Previsió del preu del gas natural per al 2021 i prediccions futures

Gas natural: resum de les previsions

Previsió de gas natural: primer semestre 2021

Preu: 2,33 USD

Conductors de preus: impacte estiuenc, correcció baixista, patrons de Doji, embassament setmanal baixista

Previsió de gas natural: 1 any

Preu: 3,45 USD

Conductors de preus: Dòlar més feble enmig d’un estímul basat en COVID-19, trencament descendent del triangle, 50 EMA Crossover

Previsió de gas natural: 3 anys

Preu: 4,45 USD


Conductors de preus: condicions econòmiques millorades, dòlars més febles i polítiques monetàries antigues

 

Darrerament, el gas natural ha experimentat moviments excel·lents, guanyant + 0,28 dòlars en els seus preus, i ha reportat un augment del 10,76% en un lapse de temps d’un mes. [[Gas natural]] cotitza actualment a 2,70 dòlars, rebotant el mínim d’1.529 al juny del 2020. La mercaderia ha guanyat + 0,21 dòlars, o el 7,98%, durant els darrers sis mesos. El preu mitjà del gas natural al punt de referència nacional Henry Hub a Louisiana va ser de 2,05 dòlars per milió d’unitats tèrmiques britàniques (MMBtu) el 2020, que va ser el preu mitjà més baix del gas natural en dècades. 

A principis d’any, els preus es mantenien relativament baixos, a causa de la menor demanda de gas natural per a la calefacció d’espais durant un clima hivernal suau. Tant la producció com el consum de gas natural es van reduir durant el 2020, ja que l’economia es va enfrontar a la crisi induïda per la pandèmia de coronavirus, que va resultar en preus baixos durant tot l’any. Els preus es van reduir encara més al març, durant la primavera, quan les respostes a la pandèmia del coronavirus van donar lloc a bloquejos d’activitats econòmiques que van fer baixar la demanda de gas natural. Al juny, el preu de Henry Hub va ser de mitjana d’1,66 dòlars / MMBtu, que va ser el preu mensual més baix de les dècades. No obstant això, a causa de la disminució de la producció de gas natural i de l’augment de les exportacions de gas natural liquat (GNL), els preus van començar a créixer a la segona meitat de l’any, amb un rendiment anual excepcional que va fer que el gas natural es disparés +1.156 dòlars, afegint un total del 68,64% l’any passat. 

Canvis recents en el preu del gas natural

Període  Canvi ($) Canvi (%)
30 dies  +0,28 10,76%
6 mesos  +0,21 7,98%
1 any  +1.156 68,64%

Predicció del preu del gas natural per als propers 5 anys

Es preveu que la demanda mundial de gas natural creixi un 2,8% el 2021, que és lleugerament superior a la caiguda del 2020, però permet una recuperació cap al nivell del 2019. Aquesta previsió és lluny del canvi anual del 7,5% observat el 2010, després de la crisi financera del 2009. Aquesta previsió de l’EIA es va publicar amb dos advertiments principals:

1 – No totes les regions es veuen afectades per igual per la recuperació del mercat mundial del gas. Els mercats emergents es consideraran els principals motors del creixement de la demanda el 2021 i els propers anys, mentre que els mercats madurs penetraran en l’efecte de la demanda disminuïda el 2020. Els mercats de ràpid creixement, com Àsia, Àfrica, Amèrica del Sud, Amèrica Central i Es preveu que l’Orient Mitjà sigui el principal motor del creixement de la demanda el 2021. Tot i això, els mercats madurs probablement experimentaran una recuperació més gradual, mentre que alguns podrien mantenir-se per sota dels nivells de demanda del 2019.

2 – Els motors sectorials de creixement estan relacionats amb incerteses importants. S’espera que la creixent competència entre combustibles i el lent creixement en termes de demanda elèctrica afectin la crema de gas en la generació d’energia, ja que els preus del gas es recuperaran dels baixos nivells del 2020. El consum de gas industrial, especialment per a les indústries asiàtiques impulsades per l’exportació, depèn en gran mesura de la recuperació econòmica, que és altament incerta a causa de la crisi de la pandèmia del coronavirus. Les temperatures fredes han donat suport a l’augment de la demanda residencial de consum de gas; no obstant això, és probable que disminueixi en condicions meteorològiques més suaus.

Previsions de gas natural per l’EIA en xifres:

El consum estimat de gas natural als Estats Units va ser de mitjana de 83.100 milions de peus cúbics al dia (Bcf / d) el 2020, que va baixar un 2,5% respecte al 2019. El 2021, l’EIA, una organització administrada per Linda Capuano, espera que els EUA el consum de gas natural disminuirà un 2,8% o 2,3 Bcf / d i, el 2022, és probable que disminueixi un 2,1% o 1,7 Bcf / d.

La producció estimada de gas natural als EUA va ser de 90,8 Bcf / d el 2020, que va caure un 2,5% o 2,3 Bcf / d en comparació amb el 2019. L’AIA espera que la producció de gas natural torni a disminuir el 2021, fins a una mitjana anual de 88,2 Bcf / d d, i mensualment, la producció mitjana de gas natural caurà 87,3 Bcf / d al març de 2021.

Els preus al comptat de Henry Hub van tenir una mitjana de 2,03 dòlars / MMBtu el desembre de 2020. El primer trimestre del 2021, l’EIA espera un augment del preu mitjà al comptador del gas natural, fins als 3,01 dòlars / MMBtu. L’augment dels preus del gas natural el 2021 s’ha atribuït a la producció de gas natural relativament baixa. El 2022, l’EIA preveu que el preu mitjà al comptat del gas natural arribarà a 3,27 dòlars / MMBtu. 

  • El FMI preveu que el preu de Henry Hub augmentarà a 2,65 dòlars per MMBtu el 2024.
  • El Banc Mundial amplia una previsió més optimista: 3,16 dòlars per MMBtu. 
  • El Banc Mundial preveu que és probable que el preu del gas natural augmenti a 4 $ per MMBtu el 2030.

Dit això, la vessant tècnica del gas natural també és optimista, ja que suggereix un potencial biaix alcista del gas natural. Atès que els indicadors tècnics avançats i endarrerits, com ara RSI, MACD i la sèrie EMA, admeten una tendència alcista, el preu del gas natural pot augmentar fins a un nivell de resistència immediat de 3.487 a finals de 2021. Un esclat alcista a 3.48 podria conduir a el preu del gas natural cap als 4,40 en els propers anys.

Factors que afecten el gas natural

Producció de gas natural dels EUA – Durant el 2020, la producció de gas natural sec als Estats Units va tenir una mitjana de 90,9 Bcf / d, que va ser de 2,2 Bcf / d menys que el 2019. El descens de la producció el 2020 va trencar la ratlla de creixement de tres anys de la producció de gas natural als Estats Units Estats. Durant la temporada de primavera, el nombre de plataformes de perforació de gas natural als Estats Units va començar a disminuir. Al juliol, el recompte va assolir un mínim rècord de 68 plataformes de gas natural; el recompte de plataformes es va mantenir relativament baix durant tot el 2020.

Huracans – Els huracans i els canvis en la demanda de gas natural a Europa i Àsia van afectar les exportacions de GNL als Estats Units durant l’estiu del 2020. No obstant això, a finals del 2020, les exportacions totals de GNL van experimentar una expansió. L’EIA va estimar que els Estats Units havien exportat 9,4 Bcf / d el novembre de 2020; aquest volum equival al 10% de la producció de gas natural sec dels EUA al mateix mes.

Demanda estacional – El 2021, els preus del gas natural van augmentar a Europa i Àsia, enmig de la creixent demanda hivernal que va endurir els subministraments. Tanmateix, no es preveu que les pujades dels preus durin molt, ja que els fonaments del mercat per al 2021 semblen fràgils. Es preveu que la demanda mundial de gas recuperarà els nivells del 2019, però persisteixen les incerteses sobre la ruta de recuperació dels mercats de creixement ràpid, en comparació amb les regions més madures. D’altra banda, la demanda sectorial depèn de diversos factors de risc, inclosos el lent rebot industrial, la commutació de combustible i el clima més suau.

La pandèmia de coronavirus i el seu impacte sobre el gas natural – El descens més gran del consum mundial de gas va ser provocat pel clima excepcionalment suau dels primers mesos i els efectes dramàtics de la pandèmia de coronavirus, amb un descens del 4% interanual de la demanda mundial de gas durant la primera meitat de l’any. No obstant això, durant el 3r trimestre de l’any, es va veure una recuperació progressiva a mesura que es van suavitzar les mesures de bloqueig i els requisits estacionals d’electricitat van impulsar la demanda i van augmentar els preus competitius del gas. 

El 2020, la demanda mundial de gas natural va registrar el descens més gran registrat, que es va reduir aproximadament en un 2,5% o 100.000 milions de metres cúbics. Aquesta desacceleració va provocar el canvi de combustible, que va elevar la demanda de gas per a la generació d’energia, mentre que tota la cadena de subministrament va ajustar les variacions de la demanda i va mostrar una forta flexibilitat. Els preus del gas natural van experimentar una volatilitat extrema i uns nivells històrics baixos el 2020. La inversió en gas es va suspendre a causa de la pandèmia de coronavirus i un mercat ben proveït. Als principals mercats consumidors de gas, la política de gas net i les reformes del mercat de gas van començar a agafar impuls.  

El 2020, l’augment dels preus del GNL es va desencadenar a causa de les temperatures més baixes del desembre i del subministrament de gas reduït. A principis de gener, els preus del GNL es van triplicar a Àsia i van superar els 30 dòlars / MBtu. La recent pujada del preu del gas va reflectir una combinació de factors d’oferta i demanda, en lloc del resultat d’un esdeveniment únic. 

La demanda de GNL al nord-est asiàtic va augmentar un 10% interanual entre mitjan desembre de 2020 i principis de gener de 2021 enmig de les temperatures hivernals més baixes que la mitjana a tot el món, cosa que es va agreujar amb la menor disponibilitat nuclear al Japó i els límits del carbó -generació disparada a Corea. L’augment de la demanda de GNL també va augmentar les trucades per a proveïdors més remots, cosa que va provocar preus més alts. Els viatges més llargs i la congestió al canal de Panamà van empènyer les taxes de xàrter puntual a registrar màxims de més de 230.000 dòlars diaris. Tanmateix, no s’espera que aquests alts preus durin més enllà de l’onada de fred a curt termini, ja que els fonaments per al 2021 continuen sent febles.

Anàlisi tècnica – Triangle descendent & MACD Crossover

Pel que fa a la tècnica, els bous dominen la demanda de gas natural. Actualment, el gas natural cotitza al nivell de 2,79. Tot i això, l’indicador tècnic líder, el MACD (Moving average convergence divergence), ha creuat per sobre del nivell mitjà (nivell 0), que presenta una forta tendència alcista del preu del gas natural. El gas natural ha tancat una espelma giratòria cada mes, seguit de dues espelmes de venda mensuals, que demostren que els venedors s’esgoten i que els bous podrien fer-se càrrec del mercat ara. 

Gas natural: marc mensual: patró de triangle descendent 

A més, els indicadors endarrerits, com ara els períodes 20, 50 i 200 EMA (mitjanes mòbils exponencials), donen suport a una tendència alcista, ja que els preus del gas natural han augmentat en tots aquests nivells d’EMA. A la banda superior, la resistència mensual es manté en 3, 3,52 i 4,47 dòlars. Per contra, la mercaderia pot trobar suport al nivell de 2,70 dòlars. Si el gas natural incompleix el nivell de suport de 2,70 dòlars, és possible que vegem que els seus preus cauen cap a la zona d’1,60 dòlars. Si la demanda de gas natural baixa encara més i aconsegueix baixar del nivell d’1,60 dòlars, cosa que és dubtosa, els preus poden baixar fins a zones d’uns 1,36 i 1,19 dòlars..

Gas natural: marc setmanal: línia de tendència & Patró Doji

A curt termini, el gas natural pot presentar una lleugera correcció baixista fins a la zona de 2,33 dòlars, que s’estén fins al mínim més recent del desembre del 2020. Tot i així, les probabilitats de continuar la tendència alcista es mantindran sòlides si la mercaderia no infringeix el nivell d’assistència de 2,33 dòlars. Segons els indicadors MACD i Estocàstic, el gas natural ha entrat a la zona de sobrecompra i els bous esgotats poden començar a treure beneficis abans de mostrar un altre impuls alcista al mercat. En el període setmanal, els preus del gas natural han tancat una espelma de Doji que suggereix la indecisió entre els inversors i que generalment impulsa la correcció, que va seguida d’una tendència alcista. Aquí, doncs, el segueix un augment del 29,89% en els preus del gas natural, cosa que suggereix que els bous necessiten una mica de descans ara. Dit això, podem observar una lleugera caiguda del preu del gas natural fins a la zona de 2,36 i, aleshores, les probabilitats d’una inversió alcista es mantindran elevades. No obstant això, la violació del nivell 2,36 també podria conduir els preus cap a la zona 1,62. Bona sort! 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me