Un inici dur de la nova setmana amb grans buits de mercat en molts parells de divises. El dòlar nord-americà torna a mostrar signes de vida i entrarà demà a les eleccions presidencials nord-americanes

El dòlar australià ha tingut un bon rendiment avui i ha aconseguit guanyar uns 45 pips davant d’un fort dòlar nord-americà. El dòlar canadenc també es va mantenir ferm i va guanyar uns 34 punts enfront del Buck.

 

No obstant això, les majors europees no van ser tan afortunades. L’euro / dòlar va caure uns 80 pips més baixos i va perdre uns 100 pips durant el dia. L’ascens de la lliura britànica es va aturar i el GBP / USD va perdre uns 115 pips el dia.

 

Fins i tot si sabéssim quin seria el resultat de les eleccions de demà, el seu efecte sobre el mercat de divises no és fàcil de mesurar. Potser hi hauria moltes accions laterals de preus semblants a les de serra, amb un efecte durador insignificant al final del dia, qui sap.

Quan hi ha molta incertesa a l’aire i els inversors i els comerciants estan nerviosos, sovint veiem moviments irracionals als mercats financers. Això fa que el comerç sigui extremadament arriscat si no sabeu què feu i no teniu prou autocontrol. Els comerciants novells sovint persegueixen fortes pujades de preus i utilitzen massa palanquejament en condicions de mercat volàtils. Ara és possible que ho hàgiu escoltat moltes vegades abans, però certament és la veritat: heu de negociar amb un gran pla comercial i, després, seguir-ne. No tingueu la temptació de fer negocis impulsius i no planificats.


 

Vegem algunes dades tècniques sobre alguns parells de divises principals:

 

EUR / USD

 

Aquest és el parell de divises més líquid del planeta. Avui, l’EUR / USD ha fracassat en un important nivell d’inversió de funcions. Mireu aquest gràfic que vaig publicar dijous (3 de novembre):

 

Gràfic diari EUR / USD (3 de novembre)

 

He esmentat que podria haver-hi una oportunitat esplèndida de vendre el parell al nivell que es mostra al gràfic. També he utilitzat l’indicador RSI per mesurar el nivell d’esgotament del parell. Aquí teniu el mateix gràfic amb l’indicador RSI:

 

Gràfic diari EUR / USD (3 de novembre)

 

Aquest és un bon exemple d’utilitzar la confluència de diferents senyals per confirmar un bon comerç. Mireu on som avui:

 

Gràfic diari EUR / USD

 

Aquí podeu veure que l’indicador RSI ha tornat de la sobrecompra i que el parell es negociava agressivament avui en dia. La diferència entre el tancament del divendres i el tancament d’avui és de gairebé 100 pips. Això podria haver estat un gran interès comercial si utilitzeu la configuració.

 

Si aconseguim forts moviments de preus durant els propers dos dies, és possible que hi hagi algunes oportunitats esplèndides per guanyar diners amb l’impuls. M’agraden les inversions negociades al 20-EMA en un gràfic de 5 minuts en un parell de divises que es mou impulsivament en una direcció. Us podeu preguntar per què faig servir un període de temps tan reduït. Bé, quan es produeix un moviment molt impulsiu i unilateral en un parell de divises concret, els operadors que normalment transaccionen retrocessos a, per exemple, el 20-EMA en un gràfic de 4 hores, només obtindrà senyals d’entrada molt després de la major part de l’acció i es perdrà un guany de centenars de pips. A continuació, es mostra un exemple de retrocessos comercials al 20-EMA en un gràfic de 5 minuts:

 

Gràfic de 5 minuts en EUR / USD

 

Amb un stop loss d’aproximadament 10 a 15 pips, podríeu haver assolit fàcilment un objectiu de 20 a 30 pips: el doble de la quantitat de stop loss. Recordeu arriscar només una porció molt petita del vostre compte en cada operació, tal com fan els comerciants experimentats i professionals.

 

De moment, el panorama tècnic de l’EUR / USD no és molt clar. No obstant això, podem arribar a la conclusió que el parell cotitza en una àmplia gamma i que pot haver-hi una manca de direcció sòlida durant les properes setmanes o fins i tot mesos. Per descomptat, no podem excloure la possibilitat d’una recuperació de la volatilitat en aquest parell, especialment amb les eleccions dels demà als EUA. Simplement no veig que el parell s’escapi del rang en què s’ha capturat durant els darrers + – 426 dies comercials durant la setmana o les dues següents, tot i que és perfectament possible.

 

GBP / USD

 

Aquest parell s’ha superat molt per sobre dels 20-EMA la setmana passada i, potser, aquesta mitjana mòbil es convertirà en un nou suport dinàmic per al parell. La imatge més gran de la parella revela que encara té una tendència a la baixa, així que només cal tenir-ho en compte quan es decideixi a ocupar posicions llargues. Personalment, vaig obtenir bons beneficis amb aquest parell la setmana passada comprant l’augment impulsiu. Aquí teniu un gràfic diari si el parell:

 

Gràfic diari GBP / USD

 

AUD / USD

 

Per últim, però no menys important, anem a veure els AUD / USD:

 

Gràfic diari AUD / USD

 

El dòlar australià ha tingut un bon rendiment avui i ha avançat enfront del dòlar nord-americà, que era força fort. Tot i que avui no he canviat AUD / USD, tinc posicions curtes a EUR / AUD que funcionen molt bé.

 

Sembla que l’AUD / USD està sortint de la falca on ha estat confinat durant tant de temps. Tenint en compte el seu rendiment enginyós durant els darrers dies, però sobretot avui, no m’estranyaria veure que aquest parell surés més alt durant les properes setmanes.

 

De moment, no m’interessa predir la direcció del mercat, però estic disposat a reaccionar davant del que passi. Les reaccions del mercat a esdeveniments com aquestes eleccions solen ser reaccions excessives i un comportament irracional pot conduir a una acció de preus agitada. Aneu amb compte amb la vostra operació durant els pròxims dies i no feu servir massa engranatges quan comercieu.

 

Tot el millor i molta sort!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me