Referèndum italià que no pot mantenir la moneda única: EUR / USD publica una barra alcista alcista

L’euro va cotitzar fortament a la baixa durant la sessió asiàtica de dilluns a conseqüència del referèndum constitucional italià i la derrota del diumenge del pro-primer ministre Matteo Renzi. Aquesta pressió de venda aviat va disminuir i, a mesura que els inversors van deixar de banda el resultat del referèndum, l’EUR / USD aviat va recuperar totes les seves pèrdues i va acabar el dia amb una impressionant espelma alcista. Aquí teniu un gràfic diari de l’EUR / USD:

 

Gràfic diari EUR / USD

  

L’agressiva espelma alcista de dilluns sens dubte canvia el joc. Aquesta firma tancada per sobre del 20-EMA és la primera en moltes setmanes. No vaig canviar l’euro dilluns, però m’hauria agradat veure una continuació de la tendència baixista, sobretot amb l’espelma de doji vermella de divendres just per sota de la mitjana mòbil exponencial de 20 dies. El comerç de divises consisteix en adaptar-se a les condicions del mercat i, de moment, no podem ignorar aquesta forta pujada de l’EUR / USD. La imatge més gran d’aquest parell encara és sens dubte baixista, i els diversos riscos que amenacen la zona euro definitivament no s’han reduït. Potser Itàlia no seria capaç de sortir fàcilment de la Unió Europea, però els Països Baixos i potser alguns altres països sí.

  


En aquest moment, el comerç swing EUR / USD no sembla molt atractiu. Prendre una posició curta en aquest moment pot ser molt arriscat, sobretot si considerem la tremenda força d’aquest moviment ascendent dilluns. La compra d’aquest parell també pot ser problemàtica, ja que estaria lluitant contra la tendència baixista prevalent. Els escaladors i els comerciants de dia podrien obtenir alguns beneficis de les configuracions de compra intradia dimarts, però aquesta no és la configuració ideal per a operacions llargues. La realització d’operacions intradia en la direcció de la tendència més gran apila les probabilitats al vostre favor i augmenta les vostres possibilitats d’obtenir alguns beneficis.

 

USD / CAD

 

El USD / CAD ha disminuït agressivament en els darrers dies. El preu del petroli, molt fort, va provocar una sana oferta del dòlar canadenc que, juntament amb un dèbil dòlar nord-americà, van contribuir a aquesta forta davallada. Les perspectives a llarg termini encara són alcistes, però en aquests moments una forta venda està dominant els períodes de temps més reduïts. Mireu aquest gràfic de 4 hores:

 

Gràfic de 4 hores en USD / CAD

  

Aquí podeu veure que el tipus de canvi ja ha passat molt de temps per sota del 20-EMA. Aquesta és una advertència perquè els jugadors del mercat alcista es deixin de banda per ara. Els óssos també han de ser prudents, ja que el preu s’acosta al suport del canal al gràfic setmanal, que podria ser el lloc on entraran els nois grans amb una gana de compra renovada. Mireu aquest gràfic setmanal:

 

Gràfic setmanal de USD / CAD

  

De moment, la mitjana mòbil exponencial de 20 setmanes encara es manté com a suport. Als períodes inferiors, aquesta correcció sembla massiva, però si es mira aquest gràfic setmanal, es posa en perspectiva. He de dir que no m’estranyaria que el preu arribés al final del canal en les properes setmanes i tampoc no m’estranyaria que el parell reprengués la seva tendència alcista aviat. Passem a un gràfic diari:

 

Gràfic diari en USD / CAD

  

Abans d’explicar més informació sobre aquesta configuració, primer ampliem una mica aquest gràfic:

 

Gràfic diari en USD / CAD

  

Aquí podem veure clarament com el preu va penetrar en aquesta zona blava de suport, però el va rebutjar i es va tancar per sobre. Tot i que es tracta d’un rebuig relativament petit, encara té certa importància a causa del nivell important que va rebutjar. Aquest podria ser un punt d’inflexió per a la parella abans de tornar a pujar. Per descomptat, seria molt agressiu obrir posicions llargues en aquest nivell i en aquest moment, però també podria ser molt gratificant. L’espelma de doji de dilluns dóna suport a la idea de la possibilitat d’una inversió a aquest nivell o prop d’aquest nivell.

 

El dimarts hi ha algunes dades econòmiques importants de Canadà: el número de l’índex Ivey Purchasing Managers Index, que es publicarà a les 15:00 GMT.

 

AUD / USD

 

No estic molt còmode amb el moviment ascendent de dilluns en aquest parell. En els períodes inferiors, aquesta pujada és força impulsiva. Mireu aquest gràfic horari:

 

Gràfic horari AUD / USD

  

Si observem un gràfic diari, sembla més fàcil d’utilitzar, sobretot perquè l’espelma de dilluns va rebutjar la mitjana mòbil exponencial de 20 dies i es va tancar per sota. Mireu el següent gràfic:

 

Gràfic diari AUD / USD

  

Si esteu negociant l’Aussie, recordeu que el RBA (Reserve Bank of Australia) té la decisió sobre el tipus d’interès i l’estat de tipus de dimarts a les 03:30 GMT. Això podria causar una volatilitat considerable, així que tingueu present aquest esdeveniment.

 

Comerç rendible!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me