Previsió del preu del cru WTI per al 2020: què esperar del cru durant el quart trimestre

Els preus del petroli [[WTI]] han canviat lleugerament, ja que continuen cotitzant dins d’un ampli rang comercial, en els nivells de 40,50 a 4,50. L’augment de la demanda va animar l’OPEP + a començar a revertir les retallades de producció anunciades a principis d’aquest any. El càrtel de 23 països productors de petroli, encapçalats per Aràbia Saudita i Rússia, va confirmar que reduirien la mida de les seves retallades de producció a 7,7 milions de barrils al dia, des de principis d’agost, cosa que afegiria gairebé 2 milions de barrils a la producció diària. nivells. A més de les xifres del PIB de la UE, els EUA i Hong Kong. WTI Crude es va mantenir estable a 41,25 mentre que Brent va mantenir a 43,26.

Llegiu la darrera actualització a Previsió del preu del cru WTI 2021

 

WTI Preu del cru ara: $

Canvis recents en el preu del cru WTI

Període Canvi ($) Canvia el%
30 dies +2,51 +6,48%
6 mesos -10 -20,10%
1 any -20 -32,35%

L’esquerda negra es troba a l’esquena de la correcció / retrocés alcista, ja que ha tancat dos mesos positius consecutivament, sumant un guany de més del 170% en els preus. Vegem la previsió del preu del cru WTI.

Previsió USOIL: quart trimestre de 2020 Previsió USOIL: 1 any Previsió USOIL: 3 anys
Preu: 44,76 dòlars

Preus conductors: La Xina acaba el bloqueig i reprèn la demanda, el 61,8% del retrocés de Fibonacci s’acaba als 44,76 dòlars, la política monetària de la Fed pot impulsar el sector productiu.

Preu: 60-62 dòlars

Preus conductors: Recuperació de COVID19, es preveu que s’aixequin bloquejos a tot el món, retallades de producció de l’OPEP +, resistència descendent a la línia de tendència a 62 dòlars en el període de temps M1.

Preu: 29-30 dòlars

Preus conductors: Després de la recessió de COVID19, la correcció baixista per sota dels 60 dòlars, la guerra comercial entre els EUA i la Xina pot perjudicar la demanda de petroli

 

Gràfic en viu del petroli cru WTI

WTI

 

Factors comuns que afecten els preus del cru

Els preus del cru WTI van caure considerablement el 2020, arran de la pandèmia COVID-19 i la guerra del preu del petroli Rússia-Aràbia Saudita del 2020. El 20 d’abril, els contractes de futurs de WTI Crude Futures van caure per sota de 0 dòlars per primera vegada en la història.

1: COVID-19 – Pandèmia de coronavirus:

Els preus del cru WTI van caure significativament el 2020, a causa de la pandèmia Covid-19, que va provocar una caiguda massiva del mercat de valors. Segons l’informe IHS Market, el “xoc de la demanda Covid-19” va representar una contracció més gran que la que es va enfrontar durant la Gran Recessió a finals de la dècada de 2000 i principis de la dècada de 2010. Com a resultat, la demanda de petroli va caure a 4,5 milions de barrils al dia per sota de les previsions, ja que les tensions van augmentar entre els membres de l’OPEP. Durant la reunió de l’OPEP a Viena (6 de març), els principals productors de petroli no van poder arribar a cap acord sobre la reducció de la producció de petroli, en resposta a la pandèmia mundial COVID-19. En conseqüència, el preu spot del cru de WTI Benchmark al NYM el 6 de març de 2020 va caure a 42,10 dòlars per barril.

Després, la guerra del preu del petroli va començar el 8 de març i els preus del petroli, que van caure un 30%, van representar la caiguda puntual més important des de la guerra del Golf del 1991. Una cosa que hem d’entendre és que molt poques empreses energètiques van poder produir petroli quan el preu del petroli era d’uns 30 dòlars el barril. L’Aràbia Saudita, l’Iran i l’Iraq van tenir els costos de producció més baixos el 2016, mentre que el Regne Unit, el Brasil, Nigèria, Veneçuela i el Canadà van ser els més baixos.

Després d’això, Aràbia Saudita i Rússia van acordar les retallades de producció de petroli el 9 d’abril. Segons informa Reuters, “si Aràbia Saudita no aconseguia frenar la producció, els senadors nord-americans demanarien a la Casa Blanca que imposés sancions a Riad, traieu les tropes nord-americanes de el regne del desert i establir aranzels a la importació del petroli saudita “. El 20 d’abril, el preu per al lliurament futur de cru dels Estats Units al maig s’havia convertit en negatiu, principalment a causa de l’excessiva demanda d’emmagatzematge dels grans volums de producció excedentària. Aquesta és la primera vegada que es produeix des que la Borsa Mercantil de Nova York va començar a cotitzar el 1983.

2: Guerra de preus del petroli entre Rússia i Aràbia Saudita:

La caiguda del preu del petroli també es podria associar a la guerra del preu del petroli entre Rússia i l’Aràbia Saudita del 2020. Aquesta va ser una guerra econòmica que va començar el març del 2020, ja que l’Aràbia Saudita va respondre a la negativa de Rússia a acordar reduir la seva producció de petroli, per tal de mantenir els preus del petroli a un nivell moderat. Com a conseqüència d’aquest conflicte, els preus del petroli van caure durant la primavera del 2020.

El mateix mes, l’Aràbia Saudita va iniciar una guerra de preus amb Rússia, facilitant una caiguda trimestral del preu del petroli del 65%. Durant la primera setmana de març, el cru va caure un 26% i el de Brent un 24%. El motiu principal de la guerra de preus es podria atribuir a la ruptura del diàleg entre l’Organització dels Països Exportadors de Petroli (OPEP) i Rússia sobre les retallades proposades a la producció de petroli durant la caiguda del COVID-19. Rússia es va retirar de l’acord, provocant el col·lapse de l’acord de l’OPEP +. No obstant això, la guerra de preus és una de les principals causes i efectes de la caiguda borsària mundial en curs que actualment està causant maldecaps a alguns inversors..

3: Sèrie d’esdeveniments 

A part de tots els catalitzadors quantitatius, el 8 de març, l’Aràbia Saudita va declarar als clients d’Europa, Àsia i els Estats Units retallades inesperades de preus de 6 a 8 dòlars per barril i això va exercir una pressió a la baixa significativa sobre els preus del petroli. El West Texas Intermediate, una forma de cru aplicat com a referència en la fixació de preus del petroli, va caure un 20%. Al cap d’un dia, els mercats borsaris de tot el món van reportar pèrdues importants, en reconeixement de la combinació de la guerra de preus i els temors sobre la pandèmia del coronavirus. No obstant això, els efectes d’aquest anunci també es van sentir fora dels preus del petroli i dels mercats borsaris. Com a resultat, el ruble rus va caure un 7%, fins a un mínim de quatre anys enfront del dòlar nord-americà.

D’altra banda, les caigudes del preu del petroli també es van veure reforçades per les advertències del president dels Estats Units, Donald Trump, que retiraria el suport militar dels EUA, si l’OPEP i els seus aliats no retallessin la producció de petroli, després d’una important pressió interna, anomenat de facto príncep hereu de l’Aràbia Saudita governant Mohammed bin Salman.

4: augment del dòlar nord-americà: reproduccions de correlació 

Des del començament de la pandèmia COVID-19, el dòlar nord-americà ha estat tractat com un actiu refugi segur. Els inversors es van sentir segurs invertint en dòlars nord-americans, ja que la Xina reportava un nombre massiu de casos de COVID-19, juntament amb diversos altres països del món. Com a resultat, el dòlar nord-americà s’ha mantingut estable durant la pandèmia i això també ha mantingut els preus del petroli més baixos, ja que el preu del petroli està inversament relacionat amb el preu del dòlar nord-americà. L’augment del tipus de canvi del dòlar va encarir el cru denominat en dòlars per als països estrangers i es van veure obligats a reduir les seves demandes innecessàries.

Previsió del preu del petroli per als propers anys

El cru WTI pot ser molt volàtil i fluctuar dràsticament, sobretot en un període de cinc anys. Per exemple, Brent Crude va passar de fins a 125 dòlars el barril el 2012 a 30 dòlars per barril el gener del 2016. Per tant, tot i que els mercats van estar turbulents fins al 2019 i fins al 2020, encara podria haver-hi un resultat molt inusual. en el preu el 2025.

No obstant això, és probable que els mateixos factors concloents estiguin jugant el seu paper a l’hora de decidir els preus del cru. És probable que els factors fonamentals que defineixen la demanda i l’oferta de cru es mantinguin sense canvis durant els propers cinc anys, però els seus efectes variaran considerablement. Sempre s’han de tenir en compte els següents factors a l’hora de predir els preus del cru:

  1. OPEP (Polítiques, Acords & Decisions de producció)
  2. Països no productors de petroli de l’OPEP
  3. Rendiment econòmic global
  4. Fonts d’energia alternatives
  5. Fortalitat del dòlar nord-americà
  6. Especulació del mercat

Segons la previsió de l’EIA, el 2025 el preu mitjà del barril de cru Brent pujarà a 79 dòlars / b. El 2030, la demanda mundial farà pujar els preus del cru a 98 $ / b. El 2040, els preus seran de 146 dòlars / b. Els motius d’això es podrien associar amb les expectatives de l’EIA que la demanda de petroli s’aclareixi a mesura que les empreses de serveis públics depenguin més del gas natural i de les energies renovables. Això també suposa que l’economia creix al voltant d’un 2% anual de mitjana, mentre que el consum d’energia augmenta un 0,4% anual. No obstant això, al meu entendre, durant els propers anys, el món patirà la recessió post-coronavirus. La guerra comercial entre la Xina i els Estats Units podria tenir un impacte a llarg termini sobre el consum de cru de la Xina, enmig d’una caiguda de les exportacions al sector nord-americà. Una caiguda de les exportacions podria provocar una caiguda de la producció i, en última instància, un menor consum i una menor demanda de cru, procedent del major consumidor mundial de petroli. Vegem el vessant tècnic del mercat, especialment per als preus del cru WTI.

Anàlisi tècnica: podem esperar una correcció alcista del cru WTI?

WTI Crude Oil cotitza amb un biaix alcista, a 41,15 dòlars. Tenint en compte el vessant tècnic, la previsió del preu del cru suggereix que el preu del cru WTI s’encamina cap al nord, per completar un retrocés de Fibonacci del 61,8%, fins al nivell de 44,89 dòlars. Les dues espelmes mensuals anteriors eren força alcistes i hi ha una gran probabilitat que la propera espelma del mes de juliol també sigui alcista. Si això passa, es convertirà en “Tres soldats blancs”, cosa que confirma les fortes probabilitats d’una tendència alcista del petroli, que ajudarà a mantenir els preus del petroli fins al nivell de 44,89 dòlars. Una ruptura alcista a aquest nivell també podria estendre els preus del petroli a un nivell psicològic de 50 dòlars, amb la resistència estesa en 50 períodes EMA.

Petroli cru WTI: tres soldats blancs potencials suggereixen la compra

Petroli cru WTI: tres soldats blancs potencials suggereixen la compra

Pel que fa a la previsió anual, el patró dels Tres Soldats Blancs suggereix un fort biaix alcista entre els comerciants i, al mateix temps, la caiguda del tipus d’interès de la Fed també podria sustentar els preus del petroli, que els portaria a 53,20 i 60 dòlars..

Petroli cru WTI: gràfic mensual

Petroli cru WTI: gràfic mensual

Previsió del cru WTI per al 2023: podem esperar que els preus del cru baixin per sota del nivell de resistència de 60 dòlars, per tal de completar un retrocés de Fibonacci del 38,2% fins als 40,72 dòlars. Per sota d’això, és probable que el mercat passi després d’un nivell de retrocés de Fibonacci del 61,8% de 29,40. En qualsevol cas, si els fonaments continuen donant suport a una tendència alcista, la ruptura alcista al nivell de 60 dòlars podria obrir més marge per comprar, fins a 74,5 i 107 dòlars. Anem a la segona meitat de l’any i continuem més a prop fixar-se en el costat fonamental del mercat.

Bona sort!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me