negocia en un interval, es mantindrà dins d’aquest interval durant períodes més llargs de l’habitual. Això es deu al fet que el preu triga més en arribar d’un objectiu a un altre si l’acció del preu és bastant lenta. Això fa que sigui difícil localitzar els rangs perquè el parell pot evolucionar durant unes quantes sessions fins que arribi a l’altre costat del rang.

Fins i tot pot ser difícil identificar les tendències, ja que les recuperacions que sovint duren diverses hores o diverses sessions duren molt més ara. Un bon exemple és la recuperació en EUR / USD que va començar el dijous anterior. Sembla una tendència en si mateixa, però si es fixen en els gràfics de períodes de temps més elevats, només es tracta d’un seguiment de la tendència més gran. Per tant, hem de veure la imatge més gran per identificar si el mercat està de moda o està limitat i per això hem d’utilitzar gràfics de períodes de temps més grans.

El que ara sembla una tendència alcista és només un retrocés de la tendència alcista

Compte amb els falsos descansos

Atès que els mercats són silenciosos, durant els períodes de vacances el preu tendeix a mantenir-se força temps a prop d’un nivell de suport o resistència. Els rebots no són tan ràpids com en els períodes normals de negociació. Com a resultat, aquest nivell de suport i resistència es pot perforar o fins i tot pot haver-hi una ruptura. Però aneu amb compte, perquè pot ser que siguin falsos avenços abans que el preu es tiri de nou dins del rang. No és que no hi pugui haver escletxes, però són més rares. Com dèiem, els grans jugadors institucionals estan de vacances i els robots solen respectar aquests nivells importants. Per cert, els algoritmes continuen activats durant aquests períodes, de manera que no és tan dolent com abans fa una dècada pel que fa a la liquiditat.

Enduriu la vostra paciència

Com hem repetit moltes vegades, l’acció del preu és bastant lenta durant els períodes de vacances d’hivern i estiu, de manera que el preu triga més a fer moviments similars de mida. Tot i que el preu pot trigar uns quants dies a passar d’un costat a l’altre del rang en èpoques normals, en aquests períodes triga unes quantes setmanes. Durant aquest temps, hi haurà pujades i inversions menors, ja que la liquiditat és escassa. Sigues fort i no mires el gràfic tot el temps. Obriu el comerç, col·loqueu els vostres objectius i deixeu-lo marxar. Bàsicament, tingueu paciència. Aquesta setmana he obert un senyal de divises en EUR / CHF cap al migdia i, tot i que el preu anava en la direcció correcta, es movia molt lent. Per tant, quan érem al vespre, vaig decidir dormir-hi perquè no aniríem a assolir el nostre objectiu abans de l’endemà, tot i que estava segur que finalment ho aconseguiríem, ja que els fonaments i les tècniques estaven al nostre costat.

Limiteu els vostres objectius

Com que la liquiditat és més petita, els intervals solen ser menors. Fins i tot les tendències són menors. Per tant, hem d’estar preparats per reduir els objectius, especialment per a operacions a curt termini. Normalment mantinc les pèrdues d’aturades iguals, però redueixo els objectius de beneficis durant aquests períodes. Esborra la relació risc / recompensa, però és força rendible en aquests mercats. Per tant, si normalment busqueu 60 pips en una operació intradia, podeu considerar reduir-lo a 40 pips, en cas contrari hauríeu de deixar-lo funcionar durant la nit.

Pren-te unes maleïdes vacances

El comerç de divises no és tan fàcil. requereix molts nervis, constància i molta feina per llegir i analitzar els mercats i el que els afecta, com ara informes econòmics, bancs centrals, política, etc. Al llarg dels mesos, es fa bastant cansat i et desgasta, sobretot emocionalment. Per tant, és aconsellable fer una pausa també de tant en tant i no hi hagi un moment millor que durant els períodes de vacances; en cas contrari, us arribarà i afectarà la vostra negociació. La majoria dels operadors de divises ho fan, així que ho explico principalment a mi mateix. Jo també ho faig, però aquest any no i ho faré aviat una setmana de descans. Però si decidiu ser un bon soldat i continuar negociant, és possible que vulgueu fer una ullada a aquests consells per negociar en aquests moments.

 

Sorry! The Author has not filled his profile.

Add Your Comment