Previsió del preu del blat de moro Q4 2020: els compradors trencaran els 100 SMA?

Històricament, el blat de moro es negociava dins dels rangs durant molt de temps, a part d’un període comprès entre el 2007 i el 2014, quan va produir algunes pujades massives, fet que va impulsar els futurs ZC del blat de moro d’uns 200 i 250 dòlars americans a més de 700 dòlars durant el crisi financera el 2007 i per sobre dels 800 dòlars en algun moment del 2012. Però, el blat de moro no va poder mantenir aquests guanys; va tornar a caure a finals de la dècada passada com a majoria de productes bàsics i ha format una altra gamma des del 2014.

La nova gamma oscil·la entre els 300 i els 430 dòlars, amb un preu que va augmentar i baixar dins d’aquesta gamma durant sis anys. Només es va trencar per sobre d’aquest rang a mitjan 2019, però el 100 SMA (verd) va aturar la pujada al gràfic mensual, tal com es mostra més amunt, i el preu es va revertir dins del rang. Per diversos motius, que explicarem a continuació, en els darrers quatre mesos, els futurs del blat de moro han augmentat des de la part inferior de la gamma fins a la part superior, on el preu s’està negociant ara mateix, i els 100 SMA s’han posat al dia amb el preu. de nou. Ara la qüestió és si el blat de moro revertirà des de la part superior de la gamma o augmentarà per sobre, trencant també els 100 SMA.    

Canvis recents en el preu del blat de moro

Període Canvi ($) Canvia el%
30 dies +9 dòlars +2,2%
3 mesos +105 dòlars +33,1%
6 mesos +43 dòlars +11,3%
1 any +62 dòlars +17,2%
3 anys +62 dòlars +95,4%

Factors que afecten els preus del blat de moro

El principal motiu de l’apreciació o depreciació de qualsevol mercaderia és l’oferta i la demanda d’aquesta mercaderia, però hi ha diversos factors que afecten l’oferta i la demanda de blat de moro. La desacceleració econòmica a tot el món, i a la Xina en particular, és un factor important que va provocar una davallada del preu durant els primers mesos d’aquest any. Però, des de la reobertura després dels bloquejos del coronavirus, el preu ha tornat a repuntar, ja que ha seguit els preus del petroli des de l’abril. La Xina també ha rebotat molt bé després dels primers mesos d’aquest tancament, i aquest també ha estat un factor important que afecta els preus del blat de moro. La debilitat del dòlar americà també ha ajudat a augmentar els preus del blat de moro, de manera que hi ha força factors que afecten el blat de moro ara mateix, ja que tot ha estat en un estat de canvi constant aquest any.    


Previsió de blat de moro Q4 2020: 440-450 $ Previsió de blat de moro 1 any: 400 dòlars Previsió de blat de moro 3 anys: 480-500 $
Preu: 440-450 dòlars

Controladors de preus: Tècniques, demanda xinesa, COVID-19, Temps

Preu: 400 dòlars 

Controladors de preus: Política global, economia xinesa, preus del petroli

 

Preu: 480-500 $

Controladors de preus: Economia global, Sentiment de risc, Demanda de petroli, Política global

Gràfic Live Corn

MAIG

Predicció del preu del blat de moro durant els propers 5 anys

El costat de l’oferta de blat de moro es decideix per la producció dels principals països productors com els Estats Units, la Xina, el Brasil, Ucraïna i l’Índia i el clima, tot i que aquest és un factor estacional que no té un efecte durador, sobretot perquè la producció ho preveu , i s’ajusta segons la demanda. D’altra banda, la demanda la decideixen diversos factors, un dels principals és el preu del petroli i l’etanol. Aproximadament el 40% del blat de moro produït s’utilitza per a la producció d’etanol i algunes regions, inclosa la UE, tenen objectius en matèria de consum de biocombustibles, que probablement creixeran encara més, cosa que augmentarà la demanda de blat de moro..

El cru en si és també un dels primers llocs del blat de moro, ja que el preu de l’etanol segueix els preus del cru. Com més alts són els preus del petroli, més gran serà la demanda d’etanol i blat de moro, cosa que, per descomptat, fa pujar el preu. La tendència alcista del blat de moro dels darrers 4 a 5 mesos també es deu en part a la tendència alcista del cru i, amb les notícies de la vacuna contra el coronavirus dels darrers dies, l’impuls alcista augmenta.

L’economia xinesa és massiva. El creixement a la Xina comporta un augment del consum de carn, i el blat de moro és un dels principals pinsos ramaders, cosa que significa un augment de la demanda de blat de moro. El rebot de l’economia xinesa des de la primavera, després dels bloquejos del COVID-19, ha estat un altre factor de la tendència alcista del blat de moro durant els darrers mesos. El dòlar nord-americà també ha estat força baixista des del març de 2020, cosa que afegeix més combustible a l’impuls alcista del blat de moro.  

Anàlisi tècnica: el blat de moro continuarà rebotant dins del rang?

El blat de moro es revertirà dels 100 SMA??

Com hem esmentat anteriorment, els futurs del blat de moro dels Estats Units: ZC cotitzava en un interval aproximat de 200 a 300 dòlars durant la dècada de 1990, a part d’un augment de 550 dòlars el 96. El blat de moro és un producte de temporada, i l’acció de preus que es mou a la part superior de la gamma i després a la baixa en un any, en demostra. El 2008, però, el preu va augmentar fins als 760 dòlars i, després, es va revertir just abans de la crisi financera, cosa que podria haver estat un avís del que vindria.. 

Els futurs de blat de moro dels EUA continuen cotitzant des del 2015

El preu es va estavellar poc després d’aquesta pujada, però les pujades van continuar fins al 2012 i els futurs del blat de moro van arribar als 840 dòlars. Les mitjanes mòbils han actuat com a suport intermedi, però el 2013, els temps alcistes van acabar per fi i el preu va baixar, formant un altre rang, aquesta vegada per sobre dels 300 dòlars. El 100 SMA (verd) s’ha convertit en resistència des de 2019, i els compradors l’estan provant ara mateix. Si el 100 SMA es manté, és possible que vegem una inversió cap avall fins a la part inferior de l’interval a 300 $. Si la part superior del rang és de 440 $ i el 100 SMA es redueix, probablement veurem preus de 480 $ i 500 $ el 2T de l’any vinent.   

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me