Scalping 101: Assolir la psicologia comercial adequada

Durant el darrer mes, he parlat extensament sobre l’escalat amb èxit. Des de l’orientació als mercats adequats fins als principis de la gestió avançada del risc, la sèrie Scalping 101 ha tractat diversos temes. En una actualització del mercat en directe des de divendres, vaig esbossar un pla de scalping per al cru WTI. Va ser un gran exemple comercial i de primera qualitat de cuir cabellut. Si no ho heu vist, consulteu-lo aquí.

Avui passaré uns minuts i parlaré de l’impacte que poden tenir les emocions en el comerç. No necessàriament les trampes del “comerç emocional”, com ara la transacció excessiva o una mala gestió del risc, sinó l’impacte que la vida real té en el rendiment. 

Psicologia comercial: aconseguir una mentalitat guanyadora

A diferència de moltes altres formes de negociació, el scalping requereix que el comerciant estigui actiu, atent i diligent durant tot el dia de negociació. Les caigudes de concentració i disciplina solen costar diners, cosa que compromet el resultat final. Es dóna una prima a la selecció i gestió del comerç, amb poc marge d’error.

A diferència de les estratègies a llarg termini, el scalping exigeix ​​al comerciant la màxima eficiència. Per tal de fer un cuir cabellut competent, cal tenir la mentalitat següent durant les hores de mercat:


  • Enfocament: El mercat ha de ser l’únic que importa
  • Agilitat: La capacitat de prendre una gran quantitat de decisions de forma ràpida i sense reserves
  • De parell: Mantenir un temperament ferm i tranquil en tot moment

Aquests tres aspectes de la psicologia comercial són importants per a la implementació positiva de qualsevol estratègia. Per descomptat, la vida real no sempre ens permet presentar-nos al mercat amb la mentalitat adequada. De vegades, arribar on hem d’estar necessita temps i esforç. A continuació es mostren dos dispositius que poden ajudar a aconseguir una mentalitat guanyadora:

  • Dormir: Estar despert tota la nit estudiant gràfics i planificació de jocs és contraproduent. El descans adequat és una clau per mantenir l’enfocament.
  • Escalfament previ al mercat: La realització de càlculs aritmètics o l’execució d’alguns càlculs bàsics ens situa en un estat d’ànim quantitatiu.

No ho semblen gaire, però dormir prou i realitzar una mica de gimnàstica mental pot ser extremadament útil per aconseguir una psicologia comercial positiva.

Molts comerciants opten per evitar completament el component mental i automatitzar o copiar els comerços d’altres. Realment no importa quin enfocament prengueu – l’única norma és que guanya diners.

treballarAconseguir una mentalitat guanyadora requereix feina: fes-ho!

Assassins de mentalitat

Si heu estat negociant durant algun període de temps, esteu al corrent de les trampes relacionades amb el comerç emocional. El control excessiu i la temerària gestió del risc són un parell de mals hàbits derivats de les emocions destructives. Però, què ens fa entrar en aquesta mentalitat negativa??

La majoria dels comerciants diran que perdre diners els situa en un mal lloc. “Vaig perdre diners, per tant vaig anar inclinant-me, sobrepassant i perseguint les meves pèrdues”. Sens dubte, això és molt gran, però per què us emocioneu després de perdre en primer lloc??

La psicologia comercial darrere de la resposta és complexa i única per a cadascun de nosaltres. A part de la tensió financera associada a la pèrdua de diners, aquí hi ha alguns culpables de les emocions negatives relacionades amb el mercat:

  • Conflicte: Les conflictes interns o els conflictes amb un altre significatiu poden minar el potencial de qualsevol comerciant. Vostè i tothom que l’envolta han d’estar a la mateixa pàgina.
  • Tragèdia: La pèrdua d’un ésser estimat pot portar a la superfície una infinitat de desafiaments psicològics. Malauradament, aquest pot ser extremadament difícil de fer front i trigar molt de temps a tractar-lo adequadament.
  • Dependència química: Les drogues i l’alcohol poden ser monstres per a tothom, no només per als comerciants actius. No destrueixen tots els comerciants, però sens dubte poden perjudicar la claredat i la mentalitat positiva.

Aquests són només alguns elements força evidents que funcionen per esbiaixar la nostra percepció de la realitat. Malauradament, en un enfocament de negociació actiu com el scalping, aquests detractors s’amplien exponencialment.

Identificar el problema

Si teniu problemes amb les pèrdues derivades del comerç emocional i no esteu segur de per què, feu un pas enrere i examineu la vostra situació actual. Pot ser que es produeixi una influència negativa fora dels mercats al seu interior. Trobar el problema d’arrel és la clau per solucionar-lo, independentment de si està relacionat amb el mercat o no.

Amb una mica de temps i esforç, és possible aconseguir la psicologia comercial adequada. Aprofundiu, feu la feina i acosteu-vos al mercat des d’una posició de força.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me