Predicció de preus GBP / USD per al 2021: anirà després de 1,4350?

GBP / USD: resum de la previsió

Previsió GBP / USD: H1 2021 Preu: 1,3900 $ – 1,4700 $ Conductors de preus: Downline Trendline Breakout, Bullish Engulfing Candles, MACD & RSI Crossover Previsió GBP / USD: 1 any Preu: 1,4700 $ – 1,5010 $ Conductors de preus: Dòlar més feble enmig d’un estímul basat en COVID-19, trencament descendent del triangle, 50 EMA Crossover Previsió GBP / USD: 3 anys Preu: 1,3500 $ – 1,4300 $ Conductors de preus: lent creixement econòmic del Regne Unit, correcció baixista, resistència a la línia de tendència, indicació de sobrecompra

Darrerament, hi ha hagut alguns sòlids moviments alcistes a la lliura britànica (GBP), que van veure com el parell GBP / USD es disparava des de la zona de 1,2800, fins a cotitzar a 1,3900, amb un creixement del 6,64% en els darrers sis mesos. La lliura esterlina ha estat més alta en relació amb el dòlar nord-americà en els darrers mesos, enmig de l’èxit acord comercial del Brexit entre el Regne Unit i la Unió Europea. La força nova a la lliura esterlina també es podria atribuir a la distribució massiva de vacunes contra el coronavirus al Regne Unit, que va elevar les expectatives d’un retorn a l’activitat econòmica normal.

El 2020, la pandèmia del coronavirus va provocar una caiguda brusca del preu del GBP / USD, especialment durant el primer trimestre. El parell GBP / USD va caure al nivell més baix des de la crisi financera del 2009, quan es van introduir tancaments per frenar la propagació del virus, que va afectar greument les activitats econòmiques al Regne Unit. No obstant això, al segon i tercer trimestre del 2020, el preu del GBP / USD va començar a augmentar, enmig d’una correcció alcista i l’alleugeriment de les restriccions de bloqueig a Gran Bretanya. A principis del 2021, el parell GBP / USD va augmentar quan finalment el Regne Unit es va acomiadar de la Unió Europea, amb un acord comercial al gener, i es va tornar a convertir en una nació independent. Això va fer que els preus del parell GBP / USD assolissin el seu nivell més alt des del maig del 2018, a 1,37586.

Preu actual GBP / USD:GBP / USD $

 

Canvis recents en el preu GBP / USD

Període Canvi ($) Canvi (%)
30 dies +0,0283 2,07%
6 mesos +72,46 66,86%
1 any +114,73 173,54%

 


Predicció de preus GBP / USD per als propers 5 anys

A curt termini, els indicadors tècnics suggereixen que el mercat es manté consolidat, ja que l’índex de força relativa (RSI) encara no ha confirmat la ruptura per sobre del nivell d’1,3700 enfront del dòlar nord-americà. Segons el Commerzbank d’Alemanya, els analistes van qualificar el trencament del GBP / USD per sobre del nivell d’1,3700 al gener com un possible trencament fals, ja que era prematur i també perquè el RSI encara no va confirmar el trencament. És per això que el mercat sospita que el parell GBP / USD es consolidarà encara més a curt termini. A llarg termini, el Commerzbank va predir que el parell GBP / USD s’apuntaria al màxim de 2018 per sobre del nivell 1,4377 per assolir el 2021. Des dels analistes de Citibank, s’ha previst que el primer trimestre del 2021 arribi a GBP / USD A nivell 1.3800 i per al segon trimestre, el banc va suggerir una previsió perquè el parell de divises GBP / USD arribés al nivell 1,40 a llarg termini. Els analistes d’un prestamista de carrer alt del Regne Unit HSBC van dir que les perspectives de la lliura esterlina no eren prometedores al seu parer a causa de la dinàmica de flux subjacent més àmplia. Van dir als clients de la seva unitat de banca comercial i d’inversió que la lliura esterlina lluitarà durant el 2021. Fins ara, la lliura esterlina ha tingut un moviment mixt, ja que la moneda ha guanyat al voltant del 0,70% enfront de l’euro i al voltant del 0,18% enfront del dòlar nord-americà. Tot i això, la lliura esterlina ha perdut contra la corona noruega, els dòlars de Nova Zelanda i els dòlars australians. Segons HSBC, les esperances alcistes que es van desencadenar a causa de l’optimisme després de la signatura d’un acord entre el Regne Unit i la UE semblaven estar descansades a causa del posicionament a baix pes a llarg termini. En resum, HSBC va mantenir una visió de la lliura britànica com un rendiment inferior a les divises del G10 el 2021. Tenint en compte els fonaments i les tècniques, l’economia britànica sembla recuperar-se en els propers anys, però, és probable que l’economia dels Estats Units també estigui estabilitzada. a la part posterior de les injeccions de liquiditat COVID19, per tant, podem esperar que el parell GBP / USD cotitzi entre 1.3500 i 1.5000 durant els pròxims cinc anys, ja que aquí no s’espera res excepcional.

Factors GBP / USD que afecten la lliura esterlina (GBP)

En els darrers quatre anys, el principal motor de la lliura britànica ha estat l’evolució de les negociacions sobre el Brexit amb la Unió Europea i l’impacte d’aquestes negociacions en l’economia del Regne Unit. La lliura britànica també es va veure afectada pels fonaments, que van impulsar altres factors, com el producte interior brut, la producció industrial, l’ocupació, els tipus d’interès i la inflació..

L’any passat, la pandèmia del coronavirus va tenir un impacte massiu en el rendiment econòmic mundial. Després, després de la recuperació bastant sana, la Sterling va rebre alguns cops addicionals a la part posterior d’una soca més contagiosa del coronavirus, que es va identificar al Regne Unit durant el desembre del 2020. La nova variant del virus COVID-19 va provocar un augment el nombre d’infeccions al país, que van obligar el govern a ordenar una altra ronda de tancaments nacionals, que, al seu torn, va alterar l’economia del Regne Unit i, finalment, la lliura britànica, una vegada més.

Coronavirus: impacte en la lliura esterlina:

Independentment de quina economia o moneda estem parlant, el virus mortal va afectar la salut econòmica i la valoració de la moneda. Com tots sabem, COVID-19 es va originar a la ciutat de Wuhan, a la Xina, i va arribar al Regne Unit a finals de gener de 2020. Des de llavors, el nombre total de casos de coronavirus ha arribat als 3.959.784, amb un nombre de morts de 112.798. El Regne Unit ha estat marcat com el país amb la quarta taxa de mortalitat per cent mil més de residents a tot el món, i també és el país amb el nombre més alt de casos de coronavirus a tota Europa.

El març de 2020, el país va imposar una ordre d’estada a casa que prohibia tots els viatges no essencials i va provocar el tancament de la majoria de llocs de reunió. El mateix mes, els bloquejos provocats per la pandèmia del coronavirus van enviar la lliura esterlina al seu nivell més baix respecte al dòlar nord-americà dels darrers 35 anys. L’octubre de 2020, el Regne Unit es va enfrontar a moltes dificultats per controlar la pandèmia, ja que va sorgir una nova soca de propagació més ràpida del virus, que finalment va augmentar tant el recompte de casos com el nombre de morts. No obstant això, al desembre, el Regne Unit també es va convertir en el primer país a autoritzar i començar a utilitzar la vacuna contra el coronavirus Pfizer-BioNTech en un programa de vacunació massiva que encara està en marxa. Gràcies a aquest programa de vacunació massiu, el Regne Unit ha començat a recuperar-se, i això podria continuar aportant força a la lliura britànica el 2021.

Impacte del Brexit sobre la lliura britànica:

Tot va començar el 23 de juny del 2016, quan, en un referèndum, la majoria dels vots van estar a favor que el Regne Unit sortís de la Unió Europea. El març de 2017, el president del Consell Europeu, Donald Tusk, va activar l’article 50, que va iniciar el compte enrere de dos anys fins que el Regne Unit abandonaria formalment la UE. Més tard, es va anomenar Brexit.

S’esperava que el Regne Unit abandonés la Unió Europea per primera vegada el 29 de març de 2019, però la votació a la Cambra dels Comuns no va deixar al govern cap altra opció que demanar permís a la UE per ampliar l’article 50 i acordar una data posterior del Brexit. 27 líders de la UE van concedir el permís per obtenir drets d’extensió només un dia després de la sol·licitud formal del primer ministre britànic de l’època, Theresa May.

La primera ministra May va anunciar, a l’abril de 2019, que buscaria una nova extensió del procés de l’article 50, ja que volia treballar per arribar a un acord amb l’oposició que guanyés el suport dels diputats. En una reunió del Consell Europeu del 10 d’abril de 2019, el Regne Unit i la UE van acordar una pròrroga del termini fins al 31 d’octubre de 2019. No obstant això, a l’octubre de 2019, el primer ministre no va aconseguir l’aprovació de la Cambra dels Comuns, cosa que va donar lloc a una altra sol·licitud d’ampliació del procés del Brexit fins al 31 de gener del 2020. Els ambaixadors de la UE van concedir aquesta sol·licitud el 28 d’octubre del 2019. Mentrestant, Theresa May va perdre contra Boris Johnson a les eleccions generals del Regne Unit del 2019, amb la qual cosa el primer ministre recentment elegit va prometre obtenir el Brexit finalitzada per la nova data límit fixada. El 23 de gener del 2020 es va concedir l’acord de retirada, d’acord amb la Llei de la Unió Europea de 2020, i el 31 de gener del 2020, el Regne Unit va abandonar finalment la UE i va entrar en un període de transició d’un any.

Es va dedicar tot el 2020 a intentar aconseguir un acord sobre els principals punts restringits de la pesca, les condicions d’igualtat, les fronteres d’Irlanda del Nord i altres qüestions. No obstant això, les darreres setmanes de desembre, el Regne Unit i la UE van arribar finalment a un acord, després d’una llarga i desafiant ronda de converses, que es van veure obstaculitzades pel coronavirus i els bloquejos. Durant aquest període, la lliura esterlina va rebre una pallissa.

El 31 de desembre de 2020 es va acabar el període de transició i el Regne Unit va abandonar el mercat únic de la UE i la unió duanera. Durant tot l’any, els avenços en les negociacions sobre el Brexit van continuar impulsant el preu de la lliura esterlina i, un cop aconseguit un acord definitiu, la lliura esterlina va començar a augmentar i, des de llavors, només ha estat més forta enfront del dòlar nord-americà..

Impacte del Banc d’Anglaterra sobre la lliura esterlina:

El governador del Banc d’Anglaterra, Andrew Bailey, va anunciar un programa addicional d’asserenament quantitatiu (QE) addicional al novembre de 2020, enmig de la necessitat creixent de donar suport a l’economia del Regne Unit en un moment que va ser dramàticament afectat per la pandèmia. Al març de 2020, QE era de 645.000 milions de lliures esterlines, que es va ampliar a 745.000 milions al juny. El Quantitative Easing al Regne Unit, realitzat pel Bank of England, ha arribat als 895.000 milions de lliures britàniques. L’augment del QE va resultar en una disminució del valor de la lliura esterlina, i aquestes mesures QE van pesar de manera contínua sobre el parell de divises GBP / USD durant tot l’any.

Al març, el Banc d’Anglaterra també va reduir els tipus a la meitat, fins al 0,25%, i al novembre del 2020, el Banc va tornar a reduir els tipus d’interès, fins al nivell més baix registrat, al 0,10%. Les retallades de tipus d’interès sempre afecten negativament una moneda, la qual cosa significa que la lliura esterlina va ser feble a causa dels moviments del Banc d’Anglaterra durant el 2020. Recentment, el Banc d’Anglaterra ha considerat reduir els tipus d’interès a zero. En la seva última reunió de política monetària del febrer de 2021, el BOE va preguntar als bancs si això afectaria la seva capacitat de préstec.

Fluctuacions de la lliura britànica el 2020:

Es considera que la lliura esterlina ha estat infravalorada en els darrers anys, ja que la incertesa sobre l’impacte del Brexit ha limitat l’impuls a l’alça de la moneda i ha afectat la tendència del GBP respecte a altres monedes. La lliura esterlina va començar el 2020 a les 1.308 contra el dòlar verd, però, a causa dels bloquejos induïts per la pandèmia del coronavirus, la moneda va caure a 1.163 a finals de març. Aquesta venda es va produir a través dels mercats financers, a causa de l’augment de la demanda de refugi segur enmig dels temors creixents d’una crisi de pandèmia..

A finals d’agost, la lliura esterlina havia arribat al nivell 1.335, després que el nombre de casos de coronavirus al país comencés a disminuir durant l’estiu. Les esperances d’un acord sobre el Brexit entre el Regne Unit i la UE abans del 31 de desembre van començar a augmentar. Després, a finals de setembre, la lliura esterlina es va reduir de nou, fins a 1,275, ja que el nombre de casos de coronavirus va començar a augmentar de nou. A més, les negociacions sobre el Brexit es van enfrontar a un estancament de la pesca i d’altres qüestions. Al final de l’any, la lliura britànica va arribar als 1.367, enmig de les creixents esperances d’un acord sobre el Brexit i la supressió de les restriccions de bloqueig al país. La lliura esterlina va començar el 2021 entre 1.352 i 1.373, i ara sorgeix la pregunta: la lliura esterlina augmentarà encara més el 2021? Crec que la majoria dels moviments depenen de l’èxit del programa de vacunació al Regne Unit. Un desplegament més ràpid de vacunes suggereix una reobertura més ràpida de l’economia, cosa que donarà suport al PIB del país.

Sentiment alcista actual al voltant del GBP / USD:

La lliura britànica ha mantingut la seva posició com a superador d’aquest any en el mercat de divises mundial, enmig de les desaparegudes expectatives d’una reducció del tipus d’interès pel Banc d’Anglaterra. Dijous, el Banc d’Anglaterra es va negar a ampliar el seu programa Quantitative Easing i a reduir els seus tipus d’interès, enviant senyals forts als mercats. Com a resultat, les expectatives de retallades de tipus d’interès es van dissipar i la lliura esterlina va començar a guanyar força. Fins ara, el 2021, la lliura esterlina ha registrat guanys respecte de totes les principals monedes del G10. Les perspectives de la lliura esterlina van millorar notablement amb les negociacions reeixides del Brexit i l’eliminació de les amenaces relacionades amb els tipus d’interès negatius.

Alguns analistes creuen que, malgrat el màxim rendiment de la lliura esterlina entre les divises G10 el 2021, el parell GBP / USD disminuirà, ja que el dòlar nord-americà també ha començat a guanyar força al mercat, a causa del seu estat de refugi segur i de la seva popularitat basada en. Un dòlar fort podria retirar els guanys del GBP / USD i forçar una reversió de l’impuls alcista del parell en les properes setmanes.

Potència del dòlar americà:

En les darreres setmanes, el dòlar nord-americà ha vist una compra massiva, ja que els inversors han passat de l’euro més feble. L’euro en moneda única s’ha vist pressionat a causa del lent desplegament de vacunes a la zona euro. Això podria significar que els bloquejos es mantindran durant més temps, amb el Regne Unit i els Estats Units deixant enrere l’economia de l’euro.

A part del retard en termes de vacunes, l’economia de la UE ja tenia problemes en comparació amb l’economia dels Estats Units per diversos motius: el nombre de casos de coronavirus als EUA ja baixava, les mesures de bloqueig gairebé s’havien aixecat a moltes zones i Les esperances eren altes que el nou govern demòcrata injectés aviat una gran quantitat d’efectiu a l’economia nord-americana.

Anàlisi tècnica, GBP / USD: el GBP / USD rebotarà dels 50 SMA?

En el període de temps mensual, els indicadors tècnics suggereixen un fort biaix alcista per al parell GBP / USD, ja que l’índex de força relativa (RSI) i el MACD han superat el nivell 50, cosa que suggereix fortes probabilitats de tendència de compra al cable. El tancament d’un patró de tres soldats blancs en el període de temps mensual dóna suport a fortes probabilitats de continuació de la tendència alcista. A la banda superior, el parell GBP / USD pot continuar cotitzant alcista fins a la zona 1,4393, mentre que la continuació d’una tendència alcista podria estendre la compra fins al nivell 1,4393.

GBP / USD – Gràfic mensual – Tres soldats blancs

Amb el creixement del MACD per sobre del nivell mitjà i el tancament dels histogrames per sobre de 0, el biaix alcista del GBP / USD ha guanyat més suport. A llarg termini, és probable que el parell GBP / USD assoleixi el 2018 com a màxim, per sobre de la marca 1,4377 el 2021. Durant el primer trimestre del 2021, el GBP / USD probablement arribarà a 1,3800 i, al segon trimestre, el cable podria anar després del nivell 1,40.

GBP / USD – Gràfic setmanal: trencament del patró de triangle descendent

En el període inferior, el parell GBP / USD ha tancat una sèrie d’espelmes alcistes que envolten la zona 1,3855, donant suport a una forta tendència alcista. Al gràfic setmanal, podem veure que el parell ha alterat el patró de triangle descendent, que és un signe de dominació alcista; tanmateix, el MACD indica que els bous estan esgotats i que els venedors poden obtenir beneficis segurs del mercat. El cable podria mostrar correcció a la part inferior, fins a 1.3565 i 1.3360, abans de mostrar noves tendències de compra al mercat.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me