Previsió de preus en euros per al 2 de 2020: la recuperació de l’euro / USD sembla que ha finalitzat a les 1.20

L’euro ha tingut una tendència baixista enfront del dòlar nord-americà des del 2008 i molts analistes han pronosticat la paritat de l’EUR / USD, 1: 1 o inferior, moltes vegades des del 2015, quan es dirigia aquest parell que era, com el USD augmentava, mentre que els problemes a la UE no s’acabaven mai. Tot i que aquesta parella ha resistit la paritat, des que va baixar de l’1: 1 durant els primers dos anys després de la introducció de l’euro, el 2001-02. Després de la debilitat del 2014-16, vam veure un repunt des de l’1,03, que va augmentar el preu més d’un 20 cèntim durant el 2017. Però la tendència baixista es va reprendre de nou, fins a principis d’aquest any, quan es va tornar a invertir a l’alçada des de l’1,0650, després de formar-ne uns quants. canelobres inversors alcistes al gràfic mensual. La situació del coronavirus ha ajudat a millorar el sentiment que envolta l’euro, però tant els fonaments com l’anàlisi tècnica apunten a una inversió baixista en aquest parell aviat, ja que no es va mantenir per sobre dels 1,20 a l’agost. En canvi, l’EUR / USD es va invertir força ràpidament, cosa que suggereix una forta pressió de venda allà dalt, i no m’estranyaria, ja que Europa i els Estats Units divergen fonamentalment, tot i que analitzarem més a fons tots els factors que afecten aquest parell. en aquesta previsió EUR / USD.

Llegiu la darrera actualització a Previsió EUR / USD Previsió 2021

 

Actual EUR / USD Preu: $

Canvis recents en el preu EUR / USD

Període Canvi ($) Canvia el%
30 dies +0,008 USD +0,6%
6 mesos +0,104 dòlars +8,8%
1 any +0,085 USD +7,2%
5 anys 0,043 USD 3,6%
Des del 2000 +0,184 dòlars +15,5%

EUR / USD


L’euro va ser una empresa valenta de la UE des del principi i, en un primer moment, va baixar pel que fa al dòlar nord-americà, amb l’euro / dòlar baixant a nivells de 0,82 a 0,83, però a mesura que passava la dècada, l’euro va guanyar confiança i El dòlar nord-americà va ser alcista fins al 2008, arribant a 1,60, també a causa de la davallada de l’índex del dòlar americà. Però, la crisi del 2008 va deixar al descobert les debilitats de la zona euro, amb la crisi del deute grec, el deute italià i els esdeveniments polítics posteriors al país, seguit del Brexit i ara les conseqüències del Covid-19. L’euro va sobreviure bé a la crisi grega, però encara hi ha altres qüestions en curs, que perjudicaran l’euro, sobretot si Itàlia es dirigeix ​​cap a un escenari de Brexit, que seria perjudicial per a l’euro. És cert que l’EUR / USD s’ha beneficiat durant els mesos del COVID, però els guanys han estat en gran part a costa del USD, i ara la situació canvia, cosa que significa que s’hauria d’acabar el recent retrocés a 1,20 i la tendència descendent més gran és probable que es reprengui aviat.    

Previsió EUR / USD Q4 2020: 1.14-1.15 Previsió EUR / USD 1 any: 1.06-1.07 Previsió EUR / USD 3 anys: 1: 1?
Controladors de preus: Restriccions Covid-19 a Europa, tècniques, correlació USDX Controladors de preus: Recuperació econòmica de la UE, Brexit, eleccions posteriors als EUA, Market Sentiment Controladors de preus: Fonaments, política a Europa, USD

La predicció de preus en EUR / USD per als propers 5 anys

La situació de Covid-19 ha estat positiva per a l’euro / dòlar, principalment a causa del descens del dòlar americà, però ara s’acaba, tal com mostra l’anàlisi tècnica següent, a la previsió de l’euro / dòlar. Segons l’anàlisi tècnica, aquest parell es dirigirà a 1,15 i probablement a 1,10 a finals de 2020 o principis de 2021, i l’anàlisi fonamental també dóna suport a aquest escenari. Les probabilitats d’un èxit del Brexit disminueixen cada dia que passa, a mesura que ens dirigim cap a la data límit a finals d’any, la situació italiana segueix sent un problema que morderà molt aviat, fent que l’Euro caigui. La recuperació econòmica del tancament també es refreda ràpidament, de manera que el futur no sembla massa brillant per a l’euro.   

És aquest el final del COVID-19 Push per EUR / USD?                      

L’EUR / USD va reaccionar força bé a la propagació del coronavirus a Europa. La pandèmia va esclatar per primera vegada a Itàlia i, poc després, a Espanya, cap a finals de febrer, i l’euro es va tornar alcista en lloc de baixista. Això va durar fins al 10 de març, tot i que el virus es va estendre per tota Europa i els països van començar a bloquejar-se rere un altre. La situació a Europa semblava molt dolenta, ja que la UE va deixar els països més afectats per lluitar per si mateixos en el pitjor moment, però l’EUR / USD va augmentar fins a 1,15, no obstant això. No obstant això, el virus es va estendre per tot el món i es va instal·lar el pànic, i els comerciants van recórrer al dòlar americà com a moneda de reserva global. Aquest va ser el motiu de la reversió de l’EUR / USD des de l’1,15 del 10 de març, que va durar fins al 20 de març, quan els comerciants es van adonar que el món no acabaria i el mercat es va tornar totalment en contra del USD, ja que el USD massivament llarg les ordres es desenrotllaven del pànic inicial i, després, el sentiment es va tornar massivament baixista pel dòlar i, per tant, alcista per l’euro / dòlar, que va pujar breument per sobre dels 1,20 fins a l’1 de setembre. L’euro també va tenir un paper a jugar en aquesta tendència alcista. , amb la introducció de la UE per a l’economia de la zona euro, una sèrie de programes per valor de 2.364.300 milions d’euros. A més dels 540.000 milions d’euros per a llocs de treball / treballadors, empreses i estats membres, el 21 de juliol els líders de la UE van acordar un altre paquet per valor de 1.824,3 milions d’euros, que combina el Marc Financer Multianual (MFP) i un extraordinari esforç de recuperació. Generació UE (NGEU). L’objectiu del paquet és ajudar a reconstruir la UE després de la pandèmia COVID-19, i donarà suport a la inversió en transicions verdes i digitals, però, d’altra banda, tots els països també han introduït mesures extraordinàries..

 

Fonaments i BCE

Al principi, el Banc Central Europeu (BCE) no va tenir cap preparació quan va esclatar la pandèmia del coronavirus. Però van actuar amb rapidesa, amb el paquet inicial de 750.000 milions d’euros, que es va incrementar fins a 1.350 milions d’euros, com a Programa de Compra d’Urgències Pandèmiques (PEPP). El seu objectiu és reduir els costos del deute i augmentar els préstecs a la zona de l’euro. Aquest programa del BCE té com a objectiu ajudar els ciutadans, les empreses i els governs europeus a accedir als fons que poden necessitar en aquests moments difícils. El programa PEPP s’afegeix als programes de compra d’actius que havien existit anteriorment. Els tipus del BCE també estan en mínims rècord, amb taxes de refinançament del 0,0%, tipus de dipòsit del -0,50% i la facilitat de préstec marginal del 0,25%. S’han compromès a prendre altres mesures de suavització monetària en el futur, si l’economia de la zona euro es debilita encara més o torna a caure en contracció. Tot i això, depèn de com vagi la situació a Europa, pel que fa al virus i a la política. Inicialment, l’economia de la zona euro va començar a repuntar molt bé, ja que el sentiment va millorar després de la reobertura, cosa que va ajudar l’EUR / USD. Però el rebot no va ser tan fort com el descens, de manera que no es va produir una recuperació en forma de V i, en les darreres setmanes, les dades han demostrat que el rebot s’ha desaccelerat, mantenint certs sectors en contracció. Si hi ha més restriccions de coronavirus a causa d’una segona onada, com s’ha suggerit, els programes econòmics de la UE i el BCE no ajudaran a la situació.  

 

Brexit i altres qüestions polítiques a la UE

El Brexit ja és una història antiga, tot i que encara no s’ha acabat. El Regne Unit encara està en procés de negociació amb la UE abans d’abandonar el bloc. Mentre estava en el càrrec, Theresa May no va aconseguir que el Parlament britànic aprovés un acord sobre el Brexit, mentre que Boris Johnson va triomfar en el segon intent, després de tenir cura de la qüestió de la frontera irlandesa. Però, un acord sobre el Brexit no significa res sense un acord comercial entre la UE i el Regne Unit. Les dues parts segueixen negociant un acord comercial, però amb el coronavirus i la caiguda econòmica dels bloquejos que prenen protagonisme, el Brexit ha quedat a l’ombra. Els signes no són molt positius, de manera que les probabilitats d’un acord comercial ronden els 50-50. Si no arriben a un acord, l’acord del Brexit treu el Regne Unit de la UE sense cap acord, cosa que significarà aranzels per les dues parts. Tot i que això no serà tan perjudicial per a l’economia de la zona euro com per al Regne Unit, aquest escenari seria definitivament negatiu per a l’euro. A més, tota la situació del coronavirus no és favorable per a la política de la UE. Les protestes han esclatat als principals països europeus i molts antics abrics de la política seran substituïts per nous polítics. Mateo Salvini representa una amenaça per a l’euro si torna al poder a Itàlia, cosa que és molt probable. Tampoc no és molt aficionat a la UE i s’ha format un partit de sortida Ital, similar al Brexit al Regne Unit, que probablement estarà al costat de Salvini a les properes eleccions. Tot és negatiu per a l’euro, de manera que no veig cap esdeveniment positiu per a l’euro de l’escena política europea.   

EXY – Correlació EUR / USD

Si observem el gràfic EXY de l’índex de l’euro, fins ara, fins al 2007, sembla força similar al gràfic EUR / USD. Això també es deu en part al fet que el USD representa una gran part del pes de la cistella de divises en què es pesa l’euro. Durant la dècada de 2000, l’índex EXY va tenir una tendència alcista, igual que l’EUR / USD. Però va invertir una mica per sobre dels 160 punts durant la crisi financera del 2008. L’EXY va ser molt volàtil, amb algunes baixades importants, seguides de canvis ràpids més alts. El 2014, el vam veure caure baixant, després que l’anterior president del BCE, Mario Draghi, digués que farien tot el que calgui per ajudar l’economia de la zona euro. Aquest índex va caure per sota de les mitjanes mòbils i, des de llavors, s’hi manté. El 100 SMA, en particular, s’ha convertit en l’últim suport per a l’EXY en el gràfic mensual. Aquesta mitjana mòbil va proporcionar resistència a principis del 2018, després del retrocés dels mínims, i sembla que ara mateix també proporciona resistència. Ampliarem això a la secció tècnica següent. En canvi, l’índex DXY, tot i estar negativament correlacionat, no és tan impecable amb l’EUR / USD com l’exy. El 100 SMA proporciona suport per al DXY ara, però el preu es va invertir el 2018. Per tant, l’índex USD no està tan estretament correlacionat amb l’euro / dòlar nord-americà com l’índex euro, però encara val la pena mirar-lo si esteu negociant. EUR / USD a llarg termini.    

L'índex de l'euro continua amb la tendència a la baixa

L’índex de l’euro continua amb la tendència a la baixa

Els 100 SMA no han actuat anteriorment com a suport per a l'índex en dòlars

Els 100 SMA no han actuat anteriorment com a suport de l’índex en dòlars

Anàlisi tècnica: els 100 SMA tornen a baixar a la baixa en EUR / USD

El precursor de l’euro, abans de la seva introducció, era l’ECU; aquesta és la raó per la qual la història del gràfic es remunta més que el 2000. L’ECU tenia una tendència baixista a partir del 1995, de manera que l’euro va començar la seva vida a l’1,00 i va caure encara més fins al gener del 2003, quan va fer la gran inversió a 0,82 – 0,83. Els compradors es van trobar amb el 50 SMA (groc) al gràfic mensual, que va passar de resistència a suport, finalment es va trencar i l’EUR / USD havia augmentat, fins a 1,60, el 2008. Durant la tendència alcista, les mitjanes mòbils es van convertir en suport, amb primer el 100 SMA (verd), i després el 50 SMA ocupant el seu lloc, a mesura que la tendència va agafar ritme.

L’EUR / USD hauria de reprendre la seva tendència baixista poc després de fracassar als 100 SMA

Però la crisi financera del 2008 va revertir aquest parell a la baixa, i va provocar que l’euro s’enfrontés al dòlar americà, com va ser el cas de la majoria de les monedes de risc. El 50 SMA es va trencar, cosa que va indicar que les mitjanes mòbils havien perdut importància, ja que tant el suport com la tendència canviaven. Els 200 SMA (grisos) es van mantenir com a suport un parell de vegades, un cop el 2010 i un altre el 2012, però finalment es va trencar a mesura que el USD avançava més i les mitjanes mòbils es convertien en suport. Una base formada a 1,0330 i l’euro / dòlar nord-americà es van invertir a l’alça, però va resultar ser només una recuperació, que va acabar a la 1,2550, on els 100 i 200 SMA van proporcionar resistència. Els venedors es van rendir i el preu va tornar a baixar, amb el 50 SMA fent baixar el preu a mesura que va disminuir. No obstant això, després dels mesos de bloqueig i d’alguns canelobres inversos, com ara dojis i martells, la situació va millorar per a aquest parell i, des de llavors, ha estat alcista. El 50 SMA s’ha trencat, però el 100 SMA es manté com a resistència, tot i que el preu s’ha mogut per sobre d’ell durant algun temps. Ara sembla que es tractarà d’una altra recuperació que s’acaba, i els compradors mostren una gran debilitat en aquest moment, ja que el preu es va invertir bastant ràpidament per sobre dels 1,20. Però suposo que 1,20 era l’objectiu dels compradors. Evidentment es va perforar el gran nivell, que semblava deixar de caçar, cosa que sol ser el cas d’aquests grans nivells. Tot i que, com hem esmentat, la inversió va ser ràpida, cosa que apunta a una inversió baixista més gran a 1,15 primer després de trencar-se el suport a 1,17, després a 1,10 i potser inferior, si hi ha un clar guanyador a les eleccions dels EUA.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me