Previsió del preu del dòlar australià per a l’2020: la tendència a la baixa a llarg termini és probable que es reprengui aviat per AUD / USD

Austràlia és un important productor / exportador de matèries primeres, cosa que converteix el dòlar australià en una moneda bàsica. Com a tal, és molt vulnerable al moviment dels preus de les primeres matèries, que al seu torn es correlaciona amb el sentiment dels mercats financers, cosa que també significa que l’AUD es correlaciona positivament amb el sentiment. El sentiment ha estat positiu per a aquesta moneda, mentre que el dòlar nord-americà s’ha tornat força baixista en els darrers mesos, a causa del coronavirus i de l’escena política dels EUA. El rebot econòmic de la caiguda del COVID-19 també ha ajudat a augmentar els AUD / USD, ja que també han recuperat les matèries primeres i les matèries primeres. Però, el rebot es desaccelera i el sentiment de risc s’esgota, cosa que ha fet pensar els compradors dues vegades abans de fer nous màxims les darreres setmanes, de manera que la pujada podria estar acabant per a aquest parell. L’anàlisi tècnica també apunta a una inversió baixista del gràfic mensual, igual que els fonaments, tal com explicarem a continuació en aquesta previsió a mig termini de l’AUD / USD, però també hi ha altres factors que prendrem en compte aquí.

Període Canvi ($) Canvia el%
30 dies +0,017 USD +2,3%
6 mesos +0,071 USD +9,8%
1 any +0,074 dòlars +10,2%
5 anys 0,013 USD 1,9%
Des del 2000 +0,069 dòlars +9,5%

 

Des de mitjans dels anys noranta, l ‘AUD / USD ha canviat poc, en comparació amb el volatilitat que hem vist durant les dues darreres dècades, el que significa que aquesta parella s’ha mogut cap amunt i cap avall i ha acabat aproximadament on era fa 25 anys. No obstant això, durant l’última dècada, aquest parell va tenir una tendència baixista constant, principalment com a conseqüència de l’enfortiment del dòlar nord-americà. En algun moment, el preu de l’AUD / USD va caure fins als 0,55 al març de 2020, ja que el dòlar australià va rebre una doble caiguda de la línia, mentre que el dòlar nord-americà va augmentar, ja que els comerciants van entrar en pànic a causa del coronavirus i els bloquejos. Però, la caiguda va acabar i l’AUD / USD ha estat alcista des de llavors, ja que el sentiment va millorar després de la gran reobertura del món. Les dades econòmiques xineses van impulsar encara més la reaparició, que indica que la Xina ha deixat enrere la contracció del coronavirus i que ara ja està gairebé enrere. Tot i així, han estat moments molt estranys, que no s’espera que durin massa (fins que després de les eleccions nord-americanes suposo), de manera que les coses acabaran recuperant-se a la normalitat i el descens de certes matèries primeres es posarà al dia amb l’AUD, i com a Com a resultat, la pujada dels darrers mesos hauria d’haver-se acabat gairebé i els compradors han de tenir precaució a partir d’aquests nivells, ja que les màximes seran molt limitades a partir d’ara..

Previsió AUD / USD Q4 2020: 0,68-0,70 AUD / USD Previsió 1 any: 0,63-0,65 Previsió AUD / USD 3 anys: 0,55-0,60
Controladors de preus: Sentiment de risc global, COVID-19 a Austràlia, RBA, Technicals Controladors de preus: Eleccions nord-americanes, recuperació econòmica, sentiment de mercat, correlació USD Controladors de preus: Fonaments a Austràlia, economia global

La predicció del preu del dòlar australià per als propers cinc anys

En aquest article, hem donat una ullada al dòlar australià, tant des d’un punt de vista fonamental com tècnic, i l’hem comparat amb el dòlar nord-americà, per veure quin tindrà avantatge durant els propers mesos / anys. Com es va esmentar anteriorment, aquest parell ha estat en una tendència baixista durant una dècada, però el sentiment ha canviat des del març, tot i que actualment estem passant per moments que canvien el món, de manera que l’acció de preus des del març no s’hauria de dur a terme necessàriament. en compte massa, sobretot a llarg termini. Però el podem fer servir per predir el futur de l’AUD / USD en els propers mesos, després de l’acció de preus dels darrers mesos; no obstant això, la situació del coronavirus no és probable que es repeteixi.

L’AUD / USD s’ha beneficiat del sentiment de mercat durant el COVID-19


Atès que Austràlia és un important exportador de matèries primeres i minerals, l’AUD està estretament correlacionat amb aquests productes bàsics i, en conseqüència, amb el sentiment de risc als mercats financers. Quan el sentiment és positiu, l’AUD augmenta, com va passar durant els mesos de maig i juny, ja que les economies del món tornaven a obrir-se i les dades econòmiques mostraven un fort repunt des del xoc de març-abril. L’AUD / USD va augmentar més de 12 cèntims des del fons, a 0,55, el 19 de març, tot i que la inversió alcista de març i abril va ser un atribut del dòlar nord-americà, que es va tornar realment baixista, després de la pujada de la primera meitat de Març, però veurem això a continuació. Durant els primers mesos de la gran inversió, l’AUD / USD va augmentar més d’11 centaus de dòlar, fins a 0,7180, però des de llavors, el ritme ha disminuït considerablement i, des de finals de juliol, aquest parell ha guanyat menys d’un centèsim, cosa que mostra que el sentiment positiu dels primers mesos després de la reobertura es fa més feble, ja que les dades econòmiques mostren un rebot més lent. A més del sentiment global, que es debilita, com es pot comprovar des de la confiança dels consumidors i dels inversors després dels darrers informes, el sentiment respecte a l’economia australiana també es torna negatiu, ja que l’estat de Victoria continua mantenint les restriccions del coronavirus. Els economistes pronostiquen una contracció superior al 6% per al 2020, cosa que empitjora encara més el sentiment. Per tant, si el sentiment general es torna negatiu, l’AUD es tornarà baixista, ja que el sentiment a Austràlia també es torna negatiu en comparació amb altres regions del món. No obstant això, a llarg termini, els comerciants haurien de vigilar el sentiment del mercat en tot moment quan es negocia aquest parell, ja que pot arruïnar un compte si es queda atrapat en el costat equivocat, encara que segueixi la tendència general.

Fonaments i política RBA

El sentiment de risc mundial és un actor important en monedes de productes bàsics com l’Aussie, però els fonaments també tenen un paper important en la moneda i també afecten el sentiment. El sentiment es va tornar positiu, ja que els fonaments van mostrar una forta recuperació durant els mesos de maig, juny i juliol, amb l’ocupació que va tornar a recuperar-se i els serveis i la indústria van augmentar. Però, amb les noves restriccions a Victoria, els serveis australians van tornar a caure en contracció, passant dels 58,1 punts del juliol als 48,1 d’agost. Això no va tenir un gran impacte en AUD, a part d’un descens en AUD / USD de curta durada, però si altres sectors cauen de nou en contracció, començaran a pesar sobre AUD, reduint aquest parell a la baixa. El deteriorament del sentiment i l’economia contractual faran una combinació tòxica per a AUD / USD, especialment si continuen les restriccions i bloquejos, de manera que la majoria de les coses estan relacionades amb el coronavirus ara mateix i els fonaments dependran de com evolucioni el coronavirus. Austràlia i la resta del món. Però també hauríem de vigilar l’augment del superàvit comercial a Austràlia, que ha anat augmentant des del 2015-16, quan la balança comercial era d’uns 3.500 milions de dòlars. Els darrers quatre anys, en particular, han estat realment positius, amb l’excedent comercial que supera els 8.000 milions de dòlars. Aquesta és una cosa que cal tenir en compte a llarg termini, no que hagi ajudat massa l’AUD. Tant el banc de reserva d’Austràlia (RBA) com el FED tenen els seus tipus d’interès al 0,25%, després de reduir-los unes quantes vegades al març. Les decisions recents sobre la taxa han estat el resultat del coronavirus, de manera que no hi ha molt diferència entre els dos bancs centrals. Però, si les restriccions continuen en certes parts d’Austràlia, l’RBA s’inclinarà més cap al bàndol, però, com hem dit, les diferències seran menors a curt termini a l’hora de decidir la direcció de l’AUD / USD.

Font: www.dfat.gov.au

Correlació AUD / USD

Com es mostra al gràfic mensual, l’índex del dòlar australià, o AXY, té un aspecte molt similar a l’índex AUD / USD. L’AXY va pujar durant la dècada de 2000, a part del gran xoc del 2008. Però, la tendència es va invertir per a l’AXY el 2011, que ha estat en una tendència baixista des de llavors. El mateix escenari es pot veure al gràfic mensual AUD / USD a la secció d’anàlisi tècnica. Durant els primers cinc anys, fins al 2016, la davallada va ser més forta i la SMA 20 mesos (gris) proporcionava resistència a l’AXY. Llavors, la tendència es va desaccelerar i el 50 SMA va prendre el seu torn, que proporcionarà resistència oficial fins que es trenqui. El preu està just per sota dels 50 SMA ara, però encara hi ha marge cap amunt durant mig punt.

L’AXY continua sent baixista, sempre que es mantingui per sota dels 50 SMA
L’AXY continua sent baixista, sempre que es mantingui per sota dels 50 SMA

L’índex en dòlars, en canvi, era de baixista durant els anys 2000, però es va tornar alcista el 2014, després d’una certa consolidació durant diversos anys. Tot i així, la tendència alcista no va durar gaire (només uns dos anys) i, des del 2016, el DXY ha cotitzat en un interval, tal com mostra el gràfic mensual següent. Però, els màxims han anat augmentant i el 100 SMA (verd) proporciona suport. El DXY intenta superar aquesta mitjana mòbil, però ara mateix no està segur si tindrà èxit. Tot i això, el gràfic índex AUD sembla molt més estretament correlacionat amb el AUD / USD, i tots dos s’enfronten ara als 50 SMA mensuals. Els 50 SMA han estat definint la tendència d’ambdós, de manera que són oficialment baixistes fins que el preu passa per sobre dels 50 SMA i s’hi manté. Per tant, per ser més precisos a l’hora de negociar AUD / USD, hauríem de seguir l’índex AXY.

El retrocés del DXY sembla complet al gràfic mensual

El retrocés del DXY sembla complet al gràfic mensual

Anàlisi tècnica: finalitzarà la recent pujada als 50 SMA per AUD / USD?

L’AUD / USD disminuïa cap a finals dels anys noranta, però després va començar a seguir els productes bàsics. Aleshores, la tendència es va revertir quan va començar el nou mil·lenni, i aquest parell es va mantenir baixista fins al 2011, i ha estat alcista des de llavors, seguint el descens de les primeres matèries primeres com el petroli, el gas, el coure, etc. Durant la crisi mundial del 2008, l’AUD / El USD també va seguir els productes bàsics, ja que van caure a la baixa. L’AUD / USD es va estavellar 40 cèntims menys en pocs mesos i va perdre gairebé el 40% del seu valor, ja que es va invertir per sota dels 1 dòlars abans de la crisi. Però, la caiguda va acabar i la tendència alcista es va reprendre, amb els AUD / USD que van aconseguir màxims superiors a 1,10. Durant la tendència alcista, el 50 SMA (groc) va augmentar el preu, ja que proporcionava suport al gràfic mensual al llarg d’aquesta dècada, amb ajuda ocasional dels 20 SMA (gris). Però, a mesura que els productes bàsics es van tornar baixistes, al començament de la nova dècada, l’AUD / USD també es va tornar baixista, on va romandre fins al començament de la nova.

El 50 SMA espera una pujada més alta per proporcionar resistència a AUD / USD

El 50 SMA espera una pujada més alta per proporcionar resistència a AUD / USD

Podria ser aquest el començament d’una nova dècada alcista per a AUD / USD? No ho crec, tret que algun nou desenvolupament recuperi la demanda d’alguna matèria primera / metall / mineral que només es troba a Austràlia. L’augment de la balança comercial tampoc no ha ajudat l’AUD en els darrers 4-5 anys. Per tant, no crec que veurem una altra dècada alcista com la dels anys 2000. És més probable que hi hagi una recuperació més elevada, que està en curs i és probable que acabi aviat. La mitjana mòbil de 50 va proporcionar resistència a principis del 2018, després de la recuperació de 2 anys més alta, acabant-la i revertint el preu cap avall. Així doncs, sembla que s’hagi retirat l’SMA de 50 mesos suport a la resistència en aquest gràfic de períodes de temps, però això només es demostrarà després d’una altra prova, que probablement tindrà lloc aviat. Si els compradors no aconsegueixen superar-lo per segona vegada en pocs anys, aquesta serà la confirmació que haurem de deixar curt aquest parell a llarg termini. Fins aleshores, els comerciants a llarg termini hauran d’esperar.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me