Com Bitcoin es fa omnipresent mitjançant satèl·lits i xarxes


publicitat Phemex

Bitcoin [BTC] és una moneda virtual les transaccions s’executen principalment a Internet. Tanmateix, la seva dependència d’ella existeix genera dubtes sobre el seu valor de valors i l’argumentació monetària. Tot i que Internet és omnipresent durant l’actualitat, encara hi ha llocs a la Terra on l’accés és limitat.

Tot i això, Bitcoin creix amb més poder que mai. Samson Mow, director estratègic de Blockstream, va fer una piulada sobre el servei per satèl·lit de Blockstream que es va llançar fa dos anys. Els satèl·lits permeten la sincronització gratuïta amb el llibre major de Bitcoin.

A més, també hi ha possibilitats que s’estan explorant a la Terra per crear un sistema fora de línia segur per a Bitcoin.


El satèl·lit Blockstream

El satèl·lit Blockstream cobreix 2/3 de la Terra. El satèl·lit també permet transmetre dades a tot el món a la xarxa Bitcoin. Per tant, pagant Bitcoin a través de la xarxa de llamps, es pot transmetre qualsevol missatge a tot el món.

El #BlockstreamSatellite El servei ha estat operatiu des de fa dos anys. Són 2 anys de franc #Bitcoin sincronització de dades de cadenes de blocs, millora de la privadesa amb nodes complets fora de línia i que Bitcoin sigui més resistent contra les divisions de xarxa. ? @Blockstream #BitcoinInfrastructure pic.twitter.com/wYJw6tLbNX

– Samson Mow (@Excellion) 15 d’agost de 2019

Hi ha cinc satèl·lits comercials utilitzats per Blockstream que se sincronitzen amb els blocs de la xarxa en temps real. Això proporciona seguretat contra que es produeixin forquilles o divisions de xarxa. Per tant, restringir els intents de “51% d’atac” i de “reorganització en cadena”.

satèl·lits bitcoinSatèl·lits Blockstream a l’espai (Font)

Altres xarxes lliures d’ISP a la Terra

Actualment, les dades a Internet segueixen un camí centralitzat format per nodes específics controlats per empreses. Segons fonts, l’AWS d’Amazon transmet més del 50% de dades a la xarxa mundial.

Meltem Demirors, el director d’estratègia de Coinshares amb seu al Regne Unit, va celebrar un podcast – “What Grinds My Gears”. En el seu recent episodi, parla d’un altre servei independent d’ISP (proveïdor de serveis d’Internet): la tecnologia de malla, Bitcoin Relay Network i FIBER, serveis de transaccions, nanosatèl·lits (Bitsat) i espai. computació basada en núvol (Cubesats).

La tecnologia mesh utilitza nodes descentralitzats per transmetre dades per Internet. Igual que el Bitcoin i la criptomoneda, hi ha molts nodes dispersos que participen en la transmissió de dades. Com va assenyalar Meltem a la seva publicació al bloc, hi ha un parell de xarxes de malla basades en bitcoins i criptomonedes com la TxTenna, Bitcoin Venezuela Mesh Network, Althea, Helen i NKN. 

Les xarxes de retransmissió han estat explotades contínuament en el passat pels spammers. Tanmateix, les xarxes de retransmissió de Bitcoin estan dissenyades per filtrar les dades, permetent que només es transmeti informació de llibre major. FIBRA (o bé Motor ràpid de retransmissió d’Internet de Bitcoin) és una extensió de la xarxa de retransmissió amb resposta llampec.

La malla també es pot connectar al Blocksteam Satellite per a la sincronització amb els darrers blocs sense demora.

Les xarxes, com s’ha esmentat anteriorment, formen un ecosistema financer que incentiva l’ús de la xarxa alhora que proporciona seguretat. Es tracta d’intents tecnològics per fer Bitcoin omnipresent i lliure d’Internet, per descentralitzar-se genuïnament.

El futur més enllà de les conspiracions

Els proveïdors de xarxa es beneficien molt del sistema de transmissió de dades existent. Recordeu la conspiració del cotxe elèctric o la història de Gas sense plom? Qualsevol innovació que pertorbi els ingressos de les grans organitzacions sempre s’ha enfrontat a la resistència al principi.

A més, algunes d’aquestes xarxes de malla ofereixen una font increïblement barata per a la connexió al món sense l’ús d’ISP. Tot i que la privadesa reduirà els ciberatacs i la vigilància poc ètica, el sistema segurament angoixa els gegants de la xarxa.

Hi ha moltes zones ‘censurades’ a la terra, s’imposa per seguretat geopolítica i per aplicar les lleis nacionals. Tanmateix, els diners o les divises han de ser sense fronteres i resistents a la censura. Per tant, en paraules del congressista nord-americà Patrick Mchenry,

A causa de la naturalesa de la tecnologia de Bitcoin, els governs no poden matar-la ni tampoc no poden matar les monedes digitals a grans trets. Seran aguantadors, seran forts. Aquest és el nou marc de la pròxima generació d’Internet.

A més, Bitcoin i les criptomonedes aporten seguretat i, al mateix temps, incentiven intrínsecament els jugadors que donen suport a la xarxa. Per tant, les barreres d’entrada dels jugadors petits també són limitades.

Amb les empreses que treballen de manera agressiva a Bitcoin, com creieu que altres criptomonedes trobaran un espai a la propera era d’Internet descentralitzat? Comparteix les teves opinions amb nosaltres.

Per fer un seguiment de les actualitzacions de DeFi en temps real, consulteu el nostre canal de notícies DeFi Aquí.

PrimeXBT

Sorry! The Author has not filled his profile.

Add Your Comment