Previsió de preus en USD / JPY per al 2021: durarà molt més la tendència a la baixa?

El JPY ha actuat com un refugi segur per sempre, convertint-se en una tendència alcista quan els comerciants i els inversors se sentien insegurs i disminuïen quan l’economia mundial i el sentiment de risc eren positius. El 2020 va ser un dels anys més incerts i insegurs de les últimes dècades, encara més que la crisi financera mundial del 2008. Com a resultat, el JPY s’ha mantingut alcista des de l’última setmana de març de l’any passat, convertint el USD / JPY en un baixista Com a resultat, la tendència a la baixa comença després d’un gran viatge en muntanyes russes al febrer i març. El moviment a la baixa ha estat constant, amb mitjanes mòbils que ofereixen una sòlida resistència, ja que continuen fent baixar el preu, actualment en un total de gairebé 10 cèntims.

Però, en realitat, no podem atribuir aquest moviment baixista del USD / JPY a l’estat de refugi segur del ien japonès, perquè el USD ha estat disminuint contra tot. De fet, el ral·li de l’EUR / USD o de l’AUD / USD ha estat encara més gran, la qual cosa suggereix que la caiguda de l’USD / JPY és més que un factor USD que una recuperació de refugi segur per al JPY. No obstant això, veurem de prop l’estat de refugi segur del JPY a les seccions següents. De totes maneres, sembla que el descens podria estar acabant ara, ja que ens dirigim cap al final del període de coronavirus.

Actual USD / JPY Preu: $

 

Canvis recents en el preu USD / JPY

Període Canvi ($) Canvia el%
6 mesos -3,22 -3,0%
+9,9% -6.26 -5,7%
3 anys -6,80 -6,1%
5 anys -16.13 -13,5%
Des del 200 +1,87 +1,8%

 


Com s’ha esmentat anteriorment, el USD / JPY ha estat baixista durant gairebé un any, i els gràfics setmanals i diaris també semblen força baixistes. Però el gràfic mensual sembla menys dramàtic i indica aviat una possible inversió alcista. Els fonaments tampoc són molt favorables per als venedors USD / JPY, ja que els ingressos i la despesa de les llars van disminuir al Japó durant un any, mentre que l’economia nord-americana, en canvi, s’ha expandit a un ritme considerable. Però el dòlar americà no se n’ha beneficiat, tot i que els Estats Units són l’única gran economia desenvolupada que s’està expandint força ràpidament a principis del 2021, mentre que totes les altres grans economies, a part de la Xina, es dirigeixen cap a una altra recessió. Però això podria canviar ara que el FED insinua acabar el cicle d’alleugeriment monetari, tot i que la situació encara és massa incerta, però si els Estats Units no es trenquen, les probabilitats són una inversió alcista en el primer trimestre després d’un -any declivi.  

USD / JPY: resum de la previsió

Previsió USD / JPY: H1 2021

Preu: De 100 a 101 dòlars

Conductors de preus: impuls baixista dels EUA, segona onada de COVID-19, indicadors tècnics, atractiu de refugi segur

Previsió USD / JPY: 1 any

Preu: 106 $ – 107 $

Conductors de preus: economia mundial, recuperació de COVID-19, rebot tècnic

Previsió USD / JPY: 3 anys

Preu: $ 110 – $ 115

Impulsors de preus: recuperació posterior al COVID-19, bancs centrals falcons, caiguda de diners en estímul econòmic

 

Gràfic en viu USD / JPY

 

Predicció de preus en USD / JPY per als propers 5 anys

El sentiment de mercat durant el coronavirus

Els mercats financers han reaccionat de manera estranya al sentiment des que va esclatar la pandèmia del coronavirus al febrer del 2020. Inicialment, els comerciants i els inversors van entrar en pànic quan el virus va viatjar a Europa, cosa que va convertir el sentiment de risc en massiu. Els comerciants van recórrer al dòlar americà com a moneda de reserva mundial, cosa que va fer que augmentés durant diverses setmanes. Els paradisos segurs, com l’or i el JPY, no van poder resistir el pànic i el creixent USD també els va fer caure.

Però la situació es va revertir cap a finals de març i vam veure com el dòlar nord-americà passava del refugi segur definitiu a l’actiu més baixista que hi havia. Això va fer que totes les principals monedes fossin alcistes, incloses les monedes de les nacions BRICK. Com a resultat, el JPY ha guanyat contra el Buck i el USD / JPY ha estat en una tendència descendent constant. En temps normals, com a moneda de reserva mundial, el sentiment hauria de ser alcista per al dòlar nord-americà quan la incertesa és elevada, però no són moments normals, ja que el món canvia tant des de la perspectiva política com econòmica. De totes maneres, el JPY, com a moneda de refugi segur, seria encara més alcista en èpoques normals, cosa que encara apuntaria cap avall per a aquest parell.    

El JPY encara es beneficia de l’estat de refugi segur?

Parlant de paradisos segurs, ara mateix no és segur si el JPY manté aquest estatus o no. Les monedes de refugi segur, com el CHF i el JPY, es van reunir durant els primers 2-3 mesos de la crisi del coronavirus, mentre els comerciants es van adreçar a ells per seguretat. L’or i la plata també es van concentrar força, amb l’or que finalment va trencar el llindar de 2.000 dòlars i va aconseguir màxims, ja que va pujar a 2.075 dòlars la primera setmana d’agost. Però la tendència alcista dels metalls preciosos va acabar aleshores i han anat disminuint des del mes d’agost. Això planteja la qüestió de si l’or i la plata segueixen conservant el seu estat de refugi segur o si els refugis segurs es retrocedeixen. La situació mundial encara és molt incerta i els nous bloquejos a Europa i les restriccions a Amèrica del Nord perjudiquen l’economia mundial, tot i que els metalls preciosos han caigut des de fa uns quants mesos..  

El CHF i el JPY han guanyat contra el USD, tot i la dimissió del primer ministre japonès, Shinzo Abe, que els manté alcistes, però els seus guanys no han estat tan grans com el repunt de les monedes de risc, que s’han beneficiat de la debilitat del USD. Això suggereix que els guanys de les monedes de refugi segur provenen de la caiguda del dòlar americà, més que de la seva condició de refugi segur. De fet, el descens de l’índex USD, DXY, des del març de l’any passat, ha estat més gran que el descens de l’USD / JPY. El DXY ha perdut 14 punts, o 1.400 pips, mentre que el USD / JPY només ha perdut al voltant de 9 cèntims, o 900 pips. Així, calculant la diferència, sembla que el JPY de fet ha ajudat a minimitzar les pèrdues del USD / JPY, cosa que suggereix que el JPY també podria haver perdut el seu estat de refugi segur. El motiu d’aquesta estranya reacció podria ser l’aparició de criptomonedes com a mercat de refugi segur. En un moment en què cap moneda o mercaderia no és segura, els comerciants i els inversors semblen afavorir les criptomonedes com a lloc per emmagatzemar el seu efectiu de manera segura, d’aquí la pujada del quart trimestre del 2020. Bitcoin havia augmentat prop dels 42.000 dòlars el gener del 2021, mentre que Ethereum i altres cryptos es van dirigir a màxims històrics. Per tant, sembla que l’estat de refugi segur està canviant a escala mundial i el JPY no se n’ha beneficiat gaire durant aquest temps, cosa que apunta a una forta inversió baixista quan s’acaba la caiguda del USD..    

Japanese Fundamentals, i el BOJ, Vs Fundamentals dels Estats Units i el FED

El Banc del Japó (BOJ) es troba ara en un moment difícil; en realitat hi ha estat durant un temps, amb una inflació i un creixement febles des de fa molt de temps, però ha empitjorat des de l’inici de la saga del coronavirus. Tot i que vam veure un fort repunt en molts països desenvolupats després dels bloquejos, la recuperació econòmica al Japó va ser feble i, en els darrers mesos del 2020, l’economia va tornar a baixar. El benefici i la inflació es van tornar negatius al novembre i la confiança del consumidor i el sentiment econòmic segueixen sent força baixos. Com a resultat, el governador del Banc del Japó, Haruhiko Kuroda, va anunciar el seu pla de mantenir la política monetària en suspens i la va ampliar 6 mesos més per assolir el seu objectiu d’inflació del 2%.

La Reserva Federal també ha utilitzat àmpliament les seves compres d’actius per combatre aquesta crisi, inicialment per calmar les turbulències dels mercats financers i també per ajudar a estimular l’economia, que ha tingut un bon rendiment, com demostren gairebé tots els indicadors. El FED probablement anunciarà aviat un altre augment, per ajudar encara més a la recuperació econòmica, que probablement contribuirà a augmentar la inflació. Però, darrerament, hem vist observacions mixtes dels funcionaris de la FED, que suggereixen que el següent pas podria ser augmentar o fins i tot disminuir el seu programa d’alleujament quantitatiu. El president de la Fed de Chicago, Charles Evans, va anunciar que “és probable que mantinguin el ritme de 120.000 milions de dòlars al mes de compra de valors garantits per hipoteques i tresors dels Estats Units durant un temps”. D’altra banda, el president de la Fed d’Atlanta, Raphael Bostic, va dir que “espera que, en un termini bastant curt, puguem començar a recalibrar la relaxació quantitativa”. Això podria implicar que el FED podria començar a disminuir les seves compres de bons i tresoreria ja el 2021.

El mercat de bons va augmentar la segona setmana de gener, amb una rendibilitat del bons del tresor a 10 anys que va superar l’1%. Per tant, sembla que el mercat espera que la Reserva Federal entri en el panorama més aviat que tard, diria. La idea darrere de tot això és que els mercats no esperen que el FED mantingui els tipus d’interès baixos en aquests nivells per sempre.

La ruptura per sobre de l’1% en els rendiments del tresor de la setmana passada i el final de l’escorrentia política dels Estats Units, finalment, permetran que el FED torni a aparèixer, més aviat que tard, i això és el que mostra el mercat de bons. No arribarà en els pròxims mesos, però si el FED realment deixa entreveure que s’aconsegueix una reducció monetària després de l’últim paquet d’estímuls, els mercats prendran això com un canvi en la política, que serà la gran inversió per a la USD. Els fonaments admeten una gran inversió, de manera que podem esperar que passi en algun moment per a aquest parell.

Anàlisi tècnica

 

El dòlar nord-americà (JPY) ha estat baixista en el panorama general, ja que ha baixat de 260 a mitjans dels 80 i ha baixat a 75,70 després de la crisi financera mundial del 2008 i la crisi del deute grec que va seguir, que va fer que els paradisos segurs augmentessin i JPY busseig més baix. Però la tendència es va invertir el 2012 i el preu va augmentar uns 50 centaus de dòlar més fins als 125,7 fins al 2015. Però, des de llavors, el preu s’ha reduït a la baixa, però la retirada sembla força feble en comparació amb l’augment, que també podria ser un retrocés abans la següent cama alcista més alta. Els mínims no disminueixen i els indicadors tècnics donen suport a aquest parell. El 100 SMA (verd) es va convertir en suport inferior a 100 el 2016, mentre que el 200 SMA (porpra) s’ha mantingut com a suport definitiu des de llavors. Ara, el preu s’ha cotitzat al voltant d’aquesta mitjana mòbil durant els darrers mesos, passant per sobre i per sota d’aquest, de manera que aquest és un moment decisiu i, tenint en compte l’evolució dels fonaments, és possible que aviat hi hagi una inversió alcista. Tot i que els compradors hauran de superar els 50 SMA, que actuen com a resistència des del 2017. Més avall hi ha la zona de suport, el gran nivell rodó és de 100, que s’estén de 99 a 101, si es trenca el 20 SMA.

 Si el suport es manté, és possible que aviat rebotem

El gràfic setmanal mostra el període de retrocés des del 2015, després de l’augment de 50 cèntims de la darrera dècada, amb els 200 SMA (porpra) que han proporcionat resistència a la part superior des del 2017, empenyent els màxims a la baixa. Però, des del juliol de 2020, s’han introduït els 20 SMA (grisos), que acaben els retrocessos més amunt i formen una tendència baixista constant, ja que el USD ha continuat disminuint. Tanmateix, com hem esmentat anteriorment, la disminució del USD respecte al JPY no sembla tan convincent com ho és en altres parells. Però el 20 SMA no es deixa anar. Durant les dues darreres setmanes, vam veure un intent de revertir el preu més alt i un possible trencament dels 20 SMA, però els compradors van fallar una vegada més i el canelobre setmanal ha tornat a començar. Per tant, ara com ara la tendència es manté clarament baixista en aquest gràfic.

El 20 SMA manté la baixa USD / JPY al gràfic diari

Al gràfic diari, la imatge també és força baixista, després de la muntanya russa del febrer i març de l’any passat. Durant aquest temps, hi ha hagut força oportunitats de venda realment bones a les 50 SMA d’aquest gràfic. El preu va ser alcista durant el quart trimestre del 2019 per a aquest parell i va continuar durant els primers dos mesos del 2020, però després del coronavirus, tot va canviar. El descens, que va començar a finals de març, continua per a aquest parell, sent el 50 SMA (groc) la màxima resistència aquí. A finals de la setmana passada, vam veure una inversió alcista i un altre intent dels compradors de trencar el 50 SMA, però van tornar a fallar i el preu baixa ara. Per tant, la tendència a la baixa continua en aquest parell, tot i que el descens és lent i la inversió alcista hauria d’arribar aviat, abans que el USD / JPY arribi al nivell 100.

Hi ha hagut diverses grans oportunitats de venda en USD / JPY el 2020

Tarifa en viu USD / JPY

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me