Previsió de preus de l’alumini Q4 2020: el preu augmenta en línia amb la demanda xinesa

Com la majoria de productes bàsics, l’alumini, que s’utilitza molt gairebé a tots els sectors, com ara l’automoció, l’aviació, l’energia, la construcció moderna, l’alimentació i les begudes i moltes altres indústries, va disminuir des del començament de la dècada passada fins al 2016. Futurs en alumini MALTRC1 va caure del màxim històric, just per sota dels 2.800 dòlars a 1.430 dòlars, la qual cosa significa que va perdre la meitat del seu valor, ja que l’economia mundial estava en problemes, i també a causa de la crisi del deute grec / zona euro de l’època..

Vam veure una remuntada decent des del 2016 fins al 2018, a mesura que es va recuperar l’economia mundial, però la guerra comercial entre els EUA i la Xina, després que Donald Trump arribés al poder, va provocar una disminució de la demanda de la Xina, que és un usuari important de l’alumini. El descens es va accelerar els primers mesos d’aquest any, després que la pandèmia del coronavirus va afectar la Xina, abans d’estendre’s a Occident, cosa que va provocar els bloquejos que van fer que l’economia mundial anés en recessió. Però, amb la Xina en funcionament de nou, la demanda d’alumini ha augmentat, convertint-se en un preu força alcista des del maig.  

Canvis recents en el preu de l’alumini

Període Canvi ($) Canvia el%
6 mesos +464 +29,6%
1 any +276 +15,2%
3 anys -213 -9,5%
5 anys +522 +34,8%
Des del 2010 -110 -5,2%

Factors que afecten els preus de l’alumini

 

L’alumini, com qualsevol altre producte bàsic, està fortament afectat pel sentiment de risc als mercats financers. Si el sentiment és positiu, els inversors tenen ganes d’assumir riscos més grans, cosa que beneficia els productes bàsics. Els fonaments, com l’economia mundial i l’economia xinesa en particular, a causa de les massives quantitats d’alumini que utilitza a la indústria i els sectors manufacturers, juguen un paper important en el costat de la demanda d’aquest producte bàsic, a més d’impactar sentiment dels inversors. La Xina ha rebotat bé després dels problemes de coronavirus durant el primer trimestre, i les tècniques també apunten a l’alça per l’alumini, després de recuperar la zona de suport anterior a 1.430 dòlars.      


 

Previsió d’alumini: quart trimestre de 2020 Previsió d’alumini: 1 any Previsió d’alumini: 3 anys
Preu: 2.050 $ – 2.100 $

Preus conductors: Covid-19, recuperació xinesa, sentiment de risc

                

Preu: 2.300 $ – 2.400 $ 

Preus conductors: Recuperació post-covida mundial, sentiment de productes bàsics, nova presidència dels EUA

   

Preu: 221 dòlars

Preus conductors: Economia global, política global, països BRICK

        

Gràfic en viu d’alumini

ALUMINI

 

Predicció del preu de l’alumini per als propers 5 anys

La demanda d’alumini de la Xina es va desaccelerar durant la guerra comercial, cosa que va conduir a preus més baixos i, durant el primer trimestre d’aquest any, el coronavirus va esclatar a la Xina, provocant bloquejos en determinades parts del país i, posteriorment, el món sencer. Això va afectar l’oferta, que va passar per un període excessiu, però el descens de la demanda va ser molt més gran. Els preus de l’alumini ja han disminuït des del 2018, ja que la guerra comercial entre els EUA i la Xina va fer mal a la fabricació xinesa.

Però, els primers mesos del 2020 van ser horribles per a tots els mercats, ja que vam veure caure els productes bàsics. Els futurs de l’alumini MALTRC1 van accelerar el descens, sobretot al març, però després l’economia xinesa va començar un fort rebot, que es fa cada vegada més fort. La producció ha augmentat, tant a la Xina com a altres llocs; segons l’Oficina Mundial d’Estadístiques del Metall, el mercat mundial de l’alumini va assolir un superàvit de 1.603 kt de gener a setembre del 2020, per sobre del superàvit de 480 kt el 2019.

Però l’augment de la demanda ha superat l’increment de la producció, sobretot a la Xina. Tot i que el sector serveis va entrar en una altra recessió a l’hivern del 2020 al 21, la fabricació aguanta bé, de manera que la demanda d’alumini es mantindrà elevada. Això és particularment cert amb la producció descendent a l’Orient Mitjà i Europa, així com amb la producció nord-americana que aconsegueix tota la recuperació que probablement aconseguirà. Això hauria de mantenir el preu alcista de moment.

 

Anàlisi tècnica: la tendència s’ha convertit en una tendència alcista per a l’alumini el 2020

 

A veure si l’alumini es superarà el rang a principis del 2021

Les mitjanes mòbils han estat indicadors realment bons per mostrar la tendència dels futurs sobre alumini. Abans del 2014, els 20 SMA (grisos) i els 50 SMA (grocs) estaven fent una gran feina proporcionant assistència, ja que el preu augmentava, i es van convertir en resistència a mesura que el preu es va reduir. El descens es va acabar en 1.430 dòlars, com es va esmentar anteriorment, i des de principis de 2016 fins a abril de 2018, l’alumini es va tornar força alcista. Les mateixes mitjanes mòbils es van convertir en suport, fet que va augmentar el preu. El preu va arribar als 1.550 dòlars, però es va revertir a l’inici de la guerra comercial entre els EUA i la Xina. Els AM van tornar a convertir-se en resistència, però el descens va acabar en el mínim anterior, cosa que significa que la zona al voltant dels 1.430 dòlars s’ha convertit en suport. Ara el preu ha pujat per sobre de totes les mitjanes mòbils, la qual cosa significa que la tendència alcista torna a estar en marxa, però afronta el màxim respecte del 2015, a 2.100 dòlars.. 

Els MA han convertit la resistència de la forma en suport des del maig

Al gràfic diari, la imatge és similar, amb el preu de l’alumini baixista el 2019, que es va veure empès a la baixa per mitjanes mòbils, mentre que el 2020 les AM es van convertir en suport, la qual cosa significa que la tendència ha estat alcista. El 50 SMA va mantenir el retrocés més profund al setembre, mentre que el 20 SMA ha anat augmentant el preu tot el temps. La tendència només agafa ritme, com indiquen els 20 SMA, per la qual cosa s’espera un nou impuls alcista, especialment quan Biden prengui possessió del càrrec als Estats Units, ja que això podria significar que la guerra comercial podria acabar o, almenys, aturar-se..  

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me