Previsió del preu del gas natural per a l’H2 del 2020: alcista a curt / mig termini, cap a Doomsday a llarg termini

Igual que el cru, els preus del gas natural van tenir una tendència alcista a llarg termini fins a mitjan dècada anterior, ja que la demanda de productes energètics no parava de créixer. El gas natural va superar els 16,50 dòlars el desembre del 2005, tot i que els compradors van tornar a provar la part superior, quedant curts a 14,30 dòlars durant el primer semestre del 2008. La pressió ha estat a la baixa des de llavors, amb una caiguda del gas inferior al 10% del valor, en comparació amb amb el màxim el 2005. El món està canviant i la consciència ha estat canviant de combustible fòssil a energia renovable, cosa que ha reduït la demanda de tots els productes d’energia fòssil. Els productors i els inversors són conscients dels augments i descensos de la demanda, de manera que ajusten la producció i inverteixen en projectes per equilibrar l’oferta segons la demanda. No obstant això, la tendència a llarg termini sembla baixista i els fonaments també són baixistes, cosa que significa que la pressió a la baixa continuarà a llarg termini, tot i la inversió més alta dels darrers mesos i l’increment continuat del consum, que probablement canviarà en algun moment.

Llegiu la darrera actualització a Previsió del preu del gas natural 2021

 

Període 3 dies 1 setmana 1 mes 3 mesos 6 mesos
Canvi +1,1% +3,5% +35,0% +25,3% -23,3%

Com s’ha esmentat anteriorment, el gas natural va registrar un rècord el 2005, però després de la crisi del 2008, la situació va canviar per sempre. Abans, el petroli i el gas estaven estretament relacionats, ja que s’extreuen ambdues mercaderies energètiques. Però, la consciència global s’ha anat orientant cap a productes d’eficiència energètica, cosa que ha segellat el destí de la desaparició eventual de combustibles fòssils, com el petroli i el gas. Per descomptat, la demanda de gas és estacional, amb pics durant la tardor / hivern, cosa que podria donar la mala impressió durant aquells temps, però el preu ha estat baixant mínims des de fa molts anys, baixant a 1.529 dòlars el juny d’aquest any, ja que els bloquejos del coronavirus van empitjorar encara més la demanda de tot, a part dels paradisos segurs, i no només de gas i petroli. La demanda dels darrers mesos sembla un rebot de gat mort, de manera que esperem que la part superior es limiti en gas, amb guanys mínims, si escau, en els propers mesos, mentre que la tendència baixista més gran es reprendrà tard o d’hora i els venedors augmentarà el preu a nous mínims en els propers anys.

Previsió de gas natural: quart trimestre de 2020 Previsió de gas natural: 1 any Previsió de gas natural: 3 anys
Preu: 2,75 $ – 2,80 $

Preus conductors: Progrés del coronavirus, sentiment del mercat, protestes / eleccions dels Estats Units

Preu: 2,40 $ – 2,50 $

Preus conductors: Publicar eleccions als Estats Units, acord comercial UE-Regne Unit, gràfics tècnics

Preu: 2 dòlars

Preus conductors: Economia global, acords d’energia neta, sentiment a llarg termini

Predicció del preu del gas natural per als propers 5 anys

Productes bàsics del sentiment de risc: com afecta el gas natural el sentiment de risc?

Com sabem, els paradisos segurs com l’or es relacionen negativament amb el sentiment, mentre que els productes bàsics estan positivament correlacionats amb el sentiment als mercats financers. Quan el sentiment de risc està activat, els productes bàsics augmenten i, quan el sentiment és negatiu, es torna baixista. Però, el gas natural no està realment obligat a sentir els inversors massa de prop. Durant les darreres dues dècades, hem vist molts salts i retrocessos forts, però no han estat conseqüència del sentiment. Vam veure un xoc durant / després de la crisi del 2008, com el el sentiment va colpejar molt fort els productes bàsics, però això ja havia començat diversos mesos abans. Durant la recuperació econòmica dels anys següents, altres mercaderies van augmentar, però el gas natural no. En canvi, es manté en una tendència baixista a llarg termini des del 2005. Aquest any, sembla que el sentiment va fer baixar els preus del gas en el primer trimestre, i després en el segon i tercer trimestre. Però això té més a veure amb el dòlar americà que amb el sentiment. Per tant, el veredicte és que el sentiment dels inversors / riscos no afecta massa el gas natural i hauríem de concentrar-nos més en el sentiment pel que fa al gas natural mateix..

L’oferta supera la demanda a llarg termini

A part del sentiment, oferta i demanda són els factors que condueixen amb més força els preus dels productes bàsics, la majoria de les vegades, sobretot a la llarga. Tot i que l’oferta i la demanda han augmentat contínuament per al gas natural, tal com mostren les dades de l’AIE a les gràfiques següents, les prediccions per al futur no són tan brillants, ja que el món passa dels combustibles fòssils a les energies renovables. Això es mostra clarament a les gràfiques de gas a continuació, on podem veure que el preu va caure des dels màxims rècord al voltant dels 16,50 dòlars dels anys 2000, fins a 1,55 dòlars a principis d’aquest any. Moltes companyies importants ja cancel·len els seus actius en camps de gas, i el pitjor encara està per arribar.

La demanda del mercat de gas és estacional – La demanda de gas natural del mercat és molt estacional, ja que el gas és el principal combustible o font d’energia que s’utilitza per a la calefacció o l’electricitat, la majoria dels quals també s’utilitzen per escalfar o refrigerar. En els moments en què els estius són massa calorosos, la demanda augmenta, però la temporada normal de gas natural és durant l’hivern. Tot i que, com sol ser el comerç, als especuladors els agrada comprar l’actiu abans de l’augment real de la demanda, igual que les empreses d’emmagatzematge, de manera que l’augment del gas comença molt abans de l’hivern, de vegades l’estiu anterior, amb la disminució a principis / mitjans -hivern. Això fa que sigui molt més fàcil per als comerciants que vulguin negociar gràfics a llarg termini. Bàsicament compren a principis de tardor i venen a mitjan o finals d’hivern, en una estratègia d’esbandida i repetició. Tot i que els compradors no tenen cap garantia real que el gas es converteixi en alcista a la tardor, és gairebé segur que en algun moment, a finals d’hivern, el gas es tornarà baixista i reprendrà la tendència baixista a llarg termini. Aquest any va ser diferent, ja que el preu del gas va disminuir durant l’hivern i va ser alcista des del maig, cosa que seria estrany en èpoques normals. Però els bloquejos del coronavirus ho van canviar tot, de manera que ara no estem en un moment normal i la volatilitat ha augmentat, en comparació amb els darrers anys. Es preveu que la demanda baixi un 4% durant el 2020 i després comenci a tornar a la normalitat, però els acords climàtics asseguraran que la ciutadania haurà de reduir l’ús de gas i avançar cap a fonts d’energia més netes. Per tant, l’increment recent dels darrers mesos sembla una gran oportunitat per escapar del gas natural i l’anàlisi tècnica ho avala, com explicarem a continuació. La demanda a llarg termini de combustibles fòssils ha disminuït, ja que el món es dirigeix ​​cap a fonts d’energia renovables i més netes, cosa que fa que el comerç de venda de gas sigui més temptador.

La demanda de gas natural va augmentar constantment

La demanda de gas natural va augmentar constantment

L’oferta també s’ha adaptat a la demanda

Font: IEA https://www.iea.org/reports/natural-gas-information-overview

Correlació entre el gas natural i el dòlar americà

La correlació entre el dòlar americà i el gas natural és negativa, com passa amb la majoria dels altres productes bàsics. A primera vista, no és massa difícil veure que la correlació negativa entre l’índex del USD i els preus del gas no ha estat especialment forta en les darreres dècades. Durant la dècada de 1990, tots dos eren alcistes, però se suposa que estaven correlacionats negativament, de manera que això significava que la correlació negativa no hi era. Durant la majoria dels anys 2000, el dòlar nord-americà va baixar, mentre que el gas es va mantenir en una tendència alcista, de manera que la correlació va augmentar una mica, però mentre el gas va superar el 2005 després de la gran pujada, el DXY va baixar el 2008, que de nou no mostra gaire una correlació. Fins i tot la mida dels moviments d’ambdós actius no era comparable, amb l’índex en USD que guanyava al voltant del 20% en valor, mentre que el gas perdia gairebé el 80% del seu valor. El DXY va augmentar fins al 2016. Els preus del gas, en canvi, van continuar disminuint, però el dòlar nord-americà s’ha cotitzat dins d’un rang des d’aleshores. Així, la dèbil correlació es va perdre una vegada més. Només va augmentar aquest any, ja que el dòlar va augmentar durant el primer trimestre, i després va tornar a baixar, mentre que el gas va baixar en els tres primers mesos, però des de llavors ha anat augmentant. Però, com dèiem, no vivim en temps normals i els mercats cotitzen majoritàriament en dòlars ara, de manera que els productes bàsics que cotitzen en dòlars americans han de seguir la direcció contrària. Tot i això, no crec que aquesta correlació duri massa.

El DXY va anar a la tendència a l’alça durant els anys 90

El DXY va anar a la tendència a l’alça durant els anys 90

Els preus del gas també van augmentar durant la dècada dels 90

Els preus del gas també van augmentar durant la dècada dels 90

Anàlisi tècnica: el gas natural va a superar el rang de 6 anys?

El gas natural va cotitzar en una tendència alcista durant dècades, assolint un màxim rècord en 16,50 dòlars. Tot i que la pujada del 2008 va ser inferior a la xifra màxima del 2005, el canvi de l’impuls alcista als mercats d’energia fòssil es va produir el 2008, durant la crisi financera. Durant la tendència alcista, les mitjanes mòbils van proporcionar una mica de suport al gràfic mensual, que és l’únic que s’ha de tenir en compte per a l’anàlisi tècnica, ja que hi ha molt soroll en els altres gràfics, cosa que és simplement confús per a tothom..

El 150 SMA ha proporcionat resistència durant els períodes en què les retraces eren més fortes

El 150 SMA ha proporcionat resistència durant els períodes en què les retraces eren més fortes

La tendència va canviar el 2008 i el gas natural va caure a la baixa, cosa que va fer caure el preu per sota de totes les mitjanes mòbils. Aquestes mitjanes mòbils van acabar convertint-se en resistència durant els retrocessos més alts, i van ser realment bons indicadors per vendre els rebots en gas. Quan els pics eren més grans, el 150 SMA (verd) proporcionava resistència; quan els retrocessos més alts eren més petits, els MA més petits, com el 50 SMA (groc), van assumir aquest treball i va haver-hi una ocasió en què el 200 SMA (gris) va revertir el retrocés el 2011. Mitjana mòbil ha estat resistent des de principis del 2017, i hi va haver una ocasió el 2018 en què el preu es va trencar per sobre d’aquesta, però es va invertir al 150 SMA. El preu continua mantenint-se per sota dels 50 SMA, ja que continua l’impuls baixista a llarg termini, però en els darrers mesos hem vist una inversió alcista, a causa de l’augment de la feblesa del dòlar americà. Tot i que totes les probabilitats apunten a la fi d’aquest retrocés alcista, quan el preu es posi al dia amb els 50 SMA mensuals i és probable que la tendència baixista a llarg termini es reprengui a partir d’aquí. Per tant, seguim els preus del gas per obrir un senyal de divises de venda a llarg termini tan aviat com passi això.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me