Previsió del preu de l’or per al 2021: ha canviat la tendència de l’or?

Quan publiquem la nostra anàlisi a llarg termini per a OR, el preu es trobava enmig d’una tendència extremadament alcista. El sentiment era realment negatiu als mercats financers, que mantenien la demanda de paradisos segurs. La situació fonamental no ha canviat gaire des d’aleshores: les economies desenvolupades continuen lluitant, el coronavirus segueix penjant, el món viu un gran canvi polític i econòmic, però la demanda de productes bàsics de refugi segur ha disminuït. Com a resultat, l’or es va tornar baixista la segona setmana d’agost de 2020 i esperem que continuï aquest impuls baixista.

Actual OR Preu: $

Canvis recents en el preu de l’or

Període Canvi ($) Canvia el%
6 mesos +37 +1,9%
1 any +111 +6,3%
3 anys +396 +28,3%
5 anys +812 +77,6%
Des del 2000 +1.623 +662,2%

L’or va seguir una tendència alcista a partir de mitjan 2018, que va augmentar el ritme el 2020, com a resultat de tot el que va passar durant l’any. La ruptura del coronavirus a Occident va fer que l’or augmentés, i això va ser seguit per un altre augment a l’estiu, ja que el USD continuava disminuint. Però tot va canviar durant la segona setmana d’agost i l’or ha anat tendint a la baixa des de llavors.

La tendència no ha estat especialment forta, però això arriba malgrat que el dòlar ha estat extremadament baixista aquest any. A més, el sentiment dels inversors s’ha mantingut negatiu, però les matèries primeres de refugi segur com l’or i la plata han anat disminuint. Això suggereix que disminuiran més ràpidament si l’economia mundial millora i el sentiment s’inverteix, i quan el dòlar es converteixi en alcista, cosa que podria arribar després que el paquet d’estímul econòmic s’aprovi el Senat dels EUA.

Or: resum de les previsions

Previsió d’or: primer semestre 2021


Preu: 1.600 $ – 1.650 $

Conductors de preus: retrocés tècnic, segona onada de COVID-19, retir del refugi segur

Previsió d’or: 1 any

Preu: 1.350 $ – 1.400 $

Conductors de preus: Post COVID-19, bancs centrals falcons, reversió en dòlars nord-americans, sentiment de risc positiu

Previsió d’or: 3 anys

Preu: 2.000 dòlars

Impulsors de preus: recuperació econòmica, post coronavirus, polítiques monetàries més estretes, rendiments de bons més alts

 

Gràfic en directe d’or

 

Predicció del preu de l’or durant els propers 5 anys

L’or ha estat extremadament alcista durant els darrers dos anys, a causa de l’escalada de la guerra comercial entre els EUA i la Xina, que va mantenir el sentiment negatiu als mercats financers, com esmentàvem al Previsió del preu de l’or per al 2020. La tendència alcista només va agafar el ritme de l’esclat del coronavirus a Europa al març, però la ruptura que vam tenir durant l’estiu i el rebot econòmic associat van convertir el sentiment en positiu als mercats financers i negatiu per als paradisos segurs. Això es va tornar baixista de l’or i la tendència ha continuat fins a finals del 2020, malgrat les noves restriccions del COVID-19. Això suggereix un nou impuls baixista de l’or el 2021, a mesura que el món es recupera del que va passar el 2020.

S’ha perdut la correlació negativa amb el dòlar nord-americà

La relació amb el dòlar nord-americà és important per als productes bàsics, ja que es negocien majoritàriament en dòlars americans. El dòlar americà i l’or es relacionen negativament la majoria de les vegades, de manera que, quan el dòlar americà avança, l’or cau i viceversa. El dòlar va ser molt feble el 2020 i l’or va augmentar fins a l’agost. Hi va haver altres factors per al fort moviment alcista, com el xoc econòmic mundial, el coronavirus, etc., que analitzarem a continuació, però la correlació USD va tenir el seu paper en alimentar el moviment alcista..

Però, la situació ha canviat des de la segona setmana d’agost, convertint-se en baixista d’or i plata. El dòlar nord-americà s’ha mantingut baixista, a part d’un lleuger retrocés al setembre i a l’octubre, però aquests metalls han seguit disminuint. Això apunta a un nou moviment baixista quan finalitza el descens del dòlar i, finalment, es torna alcista. Hi ha indicis que això passarà algun moment el primer trimestre del 2021, probablement més aviat que tard, com explicarem a continuació, de manera que la tendència a la baixa en or continuarà probablement el 2021.

Tot i que els inversors mundials aconsegueixen córrer amb el dòlar nord-americà durant períodes d’incertesa, aquest tipus de moviment s’ha silenciat durant l’any anterior, malgrat la guerra comercial amb la Xina. Van preferir anar amb or.

Aquest any, l’impacte més important sobre els preus de l’or ha estat impulsat per la política monetària nord-americana, controlada per la Reserva Federal. Els tipus d’interès afecten de manera significativa els preus de lingots, a causa del factor conegut com a “cost d’oportunitat”. El cost d’oportunitat és la idea de renunciar a un guany gairebé garantit en una inversió per aconseguir un guany més gran en una altra. Segons les perspectives històriques, existeix una forta correlació negativa entre els tipus d’interès i els preus de l’or.

No obstant això, els forts guanys en els preus de l’or es poden atribuir als baixos tipus d’interès de tots els bancs centrals del món, que van ser abatuts per frenar la desacceleració econòmica provocada pels bloquejos provocats per la pandèmia del coronavirus. La Reserva Federal dels Estats Units va reduir els seus tipus d’interès de l’1,75% a l’1,25% al ​​març, cosa que va impulsar la venda forta del dòlar nord-americà i va provocar un biaix alcista del metall preciós, l’or. Més tard, el 16 de març, la Reserva Federal va decidir reduir encara més la taxa, passant de l’1,25% al ​​0,25%, tenint en compte l’esclat massiu de COVID-19, que va fer que l’or fos encara més alcista aquest any..

Política monetària de la Reserva Federal i proper paquet d’estímul dels EUA

Els paradisos segurs i els baixos tipus d’interès també tenen una forta història de correlació negativa. Quan la Reserva Federal (FED) baixa els tipus d’interès, el preu de l’or augmenta. Una de les raons és l’excés d’efectiu sobrant a l’economia i a tot el món, ja que les accions FED afecten tota l’economia mundial. Part d’aquests efectius es convertiran en or. Un altre motiu és la caiguda dels rendiments dels bons del tresor, que obtenen beneficis més baixos, cosa que fa que els inversors recorrin a paradisos segurs.

El FED va baixar els tipus d’interès de manera agressiva el març del 2020, cosa que va mantenir els paradisos segurs com l’or amb una forta demanda. El FED ha mantingut les taxes sense canvis al límit inferior entre el 0,00% i el 0,25%, però l’or ha disminuït des de l’agost. Això no és un senyal positiu, sobretot si el FED decideix començar a voler falc en algun moment.

La darrera declaració del FOMC del 18 de desembre i la conferència de premsa posterior amb el president Jerome Powell, suggereixen que la FED ha abandonat el drama. La majoria dels principals bancs i governs centrals han estat realment dramàtics durant el 2020, com a conseqüència del desglaç econòmic, però, la darrera reunió del FED va donar la impressió que el FED no es tornava més obvi i veuen una mica de llum al final del túnel.

No van suggerir una inversió de la política monetària aviat, però podria arribar si l’economia nord-americana, que manté bé el ritme de la recuperació en comparació amb Europa, millora encara més. Els fonaments de l’economia nord-americana continuen sent sòlids, com han demostrat les dades, mentre que el paquet d’estímul econòmic esperat estimularà la despesa del consumidor nord-americà, cosa que contribuirà a millorar encara més l’economia. Així, per molt fosca que pugui semblar la situació ara, el FED podria començar a sonar menys empebrat i cada cop més falcós en els propers mesos, cosa que serà un factor negatiu per a l’or.

El sentiment de mercat i l’economia mundial haurien d’haver estat positius per l’or

Com sabem, els productes bàsics són realment sensibles al sentiment dels mercats financers. Els productes bàsics de risc com el petroli, el gas, el coure, etc. tendeixen a augmentar quan el sentiment és positiu, cosa que significa que els comerciants i els inversors tenen ganes de prendre més riscos invertint-hi. Quan el sentiment del mercat és negatiu, les matèries primeres de refugi segur, com l’or i la plata, tendeixen a augmentar, ja que els inversors recorren a elles com un lloc segur per emmagatzemar diners en efectiu. Aquest va ser el motiu pel qual l’or va ser extremadament alcista durant la primera meitat del 2020, fins a l’agost.

Però, com hem esmentat, la tendència va canviar en aquell moment. L’economia mundial va començar a repuntar amb força durant el tercer trimestre, tal com mostren les dades de finals de juliol i agost, que van millorar el sentiment del mercat. Probablement va ser això el que va iniciar la inversió aleshores. Els comerciants van pensar que la foscor econòmica dels tancaments havia acabat i van començar a allunyar-se dels refugis segurs.

Però el sentiment es va deteriorar de nou a finals de tardor i l’economia mundial també va començar a debilitar-se. L’economia de la zona euro ha canviat de cua, sobretot pel que fa als serveis, que han estat en recessió des del setembre, mentre que la confiança dels consumidors es va submergir en un territori negatiu. Probablement, l’economia britànica també es dirigeix ​​cap a una altra recessió, almenys pel que fa a les activitats de serveis, que van caure per sota del neutral al novembre. L’economia xinesa, en canvi, està en auge i manté el sentiment de risc positiu, amb l’ajut de la segona ronda de programes d’estímul econòmic de la UE, el govern dels Estats Units, després que el president nord-americà, Donal Trump, signés el covid projecte de llei de 900 dòlars , el FED, el BCE i altres principals bancs centrals. Això és negatiu per als refugis segurs i ha estat un altre factor que ha mantingut l’or baix en els darrers mesos. S’espera que el sentiment millorarà el 2021 i això hauria de mantenir l’or al peu posterior.

El final de COVID-19 significarà el final o provocarà una carrera alcista en or?

El brot de COVID-19 ha tingut un impacte massiu en tot, no només en els mercats financers. Ha tingut un impacte en la política global, en les empreses, en la vida social, òbviament, amb tot el distanciament social i, per descomptat, l’or no va ser una excepció. La primera reacció quan va esclatar el coronavirus a Europa va ser una caiguda de 250 dòlars, passant de 1.700 a 1.450 dòlars, però això va suposar una mesura en dòlars nord-americans, ja que els comerciants es van convertir en el dòlar nord-americà durant el pànic inicial..

Després d’això, els mercats van entrar en el seu sentit i havien recorregut refugis segurs a mitjan març. L’or es va tornar massivament alcista i la tendència alcista va continuar agafant ritme fins a l’agost, però després el coronavirus es va retirar a Occident durant l’estiu i el món va tornar a obrir-se al juny, cosa que es desprèn dels resultats econòmics de les dades d’agost. Aquest va ser el començament del final de la tendència alcista de l’or, com s’ha esmentat anteriorment. Tot i això, el coronavirus ha ressorgit una vegada més a Europa i als Estats Units, i les restriccions han augmentat, tot i que l’or no en fa cap cas. La tendència s’ha mantingut a la baixa des del mes d’agost i els retrocessos més alts s’han produït durant períodes en què el USD era extremadament feble. Això demostra que els mercats s’estan acostumant al coronavirus, de manera que ja no té tant d’impacte sobre l’or.

Anàlisi tècnica: s’ha acabat el retrocés o es tracta d’una inversió de tendència?

Veient el gràfic setmanal, podem veure que l’or va començar a augmentar a l’estiu del 2018, a mesura que va augmentar la guerra comercial entre els EUA i la Xina. El preu va iniciar la inversió a 1.160 dòlars i, des de llavors, ha augmentat més de 900 dòlars. L’or es va situar per sobre de les mitjanes mòbils d’aquest gràfic, on va romandre fins fa poc, quan va caure per sota dels 20 SMA (gris) a l’octubre del 2020. El 50 SMA (groc) ha estat l’últim suport per a l’or en aquest gràfic de temps . Es va mantenir durant el primer declivi a principis de març d’aquest any, quan va esclatar el coronavirus, i es va mantenir de nou al novembre, després que es trencés el 20 SMA. El preu es va retirar dels 50 SMA, però sembla que el 20 SMA podria convertir-se en resistència ara, ja que va rebutjar el preu en el primer intent. Si el canelobre de desembre es tanca, com un doji o un martell, cosa que sembla probable, seria un senyal baixista que ens podria atraure a curt termini d’or a llarg termini.

analítica tècnica d'or

El 50 SMA continua actuant com a suport al gràfic setmanal

Al gràfic diari, l’or ha obtingut un suport de 1.450 dòlars, que es va mantenir durant l’accident inicial del coronavirus. Des de llavors, el preu ha anat augmentant i les mitjanes mòbils s’han anat alternant en la prestació de suport. Els més petits van augmentar el preu quan el ritme de la tendència alcista va augmentar, però ara que el retrocés és molt més profund, els MA més grans, com el 200 SMA (porpra), han pres el seu torn. L’or va rebotar aquesta mitjana mòbil a principis de desembre, superant els 50 SMA, però el 100 SMA (verd) es va convertir en resistència. Ara l’or està sobrecomprat al gràfic diari i el patró apunta a una inversió baixista, així que anem a veure si arribarà la inversió baixista i continuarà la tendència baixista dels darrers mesos o si es superarà els 100 SMA i es reprendrà tendència alcista més gran.

analítica tècnica d'or

El rebot sembla complet al gràfic diari

Tarifa en viu d’or

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me