Previsió de preus NZD / USD Q4 2020: ha acabat el retrocés?

El NZD / USD va tenir una tendència alcista constant durant la dècada de 2000, a part de la caiguda durant la crisi financera mundial del 2008, que va fer caure tot a la baixa, mentre que els paradisos segurs, inclòs el USD, van augmentar. En comparació amb la majoria de les matèries primeres i les monedes de risc, l’impuls alcista va continuar més temps en aquest parell i es va estendre fins al 2014, quan finalment va arribar la gran reversió, i el NZD / USD ha estat baixista des de llavors. Els indicadors tècnics han estat ajudant els venedors durant aquest descens, amb les 50 SMA mensuals que ofereixen resistència als retrocessos. Ara, hem arribat a un moment decisiu per a aquest parell, ja que el preu s’està cotitzant just per sota de la mitjana mòbil que va rebutjar els compradors al primer intent. El fort descens del dòlar americà dels darrers mesos també s’ha estancat, de manera que els compradors haurien de prestar atenció ara. Si estigués molt de temps al NZD / USD des de baix, amb un comerç de divises a llarg termini, perdria la major part de la meva posició, ja que la tendència principal continua sent baixista i el retrocés ha seguit el seu curs. De fet, estem mirant d’obrir un senyal de divises de venda a llarg termini a partir d’aquí, ja que els fonaments tampoc no semblen massa prometedors per a aquest parell de divises..  

Actual NZD / USD Preu: $

Canvis recents en el preu Ripple

Període Canvi ($) Canvia el%
30 dies +0,008 +0,1%
6 mesos +0,041 +0,6%
1 any +0,023 +3,4%
5 anys +0,032 +4,8%
Des del 2000 +0,41 +61,7%

El dòlar neozelandès (NZD) és propens al canvi del sentiment de risc als mercats financers. El kiwi és una moneda de les primeres matèries, juntament amb el CAD i l’AUD, i les mercaderies estan molt afectades pel sentiment del mercat, cosa que les fa correlacionar positivament amb el sentiment, així com amb els preus i la demanda de les primeres matèries. Les principals matèries primeres han estat en una tendència baixista des de fa més d’una dècada, arrossegant la mercaderia Dòlars. El NZD / USD manté una tendència baixista des del 2014, després que no aconseguís superar el doble top del gràfic mensual, a 0,8850. El descens més gran es va produir durant el 2014-15, quan aquesta parella va perdre gairebé 25 cèntims. La guerra comercial entre els EUA i la Xina també manté el sentiment baixista per a la NZD, ja que la Xina és un dels principals socis comercials de Nova Zelanda i el primer trimestre d’aquest any també va ser força baixista. No obstant això, el sentiment ha canviat positivament per a aquest parell, ja que va començar a convertir-se en negatiu per al dòlar nord-americà i el [[NZD / USD]] ha estat alcista des del març, tot i que potser no durarà molt més temps, com hem esmentat anteriorment. Però, la Xina, que és un important soci comercial d’Austràlia i Nova Zelanda, s’ha recuperat dels bloquejos del coronavirus, de manera que encara hi ha alguna esperança per als compradors, tot i que les possibilitats d’una nova continuació per sobre dels 50 SMA són escasses i els guanys seran molt baixos. limitat. 

Previsió NZD / USD: quart trimestre de 2020      Previsió NZD / USD: 1 any Previsió NZD / USD: 3 anys        
Preu: 62 a 63 dòlars 


Controladors de preus: Sentiment de risc global, mesures COVID-19 a Nova Zelanda, tècniques

Preu: 63 a 65 dòlars  

Controladors de preus: Sentiment de mercat, eleccions post-EUA, recuperació econòmica global, correlació en dòlars

Preu: $ 55 – $ 60

Controladors de preus: Fonaments a Nova Zelanda, Economia global, política global

 

NZD / USD Gràfic en directe

NZD / USD

La predicció del preu del dòlar neozelandès per als propers cinc anys

Aquí veurem com ha funcionat el dòlar neozelandès durant les darreres dècades i intentarem predir la futura acció de preus del NZD / USD. La cara en dòlars de la moneda també és important a l’hora d’analitzar aquest parell i el sentiment que envolta el dòlar nord-americà ha estat força negatiu des del març, però ara s’està girant, tal com demostren els tipus de canvi, de manera que a partir d’ara els fonaments apunten al Buck. , mentre que per a Nova Zelanda, la situació fonamental encara és borrosa per ara. La situació del coronavirus ha resultat positiva per a les monedes de risc i altres actius en general, ja que els bancs centrals i els governs llancen bilions a l’economia mundial. Però la situació canvia ara, a mesura que es redueix el repunt econòmic mundial, i això fa que el sentiment de risc sigui negatiu als mercats financers. Per tant, la tendència baixista més gran continua en marxa i, probablement, es reprendrà una vegada finalitzada la recuperació superior. 

Sembla que s’ha acabat l’impuls alcista de COVID-19 per al NZD / USD

Els actius de risc, com ara els productes bàsics i els mercats borsaris, es van endarrerir durant els mesos de febrer i març, ja que el coronavirus va esclatar a Europa. El NZD va seguir a la baixa de les accions, amb un descens dels NZD / USD al voltant dels 12 cèntims, ja que és un actiu de risc i una moneda bàsica. Però, l’accident es va aturar al març i els actius de risc es van convertir en alcista. Aquest hauria d’haver estat un període baixista per als mercats borsaris i les monedes de les primeres matèries, però els governs i els bancs centrals de tot el món van llançar el que tenien als mercats i van demanar prestats milers de milions per mantenir l’economia a la flota al principi i després per tornar a fer-la anar. . Les monedes de risc es van beneficiar d’això i han estat alcistes des del març en lloc de baixistes. Un altre factor important d’aquest impuls alcista del NZD / USD i de la majoria de les divises principals ha estat el fet que el USD ha experimentat un descens constant i força ràpid. La recuperació econòmica del coronavirus a la Xina des del març també ha ajudat el sentiment als mercats financers, i en particular per a l’AUD i la NZD, ja que aquests països són els principals exportadors a la Xina, tal com explicarem a la secció següent. Però tot això s’acaba. Algunes parts d’Austràlia segueixen sota regles de bloqueig i Auckland, a Nova Zelanda, també va tancar un tancament de 12 dies a l’agost, cosa que perjudica el sentiment d’aquestes monedes. Sembla que aquests dos països van arribar tard al joc i també se n’han sortit tard, cosa que hauria d’augmentar la pressió per a l’AUD i la NZD, com hem vist els darrers dies. La pujada ja s’ha estancat i al setembre hem vist un retrocés de la NZD / USD, que veurem de prop a la secció d’anàlisi tècnica. Per tant, l’estranya tendència alcista en aquests moments d’incertesa a causa del coronavirus sembla que s’acaba per a aquest parell.     

Fonaments i política de RBNZ     

Nova Zelanda també és un important exportador de matèries primeres, igual que Austràlia. Les principals exportacions de Nova Zelanda inclouen peix i marisc, carn, productes lactis, fusta, productes bàsics, vi, fruita, maquinària, etc. La demanda d’aliments augmenta constantment a mesura que la població mundial creix, però el preu de certes exportacions ha anat disminuint des de fa un temps, des del 2011-12, com és el cas de metalls preciosos i certs productes bàsics, i les exportacions de productes lactis han anat disminuint des del 2013. Però en els darrers anys, l’índex global de preus GDT del comerç lacti s’ha cotitzat.

 

 Font: Global Daily Trade

Durant els primers mesos de la crisi del coronavirus, l’economia de Nova Zelanda va respondre bé, tot i que la resta del món es va submergir en una de les recessions més profundes de la història. La pandèmia es va mantenir en gran part fora de Nova Zelanda, amb un nombre baix en comparació amb altres països, i les mesures del coronavirus van ser lleus durant el segon trimestre, de manera que l’economia no va passar per una contracció tan profunda com va ser el cas en altres països. Els fonaments a Nova Zelanda han estat molt millors que a la resta del món des del març. L’ocupació va disminuir un 0,4% en el 2T, cosa que no és gaire important en aquest escenari, mentre que la taxa d’atur va augmentar fins al 4,2%, una gran comparació amb el 12% -13% que hem vist en altres països. Però, quan la resta del món va tornar a obrir-se, Nova Zelanda i Austràlia van endurir les restriccions, cosa que no ajuda a l’economia. Tot i que un factor positiu és el fet que la Xina ha deixat enrere la caiguda del coronavirus i ha tornat a la normalitat, fins i tot ha tornat a obrir estadis de futbol a Wuhan. Tot i això, la confiança empresarial continua sent molt baixa, amb la confiança empresarial ANZ de Nova Zelanda en -42 punts a l’agost i -26 punts al setembre. Fins i tot després que la confiança hagi esdevingut positiva, passarà temps perquè l’economia torni a la normalitat, com és evident a Europa.   

Correlació NZD / USD

Per veure quina de les dues monedes està més correlacionada amb el preu global del NZD / USD, hem de comparar l’índex NZD ZXY i l’índex USD DXY. L’índex USD està correlacionat negativament, ja que el USD es cotitza en segon lloc en aquest parell de divises, però tot i així, la correlació no és tan forta com entre el ZXY i el NZD / USD. L’índex de Tradingview no es remunta massa enrere, però fins i tot a partir del 2009 podem veure que la correlació és més forta per a aquest parell que per a l’índex en dòlars. El 50 SMA (groc) va proporcionar suport al ZXY i al NZD / USD una vegada el 2013 i, després de trencar-se, aquesta mitjana mòbil es va convertir en resistència. El 50 SMA es va perforar un parell de vegades el 2017-18, però el preu va continuar baixant. Després de l’accident del primer trimestre d’aquest any, hem vist una inversió en tots dos, però els compradors s’han estancat just per sota dels 50 SMA una vegada més. Per al DXY, el 50 SMA no ha tingut molta importància, mentre que el 100 SMA ocupa el seu lloc, de manera que la correlació no és tan forta amb el NZD / USD com amb el ZXY.   

El 50 SMA manté la tendència a la baixa per a l’índex NZD

L’índex en dòlars està rebotant els 100 SMA  

 

Anàlisi tècnica: la pujada recent del NZD / USD finalitza als 50 SMA?

El NZD / USD es manté en una tendència baixista des del 2014                                                                                       

 

El gràfic NZD / USD té un aspecte bastant similar al gràfic mensual [[AUD / USD]], excepte que el preu en AUD / USD cotitza per sobre dels 50 SMA (groc). L’AUD / USD va caure més que el NZD / USD durant l’accident del coronavirus al febrer i març, però ha augmentat més fort, des que es va invertir a mitjan març. El Kiwi, en canvi, no ha estat capaç de superar els 50 SMA del gràfic mensual. L’1 de setembre, aquest parell va besar el 50 SMA, que se situa just per sota del 0,68, però la mitjana mòbil va rebutjar el preu a la baixa, on s’ha mantingut des de llavors. Per tant, el NZD sembla una mica més feble que l’australià. Tot i que, mirant enrere a la història, veiem que la volatilitat no és estranya a aquest parell. A finals de la dècada de 1990, el NZD / USD tenia una tendència baixista, amb els 20 SMA mensuals (grisos) que donaven resistència, però després la tendència va canviar a la dècada de 2000, i les mitjanes mòbils van passar de resistència a suport, amb la mateixa línia durant un retrocés el 2004. El 50 SMA (groc) va prendre el seu lloc, ja que la tendència es va desaccelerar, amb el 100 SMA (verd) que també va invertir el preu una vegada més, el 2010. Vam veure un profund retrocés després de la crisi del 2008, però l’impuls alcista es va reprendre de nou i aquest parell va formar un doble top a 0,8850. Després del segon intent de superar aquest nivell, el [[NZD / USD]] es va revertir el 2014, amb el 50 SMA i el 100 SMA convertint-se finalment en resistència. Han mantingut el preu baix i els compradors no tornen a superar els 50 SMA ara. La zona al voltant del 0,68, on es troba aquest MA, ha estat tant suport com resistència, de manera que afegeix força als 50 SMA. A més, el retrocés s’ha completat ara, cosa que apunta que aquest parell reprendrà la tendència baixista més gran.

 

El preu es manté entre els 100 SMA i la resistència del gràfic setmanal 

Si canviem al gràfic setmanal de temps, veurem que el 100 SMA (verd) ha estat el suport i la resistència màxims aquí. Va proporcionar suport durant el 2016-17, quan el preu va superar aquest nivell, i es va convertir en resistència fins al juny d’aquest any. Però els compradors van aconseguir superar els 100 SMA d’aquest gràfic i sembla que s’ha convertit de nou en suport. Però, la resistència al 0,68 encara es manté, i es desenvolupa un patró d’inversió baixista al gràfic setmanal, després del canelobre doji de la setmana passada, per sota de la resistència i del canelobre baixista d’aquesta setmana. Ara hauríem de veure una inversió, però el 100 SMA serà l’indicador decisiu. Si es trenca, es recuperarà la tendència baixista més gran.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me