Sessió de divises dels Estats Units, breu, 6 de desembre: els USD inverteixen en millors nombres d’ocupació, el CAD cau en els més suaus

Els actius de risc van augmentar lleugerament a primera hora del matí, després que la Xina digués que estudiaria les exempcions aranzelàries per a alguns productes agrícoles nord-americans, tot i que inclou una advertència indirecta. Això es va sumar als comentaris de Donald Trump ahir que les converses amb la Xina van bé, així com l’informe de Bloomberg segons el qual l’acord de la primera fase serà oficial a partir del 15 de desembre. aixecar alguns dels aranzels nord-americans, però, els mercats estaven preocupats per l’informe d’ocupació dels Estats Units avui, de manera que els comerciants eren prudents a mesura que ens apropàvem al moment de la publicació.

L’informe d’ocupació dels Estats Units va ser molt millor del que s’esperava, amb les nòmines no agrícoles molt superiors a les previstes per a l’octubre, i el mes anterior també es va revisar. La taxa d’atur va baixar, però els ingressos van perdre lleugerament les expectatives. Però es va revisar el nombre de guanys de l’octubre, cosa que va compensar amb escreix la falta del número de novembre. OR va fer una gran inversió baixista després d’aquest informe.

L’informe d’ocupació del Canadà, en canvi, va ser molt pitjor del que s’esperava, amb una taxa d’atur que va saltar 4 punts més al 5,9% i una disminució de l’ocupació de 71.000 milions, que va contra les expectatives d’un augment de l’ocupació. Si la taxa de participació s’hagués mantingut la mateixa, l’atur s’hauria passat al 6,0%. En un altre front, l’OPEP + va decidir reduir la producció de petroli en 50.000 barrils / dia, però el petroli cru no sembla impressionat.

La sessió europea

 • La Xina pren represàlies després del projecte de llei de Xinjiang – El Senat dels EUA va aprovar a principis d’aquesta setmana un projecte de llei sobre els drets humans dels presos polítics de Xinjiang. Avui, els mitjans de comunicació estatals xinesos informaven citant el ministeri d’Afers Exteriors, dient que la Xina diu que està prenent mesures contràries a la sanció dels EUA als funcionaris xinesos. La Xina ha notificat l’ambaixada dels EUA sobre les contramesures, però insta els EUA a retirar la sanció als funcionaris xinesos.
 • Producció industrial alemanya  – La producció industrial alemanya ha estat volàtil durant molt de temps, però es va inclinar més en el costat negatiu. En els darrers quatre mesos, la producció industrial ha disminuït tres vegades. S’esperava que fos positiu a l’octubre i augmentés un 0,1%, després del descens del 0,6% al setembre. Però es va mantenir negatiu i va registrar un gran descens de l’1,7% a l’octubre.
 • Comentari del Brexit – El líder laborista Jeremy Corbyn ha dit avui a primera hora que el primer ministre del Regne Unit, Boris Johnson, està enganyant els votants sobre el Brexit. Corbyn afirma que té “proves fredes” que mostren l’impacte d’un acord sobre el Brexit en grans parts del país i el “tema d’Irlanda del Nord en particular”, i cita un informe del govern confidencial a la mà. Més tard, el primer ministre britànic Johnson va respondre que el document de Corbyn és un “despropòsit complet”. No hi haurà controls entre Irlanda del Nord i Gran Bretanya. No he vist el document presentat per Laborista, però és un “despropòsit complet”. Mentrestant, l’enquesta d’Ipsos per a les eleccions al Regne Unit va mostrar que els conservadors eren del 44% (sense canvis), els laboristes del 32% (+4).
 • OPEP + reduirà la producció – Els països de l’OPEP + es reuneixen a Viena per debatre també sobre la producció i els preus del petroli. Hem escoltat comentaris en les últimes setmanes, que suggereixen que el càrtel reduirà encara més la producció de petroli, especialment de l’Aràbia Saudita, però també hem sentit comentaris oposats d’altres països de l’OPEP +, sobretot Rússia. A principis del dia, el ministre de petroli saudita, el príncep Salman Bin Abdulaziz, va fer uns quants comentaris a continuació:
 • El mercat haurà de confiar en nosaltres
 • L’OPEP intenta demostrar als analistes que estem fent la nostra feina
 • L’economia mundial continuarà ben proveïda
 • Però un major compromís ens permetrà beneficiar-nos a tots
 • L’OPEP + pretén demostrar que s’adherirà als acords

Més endavant, vam escoltar rumors de que es diu que els ministres de l’OPEP + van acordar un acord per frenar la producció de 50.000 barrils / dia.

La sessió dels EUA

 • Informe d’ocupació canadenc – L’informe d’ocupació del Canadà també s’ha publicat avui. S’esperava que la taxa d’atur es mantindrà sense canvis, fins al 5,5%, però va augmentar fins al 5,9%. El canvi net d’ocupació del novembre es va situar en -71,2 K versus + 10.000 estimats, cosa que significa que han disminuït els llocs de treball. Canvi d’ocupació a jornada completa -32,8K versus 15K estimats. Canvi d’ocupació a temps parcial -38,4K versus + 10K estimats. La taxa salarial per hora va baixar fins al 4,4% enfront del 4,5% estimat. La taxa de participació també va baixar fins al 65,6%, enfront del 65,7% estimat, cosa que significa que si es mantingués sense canvis, l’atur hauria augmentat fins al 6%.

 • Informe d’ocupació dels EUA – S’ha publicat l’informe d’ocupació dels EUA. L’atur va baixar fins al 5,5%, mentre que es va mantenir en el 5,6% previst. El canvi en les nòmines no agrícoles (nous llocs de treball) va augmentar en 266.000 milions, superant les estimacions de 180.000. El canvi en la nòmina privada també va augmentar en 254 milers de persones, enfront dels 178 milers estimats. Les nòmines de fabricació van arribar als 54.000 milions, mentre que les 40.000 estimades. La taxa de participació de la població activa també va baixar fins al 63,2%, des del 63,3% del mes passat, que sembla ser el motiu del descens de la taxa d’atur.
 • Informe de guanys dels EUA – Els guanys mitjans per hora del novembre van perdre les expectatives, arribant a MoM un 0,2% enfront del 0,3% estimat, però l’octubre es va revisar a un 0,4%, des del 0,2% anterior. El guany mitjà per hora interanual va augmentar en un 3,1% enfront del 3,0% estimat.
 • Sentiment del consumidor de la UoM dels EUA – Fa poc que es va publicar l’informe US Prelim UoM Consumer Sentiment. S’esperava millorar lleugerament fins als 97,0 punts, des dels 96,8 del novembre, que es va revisar més alt en la segona revisió, des dels 95,7 punts. Però va arribar molt millor, arribant als 99,2 punts. Els inventaris a l’engròs van arribar al + 0,1% enfront del 0,2% estimat. Les vendes a l’engròs van registrar un descens del 0,7% enfront del -0,1% del mes passat, que es va revisar a la baixa del 0,0%. Les condicions actuals van augmentar fins als 115,2 punts enfront dels 112,8 estimats. Fora dels 111,6 del mes passat. Les expectatives també van augmentar fins als 88,9 punts contra els 87,5 estimats, enfront dels 87,3 del mes passat. Les expectatives d’inflació d’un any cauen del 2,4% al 2,4%, del 5 al 10% de les expectatives d’inflació al 2,5%.

Oficis a la vista

Alcista NZD / USD De nou

 • La tendència ha estat positiva durant més de 2 mesos
 • El retrocés inferior s’ha completat
 • El 50 SMA torna a proporcionar assistència


Avui els 50 SMA tornen a espantar els venedors

NZD / USD va fer una inversió alcista a principis d’octubre, que semblava una altra recuperació més alta abans que els venedors passessin més avall. Però els venedors no van tornar i no els hem vist des de llavors. Hem vist disminuir diversos retrocessos, però els compradors han tornat i han controlat les coses.

El sentiment ha millorat per als actius de risc a mesura que ens acostem a la fase final de l’acord de la primera fase entre els EUA i la Xina. Hi ha hagut esdeveniments i comentaris que han portat aquest acord endavant i enrere, com els comentaris d’ahir de Donald Trump que podria ajornar l’acord fins que acabin les eleccions xineses, responent a que la Xina apunta a l’electorat de Trump amb objectius de represàlia.

Però, avui hem sentit a Bloomberg que l’acord es podria signar el 15 de desembre, tot i la retòrica acalorada, que va calmar els nervis. Donald Trump també va ajudar el sentiment quan va dir fa un temps que les converses amb la Xina van molt bé.

NZD / USD havia retrocedit a la baixa durant la sessió asiàtica, però el 50 SMA (groc) va proporcionar un sòlid suport al gràfic H1. El preu va rebotar aquesta mitjana mòbil a mesura que el sentiment va millorar després dels comentaris de Trump a la cimera de l’OTAN. Per tant, aquest parell és força alcista ara i mirarem d’obrir un senyal de compra en un altre retrocés inferior, fins al 50 SMA.

En conclusió

El sentiment ha estat força negatiu en els darrers dos dies, però ha millorat en les últimes sessions després de comentaris positius sobre el comerç de Trump i la Xina, malgrat els problemes geopolítics. Tot i que, les xifres positives dels EUA han millorat el sentiment a la tarda.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me