USD / CAD extremadament alcista per afrontar els números d’ocupació canadencs, nòmines no agrícoles dels EUA

Amb la decisió sobre el tipus i la conferència de premsa del BCE fora de punt, les dades del demà (divendres) sobre el mercat laboral nord-americà i canadenc podrien acabar la setmana amb una nota elevada amb certa volatilitat del mercat negociable.

El BCE ha provocat algunes accions avui, però ni tan sols tantes com he vist en el passat. He de dir que el mercat no és tan actiu com voldria i les actuals grans tendències no són molt abundants en aquest moment. Vegem alguns instruments, començant pel USD / CAD:

 

USD / CAD: quin avanç avançat!

1 USD / CAD extremadament alcistaGràfic diari en USD / CAD

Quin avenç notable en el USD / CAD! Es tracta d’una ona força llarga en termes de temps i distància. Això hauria de servir d’advertència per als comerciants que estiguin interessats a entrar en posicions llargues en aquesta fase tardana. Veureu, el preu s’ha estès bastant lluny del valor mitjà (presentat pel 20-EMA) i el parell s’acosta ràpidament a una zona de resistència important on podem esperar una mica de beneficis dels borses, i fins i tot algunes vendes a curt per part del óssos. Ara bé, ja sigui amb la captació de beneficis pels bous o amb la venda curta dels óssos, l’efecte és el mateix: el dòlar nord-americà es vendrà enfront del dòlar canadenc. No cal dir que aquestes accions pesarien sobre el tipus de canvi USD / CAD.

No oblidem que els tipus de canvi poden moure’s en una direcció durant períodes prolongats de temps. És important tenir-ho en compte, tot i que tot i que sembla que aquest parell es pot esgotar aviat, no vol dir que de sobte comencem a buscar oportunitats de venda. Quan veiem un fort impuls alcista com en aquest cas amb el USD / CAD, hem de respectar aquest impuls fins que trobem un senyal d’inversió vàlid. Si preguntéssiu a un nen petit com agafaria un tren en moviment ràpid, segur que pensaria que el tren hauria d’aturar-se primer. És el mateix amb forts moviments impulsius com aquest al USD / CAD. La facturació diària mitjana del dòlar nord-americà és de prop de 275.000 milions de dòlars. Penseu-hi així: hi ha una gran quantitat de pes i impuls darrere d’aquesta última onada alcista; no s’aturarà necessàriament aquí només perquè s’acosta a una zona de resistència important i perquè s’ha convertit realment en excés. Creieu que teniu recursos per resistir aquest tipus de flux d’ordres? Potser, però probablement no. Tant si esteu comprant o venent un parell de divises concret, és millor esperar que l’impuls actual (si és molt agressiu) es desacceleri abans d’entrar-hi o en contra. Anar en contra de l’impuls és òbviament més tècnic i requereix molta experiència i un sòlid senyal d’inversió.

Llavors, quin tipus d’enfocament hem d’utilitzar a l’hora de negociar aquest parell? L’impuls alcista continua intacte, de manera que el nostre biaix hauria de ser alcista. Tot i això, si voleu comprar aquest parell ara, heu de tenir en compte que cada vegada que s’imprimeix cada vegada és més probable que es produeixi una inversió o una correcció. Aquest tipus d’avenç també tendeix a desaccelerar-se a mesura que s’acosta a una zona de resistència important.

Hem d’intercanviar configuracions d’alta probabilitat. Aquestes configuracions es produeixen principalment més a prop del valor mitjà d’una tendència. Per tant, seria millor esperar que l’impuls actual es desacceleri i donar al 20-EMA alguna oportunitat de posar-se al dia. Les entrades es poden fer al 20-EMA o a prop seu, si s’observa que aquesta mitjana mòbil exponencial es manté com a suport dinàmic (o resistència). Com sabrem si és així? Si veiem que el preu es rebutja de l’EMA i imprimim espelmes satisfactòries per confirmar aquest rebuig, això ens donarà una bona pista. Per descomptat, podem utilitzar activadors en períodes de temps més reduïts, però només si s’ajusta a les tècniques del gràfic diari.

El preu del petroli ha baixat de manera agressiva en els darrers dos dies. Això també ha castigat el dòlar canadenc. Vigileu el preu del petroli si esteu negociant el dòlar canadenc: aquests dos són molt correlacionats.

Divendres, l’esperat informe de nòmines no agrícoles dels EUA podria causar una volatilitat substancial al mercat de divises. El Canadà també publicarà dades del mercat laboral exactament a la mateixa hora (13:30 GMT). Això farà que la negociació del USD / CAD sigui interessant el dia. Si aconseguim un gran nombre dels Estats Units i un nombre realment pobre del Canadà, el USD / CAD podria ser el parell de dòlars americans perfecte per comprar.

El número de canvi d’ocupació no agrícola de l’ADP, que es va publicar dimecres, sovint és una bona indicació de com aniran els números de l’NFP dos dies després. Ara, aquest nombre era realment fantàstic i arribava a 298.000 llocs de treball nous en comparació amb la lectura esperada de 190000. Realment impressionant, oi? Potser les xifres de NFP seran realment fantàstiques aquest mes, cosa que establiria encara més l’expectativa del mercat d’una altra pujada dels tipus d’interès nord-americana el proper dimecres (15 de març). A veure què passa demà.

 

AUD / USD: torna a baixar el 200-MA

L’AUD / USD ha disminuït en els darrers dos dies, com era d’esperar. Això es va produir després que el parell hagi canviat recentment a una important zona de resistència. Personalment, vaig canviar aquesta configuració i vaig entrar a curt el 28 de febrer. Mireu aquest gràfic diari:

2 USD / CAD extremadament alcistaGràfic diari AUD / USD

És bo veure que aquest parell cotitzi de nou per sota de la mitjana mòbil de 200 dies. El preu també està relativament per sota de la mitjana mòbil exponencial de 20 dies, que testimonia el seu fort impuls baixista a curt termini.

Sens dubte, sembla que podríem esperar un altre desavantatge d’aquest parell en les properes setmanes. Si també teniu una exposició breu a aquest parell, tingueu cura amb l’informe NFP demà. Assegureu-vos de gestionar el risc amb cura.

Això és tot per ara. Recordeu que consulteu la resta del nostre lloc web. Tenim molta informació útil sobre estratègies de comerç de divises, corredors de divises i actualitzacions de mercat en viu.

Que tingueu un bon divendres de NFP!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me