com utilitzar la imatge de portada de la guia bitcoin

Contràriament al que diu la gent, Bitcoin no va ser la primera criptomoneda del món.

El 1982, un doctorand de la UC-Berkeley anomenat David Chaum va publicar una dissertació que incloïa l’especificació i el codi font d’una moneda digital basada en una base de dades distribuïda amb seguretat criptogràfica. Chaum va fundar una empresa anomenada DigiCash el 1989 i va introduir una moneda digital basada en blockchain anomenada eCash el 1995. Avançat el seu temps, DigiCash va presentar la fallida el 1998.

Una dècada després, el famós llibre blanc de Satoshi Nakamoto sobre criptomoneda va aparèixer en un diari de criptografia en línia i el 2009 Nakamoto va llançar Bitcoin.

Des de llavors, la criptomoneda ha atret molta atenció d’inversors, periodistes i programadors d’ordinadors. El que falta és una guia en anglès simple sobre com utilitzar Bitcoin al món real.

Aquí és on entrem.


Per què Bitcoin?

La gent entra al món Bitcoin per tres raons principals.

Alguns compren Bitcoins com a mercaderia, comprant-los quan el preu és baix i venent-los quan augmenta el preu. Al voltant del 40% dels bitcoins mundials són propietat dels 1.000 inversors més importants. Aquests especuladors no compren ni venen coses amb Bitcoins; afegeixen les monedes electròniques a les seves carteres amb l’esperança que apreciaran el seu valor.

Altres estan motivats per aprendre a utilitzar Bitcoin perquè els diners electrònics no estan carregats per la normativa i la supervisió que compliquen les transaccions realitzades amb monedes emeses pel govern. La majoria dels pirates informàtics de ransomware sol·liciten la seva recompensa a Bitcoin, per exemple, perquè no es pot fer un seguiment de les monedes. Els casinos offshore animen els jugadors nord-americans a utilitzar Bitcoins perquè les transaccions criptogràfiques poden no estar subjectes a la mateixa normativa que les transferències de diners.

Finalment, hi ha consumidors quotidians que aprecien Bitcoin perquè les transferències són ràpides, gratuïtes i anònimes. No són inversors ni eviten la llei; només volen utilitzar aquesta moneda de l’era digital per fugir de les comissions i regulacions del sector bancari.

Com es configura un compte de Bitcoin

Abans de configurar un compte de Bitcoin, heu de saber algunes coses perquè pugueu mantenir els vostres diners segurs i evitar errors habituals.

El preu de Bitcoin és altament volàtil, cosa que significa que pot augmentar i disminuir de forma imprevisible en poc temps en comparació amb dòlars, euros o altres monedes. És una economia nova, de manera que invertir els vostres estalvis en Bitcoin és un moviment arriscat. Podríeu trobar el valor del vostre fons de jubilació reduït a la meitat durant la nit. Si rebeu pagaments en Bitcoin, penseu a convertir almenys una part dels diners a la vostra moneda local. Comprendre els riscos és un objectiu important d’aquest tutorial de Bitcoin.

Les transaccions amb Bitcoin són irreversibles i només poden ser reemborsades per la persona que ha rebut els fons. Això vol dir que, si decidiu començar a utilitzar Bitcoin, hauríeu de fer-ho amb persones i organitzacions que conegueu i confieu.

Tot i que Bitcoin té molts avantatges (per exemple, l’anonimat de l’usuari i evitar comissions bancàries costoses), segueix sent una moneda experimental en desenvolupament actiu. Si decidiu iniciar-vos en el comerç de Bitcoin, podeu esperar taxes més altes, confirmacions més lentes i altres problemes complexos. Hauríeu d’estar preparats per als problemes, per la qual cosa és aconsellable que consulteu un expert tècnic abans d’invertir de cap manera.

Com comprar i utilitzar Bitcoin

Per fer transaccions a la xarxa Bitcoin, heu de tenir una cartera Bitcoin.

Les carteres Bitcoin són programes de programari que gestionen totes les vostres transaccions amb Bitcoins i la base de dades blockchain subjacent. La vostra cartera pot acceptar transaccions i transferències codificades amb la vostra clau criptogràfica pública, per exemple, i pot utilitzar la vostra clau privada per accedir a la cadena de blocs i determinar el vostre saldo..

Podeu pensar en la vostra clau pública i privada com a contrasenyes que permeten codificar i descodificar transaccions a la vostra cartera.

Realment no heu de saber utilitzar una clau privada de Bitcoin en cap profunditat tècnica, ja que la vostra cartera ho gestiona per vosaltres. Però és bo saber-ho.

Quan rebeu Bitcoins, la vostra cartera genera una clau privada i una clau pública que són bones per a una sola transacció. La clau pública funciona com a adreça dels bitcoins que l’altra part us envia. La clau privada permet al vostre programa de cartera accedir als fons. El remitent és anònim. No hi ha cap adreça “de” a les transferències de Bitcoin.

La vostra cartera us pot mostrar totes les vostres claus públiques i els fons que hi estan associats. És com un extracte bancari del vostre compte de Bitcoin.

No heu d’entendre com funcionen les claus públiques i privades per aprendre a utilitzar Bitcoin. Però si us interessa, heu de saber que les claus públiques i privades són cadenes de 35 números i lletres. Algunes tecles semblen més curtes perquè s’eliminen els zeros inicials. Les claus s’utilitzen per emmagatzemar detalls xifrats sobre la transacció al llibre llibre obert de la cadena de blocs que hi ha subjacent a Bitcoin.

Com que el vostre programa de cartera té accés complet als vostres fons Bitcoin, heu de protegir-lo amb una contrasenya segura. Si perdeu l’accés a la vostra cartera, també perdeu els vostres cryptobucks.

Les carteres Bitcoin són objectius d’alt valor per als pirates informàtics, de manera que la seguretat de les carteres és una prioritat. Quan aprengueu a invertir en Bitcoin, hauríeu de començar aprenent a protegir la vostra cartera.

Les carteres tenen quatre versions: escriptori, mòbil, web i maquinari.

Carteres d’escriptori

Amb una cartera Bitcoin d’escriptori, teniu el control complet del vostre compte sense cap implicació de tercers. Podeu emmagatzemar les vostres dades al disc dur del vostre PC o portàtil. A continuació, podeu enviar i rebre monedes des de qualsevol lloc sempre que recordeu les vostres dades. Hi ha diverses carteres d’escriptori disponibles. Recomanem Exodus per a principiants. Per obtenir més seguretat, consulteu Electrum i Bitpay.

Carteres mòbils

També podeu configurar una cartera Bitcoin en dispositius mòbils. Una cartera al telèfon intel·ligent és útil per fer compres “tàctil per pagar” i Near Field Communication. És molt convenient si feu compres en botigues que accepten bitcoins.

Tot el que heu de fer és instal·lar una cartera mòbil al dispositiu iOS o Android. La majoria de carteres d’escriptori inclouen aplicacions per a mòbils. Per obtenir una aproximació al primer mòbil, consulteu Hive i Mycelium.

Assegureu-vos de baixar només de botigues d’aplicacions autoritzades i dediqueu-vos un moment a consultar les ressenyes. Els pirates informàtics creen programari maliciós que es fa passar per carteres amb l’esperança d’accedir a la vostra adreça de cartera de Bitcoin i a tots els vostres fons.

Carteres web

Les carteres web s’executen al navegador. Les vostres claus s’emmagatzemen al núvol i s’hi accedeix mitjançant una contrasenya que trieu.

Amb una cartera web, les vostres claus privades no s’emmagatzemen al disc dur ni al telèfon intel·ligent. L’heu penjat al núvol. Les millors carteres web xifren totes les vostres dades i requereixen contrasenyes segures o autenticació de dos factors. Tracteu la contrasenya de la vostra cartera web amb el mateix respecte que us doneu al vostre compte bancari en línia, perquè això és realment. A mesura que aprengueu a configurar i utilitzar Bitcoin, obtindreu una valoració de la quantitat de confiança que heu de tenir en el vostre proveïdor de carteres web..

Carteres de maquinari

Una cartera de maquinari proporciona la màxima seguretat. Amb una cartera de maquinari, la vostra informació es xifra i s’emmagatzema en un dispositiu físic, com ara una unitat de memòria que es connecta al port USB de l’ordinador..

Una cartera de maquinari pot tenir moltes mesures de seguretat integrades i ningú no pot accedir als vostres bitcoins sense tenir físicament el dispositiu i la contrasenya. Les carteres de maquinari també estan protegides contra la majoria dels atacs de virus. Entre els millors hi ha el Trezor, Ledger

Nano, Coinkite Coldcard i ShiftCrypto BitBox. Si voleu començar a pagar amb Bitcoin, tingueu en compte una cartera de maquinari.

Compra i venda de bitcoins

Hi ha tres maneres principals d’adquirir criptomoneda.

  • Podeu fer el que fa la majoria de la gent: utilitzeu diners quotidians per comprar bitcoins, ja sigui en un lloc d’intercanvi basat en web o en un caixer automàtic de Bitcoin.
  • Podeu invertir en la moneda, ja que se us adjudiquen monedes com a part d’una oferta inicial de recompte o ICO, que s’assembla molt a l’oferta pública inicial d’una empresa que per primera vegada posa a disposició de les accions en una borsa pública. Això només és per a noves monedes: no hi haurà ofertes públiques per a Bitcoins.
  • Finalment, podeu utilitzar l’ordinador per verificar les transaccions a la cadena de blocs, un procés anomenat “mineria” i rebre petits pagaments de Bitcoin a canvi..

Intercanvis de Bitcoin

Els principiants que necessiten saber com comprar Bitcoin són els millors serveis visitant borses, que són llocs web on podeu utilitzar una targeta de crèdit, una targeta de dèbit, un compte PayPal o altres mètodes per comprar bitcoins i altres criptomonedes. Alguns intercanvis serveixen com a carteres web, però, normalment, transferiu els fons a la vostra cartera Bitcoin un cop finalitzada la transacció. Tots els intercanvis funcionen de manera diferent, de manera que heu de seguir de prop les indicacions.

Els intercanvis tenen accés a una memòria cau central de fons Bitcoin que podeu comprar. Alguns intercanvis també us permeten participar en transaccions entre iguals, en què adquireu fons de criptografia a un altre usuari. Hauríeu d’aprendre a utilitzar Bitcoin de manera anònima si el vostre comerç P2P és el vostre futur.

Coinbase, Coinmama i Gemini són alguns dels intercanvis més populars, però és possible que vulgueu investigar una mica abans de triar-ne un. Molts intercanvis de Bitcoin ofereixen solucions ràpides i excel·lents, però és important llegir ressenyes d’experts i clients abans de triar on fer la compra. Al capdavall, confieu diners reals a desconeguts.

Alguns intercanvis registren transaccions juntament amb informació personal identificable que es pot proporcionar a bancs, recaptadors d’impostos i autoritats governamentals. Altres intercanvis anuncien una privadesa completa. Entre els millors intercanvis anònims hi ha Binance, TradeOgre i ShapeShift.

Com utilitzar un caixer automàtic de Bitcoin

Els caixers automàtics de Bitcoin són intercanvis físics de Bitcoin que semblen caixers regulars. Podeu utilitzar una targeta de crèdit o dèbit per comprar-hi fons Bitcoin i transferir-los a la vostra cartera. També podeu retirar dòlars o euros, amb el saldo deduït dels vostres fons Bitcoin.

Aquests caixers automàtics han esdevingut cada vegada més populars al llarg dels anys. Un lloc web anomenat Coin ATM Radar enumera més de 14.000 a 71 països i us pot ajudar a trobar-ne un a prop vostre.

Els caixers automàtics de Bitcoin us permeten comprar i vendre Bitcoins de forma anònima, cosa que els fa atractius per a alguns usuaris de Bitcoin. Aquesta privadesa té un preu, però: els caixers automàtics de Bitcoin solen cobrar una tarifa del 7% al 10% per cada transacció.

Com utilitzar un miner de Bitcoin

La mineria de Bitcoin porta nous bitcoins al món. La realitzen voluntaris a canvi de verificar les transaccions de blockchain.

Verificar un bloc de transaccions d’1 MB només triga un moment. Un segon pas manté la motivació dels voluntaris. El programari de mineria dels equips que van verificar el bloc utilitza algoritmes especials per generar un nombre de 64 dígits igual o inferior a un objectiu concret. L’usuari que genera un hash conforme primer rep una recompensa, que actualment se situa en 6,25 bitcoins recentment encunyats. A finals de gener de 2021, aquests bitcoins valen més de 200.000 dòlars.

És evident que té sentit aprendre a utilitzar un miner de Bitcoin.

Als primers dies de Bitcoin, els usuaris executaven programari de mineria en ordinadors normals. Més tard, van adaptar els algoritmes per executar-los en processadors gràfics d’alt rendiment. Ara, la mineria més seriosa es fa en ordinadors de mineria de fabricació personalitzada alimentats amb circuits integrats específics de l’aplicació o ASIC. Grups d’usuaris s’uneixen per realitzar els càlculs de hash simultàniament. Si algun membre de la piscina guanya la recompensa, tots els que la comparteixen.

Comprar cafè amb Bitcoin

Tot i que molta gent utilitza Bitcoin com a inversió, un nombre creixent de minoristes i empreses en línia accepten Bitcoin com a forma de pagament. L’anonimat i les taxes baixes fan que sigui beneficiós aprendre a utilitzar Bitcoin per comprar coses.

Les compres de Bitcoin són anònimes, cosa que significa que les vostres compres no es poden associar a la vostra identitat. Igual que les compres en efectiu, les compres de Bitcoin no es poden rastrejar fàcilment. L’adreça Bitcoin anònima que es genera per a cada compra canvia amb cada transacció. Això no vol dir que les transaccions de Bitcoin siguin totalment irremeiables, però encara és més anònim que qualsevol altra forma de pagament.

Aquí teniu algunes de les coses que podeu pagar amb Bitcoins.

Viatges

Els llocs web de viatges s’han unit amb afany a la revolució de les criptomonedes i podeu utilitzar la vostra cartera Bitcoin per pagar des de vols i hotels fins a cotxes de lloguer i creuers. Bitcoin és una moneda internacional, cosa que el fa ideal per als viatgers freqüents. Us pregunteu com utilitzar la vostra cartera Bitcoin d’una manera divertida? Unes vacances o un viatge de negocis pot ser només el bitllet.

Apostes de Bitcoin

Els bitcoins són excel·lents per als jugadors on les lleis locals fan il·legals les apostes esportives i els casino en diners reals. Com que no és una moneda legal, Bitcoin es pot utilitzar per finançar comptes de casino i cobrar guanys sense infringir les lleis que prohibeixen les transaccions financeres associades al joc.

Els operadors de casinos en línia fora dels Estats Units estan especialment desitjosos d’aconseguir que els seus membres facin servir Bitcoin i altres criptomonedes.

No importa quin tipus de joc us agradi, podeu trobar una destinació compatible amb Bitcoin que sigui prou atractiva per fer-vos aprendre a utilitzar una màquina Bitcoin. Els llocs de casino ofereixen ranures, jocs de taula, jocs de concessionaris en directe i videopòquer. Els llibres esportius us permeten apostar per esdeveniments esportius. I les sales de pòquer en línia us permeten provar la vostra habilitat contra jugadors de tot el món.

Compres en línia

Als consumidors els agrada la comoditat de comprar en línia i els minoristes en línia adopten ràpidament Bitcoin i altres criptomonedes com a mètode de pagament preferit. El minorista de roba nord-americà anomenat Overstock és un dels primers minoristes coneguts a donar la benvinguda a les compres de Bitcoin. Home Depot, iTunes, Expedia i Microsoft Xbox Store també accepten fons de criptografia.

Si us pregunteu com utilitzar Bitcoin per a les compres en línia i si és segur, la resposta breu és: sí, endavant.

Bitcoin versus Bitcoin Cash

A mesura que Bitcoin es va popularitzar, la velocitat de les transaccions va començar a patir. El temps de processament de transaccions es va allargar cada vegada més, cosa que va provocar retards que compensaven un dels principals avantatges de les criptomonedes: les transaccions instantànies.

Els experts en tecnologia van culpar la mida del bloc d’1 MB de Bitcoin. Si els blocs fossin més grans, es podrien verificar més transaccions alhora.

Aquesta línia de raonament va conduir a la creació de Bitcoin Cash.

Voleu aprendre a utilitzar Bitcoin Cash? Ja coneixeu els conceptes bàsics de la nostra discussió sobre Bitcoin. Anem a bussejar.

Bitcoin Cash és una moneda independent que funciona amb el seu propi blockchain.

La cadena de blocs Bitcoin Cash és igual que l’original de Satoshi Nakamoto, excepte que els blocs contenen de 8 a 32 MB de dades en lloc de només 1 MB. Això significa que es verificen moltes més transaccions alhora.

Les monedes Bitcoin Cash valen substancialment menys que els Bitcoins. Podeu canviar una moneda per una altra en una borsa en línia.

Si teniu una cartera Bitcoin, ja sabeu com utilitzar una aplicació Bitcoin Cash.

Podeu utilitzar efectiu de Bitcoin a més de 5.000 empreses de tot el món, a més de botigues i restaurants en línia. Bitcoin Cash també ofereix un catàleg únic d’opcions de viatge i solucions de punt de venda per a empreses.

Conclusió

Aquest és el panorama general, a més de prou detalls tècnics per ajudar-vos a entendre què són les criptomonedes i les cadenes de blocs. Vam arribar fins al final de l’article sense una sola línia de codi Java o Python. Alleujat?

Ara ja saps on i com utilitzar Bitcoin. Ja esteu a punt per configurar una cartera, comprar algunes monedes en una borsa i patrocinar un negoci en línia o dos. Tot i que hi ha moltes coses a la superfície, veureu que enviar i rebre diners amb la vostra cartera Bitcoin no és més complicat que utilitzar PayPal o l’aplicació per a telèfons intel·ligents del vostre banc..

Els entusiastes del Bitcoin són idealistes per alliberar les transaccions financeres de la supervisió del govern i les regulacions i comissions associades als bancs que gestionen la majoria de les transaccions actualment. És possible que aquest nirvana criptogràfic no es produeixi mai, però si és així, esperem que aquest article us hagi ajudat a preparar-vos.

Sorry! The Author has not filled his profile.

Add Your Comment