Perspectives setmanals, de l’1 al 5 de març de 2021: esdeveniments econòmics més destacats per veure aquesta setmana

És probable que el dòlar nord-americà de gran abast acabi aquesta setmana en una pista alcista, enmig d’un fort augment dels rendiments dels bons nord-americans durant la nit. Cal assenyalar que els bons del govern, i particularment els tresors dels Estats Units, s’han convertit en el punt focal dels mercats de tot el món, després que els operadors passessin al preu en un enduriment monetari anterior al que assenyalaven la Reserva Federal i els seus companys. A més, els guanys del dòlar nord-americà també es podrien associar a la notícia de l’advertència comercial dels EUA a la Xina i l’atac de míssils contra un grup militant recolzat per l’Iran, que mantenia el sentiment comercial del mercat sota pressió i contribuïa als guanys del Dòlar americà.

De cara a la propera setmana, la sèrie de taxes de desocupació i PMI de fabricació, juntament amb la declaració de tarifes RBA i les reunions JMMC de l’OPEP, podrien generar molts titulars per mantenir els mercats en moviment. A banda d’això, també es seguiran de prop els titulars del comerç EUA-Xina, els titulars de la tosca entre Estats Units i l’Iran i el coronavirus, ja que podrien tenir un paper clau en la determinació dels nivells de risc al mercat..

Principals esdeveniments econòmics a veure aquesta setmana

1) PMI de fabricació ISM dels EUA – dilluns a les 15:00 GMT:

PMI de fabricació ISM: aquestes dades solen ser publicades per l’Índex de fabricació de l’Institut de Gestió de Subministraments (ISM), que mostra les condicions comercials del sector manufacturer dels EUA. És un dels indicadors principals de la situació econòmica global als Estats Units. Un resultat superior a 50 es considera positiu (o alcista) per al bitllet verd; al revés, un resultat inferior a 50 es considera baixista per a la moneda.

Versió anterior


ACTUAL: 58,7

DEV: -0,64

CONTRES: 60

DATA: 01/02/2021 15:00

2) PMI britànic Markit Manufacturing – dilluns a les 9:30 GMT

Markit Manufacturing PMI: aquestes dades són publicades pel Chartered Institute of Purchasing & Economia de l’oferta i Markit. Mesura les condicions econòmiques del sector fabril del Regne Unit. Val a dir que el sector de serveis del Regne Unit no afecta això ni positivament ni negativament. Els comerciants volen veure les xifres més altes possibles, que es consideren alcistes per al GBP. Tot i això, qualsevol lectura superior a 50 indica una expansió de la indústria; al contrari, una lectura inferior a 50 indica contracció.

Des de la visió projectada, s’espera que les dades arribin al 57,3, igual que la lectura anterior, que pot deixar de donar un impuls significatiu a la lliura britànica..

Versió anterior

ACTUAL: 54,9

DEV: 1,92

CONTRES: 53.2

DATA: 19/02/2021 09:30

3) Decisió del tipus d’interès RBA – dimarts – 3:30 GMT

Decisió del tipus d’interès RBA: el Banc de Reserva d’Austràlia pren aquesta decisió. Si l’RBA té una incertesa sobre les perspectives inflacionistes de l’economia i augmenta els tipus d’interès, es considerarà alcista per a la moneda AUD. Per contra, si l’RBA té una opinió obscura sobre les perspectives inflacionistes i manté el tipus d’interès en curs o el retalla, es considera baixista per a l’AUD.

Versió anterior

ACTUAL: 0,1%

DEV: 0,00

CONTRES: 0,1%

DATA: 02/02/2021 03:30

ii) Declaració de tipus RBA: com ja hem esmentat, les decisions sobre aquest tipus d’interès les pren la Junta del Banc de la Reserva i s’explica en un comunicat de premsa. La decisió s’anuncia a les 14.30 hores després de cada reunió del Consell. S’entén com una eina bàsica que el Consell d’Administració de RBA utilitza per comunicar-se amb els inversors sobre la política monetària. Conté els resultats de la seva decisió sobre els tipus d’interès i un comentari sobre les condicions econòmiques que van influir en la seva decisió. A part d’això, també discuteix les perspectives econòmiques i dóna pistes noves sobre el resultat de decisions futures.

4) Producte interior brut (QoQ) – dimecres – 0:30 GMT

Producte interior brut (QoQ): aquestes dades són publicades normalment per l’Oficina Estadística d’Austràlia. Examina el valor total de tots els béns i serveis produïts a Austràlia. El PIB es considera una mesura clau de l’activitat econòmica i de la salut. Una tendència creixent té un efecte positiu o alcista sobre l’AUD, mentre que la tendència a la baixa es veu baixista per a la moneda australiana.

Versió anterior

ACTUAL: 3,3%

DEV: 1,66

CONTRES: 2,6%

DATA: 12/02/2020 00:30

5) Serveis ISM PMI – dimecres – 15:00 GMT

Serveis ISM PMI: aquestes dades són publicades normalment per l’Institut de Gestió de Subministraments (ISM). Mesura les condicions empresarials del sector no fabricant nord-americà. Val a dir que el sector no fabricant no influeix en això ni positivament ni negativament, en comparació amb el PIB o la fabricació ISM. Un resultat superior a 50 es considera positiu (o alcista) per al dòlar americà; al contrari, una xifra inferior a 50 es veu baixista per al dòlar verd.

Versió anterior

ACTUAL: 58,7

DEV: 1,50

CONTRES: 56,8

DATA: 02/03/2021 15:00

6) Reunions de l’OPEP JMMC – Dijous – Tot el dia

A aquestes reunions participen representants dels 13 estats membres de l’OPEP i d’altres 11 països rics en petroli. L’objectiu d’aquestes reunions és coordinar i unificar les polítiques petrolieres dels països membres i assegurar l’estabilització dels mercats del petroli en els esforços per aconseguir un subministrament eficient, econòmic i regular de petroli als consumidors. Discuteixen múltiples qüestions relatives als mercats energètics i, el més important, coincideixen en quant produiran petroli. Quan s’acaba la reunió, els funcionaris solen parlar amb els periodistes durant tot el dia. La declaració formal que cobreix els canvis en les polítiques i els objectius de la reunió es publica després de la celebració de les reunions.

7) Canvi d’ocupació no agrícola – divendres – 13:30 GMT

Aquestes dades solen ser publicades per l’Oficina d’Estadístiques Laborals dels Estats Units. Mostra el nombre de nous llocs de treball creats durant el mes anterior en totes les empreses no agrícoles. Els canvis mensuals en la nòmina poden ser notablement volàtils, a causa de la seva estreta relació amb les decisions de política econòmica del Banc Central. Una lectura alta s’entén com alcista per al dòlar americà, mentre que una lectura baixa es considera baixista.

Versió anterior

ACTUAL: 49 K

DEV: -0,01

CONTRA: 50 K

DATA: 02/05/2021 13:30

8) Taxa d’atur – divendres – 13:30 GMT

L’Oficina d’Estadístiques Laborals dels EUA publica aquestes dades. Reflecteix el nombre de treballadors desocupats dividit pel total de la força de treball civil. És un dels indicadors clau per a l’economia dels Estats Units. Representa el percentatge de persones que busquen feina activament i estan disposades a treballar. Si la taxa augmenta, mostra una manca d’expansió dins del mercat laboral nord-americà. Un augment de la taxa d’atur condueix a la debilitat de l’economia nord-americana. Una xifra baixa es considera alcista per al dòlar americà; per contra, si la xifra augmenta, es considera negativa o baixista per a la moneda en dòlars.

Versió anterior

ACTUAL: 6,3%

DEV: -0,80

CONTRES: 6,7%

DATA: 02/05/2021 13:30

1m

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me