Sessió dels Estats Units Forex Brief, 27 de març: el sentiment de risc es torna positiu a la sessió europea

Durant la segona meitat de la setmana passada, el sentiment es va tornar realment negatiu als mercats financers i les borses van disminuir considerablement, mentre que els actius de refugi segur, com l’or i el JPY, van augmentar. Tot i que, aquesta setmana, el sentiment va començar a millorar i, tot i ser prudents, els mercats van tornar a fer una inversió, tot i que lentament. Però, avui hem vist un altre canvi en el sentiment del mercat durant la sessió europea. Els mercats borsaris van caure més de 100 pips a la baixa a causa d’això i el USD / JPY va disminuir gairebé 50 pips. No hi havia res que pogués haver provocat aquest canvi, però això és el que fan els mercats quan estan agitats. No necessiteu res per provocar el pànic.

No obstant això, el sentiment va canviar de nou i els índexs es van recuperar força bé en les últimes hores. Així doncs, les coses tornen on les vam deixar ahir. Les dades econòmiques han estat força lleugeres avui en dia, tot i que hem tingut comentaris de Mario Draghi i un parell d’altres membres del BCE, que han repetit l’evolució de la política monetària del BCE a principis d’aquest mes. Draghi semblava confiat en l’economia domèstica i la inflació, però amb les xifres que hem vist recentment de la zona euro no ho seria. L’euro va saltar 20 pips, però ara torna a caure. La saga del Brexit continua amb diversos diputats conservadors i el partit DUP que encara s’oposen a l’acord de Theresa May.

Sessió Europea

  • El president del BCE, Draghi, parla – El president del Banc Central Europeu, Mario Draghi, parlava avui a Frankfurt dient que els riscos per a les perspectives continuen inclinats a la baixa, però al BCE no li falten instruments per complir el mandat. Els efectes de l’apreciació del tipus de canvi s’han invertit ara i el pegat suau no presagia necessàriament una greu caiguda. L’economia nacional s’ha mantingut relativament resistent i manté la confiança que la convergència sostinguda de la inflació a l’objectiu s’ha retardat en lloc de descarrilar-la. Majoritàriament encoixinat amb alguns tons positius.
  • Parlen més membres del BCE – L’economista en cap del BCE, Peter Praet, que se’n va aviat, també ha estat a Frankfurt aquest matí parlant dient que la política monetària només pot fer tant. El BCE està atent a riscos a la baixa i està preparat per a contingències que puguin sorgir. Tots els instruments continuen disponibles després del retorn a l’orientació tarifària com a eina política principal. És més contundent, però marxa del BCE, de manera que no ha d’embolicar-lo bé com ho va fer Draghi. De Guindos també va dir que la zona euro no és immune als efectes derivats d’altres regions, però insisteix que només hi ha efectes limitats des de la política monetària de la Fed fins a la inflació i la producció de la zona euro.
  • Vendes realitzades per CBI – L’indicador de vendes de CBI es va convertir en negatiu al desembre i es va reduir fins als -13 punts, ja que el sentiment es va deteriorar aquell mes a causa del fracàs de l’acord del Brexit. Al gener i febrer, aquest indicador es va mantenir en 0 punts. Per al març, s’esperava que aquest indicador augmentés fins als 5 punts, però es va situar en -13 punts, cosa que mostra les tendències negatives del sector minorista i majorista de l’economia britànica..
  • Sol·licituds d’hipoteques MBA dels EUA – Les sol·licituds d’hipoteca MBA dels EUA van augmentar un 8,9% la setmana que va acabar el 22, contra l’1,6% anteriorment. L’índex de compra va augmentar fins als 267,5 punts enfront dels 251,5 anteriors, l’índex de mercat també va créixer fins als 424,6 punts respecte als 390,0 de la setmana anterior, mentre que l’índex de refinançament va caure fins als 1.289,5 punts, passant dels 1.146,8..

La sessió dels EUA

  • Balança comercial dels EUA – Al desembre, el dèficit comercial dels Estats Units va registrar un descens sobtat, cosa positiva, però l’augment del gener va ser el doble que el de desembre i el dèficit va créixer fins als 59.800 milions de dòlars. S’esperava que l’informe d’avui per al febrer mostri una petita davallada, però el nombre real va baixar molt (51.100 milions de dòlars en contra), que s’esperaven 57.200 milions de dòlars. Això hauria de satisfer Donald Trump fins a cert punt.
  • Balança comercial canadenca – Al Canadà, el dèficit comercial ha anat creixent en els darrers mesos. Al gener, va saltar a -4.600 milions de dòlars, que es va revisar a menys de -4.800 milions. S’esperava que l’informe d’avui mostri una petita caiguda del dèficit del febrer fins als 3.500 milions de dòlars, però la xifra real d’aquest mes va arribar als 4.200 milions de dòlars..
  • Compte corrent dels EUA – L’informe de compte corrent dels EUA que mostra la diferència de valor entre béns, serveis, fluxos d’ingressos i transferències unilaterals importats i exportats durant el trimestre anterior ha disminuït d’uns 100.000 milions de dòlars al final del 2017 a 125.000 milions de dòlars el tercer trimestre de l’any passat, que es va revisar per sota dels 127.000 milions de dòlars d’avui. En el quart trimestre de 2018, s’esperava que el dèficit per compte corrent augmentés fins als 130.000 milions de dòlars, però va perdre les expectatives i va augmentar fins als 134.000 milions de dòlars. Suposo que l’alegria de Trump per la caiguda del dèficit comercial no va durar molt.

Alcista NZD / USD

  1. La tendència ha esdevingut baixista
  2. El RBNZ es va tornar morós ahir a la nit
  3. Els actius de risc estan sotmesos a pressió
NZD / USD mínst més de 120 pips ahir a la nit

Tot i que els actius de risc van baixar des de mitjans de la setmana passada, NZD / USD s’ha mantingut força bé i continua augmentant fins a la nit passada, quan el Banc de Reserva de Nova Zelanda va acabar amb les esperances dels compradors. Es van tornar empobrits després d’altres bancs centrals importants, que ara se situen en 5, i la NZD va perdre al voltant de 120 pips. Ara la imatge sembla bastant baixista per NZD / USD i estem intentant fer curt aquest parell, però esperarem una recuperació més alta, probablement quan el 20 SMA (gris) es posi al dia amb el preu.


En conclusió

Molt bé, el sentiment s’ha tornat una mica negatiu mentre escrivia aquest breu de divises i els mercats borsaris han tornat a retrocedir mentre les monedes del refugi segur augmenten. Tot i que, avui en dia, els mercats encara semblen incerts i el sentiment canvia d’anada i tornada, així que tingueu cura a l’hora de negociar perquè els mercats continuen canviant el biaix.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me