Com els intercanvis de criptomonedes han perdut més de 1,5 milions de dòlars en fons d’inversors


Actualment, el mercat de criptomonedes val uns 350.000 milions de dòlars. En comparació amb els mercats més tradicionals, això no sembla gaire. L’or, per exemple, amb què els experts solen comparar Bitcoin, val prop de 8 bilions de dòlars.

Tanmateix, aquesta és només una perspectiva. Una perspectiva diferent és el fet que més de 1,5 mil milions de dòlars en fons d’inversors s’han robat de diversos intercanvis durant els darrers deu anys..

Això suposa molts diners i és un problema que no desapareix. De fet, a mesura que avança la tecnologia d’intercanvi de criptomonedes, també ho fan les tècniques i trucs de pirateria informàtica.

Mt. Gox: un error del qual no vam aprendre

Tot va començar amb el Mt. Gox. Operatiu entre el 2010 i el 2014, al màxim moment, el Mt. Gox va gestionar almenys el 70 per cent de les transaccions de Bitcoin.

El fet que el Mt. El lloc de Gox estava destinat originalment a canviar Magic: The Gathering cards en línia potser hauria d’haver estat escrivint a la paret a la comunitat de criptomonedes. Malauradament, no ho va ser.

Després d’una sèrie d’infraccions de seguretat, activitat sospitosa i fallades inexplicables del sistema, les retirades del Mt. Gox es va suspendre indefinidament el febrer de 2104. Poc després, el bescanvi va anunciar que no es van comptabilitzar més de 850.000 bitcoins.

En aquell moment, aquest nombre representava més del sis per cent de tots els bitcoins existents. Tot el mercat va reaccionar en espècie, i Bitcoin va perdre el 20 per cent del seu valor. Tot i que només 24.000 inversors tenien fons afectats directament, tota la situació va fer caure els inversors de tot el món.

Mt. Gox va presentar la fallida poc després. Tot i això, el dany es va fer i continua. Fins avui, el cas és així arrelat en legalitats i conflictes. Els creditors encara no han recuperat ni un cèntim de les seves pèrdues.

QuadrigaCX: tragèdia o escàndol?

L’últim gran atac de criptomonedes del 2018 no va ser ni tan sols un truc. Va ser més una tragèdia personal, plagada de rumors i un potencial escàndol, que també va resultar en la pèrdua de 190 milions de dòlars en actius dels inversors..

Quan el president de QuadridaCX, Gerald Cotton, va morir sobtadament de la malaltia de Crohn el desembre del 2018, el món de les criptomonedes es va sorprendre. Com sempre, quan un jove mor, va ser una pèrdua inesperada i devastadora.  

La pèrdua es va ampliar desgraciadament pel fet que durant els darrers vuit mesos ningú, inclosa l’única hereva de Cotten, la seva dona Jennifer Robertson, no ha pogut accedir als fons que tenien a Quadriga. Cotton contenia les contrasenyes de les carteres digitals de Quadriga. El seu ordinador portàtil xifrat s’ha demostrat impenetrable.

A més, diverses coincidències ombrívoles envolten tot el desgavell lamentable. Existeixen prou preguntes sense resposta sobre que abunden els rumors sobre estafes i estratègies de sortida.

Binance: hackers de cavalls foscos

Si hi havia un intercanvi que ningú esperava convertir-se en una víctima de pirates informàtics, era Binance. Després d’entrar a l’escena de les criptomonedes l’estiu de 2017, Binance es va convertir ràpidament en un líder del sector en seguretat, versatilitat i gran volum de negociació..

Al maig, l’intercanvi va patir un Pirateig de 40 milions de dòlars. Representant aproximadament el dos per cent de les seves participacions en bitcoins, Binance tenia els fons de seguretat per cobrir la pèrdua d’aquest volum.

No obstant això, els efectes resultants sobre la comunitat de criptomonedes van ser immediats i poderosos. Si fins i tot Binance no estava protegit contra els pirates informàtics, on són segurs els actius digitals?

El futur: brillant o ombrívol?

El 2019 s’ha produït una inundació de nous llançaments d’intercanvi que han arribat al mercat. La majoria d’ells compten amb les funcions de seguretat estàndard disponibles ara a la majoria d’intercanvis de criptografia.

Tot i això, s’ha convertit en molt fàcil llançar un intercanvi de criptomonedes. A més, és una proposta rendible. Això ha conduït a molta activitat d’intercanvi oportunista.

Per aquest motiu, és imprescindible seleccionar una plataforma sòlida i fiable. Alguns nous intercanvis tenen un compromís amb la seguretat i la millor oferta de serveis de raça.

Un dels intercanvis publicats més recentment, ecxx, es compromet a protegir els recursos digitals de manera segura i fiable. L’intercanvi ecxx compta amb seguretat de múltiples capes, dissenyada per satisfer les necessitats tant dels inversors professionals com minoristes.

Ecxx afirma una visió que inclou convertir-se en el principal intercanvi d’actius digitals del món. Això vol dir que és més gran que Coinbase, Binance o Kraken. Això també significa que hi són a llarg termini.

A mesura que els intercanvis d’actius digitals avancen i esdevenen més fàcils d’utilitzar i interactuen, és una cosa positiva i potser això significa que els intercanvis actuals semblen aprendre dels errors passats dels passats gegants, ja que ecxx va construir una plataforma dedicada a la seguretat i la confiança.

Sorry! The Author has not filled his profile.

Add Your Comment