Bitcoin es queda enrere amb l’or com a millor actiu, heus aquí per què Bitcoin no és una bombolla?

Durant els darrers dos anys, us heu adonat que algunes persones tendeixen a predir que Bitcoin és una bombolla a punt d’esclatar. Una “bombolla” es coneix com un actiu impulsat per un comportament de mercat injustificat i exuberant, que es tradueix en un col·lapse. Llavors, quin és l’acord real amb Bitcoin i per què la gent d’Internet es refereix a això com una bombolla? Des dels primers dies de la criptomoneda, algunes persones sempre s’han mantingut escèptiques sobre la primera criptografia, cosa que ha provocat una mentida o ‘falsa veritat’ sobre Bitcoin. 

En aquest post, a ChangeNOW, el líder intercanvi criptogràfic instantani servei, us deixaran les coses clares. 

Per què Bitcoin es va anomenar “bombolla” en primer lloc? ?

Bitcoin és una moneda digital que va sorgir després de la crisi financera el 2008. No està regulat per un banc central, cosa que permet als usuaris passar per alt els bancs i les opcions tradicionals de pagament de béns i serveis. Des de llavors, el preu del Bitcoin ha anat creixent constantment. Però la raó principal per la qual la majoria de la gent és pessimista sobre Bitcoin avui és que el 2017 el preu de Bitcoin es va situar en el màxim històric, creixent un 900% en menys d’un any, amb la seva pujada de valor ni tan sols previsible. Això ha portat la gent a qüestionar Bitcoin i què farà als inversors si confien cegament en la criptomoneda. 

btc sempre altabtc sempre alta


El primer gran argument que proposen és que Bitcoin no és tangible, sinó descentralitzat, és a dir, que no té cap govern que recolzi les seves operacions i operacions. Per contra, les monedes fiduciàries incorporen estabilitat, ja que són recolzades per governs i bancs enormes. A més d’això, les monedes fiduciàries estan sancionades i incentivades: es poden utilitzar monedes fiduciàries per a assumptes oficials com el pagament d’impostos. Aquest no és el cas de Bitcoin. Diferents governs i organismes reguladors tendeixen a sancionar les criptomonedes de diferents maneres, ja que no tenen un propietari concret: ni una sola organització ni una persona controla Bitcoin.

Alguns argumenten que, com que Bitcoin va ser el primer fenomen d’aquest tipus, simplement va ser inflat i sobredimensionat molt més enllà de la mesura.

Només hi va haver pocs inversors que el van comprar per utilitzar-lo realment. Altres simplement estaven interessats a donar-li la volta: comprar baix i vendre alt. Així, doncs, l’argument és que, atès que Bitcoin no compta amb cap suport fort dels partidaris que es preocupen pel seu benestar, el seu preu està inflat contínuament per aquells que només volen obtenir un “benefici ràpid” de Bitcoin.  

Per tant, què fa que Bitcoin sembli una bombolla??

Els escèptics creuen que les bombolles de Bitcoin tendeixen a expandir-se després que una nova onada de nous inversors s’uneixin al mercat criptogràfic. Es va viure el 2011, seguit de la mateixa situació el 2013. El que va fer pensar a la gent que Bitcoin és realment una bombolla és quan Preu de Bitcoin va assolir un màxim històric de 20.000 dòlars el 2017. Un únic BTC es va valorar en 20.000 dòlars. Aquest és encara el preu rècord de la història de la criptomoneda. Tanmateix, va ser seguit per una caiguda i la moneda digital va baixar fins als mínims d’aproximadament 7300 dòlars en menys de 2 mesos i 3200 dòlars l’any.

Avui en dia, el preu de Bitcoin és inferior al 50% del seu màxim històric. Per tant, hi ha qui pensa que hi haurà un altre boom sobtat que provocarà una pujada del preu de Bitcoin i, al cap d’un temps, tornarà a baixar, cosa que fa que Bitcoin sigui extremadament imprevisible i insinui que és una bombolla.

El preu de Bitcoin sempre és vulnerable a fallades tecnològiques. Si alguna cosa dolenta li passés al protocol Bitcoin, el preu es podria veure afectat. Com que sempre hi ha problemes tecnològics a la indústria, algunes persones perden confiança en Bitcoin i en diuen una bombolla.

Aquests van ser els arguments perquè la primera criptomoneda fos una bombolla. Tanmateix, aquest és només un dels aspectes de la història: a la següent secció, demostrarem que aquesta no és la naturalesa de Bitcoin. 

Per què Bitcoin “NO” és una bombolla??

Com podeu veure, Internet està ple de persones que parlen contra Bitcoin i altres criptomonedes i les anomenen bombolles. No fan res més que difondre la por entre els entusiastes de la criptografia i el públic en general i els aspirants a inversors que realment volen utilitzar Bitcoin en lloc de fer-lo servir per obtenir beneficis. Del tema comentat anteriorment, un fet és clar: la gent tem que les altes fluctuacions de preus de Bitcoin portin la pena a la ment dels inversors i dels que participen en la indústria. 

En realitat, la veritat és que aquells que critiquen Bitcoin no estan familiaritzats amb el mercat de les criptografies i estan confosos amb Bitcoin.

Les teories de les bombolles només són exactes quan són útils i estem encantats de dir que no ho són. Les persones que afirmaven que Bitcoin era una bombolla a 20 dòlars us donaven consells per no invertir, igual que aquelles que afirmaven que era una bombolla a 200 dòlars. Ara podeu veure clarament que aquest consell no va ser útil. De fet, si heu seguit els consells dels defensors de la bombolla, realment perdreu l’oportunitat d’obtenir uns beneficis elevats invertint en Bitcoin i altres criptomonedes.. 

Podeu recordar que el 2012, les accions d’Apple eren de 100 dòlars per acció i l’empresa va ser etiquetada com a bombolla, amb els «defensors de bombolles» que esperaven que aparegui. Han passat 7 anys i encara no s’ha produït cap esclat. Imagineu-vos aquells que havien invertit en Apple en aquell moment. Definitivament, van guanyar molts diners. 

Per tant, la moral de la història és que prendre consells dels teòrics de les bombolles pot no ser la millor decisió d’inversió. Només analitzen els pitjors escenaris possibles i ometen els fructífers beneficis.

Per què Bitcoin és especial que altres explosions de bombolles??

Bitcoin no és una empresa propensa a pèrdues de rendibilitat, ni tampoc és una especulació que es pugui desintegrar a causa d’un banc o d’un engany provocat pel govern. Això és el que no s’adonen els cripto-pessimistes sobre Bitcoin:

  • El valor de Bitcoin augmenta ja que es tracta d’una invenció financera revolucionària i no a causa de les mentides del mercat. 
  • El valor de Bitcoin augmenta perquè cada vegada hi ha més gent que l’adopta. 
  • El valor de Bitcoin augmenta perquè l ’“ efecte de xarxa ”està en ple desenvolupament. 

Els inversors generals estan encantats d’incorporar-se a Bitcoin, i això és el que fa que pugi el preu de Bitcoin. Però no el confongueu amb la bombolla inflada artificialment, que prové d’una “falsa veritat”. El preu de Bitcoin probablement augmentarà amb més persones que continuaran implicant-se en la criptomoneda.. 

Com a resultat, les teories de les bombolles semblen absurdes i no serveixen de res. Si creieu en un producte, continueu invertint-hi. Què tan difícil és això? Deixeu de demanar consell a persones que tenen por del canvi, perquè Bitcoin, entre altres criptomonedes, és realment el futur. Sí, hi ha males i bones inversions, però no vol dir que siguin totes bombolles. El mercat de les criptomonedes és substancialment diferent del mercat normal d’accions i accions. Requereix un coneixement adequat de la indústria abans de poder intervenir-hi. Per tant, no us creieu les teories de les bombolles. Feu la vostra pròpia investigació i el mercat us revelarà com funciona realment.

Exempció de responsabilitat: Aquest article només reflecteix l’opinió del seu autor i no és un consell financer. No ens fem responsables dels resultats de la decisió o acció de cap comerciant.

Article procedent de https://changenow.io/blog/bitcoin-bubble

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me