Previsió de preus en USD / MXN per al 2021: tornada dels preus als nivells previs

El dòlar nord-americà / MXN ha tingut una tendència alcista a llarg termini des que es mostren els gràfics, i la tendència alcista ha agafat ritme en l’última dècada. Però, en aquest moment, les monedes de risc avancen enfront del dòlar americà, igual que el Peso mexicà. Això vol dir que el USD / MXN ha retrocedit des de l’abril de l’any passat, i la situació és molt similar a la del USD / CAD, ja que ambdues són divises de productes bàsics i de risc.

El dòlar nord-americà guanya contra el peso des de fa dècades; el gràfic anterior mostra que el USD / MXN es cotitzava entre els 2,50 i els 3,50 dòlars als anys 90, mentre que a l’abril de l’any passat, aquest parell de divises va superar els 25 dòlars, després de la pujada més forta de la història, el que significa un augment de deu vegades en tres dècades. La tendència alcista del USD / MXN solia ser força constant, sense cap contratemps important i mitjanes mòbils, mantenint la pressió a l’alça tot el temps. Tot i això, des de l’abril de 2020, el preu ha retrocedit a la baixa i els compradors no han resistit gaire, ja que el USD ha continuat disminuint. Però, des de fa un parell de mesos, el preu es manté al voltant dels 20 dòlars, cosa que podria indicar el final de la retirada.  

Actual USD / MXN Preu: $

Canvis recents en el preu MXN

Període Canvi ($) Canvia el%
3 dies -1,04 -5,2%
6 mesos -1,72 -8,7%
1 any +1,42 +7,1%
5 anys +4,34 +21,2%
Des del 2000 +12.08 +56,8%

 

Mèxic és un mercat emergent que fa del Peso mexicà una moneda de risc, similar a les divises dels països BRICK. Les divises dels mercats emergents solien tenir una tendència baixista a llarg termini, igual que el MXN. Un dels motius d’això va ser l’augment de les importacions nord-americanes de Mèxic, que va mantenir el pes sota pressió. Però sembla que els fonaments han canviat. L’economia de Mèxic es veu en gran mesura afectada per la situació econòmica de la frontera als Estats Units, que ha tingut un rendiment impressionant des que van acabar els tancaments al maig. Però la política manté el dòlar a la baixa, cosa que beneficia el Peso mexicà i altres monedes de risc. A continuació, tractarem aquests problemes. El descens des de l’abril de l’any passat podria estar estès i ara podríem veure una inversió o un rebot aviat, tot i que els fonaments semblen força barrejats per a les dues monedes en aquest moment.


Resum de predicció en USD / MXN

Previsió USD / MXN: primer semestre 2020

Preu: 21 dòlars

Conductors de preus: correlació USD, política dels EUA, COVID-19

Previsió USD / MXN: 1 any

Preu: De 25 a 26 dòlars

Impulsors de preus: recuperació econòmica mundial, sentiment de risc, eleccions post-EUA.

Previsió USD / MXN: 3 anys

Preu: 30 $ / fort>

Impulsors de preus: economia global, sentiment del mercat, correlació USD, fonaments a Mèxic

Gràfic en temps real de USD / MXN

Predicció de preus en USD / MXN per als propers 5 anys

Les monedes de risc haurien d’haver disminuït des del març de 2020, ja que el coronavirus mantenia el sentiment de risc sotmès als mercats financers, ja que els governs continuen activant i desactivant les restriccions i l’economia mundial passa d’una recessió a un fort rebot, per tornar a una altra recessió. Però l’excessiva quantitat de diners que han anat fluint als mercats dels governs i els bancs centrals de tot el món els ha mantingut en marxa. D’altra banda, el dòlar americà ha anat disminuint per raons polítiques, perquè els fonaments econòmics semblen sòlids ara mateix. La gran quantitat de dòlars injectats als mercats també s’ha anat afegint a la debilitat del dòlar americà i hi ha més diners en camí als Estats Units, que beneficiaran països en desenvolupament com Mèxic i el peso. Tanmateix, l’augment dels rendiments del Tresor nord-americà i la imatge tècnica fan que sembli que aquest parell està sobrevendut, de manera que els ossos USD / MXN haurien de veure banderes vermelles perquè aquest podria ser el final del retrocés baixista abans que es reprengui la tendència alcista..  

Millors fonaments als EUA

Durant el xoc inicial de pandèmia COVID-19, les economomies dels Estats Units i Mèxic van patir una recessió important, que va acabar el 2020 en contracció. Però l’economia nord-americana sembla haver divergit durant la segona meitat del 2020, després del repunt de l’estiu de l’any passat, ja que continua mantenint un bon ritme d’expansió. Els fonaments eren força sòlids per a Mèxic abans del coronavirus, ja que aquesta economia emergent creixia contínuament, mentre que les exportacions als Estats Units també augmentaven i continuen augmentant constantment. Però, l’economia mexicana té alguns problemes amb les noves restriccions del coronavirus, que disminueixen la demanda d’exportacions mexicanes de llocs com Europa.

Mèxic és soci comercial dels Estats Units des del 2019, amb un total de 614.500 milions de dòlars. Les importacions dels EUA van ascendir a 256.400 milions de dòlars, mentre que les exportacions van ascendir a 358.100 milions de dòlars. Això significa que Mèxic té un superàvit de 100.000 milions de dòlars amb els Estats Units, per tant, necessita un dòlar fort, en cas contrari, els ingressos disminuiran en valor. No obstant això, els fonaments han desvirtuat una mica des de l’inici de la pandèmia de coronavirus. La fabricació i la producció industrial nord-americana han augmentat i ara estan a punt dels màxims rècord, mentre que l’economia mexicana s’ha tornat a alentir aquest hivern, després del repunt a l’estiu. Segons Moody’s Investors Service, que va publicar un informe al gener, Mèxic no assolirà els seus nivells de producció econòmica de pandèmia pre-coronavirus el 2019 fins almenys el 2023.

Sentiment de mercat durant COVID-19 Times

El sentiment cap a diferents actius i diferents monedes ha estat anormal durant aquests temps del coronavirus. Els actius de risc han anat augmentant, alguns dels quals s’expliquen per l’efectiu que ha anat fluint, a través de tots els programes monetaris dels bancs centrals i paquets d’estímul dels governs de tot el món. El dòlar nord-americà / MXN va augmentar més de 7 cèntims durant el pànic inicial, però ha anat retrocedint a la baixa des de l’abril, tot i que, com hem esmentat, el retrocés ha estat molt més feble que en altres parells de dòlars. Una de les raons de l’augment va ser la por al que pogués passar amb els mercats emergents, ja que no tenen tantes coses a què recaure com les economies desenvolupades i els governs. La incertesa continua sent elevada, per tant, el lent retrocés durant els períodes de debilitat dels dòlars americans des del mes d’abril. Així, en general, l’economia mexicana està a mercè de l’economia dels Estats Units, que mantindrà la tendència alcista d’aquest parell durant molt de temps, malgrat el recent retrocés. 

L’any passat, els tipus d’interès van superar el 8% a Mèxic, però el Banc de Mèxic va començar a reduir-los a finals del 2019 i aquest any els va reduir dràsticament a mesura que l’economia mundial s’enfonsava. Tot i que es mantindran en espera per ara, com va dir el president del BoM Alejandro Díaz de León. A setembre de 2019, el tipus d’interès principal se situava en el 4,25%, mentre que el FED tenia tipus d’interès del 0,10%, tal com recollíem al nostre calendari econòmic. Aquesta diferència de tipus d’interès sembla favorable al Peso mexicà, però les taxes més altes a Mèxic deixen més marge al banc central per reduir-los encara més. Els mercats operen segons les expectatives en lloc dels fets reals, de manera que això deixa el MXN vulnerable a més retallades de tipus del Banc de Mèxic. Alguns economistes esperen que s’implementin més retallades en les properes reunions, de manera que la retirada inferior del USD / MXN hauria d’acabar aviat. 

El 2021 amb prou feines ha arrencat i ja està demostrant ser una dura acció per a les monedes dels mercats emergents. Tot i que, a grans trets, més estímul fiscal als Estats Units és una bona notícia per a la gana del risc, EM FX ha estat aprofitat per l’augment dels bloquejos i l’augment dels rendiments del Tresor dels Estats Units. Un entorn a curt termini amb una demanda de consumidors més feble de les economies occidentals desenvolupades està prenent forma i embrutant l’espai monetari en creixement, que és només el que ocupa EM FX.

Però el Peso mexicà, tot i trobar-se amb un peu més feble durant el començament de l’any, continua funcionant força bé. Tot i això, el rendiment a 10 anys del Tresor dels Estats Units ha pujat al seu nivell més alt des del març del 2019, però les taxes USD / MXN continuen per sota dels màxims finals del desembre del 2020. Contextualment, l’acció de preus suggereix que la recent inversió més alta només podria ser sigueu un respir abans de veure una altra empenta més baixa. Tot i que les apostes contra el dòlar nord-americà han augmentat fins al seu nivell més alt en aproximadament una dècada, cosa que suggereix que a partir d’ara podrien disminuir els pantalons curts en dòlars esterlines. A més, els analistes asseguren que els rendiments del Tresor, que van disminuir durant la major part del 2020, han estat el motor clau. Ara que han tornat a augmentar per sobre de l’1% i s’espera que augmentin encara més, podrien causar més dolor als venedors USD / MXN.

Anàlisi tècnica en USD / MXN: es mantindran les mitjanes mòbils com a suport? 

El dòlar nord-americà / MXN es negociava entre els 2 i els 3 dòlars a la primera meitat dels anys 90, però va saltar a la meitat dels anys 90, cosa que va suposar l’inici de la tendència alcista a llarg termini i, des de llavors, ha estat alcista després, havent guanyat al voltant del 1.000%. Durant aquest temps, les mitjanes mòbils han estat fent una bona feina proporcionant suport durant els retrocessos inferiors o durant les consolidacions, tant als gràfics mensuals com setmanals. Les mitjanes mòbils més petites han proporcionat suport quan la tendència alcista ha estat més forta, mentre que les mitjanes mòbils més grans han proporcionat suport quan la tendència s’ha reduït i els retrocessos han estat més profunds. Al gràfic mensual que apareix a continuació, veiem que el preu del dòlar nord-americà / MXN ha augmentat en cames, amb l’última pujada dels primers mesos del 2020. El dòlar nord-americà / MXN cotitzava en un triangle a partir del 2017, però es va trencar a principis de l’any passat, després que el preu rebotés dels 50 SMA (groc), quan va esclatar el coronavirus. Però l’augment va acabar a l’abril quan el dòlar nord-americà va baixar. Des de llavors s’ha anat retrocedint més avall, però és possible que la recuperació s’hagi acabat ara. El 50 SMA (groc) i el 100 SMA (verd) han estat proporcionant suport al gràfic mensual, mentre que els indicadors estocàstics estan ara sobrevenduts, i el 50 SMA torna a actuar com a suport, els quals apunten a una inversió alcista, ja que la recuperació sembla completa i la tendència principal continua sent alcista.

La recuperació sembla completa al gràfic mensual

Al gràfic setmanal, vam observar un salt dels 50 SMA la darrera setmana de setembre, per sota de 21 a 22,60, després que el preu es retirés durant diversos mesos. Però, el 20 SMA (gris) va aturar la seva pujada una vegada més, oferint resistència per segona vegada aquest any. El USD / MXN ha tornat a invertir-se a la baixa, però el moviment baixista hauria d’acabar en algun moment i la tendència alcista es reprendrà, tal com suggereix el gràfic mensual anterior. El preu va disminuir fins fa dues setmanes, ja que el USD continua baixant, però USD / MXN ha rebotat els 200 SMA (porpra), que ha estat el suport màxim del gràfic setmanal. Aquesta mitjana mòbil es va trencar breument també a principis de l’any passat, i el preu es va reduir després, augmentant gairebé 8 cèntims més. Per tant, si el 100 SMA (verd) que actua com a resistència es trenca aviat, és possible que vegi USD / MXN reprendre la tendència alcista més gran. Però, no farem molt de temps en aquest parell ara mateix, fins que no obtinguem un senyal d’inversió alcista, com ara un agulle o un canelobre doji, en un d’aquests gràfics de temps. 

La recuperació inferior encara no ha acabat al gràfic setmanal

Al gràfic diari, però, veiem que el 100 SMA (verd) ha estat resistent, però el 50 SMA (groc) ha estat la resistència definitiva d’aquest parell des de la inversió baixista a l’abril de l’any passat. Ha anat aturant els retrocessos més amunt i continua baixant el preu. En els darrers dos dies, el dòlar nord-americà / MXN ha anat augmentant i ara el preu es dirigeix ​​de nou al 50 SMA. Però veurem si aquest serà un recorregut més abans que es reprengui la tendència baixista o si els compradors superaran els 50 SMA, que pot ser el començament de la inversió alcista més gran.  

Els 50 SMA tornaran a rebutjar USD / MXN?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me