Sessió de divises dels Estats Units, breu 15 d’octubre: els ingressos comencen a debilitar-se al Regne Unit, la Xina vol que els EUA eliminin tots els aranzels

L’economia del Regne Unit ha estat afectada pel Brexit i el debilitament de l’economia mundial, que es produeix com a conseqüència de la guerra comercial, així com per l’enduriment monetari que han estat fent els principals bancs centrals en els darrers anys, especialment el FED. La fabricació, la construcció, la producció industrial, etc., han caigut en recessió. Tot i que alguns aspectes de l’economia s’han mantingut bé, com ara la inflació, els ingressos i l’ocupació. Però, en les darreres setmanes, aquests aspectes també han començat a debilitar-se. La inflació es va suavitzar al setembre, ja que l’informe de la setmana passada va mostrar, mentre que avui, el la taxa d’atur va augmentar i els beneficis es van refredar.

Tot i que al GBP no li va importar gaire, ja que continua augmentant en el sentiment positiu al voltant del Brexit. L’acord sobre el Brexit encara no s’ha acabat, però les esperances que s’han mantingut són elevades GBP / USD alcista en els darrers dies. L’acord EUA-Xina encara no s’ha acabat, però estan a punt de tancar l’acord de la primera fase. Tot i que, la Xina ha dit avui que és possible que no puguin comprar 50.000 milions de dòlars de productes agrícoles nord-americans anualment, tret que els EUA eliminin tots els aranzels. A Trump no li agradarà, però no és que sigui una demanda oficial. Per tant, l’acord de la primera fase es tancarà aviat, suposo.

La sessió europea

 • La UE vol un acord del Brexit però no a cap preu – La ministra d’afers europeus de França, Amélie de Montchalin, ha fet alguns comentaris aquest matí dient que busquem un acord sobre el Brexit però no a qualsevol preu. Queden tres números per a França, la frontera irlandesa, el mercat interior i els futurs vincles amb el Regne Unit. Tots ells han de ser justos. Espera que sigui possible un acord sobre el Brexit, però ha de ser un acord equilibrat.
 • Bullard de FED no suposa properes retallades de tarifes aviat – El president de la FED de Sant Lluís, James Bullard, és el membre més feble de la FED. Fa temps que parlava a Londres i va fer alguns comentaris dolços, com s’esperava d’ell. Considera que el risc que la inflació es mantingui massa baix i el risc d’una desacceleració econòmica més intensa de l’esperada. Les decisions sobre futures retallades seran reunions per reunions. Els factors d’incertesa de la política comercial es calculen. La inversió recent de la corba de rendiment va ser un senyal d’advertència. Podrien revertir les retallades de tipus (en pujades de tipus) el 2020 i el 2021 si l’economia millora de nou (Maleït, Bullard implica pujades de tarifes). Tot i que els índexs zero, orientació avançada, QE continuen en el llibre de joc per a la “recessió ordinària”.
 • Informe d’ocupació del Regne Unit – L’informe d’ocupació del Regne Unit s’ha publicat aquest matí. La taxa d’atur ha tornat a augmentar fins al 3,9%, contra el 3,8% previst. El canvi d’ocupació es va situar en els -56.000, enfront dels 26.000 que s’esperaven, respecte als 31.000 anteriors. El canvi de les demandes d’atur de setembre va arribar als 21,1 k. El nombre anterior es situava en 28,2 k, però es va revisar a 16,3 k.
 • Informe de guanys del Regne Unit – Els beneficis setmanals mitjans d’agost del Regne Unit també es van suavitzar i van perdre dos punts, i van disminuir fins al 3,8%, enfront del 4,0% 3m / a esperat. El número anterior es va revisar amb una marca inferior al 3,9% del 4,0%. En canvi, els guanys mitjans setmanals, excloent les bonificacions, van augmentar fins al 3,8%, des del 3,7% 3m / a esperat. La lectura anterior es va revisar al 3,9% del 3,8%.
 • La Xina dóna suport a l’acord parcial, però té sol·licituds – Comentaris del ministeri d’exteriors xinès d’avui que suggereixen que la declaració publicada als Estats Units sobre un acord comercial parcial és exacta. No hi ha diferència amb els Estats Units en l’acord comercial. Però, Bloomberg va informar que la Xina vol que els EUA eliminin tots els aranzels, ja que lluitaran per comprar productes agrícoles nord-americans per valor de 50 dòlars. Tot i que, a hores d’ara, no és una sol·licitud oficial.

La sessió dels EUA

 • Els governs alemanys revisen les projeccions de creixement del PIB més baixes – Reuters va informar sobre aquest tema fa un temps. Segons les seves fonts, el govern alemany continua veient un creixement del PIB del 2019 al 0,5%, que és molt inferior a les estimacions inicials quan es va iniciar l’any i redueix les previsions del 2020 a l’1,0% des de l’1,5% anterior.
 • Vlieghe de BOE insinuant l’estímul monetari – Vlieghe de BOE va dir fa un temps que caldrà un estímul monetari si s’incrementa la incertesa del Brexit. La desacceleració econòmica al Regne Unit torna a augmentar, les perspectives mundials s’han deteriorat des del juliol. Veu el risc que la política monetària es quedi sense municions.
 • Vendes de llars existents canadencs – El mercat immobiliari canadenc ha augmentat a la major part del país en els últims mesos, però Vancouver continua lluitant. A l’agost, vam veure un augment de l’1,4% en les vendes d’habitatges existents i, avui, el nombre de setembre s’ha estimat en el 2,0%. Però va perdre les expectatives, augmentant només un 0,6%, cosa que no és un bon senyal.

Oficis a la vista

Alcista USD / JPY

 • La tendència és alcista
 • El retrocés inferior es completa al gràfic H1
 • El 20 SMA s’ha convertit en suport al gràfic H4
 • El canelobre anterior apunta cap amunt

Els 20 SMA estan fent una bona feina com a suport avui

Els dòlars nord-americans (JPY) es van convertir en alcista la setmana passada, ja que el sentiment va millorar als mercats financers amb comentaris positius sobre el Brexit i les negociacions comercials entre els Estats Units i la Xina. Vam veure com la reculada del preu es va reduir ahir i de nou avui, després de comentaris de la Xina que volia més temps per negociar, però els venedors no podien baixar massa, de manera que la pressió es manté a la baixa. Per cert, som llargs en aquest parell. Avui, el 20 SMA (gris) s’ha convertit en suport d’aquest parell i el preu ha rebotat per sobre d’aquesta mitjana mòbil. El canelobre H4 anterior es va tancar com un pin per sobre dels 20 SMA, que és un senyal alcista i el canelobre actual comença a semblar alcista a mesura que el USD / JPY puja més.


En conclusió

El sentiment continua sent positiu als mercats financers avui, ja que els paradisos segurs han tornat a ser baixistes. Però els dòlars de mercaderies segueixen lliscant, cosa que significa que ara mateix passem per una fase de fortalesa en USD. Vegem quant de temps pot continuar.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me