Prenem un moment, Ethereum compleix avui “tres”!

La competència criptogràfica està en el seu apogeu i Ethereum encara conserva el seu segon lloc a coinmarketcap. El 30 de juliol de 2015, un programador desconegut estava programant un esdeveniment històric en un lloc desconegut. Seieu i gaudiu mentre us portem pel carril cap a la innovació més impactant del blockchain.

Humils inicis, Ethereum com a competidor de Bitcoin!

El fundador d’Ethereum, Vitalik Buterin, ja s’ha convertit en una icona de la tecnologia mundial i en un geni de la tecnologia. Com va dir un dels cofundadors d’Ethereum i CEO de ConsenSys, Joseph Lubin, per a una plataforma que té més de 700 fitxes i 1.100 aplicacions llançades al seu ecosistema

“Va ser sense precedents, molta gent va dir que [Ethereum] no es podia fer; molta gent va dir que era estúpid fer-ho perquè el servei d’atac seria tan gran i difús. I, al meu entendre, va resultar ser un èxit notable ”.

Vitalik Buterin, un programador relacionat amb la revista Bitcoin, a finals del 2013 tenia l’objectiu de construir aplicacions descentralitzades. La seva idea va ser i va afirmar amb cor que Bitcoin per si sol no era suficient i que necessitava un llenguatge de seqüència d’ordres per al desenvolupament d’aplicacions que pogués atendre diverses funcions. No aconseguint l’acord dels genis d’aleshores, va proposar el desenvolupament d’una nova plataforma amb un llenguatge de script més general


“Vaig pensar que [els de la comunitat Bitcoin] no s’estaven plantejant el problema de la manera correcta. Vaig pensar que anaven després de sol·licituds individuals; intentaven donar una mena de suport explícit a cada [cas d’ús] en una mena de protocol de ganivet suís “.

Aquest pensament de Vitalik va ser la motivació bàsica que el va impulsar a desenvolupar el rival més gran de Bitcoin.

El desenvolupament formal del projecte de programari Ethereum va començar a principis del 2014 a través d’una empresa suïssa, Ethereum Switzerland GmbH (EthSuisse). En el moment de l’anunci públic al gener de 2014, l’equip principal d’Ethereum era Vitalik Buterin, Mihai Alisie, Anthony Di Iorio i Charles Hoskinson..

El que va seguir després i va continuar durant anys va ser simplement trencador.

L’AUGMENT d’Ethereum

Principis del 2013: Vitalik Buterin descriu per primera vegada Ethereum en paper

Finals del 2013: Buterin proposa el desenvolupament d’una nova plataforma amb un llenguatge de script general

Principis del 2014: L’empresa suïssa EthSuisse desenvolupa el primer programari Ethereum

22 de juliol de 2014: Ethereum llança una prevenda pública d’ETH.

2 de setembre de 2014: Els inversors prevenda reben 60 milions d’ETH, dels quals 12 milions s’assignen a l’equip de desenvolupadors

Octubre de 2014: El protocol Ethereum permet crear 5 ETH per cada bloc extret

Maig de 2015: es va publicar l’últim prototip anomenat Olympic.

30 de juliol de 2015: Frontier, es llança la primera versió d’Ethereum.

14 de març de 2016: Homestead, es va llançar la primera versió estable d’Ethereum

Maig de 2016: DAO acumula un rècord de venda de 150 milions de dòlars.

18 de juny de 2016: El DAO va ser piratejat per un grup anònim, robat 50 milions de dòlars. L’esdeveniment provoca debats a la comunitat.

2 de juliol de 2016: Com a resultat, menys d’un any després del seu llançament, la xarxa es divideix en dos grups: Ethereum (ETH) i Ethereum Classic (ETC).

28 de juliol de 2016: Fundació Ethereum, desenvolupadors, socis comercials, miners i usuaris de l’ecosistema Ethereum es desvinculen d’ETC.

Febrer de 2017: Ethereum assoleix per primera vegada un límit de mercat de 1.000 milions.

Març de 2017: Enterprise Ethereum Alliance (EEA) es va formar.

19 de maig de 2017: El preu de l’ETH supera els 100 dòlars per primera vegada.

Juny de 2017: Rússia aprova Ethereum, que supera els 400 dòlars com a resultat de l’augment de l’impuls.

16 d’octubre de 2017: “Metropolis Part 1: Byzantium”, la primera part de la tercera versió de la plataforma llançada.

Desembre de 2017: Comença el millor mes per a la criptomoneda. Ethereum supera els 800 dòlars.

14 de gener de 2018: La màxima valoració dels assoliments de la criptomoneda. Amb un preu de 1.418 dòlars, el volum de negociació diari s’acosta als 10.000 milions de dòlars, mentre que la capitalització del mercat se situa en els 135.000 milions de dòlars astronòmics..

6 d’abril de 2018: Es va assolir el punt més baix del 2018. Preu de la moneda inferior a 400 dòlars.

Maig de 2018: El mercat es retorna. Ethereum torna a superar els 800 dòlars, tot i que el volum de negociació diari és de 3.000 milions de dòlars.

30 de juliol de 2018: Feliç tercer aniversari Ethereum

Principals esdeveniments de la cronologia d’Ethereum

Enterprise Ethereum Alliance (EEA): Al març del 2017, diverses empreses de blockchain, grups de recerca i empreses Fortune 500 van anunciar la creació de la Enterprise Ethereum Alliance (EEA) amb 30 membres fundadors. Al maig, l’organització sense ànim de lucre tenia 116 membres empresarials, inclosos ConsenSys, CME Group, el grup de recerca de la Universitat de Cornell, Toyota Research Institute, Samsung SDS, Microsoft, Intel, JP Morgan, etc. Al juliol de 2017, hi havia més de 150 membres a l’aliança, incloses les darreres incorporacions MasterCard, Cisco Systems, Sberbank i Scotiabank.

L’esdeveniment DAO: El 2016, un pirata informàtic anònim va robar 50 milions de dòlars en Ether, cosa que va provocar preguntes sobre la seguretat de la plataforma. L’esdeveniment va provocar un debat a la cripto-comunitat sobre si Ethereum hauria de dur a terme una “forquilla dura” controvertida per reapropiar els fons afectats. Com a resultat de la disputa, la xarxa es va dividir en dos. Després de la dura bifurcació relacionada amb The DAO, Ethereum posteriorment es va bifurcar dues vegades durant el quart trimestre del 2016 per fer front a altres atacs. A finals de novembre de 2016, Ethereum havia augmentat la seva protecció DDoS, va desinflar la cadena de blocs i va frustrar altres atacs de correu brossa per part dels pirates informàtics.

Llegiu també: Ethereum Volume Veure un salt sobtat que supera Bitcoin

El que queda per davant, Ethereum s’enfrontarà a una dura competència

Si el que es pot creure i escoltar, el següent sembla ser el full de ruta per a Vitalik Buterin i el seu equip de desenvolupadors amb una data límit per als seus 4t i 5è aniversaris.

  • Enfortiment de la fase Bizanci del full de ruta d’Ethereum; la primera part de l’etapa Metropolis abans de passar a la següent.
  • Actualització i enfortiment de Plasma per negar la desacceleració dels temps de transacció, especialment durant les ICO
  • Desenvolupament de Sharding per fer les coses més ràpides que les cadenes de blocs de prova de treball existents
  • Passarem a Constantinoble i introduirem l’actualització de prova de joc Casper que actualment està en proves
  • Casper estarà en ple moment en què Ethereum actualitzi Serenity, la fita final del full de ruta d’Ethereum.

Actualment, els desenvolupadors esperen que Sharding, Casper i Plasma aportin l’escalabilitat d’Ethereum al següent nivell. Aquestes solucions d’escala poden ser l’elixir per elevar Ethereum a noves altures i nous potencials. La batalla no serà només d’autodesenvolupament, també inclourà una cursa contra el temps i Ethereum haurà d’aconseguir la seva competència frontalment, especialment als aficionats a criptos competidors com EOS, sovint batejat com el ‘Ethereum killer’..

Tot i que encara hi ha coses per desplegar, desitgem a Ethereum un feliç tercer aniversari!

Serà Ethereum la criptomoneda i el blockchain indiscutibles en els propers anys? Feu-nos saber les vostres opinions sobre el mateix.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me