Previsió de preus EUR / CHF Q4 2020: el retrocés finalitzarà per sota de 1,10?

L’euro continua perdent terreny enfront del CHF en gràfics de períodes de temps més llargs, que va passar d’uns 1,90 a la dècada de 1990, quan encara es deia ECU, a 1,05 a principis d’aquest any, quan l’atenció es va centrar en els paradisos segurs, a causa del coronavirus. brot. Sembla que aquest és el moment inferior, tot i que aquest parell es va reduir fins a 0,87 quan l’SNB va retirar la clavilla d’aquest parell a 1,20. Va ser una situació puntual, però va obrir la porta perquè aquesta parella caigués per sota de la paritat. No obstant això, des de mitjans de maig, hem vist com la recuperació de l’EUR / CHF augmentava, ja que la sensació va millorar als mercats financers, però sembla que la recuperació sembla força feble i les mitjanes mòbils es mantenen per sobre de la resistència al voltant de 1,10, de manera que la recuperació podria finalitzi aviat, poques setmanes abans de finalitzar l’any.  

Actual EUR / CHF Preu: $

Canvis recents en el preu Ripple

Període Canvi ($) Canvia el%
30 dies -0,01 -1,0%
6 mesos +0,21 +19,4%
1 any -0,07 -6,5%
5 anys -0,06 -5,5%
Des del 2000 -0,53 -49,1%

 

L’EUR / CHF és un parell estrany, perquè si bé les dues monedes s’estenen als costats oposats de l’espectre forex, el CHF és un refugi segur, mentre que l’Euro és una moneda de risc fins a cert punt, les dues estan estretament relacionades entre si. , perquè Suïssa es troba al centre de la zona euro i, per tant, realitza la major part del seu comerç internacional en euros. Com a resultat, el Banc Nacional Suís SNB intenta mantenir aquest parell estable, però fins ara sense massa èxit. Intervé contínuament comprant EUR / CHF, per tal de debilitar el CHF. La darrera vegada va ser al maig d’aquest any, que va ser un dels principals motius de la reversió a partir de l’1.05, i el retrocés encara està actiu, però sembla que acabarà aviat, perquè el preu s’ha estancat en les darreres setmanes i retrace no va ser convincent per començar. Per tant, 1.10 sembla l’objectiu d’aquest retrocés, abans de dirigir-se a la paritat.    


Previsió EUR / CHF: quart trimestre de 2020      Previsió EUR / CHF: 1 any Previsió EUR / CHF: 3 anys 
Preu: 1,08 – 1,10

Controladors de preus: COVID-19 a la UE, Brexit, Sentiment de risc                                                                                      

Preu: 1,70 – 1,75  

Controladors de preus: BCE, BNS, Post Brexit, Sentiment de risc global, Eleccions post-EUA, Recuperació econòmica mundial

Preu: 1,40-1,50

Controladors de preus: Sentiment de mercat, economia global, política global, BCE, BNS

 

Gràfic en viu EUR / CHF

EUR / CHF

Predicció de preus en EUR / CHF per als propers cinc anys

Market Sentiment i COVID-19 

Aquest parell es veu força afectat pel sentiment del mercat; ja que l’Euro i el CHF es mouen en direccions oposades, independentment de si el risc està activat o desactivat. El sentiment de risc ha estat negatiu des de principis del 2018, a causa de la guerra comercial entre els EUA i la Xina, per la qual cosa la baixada va baixar de 1,20 en els darrers dos anys. Però, el sentiment ha millorat una mica des del maig, ja que el món va tornar a obrir-se després dels bloquejos de dos a tres mesos i l’economia de la zona euro va començar a repuntar. Aquest parell ha retrocedit més amunt, com es va esmentar anteriorment, però el sentiment es torna a suavitzar ara, amb tota la discussió sobre la segona onada del coronavirus i les restriccions regionals ocasionals i possiblement bloquejos. Això no ajuda a millorar el sentiment, de manera que mentre el coronavirus i les restriccions pengin sobre els nostres caps, els comerciants recorreran a paradisos segurs i l’EUR / CHF reprendrà la seva tendència baixista..    

El BCE, l’SNB i l’economia de la zona euro 

Els bancs centrals ja estaven en un cicle de relaxació l’any passat, ja que l’economia mundial es desaccelerava. Però van prémer el botó de pànic al març després de l’esclat del coronavirus, que va obligar els governs a tancar les fronteres. El Banc Central Europeu va fixar els tipus de refinançament en el 0,00% i els tipus de dipòsit en el -50%, mentre que el tipus de política del banc nacional suís se situa en el -0,75%. Però van introduir algunes mesures extremes, com ara el programa de compra d’emergència per pandèmia (PEPP), de 1.350 milions d’euros, en un intent de fer que els fons estiguessin més disponibles proporcionant costos de préstec més baixos per a ciutadans i empreses europeus. L’oferta monetària de l’M3 va augmentar dràsticament, passant del 4% abans del març a més del 10% a l’agost. El Banc Nacional Suís i el Govern Suís també van introduir alguns programes importants per ajudar l’economia en aquests moments. Però l’economia de la zona euro torna a frenar-se, amb la caiguda del sector serveis al setembre. Això significa que el BCE mantindrà les mesures de relaxació, mentre que l’economia nord-americana manté el ritme del rebot. Això conduirà a un euro més feble amb el temps, la qual cosa farà caure l’EUR / CHF. Però l’SNB intervé en els mercats comprant aquest parell i ho farà si l’euro es debilita, tal com han promès. Per tant, el descens no serà massa suau i espero que no hi hagi molts operadors atrapats en els rebots del DNB.     

Anàlisi tècnica EUR / CHF: el retrocés sembla esgotat 

L’anàlisi tècnica d’aquest parell és força senzilla. Aquest parell ha tingut una tendència baixista i hem intentat vendre els retraces més amunt. El descens ha estat imminent des de principis dels anys noranta, quan es cotitzava al voltant de 1,90. El descens més intens es va produir des de la crisi financera del 2008 fins al 2011, quan aquesta parella va perdre més de 60 cèntims. Al gener de 2011, vam veure un altre fort descens, després que l’SNB retirés la clavilla d’aquest parell a la 1,20, cosa que va fer caure a 0,87. Però el preu es va retirar i, des de llavors, ha estat per sobre de la paritat, tot i que és cap a on sembla dirigir-se l’EUR / CHF..

Aquest ha estat el retrocés més feble en EUR / CHF

Durant aquest temps, les mitjanes mòbils feien un gran treball en proporcionar resistència a aquest parell durant els retrocessos i, ara mateix, el preu es cotitza just per sota dels 20 SMA (gris) del gràfic mensual. Sembla que el retrocés s’hagi aturat ara, de manera que podria acabar. Per si de cas, el 50 SMA (groc) se situa en 1,10, que és un gran nivell rodó, de manera que sembla un bon lloc per obrir un senyal de venda a llarg termini. Tot i que, si l’economia mundial millora, la qual cosa conduirà a millorar el sentiment de risc als mercats financers, els refugis segurs retrocediran i l’EUR / CHF podria arribar a 1,15, on els 100 SMA (morats) estan a l’espera. Però crec que l’escenari més probable és que la inversió es produeixi al voltant de l’1,10 i que la tendència baixista més gran es reprengui una vegada més.   

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me