Perspectives setmanals, del 14 al 18 de desembre de 2020: esdeveniments econòmics més destacats per veure aquesta setmana

El dòlar nord-americà de base general acabarà aquesta setmana en la pista baixista, ja que el desplegament de vacunes i la solta política monetària tendeixen a minar el bitllet verd. L’optimisme sobre les vacunes contra el coronavirus es va augmentar després que el Regne Unit iniciés el procés de vacunació. A més del Regne Unit, Canadà també va aprovar dimecres la seva primera vacuna COVID-19 i va dir que les vacunacions començarien la setmana vinent. Això també ha instat els inversors a invertir en actius més arriscats, cosa que, per descomptat, va en contra dels actius de refugi segur. A part d’això, les esperances que el paquet d’estímul dels Estats Units finalment s’aprovés es van alimentar després que els EUA publiquessin dades decebedores, que instantàniament van generar més dubtes sobre la recuperació econòmica del COVID-19 als Estats Units i van soscavar el dòlar nord-americà..

De cara a la propera setmana, la sèrie de PMI de fabricació i reclamacions d’atur, juntament amb l’acta de reunió de política monetària i la declaració del FOMC podrien generar molts titulars per mantenir els mercats en moviment. Les tensions geopolítiques i els titulars del coronavirus també es seguiran de prop, ja que podrien tenir un paper clau en la determinació dels nivells de risc al mercat..

Principals esdeveniments econòmics a veure aquesta setmana

1) Producció industrial europea s.a. (MoM) – Dilluns – 10:00 GMT 

Aquestes dades són publicades per Eurostat, que mesura el volum en termes d’indústries, com ara fàbriques i manufactures. Qualsevol tendència alcista es considera inflacionista, cosa que demostra la necessitat que augmentin els tipus d’interès. Normalment, un llançament elevat de la producció industrial es veu positiu o alcista per a la moneda de l’EUR. Per contra, la baixa producció industrial es veu negativa o baixista.

Versió anterior


ACTUAL: -0,4%

DEV: -0,62

CONTRES: 0,7%

DATA: 11/12/2020 10:00

2) Acta de la reunió de política monetària australiana – dimarts – 0:30 GMT

Aquestes actes es publiquen dues setmanes després de la decisió sobre el tipus d’interès. Generalment donen un compte complet del debat sobre les polítiques, incloses les diferències. A més, també registren els vots dels membres individuals del comitè. Si l’RBA té una incertesa sobre les perspectives inflacionistes de l’economia australiana, els mercats veuen una possibilitat més elevada d’augment de tipus, que tendeix a sustentar la moneda AUD. Per contra, si l’RBA és favorable a les perspectives inflacionistes de l’economia australiana, els mercats presenten una major possibilitat de retallades de tipus, que es veu com un sentiment baixista o negatiu del dòlar australià..

3) PMI alemany de fabricació flash – dimecres – 8:30 GMT

Normalment, aquestes dades són publicades per Markit Economics, que examina les condicions empresarials del sector manufacturer. El PMI de la fabricació és un indicador líder de les condicions empresarials i de la situació econòmica general d’Alemanya, ja que el sector de la fabricació representa una gran part del PIB total. Els resultats superiors a 50 es consideren positius o alcistes per a la moneda EUR; per contra, els resultats inferiors a 50 es consideren baixistes o negatius per a l’euro.

Versió anterior

ACTUAL: 57,8

DEV: -0,06

CONTRES: 57,9

DATA: 12/01/2020 08:55

 

4) Vendes al detall (MoM) – dimecres – 13:30 GMT

Aquestes dades són publicades per l’Oficina del cens dels Estats Units, que mesura els ingressos totals de les botigues al detall. Els canvis percentuals mensuals reflecteixen la taxa de canvis en aquestes vendes. Es segueixen àmpliament els canvis en les vendes al detall, ja que es consideren un indicador important de la despesa del consumidor. Per tant, les xifres elevades es consideren alcistes per a la moneda del USD; per contra, les xifres baixes són negatives o baixistes per al dòlar nord-americà.

Versió anterior

ACTUAL: 0,3%

DEV: -0,05

CONTRES: 0,5%

DATA: 17/11/2020 13:30

5) Decisió sobre el tipus d’interès de la Fed – Dimecres – 19:00 GMT

El Banc Central de la nació té reunions periòdiques de política econòmica, durant les quals els membres del consell discuteixen diferents mesures. El més important són els tipus d’interès que cobrarà sobre els préstecs i avenços als bancs comercials. Als Estats Units, la Junta de Governadors de la Reserva Federal es reuneix a intervals de 5 a 8 setmanes, moment en què anuncien les seves últimes decisions. Les pujades dels tipus tendeixen a fonamentar la moneda del USD, que es veu com un signe d’inflació substancial. Per contra, les retallades de tipus es consideren un signe de problemes econòmics i inflacionistes, i això tendeix a minar el bitllet verd.

Versió anterior

ACTUAL: 0,25%

DEV: 0,00

CONTRES: 0,25%

DATA: 11/05/2020 19:00

Declaració FOMC:

Just després de la decisió de tipus de la Fed, el FOMC publica la seva declaració sobre la política monetària. La declaració tendeix a influir en la volatilitat del dòlar i a determinar una tendència alcista o baixista a curt termini. Per tant, les perspectives falcals es consideren positives o alcistes per a la moneda en dòlars. A la inversa, una visió dovista es veu negativa o baixista.

 6) Declaració de política monetària i conferència de premsa del BCE – dijous – 13:30 GMT

Després de la decisió de política econòmica del BCE, el president del BCE fa una conferència de premsa sobre la política monetària. Aquests comentaris solen afectar la volatilitat de la moneda EUR i determinar una tendència alcista o baixista a curt termini. La visió descarada del president es veu positiva per a l’EUR; de la mateixa manera, les perspectives empobrides són negatives o baixistes per a l’euro.

7) Canvi d’ocupació australià – dijous – 0:30 GMT

Aquestes dades són publicades normalment per l’Oficina Estadística d’Austràlia, que mesura el nombre d’ocupats a Austràlia. En paraules senzilles, un augment d’aquest indicador afecta positivament la despesa dels consumidors, que tendeix a impulsar el creixement econòmic. Per tant, les xifres altes es consideren alcistes per a l’aud i les xifres baixes es consideren negatives (o baixistes) per a la moneda AUD.

Versió anterior

ACTUAL: 178,8 K

DEV: 2,32

CONTRES: -30 K

DATA: 19/11/2020 00:30

Normalment, aquestes dades són publicades per l’Oficina Estadística d’Austràlia, que mesura el nombre de treballadors desocupats dividit pel total de la força de treball civil. Les xifres elevades indiquen la manca d’expansió al mercat laboral australià. Aquest augment condueix al debilitament de l’economia australiana. Una xifra inferior es considera un sentiment alcista per a l’AUD. Per contra, un augment es considera negatiu o baixista per al dòlar australià.

Versió anterior

ACTUAL: 7%

DEV: -0,57

CONTRES: 7,2%

DATA: 19/11/2020 00:30

8) Declaració de política monetària del BOJ – divendres

Aquesta declaració és publicada pel Consell de Polítiques del Banc del Japó. En comunicar el resultat de les votacions del Comitè sobre els tipus d’interès i altres mesures polítiques i les condicions econòmiques que influeixen en les seves decisions, aquesta declaració proporciona molts indicis sobre els futurs canvis en la política monetària..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me