Setmana Forex per endavant, del 17 al 21 de desembre: les xifres de FOMC, BOJ i PIB a la llum!

Va ser una setmana lenta, ja que els mercats van presentar una volatilitat fina en absència de grans esdeveniments econòmics. No obstant això, el dòlar es va enfortir enfront de l’euro i el ien divendres a mesura que les vendes sòlides de les botigues al detall van disminuir algunes preocupacions sobre una forta desacceleració de l’economia nord-americana, donant suport a l’economia. La majoria dels comerciants van dubtar a posar-se en operacions de swing per davant de la taxa de fons federals, que es preveu la setmana que ve.

Tècnicament, és l’última setmana comercial de desembre, ja que la majoria d’intermediaris i institucions financeres s’aturaran després de les vacances de Nadal. No obstant això, aquesta setmana actual està plena d’alguns esdeveniments econòmics d’alt impacte que cobreixen les decisions sobre els tipus d’interès de la Reserva Federal dels Estats Units i del Banc del Japó. A més, hi ha una sèrie d’esdeveniments econòmics d’alt impacte per al comerç. Vegem-los …

Llista de seguiment: principals esdeveniments econòmics d’aquesta setmana

Dimecres – 19 de desembre

GBP – IPC a / a

A l’agost, l’índex de preus al consum del Regne Unit va créixer un 2,7%, cosa que va provocar pressions inflacionistes creixents i va ajudar a justificar la pujada del tipus d’interès del Banc d’Anglaterra durant aquest mes. Des de llavors, l’economia del Regne Unit no ha pogut obtenir un bon nombre. Les seves xifres d’inflació han caigut del 2,6% al 2,4% al novembre.

Les dades de l’IPC més lent del 2,3% apareixen a les targetes de desembre. Tot i que es preveu que les vendes al detall saltin un 0,3%, cosa que s’oposa a la idea d’una caiguda esperada de la taxa d’inflació. Per als novells, la xifra d’inflació més feble es considera baixista per a la lliura esterlina.


CAD – IPC a / a

La inflació canadenca també pateix darrerament a causa de la caiguda del preu del cru. Al mes d’octubre, la xifra de l’IPC va sortir al -0,4%, superant els guanys del 0,5% d’agost. Finalment, fa pressió sobre el BOC (Bank of Canada) perquè mantingui els tipus d’interès en suspens.

S’espera que les xifres de desembre presentin una caiguda del -0,1% enfront del 0,3% de guany al novembre. Això pot mantenir el Loonie més feble aquesta setmana.

Reunió de Política Monetària USD – FED

Dimecres, la Reserva Federal, el banc central dels Estats Units, pren el focus, ja que s’espera que publiquin la decisió sobre el tipus d’interès. Els inversors esperen que es tradueixi en una nova pujada de la taxa, la quarta vegada de l’any.

El president de la Fed, Jerome Powell, ha deixat obvi que creu que la Fed hauria de continuar augmentant constantment els costos del deute, i el mercat de futurs sembla comprar el que ven..

Augment de la taxa de la Fed: té un preu?

Tots sabem sobre el pla de la Fed d’incrementar els tipus d’interès al desembre. Els inversors ja han pres posicions per aconseguir la màxima rendibilitat del dòlar.

Llavors, què esperar de l’augment de la taxa?

Al meu entendre, la major part de la pujada del 2,50% ja es té en compte. És probable que la resposta inicial sigui un repunt del dòlar i, després, una inversió sobtada. Si ho pensem bé, és possible que vegem una resposta silenciada a la versió del 2,50%.

Tot i això, serà un comerç increïble si la Fed augmenta el tipus d’interès en 50 punts bàsics fins al 2,75% o no augmenta en absolut els tipus. (Aquests dos escenaris són molt improbables, però hauríem de tenir un pla B per afrontar qualsevol moviment incert)..

Més endavant, els inversors se centraran en el llançament posterior a la reunió i en la conferència de premsa de Powell, que tindrà lloc a les 19:30 (GMT), 30 minuts després de la taxa del fons de la Fed. S’espera que els comerciants estiguin al límit dels seus seients a l’espera d’escoltar les opinions de Powell sobre la inflació i el creixement salarial.

Per tant, també buscaré pistes sobre les properes pujades de tarifes, especialment el que preveuen per al 2019.

NZD – PIB final q / q

Es preveu que Statistics New Zealand publiqui la xifra del PIB a les 21:45 (GMT). S’espera que el PIB (producte interior brut) baixi del 0,6% a l’1%. Tot i que s’espera que el seu dèficit comercial baixi de -1295M a -880M.

Dijous- 20 de desembre

AUD – Canvi d’ocupació & Taxa d’atur

L’Oficina Estadística d’Austràlia observarà les xifres del mercat laboral a les 00:30 (GMT). L’economia australiana va experimentar un impressionant augment de 32,8 milers de milions al novembre, significativament per sobre de les expectatives. El mercat laboral australià va bé tot i alguns problemes del sector de l’habitatge i les preocupacions per la Xina.

La previsió d’aquest mes és una mica inestable, ja que els economistes esperen 20.000 nous llocs de treball. Tot i que també s’espera que la taxa d’atur es mantingui en suspens en el 5%. Per tant, podem esperar un to baixista a l’australià fins dijous.

JPY – Declaració de política monetària

El Banc del Japó té la política monetària més fluixa del món desenvolupat, amb tipus d’interès en territori negatiu. Això es deu al fet que l’economia japonesa s’enfronta a un risc de deflació i que la seva inflació bàsica està lluny de l’objectiu del 2% de BOJ. Per tant, s’esperava que el BOJ mantingués la taxa de tipus de política sense canvis en el -0,10%, i això és exactament el que van fer avui.

Es preveu que el BOJ continuï orientant-se a la rendibilitat dels bons a deu anys. El governador Haruhiko Kuroda farà una conferència de premsa després de la decisió, però és provisional. No estic esperant cap mesura important en el seu llançament fins que el governador Kuroda no presenti novetats sobre l’economia japonesa i les seves pròximes decisions polítiques.

Divendres – 21 de desembre

GBP: compte corrent

S’espera que l’Oficina d’Estadístiques Nacionals publiqui el compte corrent a les 8:30 (GMT). És una diferència de valor entre els béns importats i exportats, els serveis, els fluxos d’ingressos i les transferències unilaterals durant el trimestre anterior. Es preveu que les xifres mostrin un dèficit comercial de 22.200 milions contra 20.300 milions al setembre del 2018.

GBP – PIB final trimestral

Està previst que l’Oficina d’Estadístiques Nacionals publiqui la xifra del PIB a les 8:30 (GMT). S’espera que el PIB (producte interior brut) es mantingui sense canvis, del 0,6% enfront del 0,6% del trimestre anterior.

Tot i això, tenint en compte la caiguda recent de les xifres d’inflació del Regne Unit del 2,7% al 2,4%, el mercat cotitzarà la lliura amb un sentiment més feble..

Quan es publiquen les notícies positives, Sterling pot mantenir-se alcista ja que s’espera que el BOE (Banc d’Anglaterra) mantingui el to hawkish en les seves reunions de política monetària.

CAD – PIB m / m

De la mateixa manera, Statistics Canada ha de llançar el producte interior brut a les 12:30 (GMT). Comerciants, serà realment interessant veure com els recents aranzels dels Estats Units han afectat la productivitat canadenca.

L’expectativa dels economistes augmenta del 0,2% del -0,1%.

Companys, això és tot per ara, però prepara’t per a la setmana emocionant. Estigueu atents als líders de FX i obtindrem alguns beneficis abans de Nadal.

Que tingueu un cap de setmana impressionant.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me