Previsió de CHF Q4 2020: USD / CHF per continuar la consolidació

El franc suís (CHF) és menys volàtil que la majoria de les empreses forex majors, tot i les intervencions ocasionals del banc nacional suís (BNS). Però, la volatilitat en [[USD / CHF]] ha augmentat aquest any, després dels esdeveniments mundials. Al febrer, vam veure una caiguda de vuit cèntims i després una inversió al març, però aquest moviment va ser principalment el resultat del dòlar nord-americà, que va créixer com a moneda de reserva mundial, ja que els mercats van començar a entrar en pànic a causa del coronavirus brot. La volatilitat ha disminuït des de llavors, però el biaix d’aquest parell ha estat baixista durant aquest temps, amb l’índex USD (DXY) també a la baixa, cosa que significa que el moviment baixista des de finals de març ha tornat a ser del USD. Tot i que el [[USD / JPY]] s’ha mantingut en gran mesura sense canvis durant diversos mesos, cosa que suggereix que el CHF, com a mínim, no ha disminuït com el JPY, que va seguir el USD, a mesura que el món es va reobrir i el sentiment de risc va millorar. D’altra banda, el CHF no ha augmentat exactament com l’or, que va superar els 2.000 dòlars a l’agost. L’SNB ha pres diverses mesures per contrarestar l’economia contractant, a causa dels bloquejos del COVID-19 i del franc suís més fort enfront del dòlar americà. Però la situació podria canviar ara per a aquest parell, tal com mostren els indicadors tècnics a la secció d’anàlisi tècnica següent.

 

Actual USD / CHF Preu: $

Canvis recents al USD / CHF Preu

Període Canvi ($) Canvia el%
30 dies -0,004 USD -0,4%
6 mesos 0,043 USD 4,7%
1 any 0,067 USD -7,3%
5 anys 0,053 dòlars 5,8%
Des del 2000 -0,823 dòlars -46,6%

 

USD / CHF


Com es va esmentar anteriorment, el USD / CHF ha tingut una tendència baixista des de finals de març, ja que el USD ha disminuït per una banda, mentre que el CHF va ser constant en el pitjor o lleugerament alcista, com a refugi segur en aquests moments d’incertesa, veurem a l’índex CHF (SXY) a continuació. Però, la situació canvia, amb una bona recuperació de l’economia nord-americana, mentre que les economies europees es desacceleren, cosa que afectarà negativament l’economia suïssa, cosa que al seu torn significa que la caiguda del dòlar americà podria estar acabant i La tendència a termini a [[USD / CHF]] probablement canviarà. L’anàlisi tècnica també apunta a una inversió alcista aviat. Tot i que aquest parell es negocia dins del rang de 15 cèntims des del 2010, que probablement s’estendrà fins a aquesta dècada, ja que aquest parell inverteix més als nivells inferiors del rang, que s’estenen entre 0,87 i 1,03. Però, el món canvia ràpidament ara, i ningú sap com acabarà això i com es reordenarà el món, però si el futur es manté incert, tant el dòlar nord-americà com el dòlar francès es mantindran en demanda, cosa que també apunta cap a un costat acció de preus en els gràfics de períodes de temps més grans.        

Previsió USD / CHF Q4 2020: 0,95-0,96 Previsió USD / CHF 1 any: 0,63-0,65 Previsió USD / CHF 3 anys: 0,55-0,60
Controladors de preus: COVID-19, Sentiment de risc global, eleccions als EUA  Controladors de preus: Publicar eleccions als Estats Units, sentiment de risc, recuperació econòmica global,  Controladors de preus: Economia / política de la zona euro, correlació USD, economia global

La predicció de preus en USD / CHF per als propers cinc anys

L’economia suïssa està molt relacionada amb l’economia de la zona euro, ja que Suïssa és una petita nació envoltada d’una gran unió i la major part del negoci amb el món exterior es fa amb la UE o a través d’ella. Per tant, l’SNB voldria mantenir el CHF fixat a l’euro, ja que això elimina molts mals de cap per a les empreses, a causa de les fluctuacions de preus en ambdues monedes. Van intentar mantenir el CHF vinculat a l’euro a 1,20. Però, la clavilla es va retirar el gener del 2005 i el dòlar nord-americà / CHF va perdre uns 20 cèntims en poques hores, i molts corredors van fallir. No obstant això, el preu es va tornar a incloure dins de l’interval, tot i que hi ha diversos factors que poden afectar molt aquest parell. Els tindrem en compte en aquesta previsió en USD / CHF.     

COVID-19 impulsarà el refugi segur més enllà del CHF?

Els refugis segurs s’han beneficiat de la pandèmia del coronavirus, que va perjudicar sobretot el sentiment entre els consumidors. L’economia mundial va tenir un gran èxit i vam assistir a una recessió ràpida durant els mesos de bloqueig al març i l’abril, cosa que va reduir el sentiment de risc i va augmentar la demanda de paradisos segurs. Com a resultat, el CHF ha augmentat des del març, després de la muntanya russa de les setmanes anteriors. L’economia mundial va començar a repuntar després de la reobertura, però la recuperació s’ha refredat a la majoria del món, cosa que manté el sentiment dels consumidors força baix i la confiança dels inversors encara en un territori negatiu. Encara no sabem quan COVID-19 ja serà cosa del passat, ja que les morts i les infeccions estan caient, però continuen, i les restriccions també continuen en determinats llocs, amb amenaces de més restriccions o potser bloquejos, com a Victòria, Austràlia, que manté i mantindrà esmorteït el sentiment de risc, mentre la demanda de refugis segurs està activa. Però, tota la situació amb el coronavirus s’està acabant i acabarà en algun moment. Les restriccions seran més fàcils si n’hi ha, ja que la gent ja n’està cansada, cosa que significarà que el sentiment resultant de COVID-19 començarà a millorar i la demanda dels refugis segurs disminuirà. Ja hem vist una inversió baixista en or en les últimes setmanes, ja que es retrocedeix per sota dels 2.000 dòlars, mentre que la setmana passada va acabar formant un candelero força alcista per al USD / JPY, que també apunta a una inversió alcista per a aquest parell. Per tant, suposo que, a part dels petits singlots, el sentiment resultant del coronavirus seguirà millorant a partir d’aquí, cosa que serà negativa per al CHF i positiva per al USD / CHF.     

La relació amb l’euro

La relació entre la UE i Suïssa és molt estreta, ja que Suïssa és un país petit que utilitza la seva pròpia moneda, envoltat per tots els costats pels països de la zona euro que utilitzen l’euro. Això significa que la UE és el principal soci comercial de Suïssa amb diferència, mentre que Suïssa també és un important soci comercial de la UE, malgrat la seva mida. Suïssa representa el 7% de les exportacions de béns de la UE i el 6% de les importacions de la UE. Tenint en compte serveis i mercaderies, Suïssa acaba amb un superàvit comercial de 75.000 milions de dòlars de la UE a partir del 2019, cosa que significa una mica per sobre dels 80.000 milions de francs. Si la xifra francesa valorés massa, les exportacions suïsses serien massa costoses i menys atractives per a la UE i la resta del món. Així, doncs, el Banc Nacional Suís vigila els EUR / CHF i intervé de tant en tant. Van fer una forta intervenció a mitjan març, comprant aquest parell just per sobre de l’1,05, cosa que demostra que aquest és un llindar per a ells i també amenacen amb més intervenció si cal. Per tant, la zona per sobre d’aquest nivell sembla un lloc ideal per comprar, amb l’SNB a l’esquena. Tanmateix, mai no s’ha de confiar al 100% en els bancs centrals; el fracàs de mantenir la clavilla a 1,20 en aquest parell el 2015 va provocar una caiguda de l’EUR / CHF i es van cremar molts comptes, inclosos molts corredors. Però, a més dels beneficis i les exportacions, el Banc Nacional Suís també està preocupat per la disrupció de la vida normal, ja que molta gent es mou i surt de Suïssa diàriament i un tipus de canvi molt volàtil amb l’euro perjudicaria tant les empreses com la vida normal. Per tant, malgrat l’augment del CHF com a refugi segur, l’SNB està al costat dels venedors. A mesura que el sentiment millori, el USD / CHF també augmentarà i el BNS estarà molt content amb això.  

SXY: correlació USD / CHF

Observant els gràfics mensuals de l’índex CHF SXY i l’índex USD DXY i comparant-los amb l’USD / CHF, veiem que l’índex SXY està més estretament correlacionat que el DXY, tot i que està al revés, ja que el CHF és la segona moneda d’aquest parell. L’índex SXY comença el 2007, però comparant-lo amb el DXY, sembla gairebé idèntic, tot i que invertit. El SXY va tenir una tendència alcista durant la dècada del 2000 i va augmentar el 2011, enmig de problemes a la zona euro i la situació del Grexit. El USD / CHF va ser baixista durant aquest període i va caure a la baixa el 2011, ja que el CHF va augmentar com a refugi segur.   

 

 A veure si el SXY estirarà el moviment alcista d’aquest any més amunt

 

 El retrocés al DXY sembla complet ara

Més endavant, aquell mateix any, vam veure una inversió a la baixa del SXY, mentre que el USD / CHF es va tornar alcista. Des de llavors, l’acció de preus en tots dos gràfics ha estat principalment lateral, el SXY amb un lleuger biaix baixista i el USD / CHF amb un lleuger biaix alcista. Tanmateix, aquest biaix ja no està en joc aquest any i el preu s’està revertint en els dos gràfics. Als Estats Units, la recuperació econòmica continua fort i el ritme d’expansió augmenta a la majoria de sectors, a diferència d’Europa i la majoria del món, on el rebot econòmic s’ha desaccelerat. Això ha estat positiu per al dòlar nord-americà en les darreres setmanes, invertint el DXY dels 100 SMA (verd) al 92 i el va elevar a 93 punts. El USD / CHF també comença a invertir-se més, cosa que significa que la correlació entre USD i USD / CHF augmenta. Però, el SXY està molt més estretament correlacionat amb el USD / CHF en general, per tant, hauríem de consultar aquest índex quan cotitzem el USD / CHF.. 

Anàlisi tècnica: la recent pujada finalitzarà als 50 SMA per USD / CHF?

A finals dels anys noranta, el dòlar nord-americà / CHF augmentava, amb el 50 SMA (groc) que donava suport durant els retrocessions. Però al llarg de la dècada del 2000, el dòlar nord-americà / dòlar nord-americà es va tornar força baixista, passant d’1,83 a 0,71 el 2011. Les mitjanes mòbils es van convertir en resistència, amb els MA més petits, com ara el 20 SMA (gris), que va augmentar el preu quan el ritme va ser fort durant el 2003-2005 i els 50 i 100 SMA es van convertir en resistència quan la tendència es va reduir.

 

 A veure si aquest parell es reprendrà a cotitzar dins d’aquest rang o caurà a la baixa

Això va durar fins a mitjan dècada anterior, quan els compradors finalment van augmentar el preu per sobre de les mitjanes mòbils. Durant els darrers cinc anys, els mateixos MA es van convertir en suport una vegada més, proporcionant als compradors bones oportunitats de negociació quan el preu es va tornar cap a aquests MA. Però els compradors no han pogut aconseguir nous màxims en aquest parell des del 2015 i, aquest any, han tornat a enviar el preu per sota dels AM. Tot i que, a jutjar per l’acció de preus de les últimes setmanes, així com des d’una perspectiva fonamental, s’espera una inversió superior en els propers mesos, ja que l’economia nord-americana manté el ritme de recuperació fort, mentre que Europa i, en conseqüència, Suïssa a través d’una altra fase de debilitat econòmica. El DXY també comença a rebotar contra els 100 SMA, després de tornar a baixar, però aquest procés sembla complet ara, de manera que el biaix a curt termini hauria de ser alcista per a aquest parell.      

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me