Perspectives setmanals, del 22 al 26 de febrer de 2021: principals esdeveniments econòmics a veure la setmana que ve

El dòlar nord-americà de gran abast finalitzarà aquesta setmana per la pista baixista, enmig de decebedores dades del mercat laboral nord-americà, que van provocar que s’esvaeixin les esperances d’una ràpida recuperació de la pandèmia COVID-19. Les esperances del paquet d’estímul nord-americà es van alimentar encara més després que els EUA publiquessin dades decebedores, que instantàniament van generar més dubtes sobre la recuperació econòmica nord-americana del COVID-19 i van soscavar el dòlar nord-americà. No obstant això, les pèrdues del dòlar nord-americà podrien ser de curta durada o temporals, ja que l’esperit del mercat baixista insta els inversors a invertir en actius de refugi segur, com el dòlar nord-americà. Les sèries de decisions, juntament amb el testimoni de la presidenta Fed de Powell i la conferència de premsa RBNZ, podrien generar molts titulars per mantenir els mercats en moviment. A més, les tensions geopolítiques i les novetats entorn de la vacuna contra el coronavirus (COVID-19), juntament amb el paquet d’alleujament COVID-19 dels EUA, també es seguiran de prop, ja que podrien tenir un paper clau en la determinació dels nivells de risc al mercat..

Principals esdeveniments econòmics a veure aquesta setmana

1) Clima empresarial alemany Ifo – dilluns – 4:00 GMT

Aquestes dades són publicades per l’Institut Ifo. És molt respectat per la seva gran quantitat de mostres i la seva correlació històrica amb les condicions econòmiques d’Alemanya i la zona euro. Tendeix a crear un fort impacte al mercat després del llançament. També val la pena esmentar que és un indicador clau de la salut econòmica: les empreses reaccionen instantàniament a les condicions del mercat i els canvis en el seu sentiment poden ser un primer senyal de la futura activitat econòmica, com ara la despesa, la inversió i la contractació. A més, l’Institut fa enquestes a més de 7.000 empreses per avaluar la situació empresarial i la seva planificació a curt termini. Es considera que el creixement econòmic positiu és alcista per l’euro; al contrari, s’entén una lectura baixa com a negativa per a la moneda EUR.

Versió anterior

ACTUAL: 90.1


DEV: -1,86

CONTRES: 91,8

DATA: 25/01/2021 09:00

2) GBP – Taxa d’atur de l’OIT (3 milions) – Dimarts – 07:00 GMT

Aquestes dades són publicades per l’Oficina d’Estadístiques Nacionals. Mesura el nombre de treballadors desocupats dividit pel total de la força de treball civil. És un indicador clau per a l’economia del Regne Unit. Les xifres elevades indiquen la manca d’expansió al mercat laboral del Regne Unit. Per tant, una lectura més elevada condueix al debilitament de l’economia del Regne Unit. Una xifra baixa es veu com a alcista per al GBP; per contra, una xifra elevada es considera negativa o baixista per a la moneda GBP.

Versió anterior

ACTUAL: 5%

DEV: -0,57

CONTRES: 5,1%

DATA: 26/01/2021 07:00

3) Discurs del governador de BOC Macklem – dimarts – 12: 30 GMT:

Tiff Macklem va ser elegit governador del Banc del Canadà el 3 de juny de 2020. Com a governador, també és president del consell d’administració del banc. Abans de ser nomenat cap de BOC, Macklem va treballar durant sis anys com a degà de la Rotman School of Management de la Universitat de Toronto. A part d’això, ja havia treballat com a subgovernador sènior del Banc del Canadà des del juliol del 2010 fins al maig del 2014.

Macklem també va ser el primer president del Comitè permanent per a la implementació de normes del Comitè d’estabilitat financera del 2009 al 2013. Com a governador del Banc del Canadà, que gestiona els tipus d’interès a curt termini, té més influència sobre el valor de la moneda canadenca que ningú. en cas contrari. Un to hawkish és alcista per a la moneda, mentre que un to dovish s’entén baixista per a la moneda CAD.

4) Decisió del tipus d’interès RBNZ – dimarts – 20:00 GMT:

El Banc de Reserva de Nova Zelanda anuncia aquesta decisió. Si el RBNZ té una incertesa sobre les perspectives inflacionistes de l’economia i augmenta els tipus d’interès, es considerarà alcista per a la moneda NZD; al contrari, si les perspectives de RBNZ són empobrides i redueixen els tipus d’interès, es considera baixista per a la moneda NZD.

Versió anterior

ACTUAL: 5%

DEV: -0,57

CONTRES: 5,1%

DATA: 26/01/2021 07:00

ii) Conferència de premsa RBNZ:

Just després de la decisió de política econòmica del Banc de Reserva, el governador del Banc de Reserva ofereix una roda de premsa sobre la política monetària. Els seus comentaris normalment afecten la volatilitat de la NZD i determinen una tendència positiva o negativa a curt termini.

5) Inventaris de cru – Dimecres – 10:30 GMT

Aquestes dades són publicades per l’Energy Information Administration (EIA). És un indicador clau que afecta sobretot el dòlar canadenc, a causa del considerable sector energètic canadenc. Mesura els desequilibris de l’oferta i la demanda al mercat, cosa que provoca canvis en els nivells de producció i la volatilitat dels preus. Si el valor “Actual” és inferior al “Previsió”, es considerarà com a alcista per a la moneda en dòlars.

6) Producte interior brut anualitzat: dijous a les 8:30 GMTAquestes dades són publicades normalment per l’Oficina d’Anàlisi Econòmica dels Estats Units, que mostra el valor monetari de tots els béns, serveis i estructures produïts en un país en un període determinat. El PIB anualitzat és una mesura bruta de l’activitat del mercat, ja que mostra el ritme al qual l’economia d’una nació està millorant o deteriorant-se. En paraules simples, les xifres elevades es consideren alcistes per a la moneda del USD; per contra, una lectura baixa és baixista per al dòlar nord-americà. Versió anterior

ACTUAL: 4%

DEV: 0,00

CONTRES: 4%

DATA: 28/01/2021 13:30

7) CHF Producte Interior Brut s.a. (QoQ) (Q4) – divendres – 08:00

Normalment, aquestes dades són publicades per Swiss Statistics. Mostra el valor monetari de tots els béns, serveis i estructures produïts a Suïssa en un període determinat. El PIB suís és una mesura bruta de l’activitat del mercat, ja que mostra el ritme al qual l’economia suïssa està millorant o deteriorant-se. En paraules simples, les xifres elevades es consideren alcistes per al CHF i les lectures baixes es consideren baixistes.

Versió anterior

ACTUAL: 7,2%

DEV: 4,93

CONTRES: 5,9%

DATA: 12/01/2020 06:45

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me