Sessió de divises dels Estats Units, breu, 7 de febrer: la confiança i el sentiment dels inversors es deterioren encara més en les pors del coronavirus

Les pors del coronavirus han tornat i mantenen els mercats sotmesos una vegada més durant el començament d’aquesta setmana. Els mercats no tenien direcció en la sessió asiàtica, però sí que van prendre partit en la sessió europea i la direcció va caure, per descomptat, sobretot per als actius de risc com els mercats borsaris i els dòlars de les primeres matèries, mentre que els paradisos segurs han anat augmentant, però no córrer a qualsevol lloc ràpid. Això demostra que els comerciants són cautelosos, s’allunyen dels actius de risc, però encara no estan en mode de pànic.

Tot i que els temors van augmentar encara més a la sessió europea, a mesura que passaven els casos el coronavirus supera els 40.000 i morts a prop dels 1.000 punts de referència. El president xinès Xi va intentar calmar les aigües, però es podia llegir entre línies que no confiava tant. El negoci s’ha reduït considerablement a la Xina i un gran nombre d’empreses xineses, inclosos noms destacats, han demanat al govern milers de milions en préstecs per facilitar l’impacte del virus en les seves finances. El virus també s’ha estès a l’estranger, amb 8 casos confirmats al Regne Unit fins al moment, cosa que manté el sentiment negatiu, tal com ha demostrat aquest matí l’informe de confiança dels inversors de la zona euro Sentix.

La sessió europea

 • Confiança dels inversors de la zona euro de Sentix – L’economia de la zona euro s’ha debilitat considerablement en els darrers dos anys, juntament amb l’economia mundial. La guerra comercial mundial, així com els principals bancs centrals que van caminar massa ràpidament els anys anteriors, també van perjudicar l’economia i el sentiment econòmic, així com la confiança dels inversors. La confiança dels inversors de Sentix va caure en territori negatiu l’any passat i va baixar a -16,8 punts a l’octubre. Però, va millorar després del El BCE va alleujar la política monetària de nou a finals de l’any passat i va tornar a un territori positiu al novembre. Al gener, va millorar encara més fins als 7,6 punts, cosa que va ser encoratjador. Però, s’esperava que es refredés una mica aquest mes. Confiança dels inversors es va suavitzar una mica després d’haver assolit el seu nivell més alt des del novembre del 2018 al gener, ja que les pors al coronavirus s’estan temperant amb sentiment durant les últimes setmanes. Va perdre les expectatives de 6,1 punts i va caure fins als 5,2 punts.
 • Novetat sobre el coronavirus – Sembla que serà molt difícil per a les autoritats mundials eliminar el coronavirus aviat. El nombre de persones infectades ha superat les 40.000 persones amb 910 morts. Les autoritats xineses semblaven més segures la setmana passada, però no semblen massa segures ara, després 97 persones van morir ahir en un dia a la Xina. El president xinès Xi Jinping va comentar avui a la televisió estatal i va semblar menys optimista que la setmana passada. A continuació es detallen alguns dels seus principals comentaris:
 • La situació sobre la prevenció del brot de coronavirus encara és greu
 • Definitivament, la Xina guanyarà la lluita contra el brot de coronavirus
 • La Xina adoptarà mesures més decisives per contenir la propagació a Hubei
 • Accelerar el desenvolupament de medicaments que tinguin bons efectes clínics contra el virus

El virus no només s’ha estès fora del Hubei, sinó que també s’ha estès a altres països del món quatre persones més diagnosticada avui a Gran Bretanya. A més d’això, les empreses xineses senten la pressió del virus, ja que, segons sembla, centenars d’empreses xineses busquen milers de milions en préstecs per atenuar l’impacte del brot de virus. Aquestes empreses inclouen noms destacats com Xiaomi, Meituan Dianping i DiDi. Per tant, la situació sembla dolenta i l’economia xinesa en patirà, afectant també l’economia mundial. Per tant, l’impacte negatiu en l’economia serà un altre dels principals problemes per combatre els bancs centrals i els governs de tot el món, a part del virus. El sentiment continua sent negatiu també avui.

 • Producció industrial italiana – La producció industrial ha estat força volàtil a Itàlia, com a Alemanya i a la resta de la zona euro. En els darrers tres mesos, hem vist tres caigudes, però l’últim informe del novembre va mostrar un increment del 0,1%. Tot i que l’informe d’avui, que corresponia al desembre, va registrar una gran davallada del 2,7%, la fabricació es mantindrà en una posició difícil a Itàlia i Europa durant els propers mesos.
 • La sessió dels EUA

  • Inicis d’habitatge canadenc i llicències de construcció – Les iniciatives d’habitatge han estat a la regió de 200k-220k durant mesos al Canadà, però al desembre van caure a 197k. L’informe d’avui ha mostrat de nou un bon augment de 213.000 milions de gener, de manera que tornem a la pista. Les llicències de construcció, en canvi, han anat disminuint des del setembre i l’informe del mes passat, que era del novembre, es va revisar encara més, passant del -2,4% al -3,5%. Però, s’esperava que l’informe d’avui mostri una inversió i un augment del 3,5% per al desembre. Va superar les expectatives, augmentant un 7,4%.
  • Bowman Speaking de FED  La membre de la Reserva Federal, Bowman, va parlar fa un temps dient les mateixes coses que abans, de manera que no és cap novetat. Veu que les perspectives dels Estats Units són “molt favorables” de creixement moderat, baixa taxa d’atur i inflació que s’aconsegueix gradualment fins a l’objectiu.
  • L’Organització Mundial de la Salut arriba a la Xina – L’OMS ha arribat a la Xina i fa una estona van celebrar una conferència prsss. El virus existeix des de fa més d’una arna, acaba d’arribar ara? De tota manera, alguns comentaris a continuació:
  • L’equip d’experts de l’OMS ha arribat a la Xina per establir les bases per a un equip més gran que analitzi el brot de coronavirus
  • En els darrers dies s’ha vist relacionat amb incidents de propagació de virus i persones amb virus cap història de viatges a la Xina com a França.  Podria ser l’espurna que es convertís en un foc més gran

  Oficis a la vista

  Baixista AUD / USD

  • La tendència és baixista des de l’1 de gener
  • Els MA estan empenyent-lo cap avall
  • El sentiment és força negatiu

  El 20 SMA s’ha convertit de nou en resistència

  L’AUD / USD va ser força alcista durant tot el desembre, ja que el USD va tenir un mal mes en aquella època, després que la fabricació de l’ISM nord-americà va caure encara més en contracció. Els fluxos de caixa al final de l’exercici, que també van contra el dòlar, també van ajudar a aquest parell a pujar cap a finals d’any. Però, el sentiment es va revertir la primera setmana de gener després de les tensions entre els EUA i l’Iran i els actius de risc com els dòlars bàsics es van tornar baixistes. El sentiment es va tornar encara més negatiu després del brot de coronavirus a la Xina, que no ha deixat de baixar AUD / USD.


  Les mitjanes mòbils s’han convertit del suport en resistència, amb el 100 SMA (verd) que proporciona resistència durant els retrocessos al principi, després el 50 SMA (groc) i el 20 SMA (gris) s’han endut les coses. A principis d’avui hem vist una recuperació més alta, però que va acabar just per sota dels 20 SMA, tal com es veu al gràfic H4 anterior. Per tant, aquest parell continua sent força baixista.

  En conclusió

  El coronavirus continua impulsant els mercats i la situació es fa greu, sobretot a la Xina. Hi ha més de 40.000 persones infectades i més de 900 morts, mentre continuem veient casos nous al Regne Unit i en altres llocs. Això manté el sentiment moderat i els comerciants tenen por.

   

  Mike Owergreen Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me