Previsió del preu de la plata per al 2021: es mantindrà el suport de la plata?

Durant les darreres setmanes s’ha produït un estrany fenomen als mercats financers mentre els comerciants i inversors minoristes intenten una croada contra Wall Street; va començar amb els comerciants i inversors minoristes després d’una publicació a Reddit per comprar accions de GameStop que va augmentar. Bitcoin també va saltar al voltant dels 8.000 dòlars més alts després que Elon Musk també publiqués a Reddit #Bitcoin a finals de febrer. Silver va ser l’últim actiu que va obtenir un impuls de la comunitat de comerciants de Reddit, després que la publicació a Reddit la setmana passada va declarar Silver “EL MILLOR CURT DEL MÓN” i va animar els comerciants a apilar-se a la confiança d’iShares com a forma de mantenir-lo bancs. L’iShares Silver Trust de BlackRock Inc., el producte més gran de negociació que fa un seguiment del metall, va registrar divendres una entrada neta sense precedents de 944 milions de dòlars.

El rendiment dels actius de refugi segur ha estat mixt durant el 2020. Van començar l’any amb una base lleugerament alcista, a causa de les tensions a l’Orient Mitjà, però es van estavellar al febrer i març, a causa del pànic inicial després que el coronavirus viatgés a Europa. Els paradisos segurs van reprendre la seva tendència alcista després que es va apagar el mode de pànic, amb la plata i l’or en marxa a l’alça a mesura que l’economia mundial entrava en una recessió massiva. La plata gairebé va triplicar el seu valor en pocs mesos, passant de més de 10 a 30 dòlars, mentre que l’or va assolir uns màxims rècord, que va superar els 2.000 dòlars..

En la nostra última previsió a llarg termini, vam deixar la plata amb un fort impuls alcista, tot i que aquest impuls no va durar molt i, durant la segona setmana d’agost, vam veure una inversió baixista en els metalls refugis segurs. L’or va perdre més de 300 dòlars i va tornar a caure per sota dels 2.000 dòlars, on s’ha negociat des de llavors, mentre que la plata ha rebotat dins d’un rang aproximat de 22 a 30 dòlars. Per tant, la plata ha tingut un rendiment molt millor que l’or durant aquest temps. , amb la ràtio or / plata, tal com es mostra al gràfic més avall, disminuint des de mitjans de març del 2020. En general, la plata va acabar l’any amb guanys decents, tot i que el 2021 podria no ser molt alcista per a ella, com veureu a la anàlisi a continuació.      

Actual PLATA Preu: $

 

Canvis recents en el preu de la plata


Període Canvi ($) Canvia el%
6 mesos +4,62 +17,8%
1 any +8.21 +46,4%
3 anys +8,86 +52,1%
5 anys +11.65 -81,5%
Des del 2000 +20,48 +379%

 

Com s’ha esmentat anteriorment, els paradisos segurs van tenir un any mixt el 2020; tot i que podria semblar que han guanyat en valor, cosa que van fer en USD. Tanmateix, això es podria atribuir a la acusada debilitat del dòlar americà durant aquest temps. Tot i així, els metalls refugis segurs, com l’or i la plata, han retrocedit a la baixa des del mes d’agost, mentre que els guanys de les monedes refugi segur han estat molt menors que la caiguda del dòlar americà, cosa que demostra que els paradisos segurs s’han estancat des del mitjans del 2020.

La demanda industrial de plata ha augmentat, però no hem vist cap impuls alcista important. Fins i tot la concentració de l’or i la plata de desembre ja ha acabat, ja que el preu es va tornar a baixar en les dues primeres setmanes de gener. Segurament, la volatilitat ha estat bastant elevada, amb una variació del preu, cosa que ha ofert bones oportunitats de negociació, tot i que el risc també ha estat força elevat. Ara, per a la plata, el preu torna a baixar i, si la situació dels dòlars americans millora el 2021, cosa que hauria d’arribar en alguns moments, podria ser un any baixista per a la plata i l’or..

 

Els propers esdeveniments afectaran el preu de la plata

 

Dimarts, 2 de febrer de 2021 Q4 PIB QoQ Eurozone

Dimecres, 3 de febrer de 2021   Zona euro de l’IPC de gener (interanual)

 

Plata: resum de la previsió

Previsió de plata: H1 2021

Preu: 122 $ – 23 $

Conductors de preus: sentiment de mercat, COVID-19, economia global, política

Previsió de plata: 1 any

Preu: 21 dòlars

Conductors de preus: Post COVID-19, Estat de refugi segur, Retòrica del banc central menys fluixa?

Previsió de plata: 3 anys

Preu: De 30 a 32 dòlars

Conductors de preus: economia global, estat de refugi segur, sentiment del mercat

 

Gràfic en viu de plata

 

Plata: predicció de preus XAG / USD per als propers 5 anys

La plata va tenir una tendència baixista durant aproximadament una dècada, després de superar poc els 50 dòlars el 2011, durant la crisi del deute de la zona euro, que va fer que els refugis segurs fossin més alts i els productes bàsics més baixos. Semblava que la tendència alcista es podria reprendre de nou després de l’augment de la primera meitat del 2020, però no va haver-hi cap seguiment a la segona meitat de l’any passat i el 2021 ha començat a baixar per la plata, que ha retrocedit a la baixa, perdent gairebé 4 dòlars fins ara. Durant aquests temps incerts, en què l’economia mundial sembla canviar, potser juntament amb l’escena política, l’or i la plata haurien d’haver estat extremadament alcistes, però el mercat de criptomonedes va adquirir l’estatus de refugi segur el 2020, robant el protagonisme dels paradisos segurs tradicionals. . Els comentaris del governador del Banc del Japó, Haruhiko Kuroda, ho van reforçar al desembre. Així que, per molt que ho mireu, tot apunta a una nova retirada en els propers mesos, sobretot si l’economia mundial comença a recuperar-se a la primavera.   

La plata perd la seva condició de refugi segur durant la crisi del coronavirus?

Els metalls preciosos, com la plata i l’or, eren els paradisos segurs finals, cosa que significa que es tornen alcistes quan el sentiment als mercats financers es torna negatiu, ja que els comerciants i els inversors transfereixen els seus fons a aquests instruments per seguretat. No obstant això, vam veure un accident dels metalls preciosos al febrer / març, quan la pandèmia del coronavirus va afectar Europa. Això va ser el resultat d’un enorme pànic, que va convertir els comerciants en dòlars, com a moneda de reserva global. Tan bon punt es va acabar el pànic, la tendència es va invertir i la plata i l’or van entrar en una forta tendència alcista, que es va allargar fins a la segona setmana d’agost.

A l’agost, la tendència alcista va acabar a mesura que el sentiment millorava i tots dos instruments es van retirar. Les dades econòmiques de tot el món van mostrar un fort rebot després de la reobertura després dels bloquejos del COVID-19 a la primavera. Els paradisos segurs tradicionals no han reprès la seva tendència alcista, tot i que l’economia mundial ha retrocedit des de l’octubre, ja que augmenten les restriccions i es tornen a bloquejar en alguns països, especialment a Europa, després de l’anunci de la presidenta de la Unió Europea, Ursula Von. Der Leyen al gener per obtenir més restriccions i una zona taronja dins de la Unió. Es va produir una mesura alcista al desembre, però la majoria va ser una mesura en dòlars nord-americans, que va veure caure el bitllet verd després de les eleccions presidencials nord-americanes. Ara, a mitjans de gener, la plata segueix baixant, cosa que no es correlaciona amb el deteriorament del sentiment.

Tot i el desenvolupament de vacunes, el coronavirus encara existeix a Occident i Europa i el Regne Unit es dirigeixen cap a una recessió de doble caiguda. Però, la plata i l’or no es tornen alcistes, i això es veu agreujat pel fet que el dòlar nord-americà ha estat extremadament baixista des del març de l’any passat. Els paradisos segurs haurien d’haver augmentat, però els metalls preciosos tradicionals no han guanyat des del mes d’agost. Això demostra que potser estan perdent el seu estat de refugi segur, o bé s’ha minimitzat considerablement. Les criptomonedes han robat el protagonisme, ja que han obtingut la condició de refugi segur, cosa que els ha suposat augmentar absolutament durant gairebé un any. Per tant, els paradisos segurs tradicionals han desaprofitat l’oportunitat des d’agost i, quan el dòlar nord-americà es converteixi en alcista, que podria arribar aviat, tindrà problemes reals..      

Relació Or-Plata

La ràtio d’or / plata, que mostra la comparació d’aquests dos metalls preciosos, ha anat augmentant des del 2011. Aleshores, la ràtio se situava al voltant dels 32, mentre que la màxima a mitjan 2020 era de 93,50. Durant la tendència alcista, les mitjanes mòbils feien un gran treball en proporcionar assistència, mentre que les MA de període més petit, com el 50 SMA (groc), ho feien quan el ritme de l’increment era més fort, mentre que les més grans donaven suport al preu quan la tendència es desaccelerava i els retrocessos més baixos eren més forts. L’augment de la ràtio XAU / XAG significa que el preu d’aquests metalls ha estat divergent, cosa que es pot veure a les gràfiques següents a l’anàlisi tècnica, amb que l’or es torna força alcista des del 2018, mentre que la plata es negociava lateralment fins a mitjans de març de l’any passat.

El 200 SMA s’ha convertit en un gran indicador de resistència per empènyer ara

Això va durar fins a principis d’aquest any, quan la proporció va passar de ser alcista a explotar més, ja que les tensions entre els EUA i l’Iran inicialment, seguides de l’esclat del coronavirus a la Xina i després a Europa, van fer que els paradisos segurs tradicionals augmentessin i la fabricació d’or alguns màxims rècord superiors als 2.000 dòlars. La plata també va augmentar, guanyant gairebé 20 dòlars durant l’augment del coronavirus fins a l’agost, però l’or va guanyar uns 625 dòlars. Com a resultat, la proporció or / plata va augmentar de 87 a 127 a finals de febrer i les dues primeres setmanes de març. Però l’augment va acabar aleshores i la proporció havia caigut per sota dels 70 a l’agost. Les mitjanes mòbils van passar del suport a la resistència al gràfic setmanal, amb els 20 SM (grisos) primer, i després els 200 SMA (morats) rebutjant el preu al setembre, després de la recuperació superior.

La ràtio es manté a favor de Silver  

Al gràfic diari, les mitjanes mòbils també es van convertir en resistència després de la inversió baixista, que va seguir després de la pujada. La inversió va ser assenyalada pel canelobre diari doji situat a la part superior. El 100 SMA (verd) va proporcionar resistència en aquest gràfic temporal durant el novembre, mentre que el 50 SMA ha passat de suport a resistència en les darreres setmanes. Per tant, la ràtio or / plata s’ha cotitzat a prop dels mínims als nivells del 2015-17, mostrant que la demanda d’argent ha estat superior a la demanda d’or i que la plata s’ha mantingut millor que l’or durant la inversió baixista des del mes d’agost. . Això ha estat positiu per a la plata i ha minimitzat les pèrdues, però és possible que vegem un rebot en la ràtio XAU / XAG si les mitjanes mòbils es trenquen al gràfic setmanal. Si aquest és el cas i la demanda de paradisos segurs tradicionals continua disminuint, és possible que vegem que s’accelera el descens de la plata, tot i que això també dependria del dòlar nord-americà.    

Més paquets d’estímul COVID-19 que ajuden a tots els actius

Durant els temps del coronavirus, molts diners en efectiu, per valor de desenes de bilions de dòlars, han anat fluint als mercats. El deute mundial ha augmentat al voltant de 20 bilions de dòlars. La primera ronda del coronavirus va enviar a totes les economies del món a una profunda recessió, ja que la majoria de les empreses estaven tancades. Els bancs centrals i els governs van introduir alguns programes d’estímul econòmic importants per ajudar a combatre la caiguda econòmica. Després de la primera ronda de bloquejos, l’economia va tornar a obrir-se i la vida es va reiniciar de nou fins a cert punt, de manera que a l’estiu vam veure un repunt, però en aquest moment es repeteix una situació similar, amb noves restriccions i bloquejos, mentre que els bancs centrals i els governs s’afegeixen als paquets d’estímuls anteriors i augmenten el deute mundial.

La presidenta del Banc Central Europeu, Christine Lagarde, va anunciar a finals de desembre que el BCE augmentaria el programa d’estímul del coronavirus en 500.000 milions d’euros, passant d’1,35 bilions d’euros a 1,85 bilions d’euros. La Comissió de la UE també va aprovar el pressupost, que incloïa el paquet de recuperació del coronavirus, que sumava més de 2 bilions de dòlars, després de mesos de negociació. Als Estats Units, el Congrés va aprovar una llei de més de 2 bilions de dòlars al desembre, dels quals uns 900.000 milions es destinaran al fons de coronavirus. Aquestes mesures inclouen un suplement federal per desocupació de 300 dòlars setmanals i 284.000 milions de dòlars en préstecs del Programa de protecció del sou. El programa també incloïa 600 dòlars en pagaments directes i 8.000 milions de dòlars per a la distribució de vacunes Covid-19.

Altres 1,4 bilions de dòlars finançaran el govern fins al setembre, mentre que el president de la FED, Jerome Powell, ha anunciat que el banc central no té previst reduir la compra d’actius aviat. Hi ha hagut preocupacions que un augment més fort de l’esperat en la inflació podria conduir a una reducció del programa de compra de bons de la Fed. Però Powell ha confirmat que l’alleujament quantitatiu continuarà tal com és, de manera que no hi haurà escassetat d’efectiu en un futur previsible, i la majoria dels mercats se’n beneficiaran. Els mercats borsaris i les monedes de risc segur que se n’aprofitaran, igual que els productes bàsics. No obstant això, l’or i la plata han anat disminuint des del mes d’agost, tot i l’excessiva quantitat d’efectiu que flueix als mercats.

Anàlisi tècnica: podem esperar una correcció baixista en plata – XAG / USD? 

L’interval de negociació s’ha situat per sobre de l’anterior

Veient el gràfic mensual anterior, podem veure que, tan enrere com ho demostra la història, hi ha hagut un lleuger biaix alcista al XAG / USD, amb mitjanes mòbils que proporcionen suport durant els retrocessos més baixos. Durant la majoria dels anys 2000, els 20 SMA (grisos) van proporcionar suport i el ritme de la tendència va ser força fort. El preu trobava resistència per sota dels 15 dòlars, que va ser una zona de suport i resistència important durant molt de temps, però aquesta zona de resistència es va trencar i es va formar una altra zona de resistència de 21 a 22 dòlars. El 2008 vam veure una inversió baixista i un retrocés fins a 8,50 dòlars. Però el 100 SMA (verd) es va convertir en suport aquesta vegada i va revertir el preu després de la crisi financera mundial. La crisi de la zona euro va convertir el sentiment de risc massivament en negatiu en els anys següents i, el 2011, la plata es va apropar als 50 dòlars, després d’una forta pujada. Però, aquest gran nivell rodó era massa gran com a barrera psicològica per als compradors, que es van desistir, i el preu va baixar després que el sentiment va començar a millorar als mercats financers..

Però el descens no ha estat una línia recta, amb mitjanes mòbils que proporcionen suport durant el descens i que frenen la caiguda durant almenys diversos mesos. Els 20 SMA (grisos) i els 50 SMA (grocs) actuaven inicialment com a indicadors de suport, després els 100 SMA (verds) i, més recentment, els 200 SMA (violetes) van proporcionar suport per a la plata fins al 2019. L’any passat, la plata va augmentar durant la primera meitat, com es va esmentar, va superar la segona resistència al voltant dels 21-22 dòlars, que sembla que s’ha convertit en suport ara, similar al primer nivell de resistència al voltant dels 15 dòlars.      

Els 20 SMA han assolit el preu del gràfic setmanal

Al gràfic setmanal, veiem que el XAG / USD va cotitzar en un interval d’entre 2014 i juliol de 2020, tot i el breu descans a mitjan març de l’any passat, quan tot va caure a causa de l’esclat del coronavirus a Europa, abans de la gran inversió alcista . Per tant, això no compta com un descans adequat. El preu va augmentar, aproximadament fins als 30 dòlars, que és una altra gran barrera psicològica, però es va revertir a l’agost, tot i que la zona de resistència anterior per sobre dels 21 dòlars es va convertir en suport i es manté des de llavors. Els 20 SMA es van posar al dia amb el preu cap a finals de l’any passat, fet que va augmentar el preu, però els compradors de plata no van poder fer nous màxims i el preu torna a baixar. El fracàs d’arribar, com a mínim, al màxim anterior per sota dels 30 dòlars és un senyal que els compradors no confien en mantenir les seves posicions properes a aquesta zona de resistència i no estan pressionant perquè la tendència es converteixi en una tendència alcista del gràfic setmanal. Per tant, ara els venedors tornen a manar.    

El 100 SMA torna a actuar com a suport a la part inferior

Al gràfic diari, veiem que el preu va saltar en un interval durant aproximadament un any, a part d’aquella immersió al març de l’any passat, i van ignorar les mitjanes mòbils, ja que no funcionen massa bé quan un actiu gira cap als costats durant un llarg temps. Però el preu va augmentar al juliol i principis d’agost, imprimint un màxim de 29,90 dòlars segons el meu agent. Tot i així, la pujada va acabar i s’ha anat retrocedint a la baixa, trobant suport a les mitjanes mòbils. La retirada es va aturar a la zona de resistència anterior per sota dels 22 dòlars i després va rebotar més. Tot i que, com es va esmentar anteriorment, la plata va revertir per sota dels 28 dòlars, gairebé 2 dòlars menys que els màxims anteriors, cosa que demostra que els compradors no estan disposats a reprendre la tendència alcista aviat. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me