Per què els preus del petroli han baixat el 2018 i què segueix? – S’explica el col·lapse del WTI

Feliç diumenge, comerciants.

Hem aconseguit una setmana més amb bons beneficis derivats de les operacions a llarg termini del USD / CAD. Tot gràcies al cru, ja que la volatilitat dels preus del cru va impulsar també fluctuacions massives del dòlar canadenc. WTI el cru va registrar la setena pèrdua setmanal consecutiva, enmig de la intensificació dels temors a un excés de subministrament, fins i tot quan els principals productors consideren reduir la producció.

Divendres, els preus del cru WTI van caure un 7,7%, fins als 50,42 dòlars el barril, el descens més gran d’un dia en tres anys i el nivell més baix en més d’un any. De fet, els futurs sobre el cru de Brent també van caure per sota dels 60 dòlars per primera vegada des de l’octubre del 2017. En aquesta actualització, analitzarem el motiu principal de les vendes fortes i què podem esperar després …

Principals raons per les quals els preus del petroli van baixar el 2018

Aquests són alguns dels motius que es van afegir a la caiguda del divendres, que va fer caure cru de WTI …

La guerra comercial EUA-Xina


Una de les principals raons de la venda és que la guerra comercial entre els EUA i la Xina manté el mercat incert. Trump vol augmentar la tarifa del 10% fins al 25% sobre 200.000 milions de dòlars en productes xinesos. Ve amb una alta probabilitat de fer mal al sector manufacturer xinès.

La caiguda de la fabricació significa menys demanda de cru. Atès que la Xina és el principal importador de cru, aquest sentiment amenaça els bous del cru.

Segons un informe de Reuters divendres, la demanda xinesa de subproductes de petroli i gasolina va caure al nivell més baix en 13 mesos, cosa que és un signe més de que la disputa comercial Pequín-Washington està perjudicant la segona economia mundial i un dels majors importadors de béns relacionats amb l’energia.

Sancions de l’Iran & Reversió baixista

Al setembre, l’aposta continuada del president Donald Trump per sancionar les exportacions iranianes de cru també podria haver provocat un dèficit dramàtic en l’oferta mundial.

Aleshores, s’esperava que les sancions nord-americanes a la indústria energètica iraniana, quan entressin en vigor el novembre, podrien augmentar els preus del cru WTI per sobre dels 80 dòlars per barril. Exactament així va reaccionar el mercat. Els inversors van començar a negociar cru amb sentiments alcistes i van elevar els preus del petroli fins als quatre anys màxims de 76,88 dòlars.

No obstant això, després d’aconseguir el màxim del preu del cru, Washington va concedir renúncies temporals a vuit països, inclosos la Xina i l’Índia, els majors compradors de petroli de l’Iran..

Al novembre, el secretari d’Estat dels Estats Units, Mike Pompeo, va declarar que, com a part de les sancions reimposades, vuit importadors d’olis essencials, inclosos la Xina, l’Índia, Corea del Sud, Turquia, Itàlia, Grècia, Japó i Taiwan, obtindrien exempcions de 180 dies, permetent-los comprar petroli iranià sempre que mostrin reduccions de volum.

Les exempcions de sancions han calmat encara més la preocupació que el mercat del petroli es converteixi en una escassetat de subministraments de cru. Les expectatives d’un creixement econòmic mundial més feble de l’esperat enmig d’un conflicte comercial continuat entre els Estats Units i la Xina generen més preocupacions sobre la demanda de petroli.

Com a resposta a això, tots els comerciants que tenien futurs sobre el cru van entrar en pànic i van provocar una venda del cru, arrossegant els preus del petroli fins a 50 dòlars el 23 de novembre.

Informes de dipòsits EIA: construcció connectiva

La producció de cru nord-americà ha augmentat gairebé un 25% aquest any, fins a registrar un rècord d’11,7 milions de barrils al dia (bpd), segons l’Administració d’informació energètica. Això provoca inquietuds que els subministraments destruiran la demanda. També es veu que els principals productors de Rússia i Aràbia Saudita produeixen a nivells rècord.

Com es pot veure a l’histograma següent, l’EIA ha presentat informes d’inventaris sobre acumulació des de setembre de 2018, que no mostren res més que la manca de demanda al mercat.

 

Dòlar més fort enfront del cru: correlació negativa

Una cadena uneix el dòlar nord-americà i el cru ja que els preus del petroli es denominen en dòlar americà. Les condicions monetàries nord-americanes més estretes són una combinació no desitjada per als importadors d’energia a Àsia.

La Reserva Federal dels Estats Units va augmentar el tipus d’interès tres vegades el 2018, cosa que va fer que el dòlar nord-americà es disparés. El dòlar més fort fa que el cru sigui car per al comerciant internacional i disminueixi la demanda de cru. Recordant la llei de la demanda, una caiguda de la demanda provoca una caiguda dels preus.

Un augment del dòlar també va contribuir a crear un vent en contra de la mercaderia, ja que l’actiu a preu de dòlar es torna menys atractiu per als compradors que utilitzen altres monedes quan es reforça el dòlar. Com podeu veure al gràfic, l’índex del dòlar arriba als 97 dòlars, mentre que el cru es troba lent a 50,19 dòlars..

WTI Petroli cru: perspectives tècniques setmanals

Em temo que el vessant tècnic no sembla compartir bones notícies per als compradors de cru. Els preus del petroli continuen baixant dràsticament i la setmana passada va ser horrible. Els preus del cru van caure un 7,7%, fins als 50,42 dòlars el barril, el descens més gran d’un dia en tres anys i el nivell més baix en més d’un any.

Punts tècnics clau a conèixer

L’or negre ha entrat en una zona de sobrevenda, cosa que indica que els venedors poden buscar beneficis ara.

El suport immediat preval al nivell psicològic de 50 dòlars i, per sota, el petroli pot anar després de 47,50 i 43,50 dòlars. Això demostra que podríem estar a prop d’una àrea de suport, però no voleu ser la primera persona a entrar en aquest mercat i intentar recollir-lo.

Nivells tècnics – Swing Trading

Suport a la resistència

47,9 55,29

45,35 60,13

37,96 67,52

Nivell clau de negociació: 52,74

De moment, els comerciants observen les tensions entre els Estats Units i la Xina i probablement es centraran en la cimera dels líders del G20 a finals d’aquest mes a Argentina, del 30 de novembre a l’1 de desembre. El president dels Estats Units, Donald Trump, s’hauria de reunir amb el seu homòleg xinès Xi Jinping per negociar i , si tots dos arriben a una política aranzelària indulgent, això posarà el dòlar sota una pressió de venda massiva.

Aquí anem, una dòlar més feble i una política aranzelària indulgent poden ajudar a la recuperació del cru. Fins aleshores, esperem & vigileu les operacions intra-dia a curt termini.

Tot el millor i una setmana profitosa!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me