Previsió de preus en USD / ILS per al 2021: es mantindrà el suport a les 3.20?

El USD / ILS es negociava a la dècada de 2.60 a principis dels anys noranta. Va tenir una tendència alcista a llarg termini, que es va estendre fins a l’alça, ja que la parella gairebé va duplicar el seu valor a principis de la dècada del 2000, quan va passar breument per sobre dels 5,00. El preu no es va quedar allà massa temps, abans de retrocedir, i s’ha mantingut baixista des de llavors.

Des del 2006 fins a la crisi financera mundial del 2008, aquest parell va experimentar un declivi accelerat, que va reduir el preu fins a 3,20, abans de retrocedir durant un any, després de la crisi. Però, el descens es va reprendre de nou el 2009 i, des de llavors, continua amb onades. Una àrea de suport, que va durar tota la dècada anterior, es va formar al voltant de les 3,40, però finalment es va trencar a finals del 2020. El PIB d’Israel ha estat en constant expansió en les dues darreres dècades, com han demostrat els fonaments mundials als nostres escrits de divises. que ha estat un dels motius de la tendència baixista del USD / ILS. El coronavirus ha desordenat fonaments a tot arreu ara, però aquest parell manté el ritme baixista i ara s’enfronta al mínim anterior a 3,20.

Actual USD / ILS Preu: $

Canvis recents en el preu en USD / ILS

Període Canvi ($) Canvia el%
6 mesos -0,22 -6,4%
1 any -0,27 -7,8%
3 anys -0,29 -8,3%
5 anys -0,64 -16,4%
Des del 200 -0,94 -22,7%

Factors que afecten el USD / ILS 

Ara mateix, el coronavirus i les restriccions són un factor massiu entre la recessió i l’expansió econòmica a la majoria de països, i ho seguiran sent almenys en els propers mesos. Els factors econòmics que solen conduir una moneda en depenen, cosa que també fa que els bancs centrals depenguin de com procedirà la situació. Els tècnics afavoreixen el shekel israelià, però si la situació canvia, tot es pot capgirar, tot i que el banc central d’Israel ha augmentat les reserves de divises, cosa que contribueix a mantenir la moneda nacional ben ofert.   


USD / ILS: resum de previsions

Previsió USD / ILS: H1 2021

Preu: 3,35 dòlars

Conductors de preus: sentiment USD, retòrica FED, política nord-americana, Covid-19

Previsió USD / ILS: 1 any

Preu: 3,40 dòlars

Conductors de preus: Post COVID-19, Indicadors tècnics, FED

Previsió USD / ILS: 3 anys

Preu: 3,60 $ – 3,70 $

Impulsors de preus: política monetària FED, política global, economia global

 

USD / ILS Gràfic en directe

Predicció de preus en USD / ILS per als propers 5 anys

El dòlar nord-americà va tenir una tendència alcista durant diversos anys, especialment en el ritme que va augmentar des del 2018 fins al març del 2020. Però la situació s’ha revertit des de llavors i el dòlar nord-americà ha tingut una tendència baixista des de l’augment del pànic inicial. L’economia nord-americana ha tingut un bon rendiment des de la reobertura del maig i també va mantenir el ritme a la tardor, a diferència d’altres llocs, on probablement l’economia es dirigeix ​​cap a una altra recessió. No obstant això, el dòlar nord-americà ha experimentat un descens constant, que es va accelerar al novembre després de les eleccions nord-americanes. Els economistes associen això amb el pròxim estímul econòmic, que hauria de situar-se al voltant dels 2 bilions de dòlars, que probablement afeblirà el dòlar americà, tot i que un paquet similar a la zona euro tingués un impacte positiu sobre l’euro.

L’economia d’Israel, en canvi, va tornar a la contracció a la tardor, quan es van imposar els nous tancaments, tot i que les restriccions s’han moderat una mica des del novembre. L’economia va retrocedir molt bé al tercer trimestre, ja que el PIB va augmentar un 37,9, en contrast amb la caiguda del 29,8% del segon trimestre, durant el primer bloqueig. Tot i això, el PIB interanual es va mantenir negatiu en el tercer trimestre, amb una caiguda de l’1,9%, després del descens del 7,1% en el segon trimestre. El quart trimestre hauria de ser pitjor, a causa de les restriccions intensificades, tot i que el shekel israelià ha guanyat terreny enfront del dòlar americà, tal com demostra el descens de les llistes. Però això també es podria atribuir a la caiguda del dòlar americà durant el 2020. L’increment de les reserves forex és un altre factor, tot i que la inflació de l’IPC interanual ha estat negativa des de l’octubre del 2020. Però, el Banc d’Israel (BOI) és probablement el banc central que ha reduït els tipus d’interès el 2020, reduint-los a l’1,60% des de l’1,75%, que és només una reducció mínima. Això ha mantingut el Shekel constant, mentre que el USD ha disminuït, empenyent USD / ILS cap avall.    

Anàlisi tècnica USD / ILS: s’ha trencat el primer suport a les 3.40

En aquesta secció farem un cop d’ull a l’anàlisi tècnica de USD / ILS, que sembla baixista, tret que els vells baixos anteriors. A principis de la dècada de 1990, aquest parell es cotitzava aproximadament a 2,60, com ja esmentàvem a l’obertura, però amb un fort biaix cap a l’alça, que va durar durant tota aquesta dècada. El ritme de la tendència alcista va ser força fort i es va accelerar encara més, fent que el preu es situés per sobre dels 5 a mitjans del 2002. Però això va ser per als compradors i la inversió va començar a produir-se. Vam veure un altre intent de pujada al final d’aquest any, però els compradors no van aconseguir arribar al nivell 5 i el preu va formar un canelobre de pinça cap per avall el febrer de 2003, que és un senyal de retrocés baixista després de la tendència alcista..   

 

 El gràfic mensual sembla baixista per a USD / ILS, tret que mantingui el suport

Des de llavors, la pressió ha anat a la baixa, tot i el rebot del mínim a les 3.20, després de la crisi del 2008. Això es confirma amb els màxims més baixos del parell USD / ILS, que han anat disminuint durant cada recuperació. Les mitjanes mòbils han estat fent una gran feina com a resistència, especialment les 200 SMA (morades) del gràfic mensual, que van aturar les pujades durant la darrera dècada, mentre que el fons es va proporcionar a la zona al voltant del nivell 3,40. El febrer d’aquest any, el preu va rebotar per última vegada aquella zona de suport i el preu va pujar a 3,89 durant el pànic del març, però el 200 SMA va aturar la pujada i el preu va trencar finalment la zona de suport a la segona a la meitat del 2020. Ara el USD / ILS es dirigeix ​​a la baixa i, si el mínim del 2008, de 3,20, es trenca, aquest parell es dirigirà a 3,00.  

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me