Previsió EUR / INR quart trimestre 2020: veurem un retrocés decent?

Des de la seva creació el 2000, l’euro ha patit importants interrupcions. Ho hem tractat a la nostra secció de calendari econòmic. Hi ha hagut molts factors que van influir, començant per la crisi financera del 2008, seguida de la crisi del deute grec, el Brexit i ara el coronavirus. Tot i això, l’EUR / INR ha tingut una tendència alcista des que es va introduir l’euro el 2000. El valor d’aquest parell s’ha duplicat des de principis de la dècada de 2000 i els compradors continuen tenint el control total amb aquest parell de divises. Les màximes de 92,35 el 2013 probablement es trencaran aviat, sent el gran nivell de 100 l’objectiu de l’EUR / INR. Tanmateix, veiem que es forma un patró d’inversió baixista en els gràfics de períodes de temps més grans, que apunten a un retrocés inferior abans de la propera etapa alcista, que probablement començarà el 2022. Si el retrocés es desplega completament, el preu hauria de baixar al voltant 10 cèntims, d’entre 87 i 77-78, abans de reprendre la seva tendència alcista a llarg termini.

Actual EUR / INR Preu: $

 

Període Canvi (Eur) Canvia el%
30 dies -0,03 -3,5%
6 mesos +0,04 +4,6%
1 any +0,07 +8,1%
5 anys +0,13 +15,1%
Des del 2000 +0,41 +47,7%

 

L’Índia és una economia en desenvolupament, atractiva per a les inversions estrangeres directes (IED), que hauria de donar suport a la rupia. Però el país també és un importador net de mercaderies, cosa que significa que surt més moneda estrangera del que entra, de manera que es manté la demanda de dòlars, EUR, CNY, GBP, etc. Aquesta és una de les principals raons per les quals la rupia índia ha estat baixista des de fa dècades, mentre que, en canvi, la balança comercial europea és positiva, d’aquí la tendència alcista de l’EUR / INR. Els tipus d’interès continuen a favor de la rupia índia, amb el BCE que els manté al 0,0% i al -0,50%, mentre que els tipus d’RBI se situen al voltant del 4%, malgrat algunes retallades importants dels darrers anys. Però ara mateix, les taxes dels bancs centrals no són tan importants, ja que la situació que envolta el coronavirus i el rebot econòmic, juntament amb la política internacional, estan impulsant el sentiment als mercats, inclosos l’EUR i l’INR. L’INR va començar a guanyar força a l’agost, després d’un retard, en comparació amb altres monedes de risc, però la pujada a l’INR s’ha estancat en les darreres setmanes, així com el retrocés de l’EUR / INR.    

 


 

Previsió USD / INR: quart trimestre de 2020       Previsió USD / INR: 1 any Previsió USD / INR: 3 anys        
Preu: 78 a 80 dòlars 

Conductors de preus: Covid-19, Risk Sentiment, RBI Rates                                                                   

Preu: de 82 a 84 dòlars  

Conductors de preus: Sentiment de mercat, recuperació econòmica, mercats en desenvolupament, correlació en dòlars

Preu: 88 a 90 dòlars

Conductors de preus: Conductors de preus: inflació, recuperació econòmica, mercats en desenvolupament, accions RBI, inflació

 

Gràfic en viu EUR / INR

EUR / INR

Predicció de preus en EUR / INR per als propers cinc anys 

Market Sentiment i Covid-19 

Tant la rupia índia com l’euro són monedes de risc, tot i que aquest estat és més fort a l’INR, atès que l’Índia és un dels principals països en desenvolupament, que s’espera que augmenti en les pròximes dècades. Però la situació del coronavirus i els esdeveniments polítics a tot el món han fet que el futur sigui menys segur per a aquestes economies, de manera que depèn de com es desenvolupi tota la situació en diversos mesos. Tot i això, l’última dècada no va ser molt bona per a les principals matèries primeres i les monedes de risc. D’aquí que s’espera que la tendència alcista de l’EUR / INR, el tipus de conversió del qual es troba en 87, continuï per a aquest parell, però només després d’un retrocés inferior, ja que el sentiment ha millorat darrerament per a l’INR. Els actius de risc s’han beneficiat del sentiment de risc durant el coronavirus i han obtingut alguns guanys decents des del març, però l’INR ha quedat endarrerit. Però comença a recuperar-se, amb l’euro / INR retrocedint més de 3 centaus de dòlar durant l’agost. Tot i això, el retrocés s’ha estancat en les darreres setmanes, de manera que fins aquí ens porta el sentiment en aquest parell. Ara fem una ullada a altres fonaments i tècniques.   

Política d’inflació i RBI     

Com hem esmentat anteriorment, a diferència de la Xina, l’Índia és un importador net. Com a resultat, la demanda de divises sempre és elevada, cosa que manté la rupia sota pressió. El dèficit creixent de la balança comercial de l’Índia va ser un dels principals factors que va provocar un estavellament a la rupia índia el 2013 i l’EUR / INR va aconseguir els màxims rècord d’aleshores, a 92,35. La zona euro és un exportador net, cosa que significa que té un saldo comercial positiu. Al 4%, l’Índia, com a economia en desenvolupament, té un objectiu d’inflació més elevat, mentre que l’objectiu del BCE se situa al voltant del 2%, però està molt lluny d’aquest moment. Com a resultat, els tipus d’interès del Reserve Bank of India (RBI) són més alts. A continuació, podeu veure les taxes del BCE i del RBI al setembre de 2020:      

Tarifes de la pòlissa INR

Tarifa del dipòsit:  -0,50%
Tarifa ReFi principal:   0,00%
Tarifa del préstec marginal:   0,25%

 

Font: BCE

Tipus d’interès del BCE

 

Taxa de reposició de la política:   4,00%
Taxa de reposició inversa   3,35%
Tarifa de la instal·lació de peu marginal:   4,25%
Tipus bancari:   4,25%
Font: RBI

EUR / INR Correlació amb l’euro i l’INR

Com es mostra al gràfic setmanal, l’EUR / INR ha estat en una tendència alcista des del 2000, amb retrocessos ocasionals inferiors. L’augment del 2013 va ser inusual, però va empènyer la barra més amunt per a aquest parell, que s’acosta al gran nivell de 100. Les mitjanes mòbils no han estat de gran ajuda en aquesta pujada, però el 200 SMA (gris) s’ha convertit en suport des de l’any passat, que és on tenim previst comprar aquest parell, si hi ha una traça allà baix.

Les mínimes continuen augmentant per EUR / INR

D’altra banda, l’índex euro EXY ha experimentat una tendència baixista. Les mitjanes mòbils tampoc no han funcionat aquí, i la tendència no és una línia recta, però les màximes han anat baixant i l’última màxima encara està per sota de l’última màxima el 2018. L’última recuperació també sembla esgotada ara, després de fracassar per sobre de 120, de manera que és probable que la tendència a la baixa continuï, encara que a un ritme més lent, si la UE no es desintegra aviat. Això significa que la tendència alcista de l’EUR / INR no es deu a l’euro en si, sinó a que la rupia ha estat encara més feble durant aquest temps. Per tant, si estem negociant aquest parell, hauríem de centrar-nos més en la rupia índia que en l’euro.

 

L’índex de l’euro té una tendència baixista 

 

Anàlisi tècnica EUR / INR: un retrocés esperat abans de l’assalt als màxims històrics  

L’EUR / INR va començar la seva vida al voltant dels 45 el 2000 i, després d’un petit retrocés al començament, ha estat en una tendència alcista des de llavors. Els retrocessos han estat sistemàtics, però els compradors han mantingut el control. Les mitjanes mòbils han estat fent una bona feina com a suport, amb el 50 SMA (groc) que manté el preu quan els descensos han estat reduïts i els 100 SMA prenen el seu torn quan els retrocessos han estat més profunds.

 

El 100 SMA ha funcionat bé com a suport definitiu

El 100 SMA (verd) va revertir el preu el 2010, després d’un canelobre mensual de doji a sobre, es tracta d’un senyal d’inversió alcista. Aleshores, el preu es va tornar a revertir el 2015 i el 2017. L’última recuperació més baixa va ser més reduïda i l’EUR / INR ha rebotat dels 50 SMA des del febrer, però el canelobre anterior de l’agost es va tancar com a estrella del matí, que és un senyal de reversió baixista després l’ascens. El canelobre de setembre sembla baixista. Això apunta a un possible retrocés inferior, almenys al 50 SMA, o potser al 100 SMA. Si això passa, anirem molt en aquest parell, però no és segur si veurem aquest retrocés. Us mantindrem actualitzats.   

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me