Els intercanvis de Bitcoin més segurs a utilitzar el 2020

Sovint es reclama Bitcoin com una de les maneres més segures de fer negocis en línia. Això és sobretot cert, ja que la criptomoneda es basa en una xarxa descentralitzada amb accés públic als registres de transaccions. 

Però no es pot dir el mateix per a tots els llocs on es compra i es ven Bitcoin. De fet, hi ha força intercanvis de criptomonedes presa caiguda dels pirates informàtics al llarg dels anys. 

Potser recordeu l’intercanvi japonès de Bitcoin Mt. Gox. Es va llançar el 2010 i es va convertir en la borsa més gran del món l’any següent, el 2011. També va ser l’any dels pirates informàtics fet amb 2.609 BTC en detriment dels seus usuaris. Des de llavors, els pirates informàtics han intervingut cada any en diferents intercanvis de Bitcoin. 

Llavors, on és segur comprar i vendre Bitcoin? Seguiu llegint per esbrinar-ho. 

Què fa que un intercanvi de criptomonedes sigui vulnerable al pirateig?? 


Abans d’entrar en intercanvis específics de Bitcoin, és útil examinar per què alguns intercanvis són segurs i altres no. A continuació s’expliquen cinc dels motius més habituals pels quals els pirates informàtics tenen èxit. 

 1. Fugides de dades 

Les credencials d’inici de sessió són claus accedint a tot el Bitcoin en un intercanvi. Si un empleat emmagatzema aquesta informació en un ordinador personal, hi ha moltes probabilitats que els pirates informàtics puguin posar-se a la seva disposició. 

 1. Treballs privilegiats 

Els pirates informàtics també poden formar equip amb algú que treballa en una bossa per accedir-hi. D’aquesta manera, simplement donaran les credencials d’inici de sessió als pirates informàtics a canvi d’una part del Bitcoin robat. 

 1. Programari maliciós 

El programari maliciós és un programari maliciós disfressat de quelcom benigne. Si un empleat instal·la això accidentalment en un ordinador d’intercanvi, els pirates informàtics poden accedir fàcilment al Bitcoin. 

 1. Phishing 

Probablement reconeixeu la pesca a la vostra pròpia safata d’entrada de correu electrònic. Els pirates informàtics no necessiten incomplir res si poden simplement convèncer un empleat per lliurar el Bitcoin amb un correu electrònic. 

 1. Seguretat de la cartera 

La majoria dels intercanvis tenen “carteres calentes” on els comerciants conserven el seu Bitcoin. Si aquestes carteres no estan protegides adequadament, els pirates informàtics poden fer-ho utilitzeu diversos mètodes per robar el Bitcoin emmagatzemat en ells. 

Aquí hi ha els intercanvis de criptomonedes més segurs el 2020 

Ara que ja sabeu per què s’han piratejat alguns intercanvis de Bitcoin mentre que d’altres no, és hora de veure les vostres millors apostes. Aquí hem triat els intercanvis més segurs per utilitzar-los. Consulteu-los. 

 1. Coinbase 

Coinbase té seu als Estats Units i és un dels intercanvis de Bitcoin més coneguts del món. Mai no han estat piratejats fins al dia d’avui, tot i que segur que s’han fet intents de pirateria. 

Per què és segur utilitzar-lo: Coinbase desconfia molt dels pirates informàtics, inclòs el phishing. Llegiu la publicació del blog del 2019 on us expliquen com es va detectar i bloquejar el seu protocol de seguretat un atac. 

 1. Kraken 

Kraken és un altre popular intercanvi de Bitcoin nord-americà que no ha estat piratejat. A partir del 2011, van passar dos anys de proves beta rigoroses abans fins i tot d’obrir les seves portes al comerç. 

Per què és segur utilitzar-lo: Kraken ho pren lent i no afegeix nova criptomoneda a la seva cartera de negociació fins que estiguin segurs que és segur. Això vol dir que de vegades es queden enrere, però es mantenen segurs. 

 1. NordikCoin 

NordikCoin és un nou intercanvi europeu de Bitcoin iniciat per un equip d’advocats, auditors i tecnòlegs. La gran experiència de l’equip significa que l’intercanvi utilitza les últimes mesures de seguretat. La majoria dels fons s’emmagatzemen en carteres multi-signatura d’emmagatzematge en fred, evitant un únic punt d’error i dificultant substancialment l’intercanvi. A més, NordikCoin empra una àmplia gamma de procediments contra el blanqueig de diners i el coneixement del client (KYC) per garantir la incorporació ràpida i segura del client. 

Un exemple d’això és l’ús innovador de NordikCoin de solucions oficials d’identificació electrònica com BankID, NemID i MobileID per iniciar la sessió i registrar-se. Això permet a NordikCoin realitzar controls KYC obligatoris a nous clients, reduint el temps de registre i verificació a minuts, si no a segons. 

Per què és segur utilitzar-lo: NordikCoin és un dels primers intercanvis de criptomonedes del món que ofereix verificació d’identificació avançada i protegeix el Bitcoin dels seus usuaris amb emmagatzematge en fred amb múltiples signatures. 

 1. Nash 

Nash és un altre nou intercanvi de criptomonedes que empra noves mesures de seguretat per protegir els seus usuaris. Tot i que s’han centrat principalment en Ethereum, recentment han adoptat Bitcoin. 

Per què és segur utilitzar-lo: Nash elimina la necessitat de tercers emmagatzematge del vostre Bitcoin. És un sistema similar a la tecnologia Smart Contract que podeu reconèixer d’Ethereum. 

 1. Bessons 

Bessons va ser iniciada pels bessons Winklevoss, famosos per guanyar una demanda de 65 milions de dòlars sobre Mark Zuckerberg. També van convertir una inversió d’11 milions de dòlars en Bitcoin en beneficis per valor de 1.000 milions de dòlars. 

Per què és segur utilitzar-lo: Tampoc no s’ha piratejat Bessons i és elogiat com un dels intercanvis de criptomonedes més segurs, per això va aconseguir la primera liquidació de futurs de Bitcoin

Consells per mantenir la seguretat quan utilitzeu intercanvis de Bitcoin 

Sabeu quins intercanvis de Bitcoin no s’han piratejat i per què és improbable que mai ho facin. Dit això, encara és una bona idea mantenir-se al corrent; per tant, aquí teniu alguns consells que podeu utilitzar. 

 1. Compte amb la pesca (suplantació d’identitat) 

Els intercanvis de Bitcoin no són les úniques víctimes dels intents de pesca. Assegureu-vos que busqueu el remitent de qualsevol correu electrònic sospitós que soni massa bo per ser cert. 

 1. Protegiu el vostre dispositiu 

Tant si utilitzeu un ordinador de sobretaula, un telèfon intel·ligent o una tauleta, assegureu-vos que heu instal·lat la protecció antimalware i antivirus adequada. D’aquesta manera, podeu reduir el risc d’atacs de pirateria. 

 1. Distribuïu els vostres dipòsits de Bitcoin 

Rebràs una cartera de Bitcoin quan creïs un compte en una borsa. Però no mantingueu tots els vostres fons en un sol lloc. Esteneu-les perquè no ho perdeu tot en cas d’atac. 

 1. Utilitzeu l’autenticació de dos factors 

Com que es poden filtrar o robar les credencials d’inici de sessió, és important que autentifiqueu les dades d’inici de sessió amb un pas addicional. Utilitzeu missatges de text o autenticació de dos factors per correu electrònic per protegir-vos. 

 1. Utilitzeu contrasenyes difícils 

No utilitzeu la vostra data de naixement, el cognom de soltera de la vostra mare ni cap altra cosa que un pirata informàtic pugui esbrinar fàcilment. Recordeu que tenen programes que poden endevinar un milió de contrasenyes probables en qüestió de segons. 

Cerqueu avui un intercanvi de criptomonedes segur 

Amb sort, ara ja sabeu què heu de buscar per escollir els intercanvis de Bitcoin més segurs que s’utilitzaran el 2020. 

Recapitulem ràpidament el que hem cobert. 

Recordeu que els intercanvis són vulnerables si no prenen mesures per evitar fuites de dades, feines privilegiades, programari maliciós, pesca (suplantació d’identitat) i sistemes de seguretat de cartera. 

Podeu mantenir-vos segur utilitzant intercanvis de Bitcoin com Coinbase, Kraken, NordikCoin, Nash i Gemini. 

Però també hauríeu de protegir-vos amb precaució amb els correus electrònics, protegint el vostre dispositiu, mantenint el vostre Bitcoin en diversos llocs i fent servir autenticació de dos factors i contrasenyes difícils.. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me