Com a comerciants, tenim moltes coses a tenir en compte. Hem d’implementar molts factors i indicadors diferents en la nostra anàlisi per tenir èxit en aquest negoci, independentment de si comercieu a curt o llarg termini. Aquests poden incloure indicadors fonamentals, indicadors tècnics o tots dos.

D’altra banda, no hauríem d’amuntegar els gràfics amb massa indicadors que es contradiguessin i ennuvolessin el nostre criteri. He vist molts comerciants, sobretot nous, que sobrecarregaven els gràfics amb tot tipus de línies i indicadors, que després esdevenen una càrrega per als comerciants en lloc d’ajudar-los. Quan mireu aquests gràfics, no sabeu realment el que esteu mirant, semblen més matrius del futur.

No hauríem de complicar la negociació més del que ja és. Els gràfics haurien de ser fàcilment comprensibles i els indicadors haurien de ser senzills d’interpretar. Els indicadors simples funcionen millor perquè els utilitzen més comerciants, augmentant la possibilitat que les operacions basades en aquests indicadors vagin pel bon camí.

Un dels indicadors més senzills és la mitjana mòbil (MA). És fàcil d’interpretar i es pot col·locar al gràfic, de manera que no haureu de fer càlculs. Només cal esperar fins que s’acosti el preu i decidir si comprar o vendre. Actuen com a coixins pel preu, proporcionant suport i resistència.

Hi ha quatre tipus de mitjanes mòbils; simple, suavitzat, exponencial i ponderat lineal. No haureu d’endevinar quina mitjana mòbil s’ha d’utilitzar, només heu de mirar l’historial de gràfics i veure quins han funcionat millor en el passat, això és el que fa que l’estratègia de la mitjana mòbil sigui tan fàcil d’utilitzar. Personalment, faig servir tres o quatre mitjanes mòbils als meus gràfics.

Com hem dit més amunt, hauríem de ser senzill fins i tot quan es tracta de mitjanes mòbils, de manera que faig servir números rodons per a ells. Faig servir 50 MA simple, 100 MA simple, 100 MA allisat i 200 MA allisat. De vegades, durant les tendències fortes i en els gràfics de períodes de temps més reduïts, també llanço els 20 MA exponencials. Es poden aplicar al preu d’obertura o al tancament d’una espelma, però es recomana aplicar-les al preu de tancament.

Els números de les mitjanes mòbils mostren el nombre d’espelmes utilitzades per calcular-les. Per exemple, per al 50 MA del gràfic horari, s’ha calculat el preu de tancament de les darreres 50 espelmes. Però no cal saber-los calcular. Com que tots els corredors ofereixen aquest indicador amb la seva plataforma, només heu de saber utilitzar-los per negociar.

Per a una revisió de les espelmes: Candlestick – Forex Trading Strategies

Definició de tendències

D’acord, doncs, comencem per la part important, que és com operar basant-se en l’estratègia de mitjana mòbil. Una mitjana mòbil és una eina útil per indicar una tendència. Si el MA està per sota del preu, estem en una tendència alcista. Si està per sobre del preu, estem en una tendència baixista. Si el preu està per sota i després es mou per sobre de la mitjana mòbil, podem considerar un canvi en la direcció de la tendència. Per a una millor confirmació, hauríem d’esperar a veure-ho passar d’un període de temps superior, per això faig servir més d’una mitjana mòbil.

Per obtenir més informació sobre el comerç de tendències: estratègies de comerç de divises

El gràfic diari USD / CHF que apareix a continuació mostra que durant els primers mesos el preu oscil·lava per sota dels 50 MA en groc i dels 100 MA simples en verd. Va trencar el 50 MA el quart mes, cosa que indicava que podria haver començat una tendència alcista. Però, com podem veure, ho havia fet algunes vegades abans, per això era important esperar un descans del 100 MA per assegurar-se que s’estava formant una tendència alcista. Aproximadament una setmana després va trencar el 100 MA, confirmant la tendència alcista. Més tard aquell mateix any, el preu va perforar els 50 MA tres vegades durant la tendència alcista, cosa que va demostrar que la tendència es podria revertir, però no s’havia tancat per sota dels 100 MA, per tant, la tendència es va mantenir intacta. Són falses sortides que hauríem de tenir en compte i aquest és un altre motiu pel qual hauríem d’utilitzar més d’una mitjana mòbil.

El trencament de 50 i 100 AM va confirmar la tendència alcista. Més endavant veiem tres falses sortides del 50 MA, però el 100 MA ha mantingut intacta la tendència alcista

Una altra forma més segura d’observar les tendències mitjançant l’estratègia de la mitjana mòbil (MA) és el cross over. En aquesta estratègia només s’utilitzen dues mitjanes mòbils, normalment 10 i 20 MA. Sabem que la MA més petita es mou més ràpidament i és probable que creui sobre l’altra MA una vegada que comença una tendència, d’aquí el nom de l’estratègia. En el nostre cas, la línia verda creua la vermella. Quan això passa, la tendència es confirma i hauríem d’entrar en la mateixa direcció. Aquesta és més una estratègia endarrerida que la primera, cosa que significa que hi ha un cert retard a l’hora de detectar les tendències. És possible que acabem en un comerç quan la tendència s’acabi, per això aquesta estratègia se sol utilitzar en el comerç a llarg termini.

La tendència es confirma quan el MA verd creua el MA vermell

Proporcionar suport i resistència

Les dues estratègies que hem explicat més amunt són endarrerides i les mitjanes mòbils funcionen bé, però m’agradaria fer servir els MA com a indicadors principals. Les mitjanes mòbils són eines molt útils per proporcionar resistència i suport al preu en una tendència alcista o baixa. De nou, és millor utilitzar almenys 2-3 mitjanes mòbils per a aquesta estratègia; perquè una vegada que es trenca un MA, entra en joc un altre. Tots sabem que el preu no puja ni baixa en línia recta. En lloc d’això, fa un moviment cap amunt, es corregeix durant un temps i després reprèn el moviment cap amunt.

Per obtenir un resum sobre suport i resistència: nivells de suport i resistència: estratègies de negociació de divises

Molt sovint les correccions són més grans que el nostre patrimoni net. Això vol dir que si volem comprar en una tendència alcista, hauríem d’esperar a que s’acabi la correcció. Però, com sabem quan es fa la correcció? Allà és útil l’estratègia de la mitjana mòbil. Funciona millor quan afegim un altre indicador com Stochastics o RSI a aquesta estratègia. El gràfic GBP / USD que apareix a continuació mostra aquesta estratègia perfectament. Durant la tendència alcista del gràfic diari, el preu ha fet diverses correccions, retrocedint als 50 o 100 AM. Pot tocar l’AM o aproximar-s’hi; res no funciona exactament a la pipa d’aquest joc, per això hem de deixar una mica d’espai a l’hora de posar parades. Al mateix temps, els estocastics han assolit el nivell de sobrevenda. Es tracta de la confirmació de que la recuperació ha acabat, de manera que és quan hauríem de comprar. Hauríem de situar la parada un nivell raonable per sota del MA, en funció del parell i del període de temps.

50 i 100 MA proporcionen suport al gràfic diari

20 MA exponencial proporciona suport al gràfic setmanal

Seria més segur que aquestes correccions es corresponguessin amb que el preu toqui una mitjana mòbil en un altre gràfic temporal. El gràfic setmanal anterior mostra el mateix parell durant la tendència alcista. Veiem que el preu toca els 20 MA exponencials al mateix temps que les correccions semblen haver acabat al gràfic diari. Alguns comerciants utilitzen gràfics diaris, mentre que altres utilitzen gràfics setmanals. Quan corresponen, fa que la resistència sigui encara més forta, perquè tots dos grups compren el parell i, per tant, l’envien més amunt. Durant les fortes tendències, les mitjanes mòbils del període més reduït són les que proporcionen suport / resistència. Llavors, quan les tendències es debiliten, aquestes AM es trencen i el període més gran fa les empreses, de manera que hauríem de tenir precaució quan decidim obrir posicions després que la tendència s’hagi desaccelerat. El gràfic EUR / GBP que es mostra a continuació mostra que el 20 MA exponencial ha proporcionat resistència i bones oportunitats de venda durant la forta tendència a la baixa. Quan la tendència es va desaccelerar, els 50 i 100 MA simples, així com els 100 MA suaus, van proporcionar resistència.

20 MA actua com a resistència durant la forta tendència baixista de la primera meitat del gràfic. Els 100 MA senzills i suavitzats actuen com a resistència quan la tendència es debilita

20 i 50 MA proporcionen resistència al principi, però es converteixen en suport després de trencar-se

Podem dir el mateix per a les tendències que comencen més lentament, però que augmenten el ritme més endavant. Al principi, els MA de període més llarg proporcionen suport, però quan les tendències s’enforteixen, els MA de període més petit ocupen el seu lloc. Una altra cosa que hem de saber és que els MA ofereixen resistència, però després de trencar-se, es converteixen en suport i viceversa. Ho podem comprovar al començament d’aquest gràfic, on els 20 i els 50 MA van actuar com a resistència al principi, però es van convertir en suport després que el preu es superés.

Sorry! The Author has not filled his profile.

Add Your Comment