Les monedes dels productes bàsics i el ien japonès fan retrocedir el dòlar; Les monedes europees es queden enrere

Avui les principals monedes europees han tingut un mal rendiment respecte al dòlar nord-americà, mentre que el dòlar australià, el dòlar canadenc i el ien japonès han aconseguit recuperar el terreny contra el dòlar verd. El preu més elevat del petroli va jugar definitivament un paper en la fortalesa actual de la moneda bàsica. És incert si l’OPEP i els membres no membres de l’OPEP implicats podran cooperar i, sens dubte, hi ha algunes diferències importants entre aquestes nacions que impedeixen un acord..

 

AUD / USD

 

Actualment, l’AUD / USD cotitza en una zona de resistència que probablement aturarà el recent avanç del parell. Hi ha una forta confluència de factors tècnics que suggereixen que la parella pot tenir dificultats per negociar més al llarg dels propers dies. Vegem un gràfic diari:

 

Gràfic diari AUD / USD


 

La mitjana mòbil exponencial de 20 dies continua sent una resistència vàlida al tipus de canvi. La parella es va dirigir cap a aquesta mitjana mòbil exponencial avui però es va girar just abans d’arribar-hi. Els altres factors que podrien frenar el parell són la mitjana mòbil de 200 dies i l’antiga zona de suport que podria actuar com a nova resistència.

 

Normalment, hi ha una certa correlació entre el dòlar australià i el dòlar canadenc i el preu del petroli. Aquestes dues monedes de productes bàsics es mouen sovint en la mateixa direcció enfront del dòlar nord-americà. Quan el preu del petroli afecta el dòlar canadenc, el dòlar australià reacciona moltes vegades de la mateixa manera que el dòlar canadenc. L’efecte del petroli sobre el dòlar australià és menys dramàtic que sobre el dòlar canadenc perquè el Canadà és un productor tan gran de petroli.

 

Si ens fixem en AUD / USD en un període de temps més gran, la imatge també sembla baixista. Mireu aquest gràfic setmanal:

 

Gràfic setmanal AUD / USD

  

Si mireu les dues darreres espelmes baixistes (vermelles) d’aquest gràfic, notareu l’impulsivitat i l’agressivitat que tenen. Suggerixen fermament que es pot esperar una nova disminució de la taxa.

 

La mitjana mòbil exponencial de 20 setmanes també podria oferir una certa resistència al parell i, en aquest moment, el camí de menor resistència sembla dirigir-se a la baixa.

  

USD / CAD

 

Fa uns dies, vaig escriure sobre la divergència baixista / negativa d’aquest parell que podria preocupar els participants alcistes del mercat. Mireu el següent gràfic:

 

Gràfic diari en USD / CAD

  

La divergència negativa o baixista significa que un oscil·lador baixa cada vegada que el preu de l’instrument crea nous màxims. Quan això es produeix, assenyala la possibilitat que el moviment alcista recent es pot esgotar i que es pugui produir una inversió o una correcció d’algun tipus..

 

El tancament del dilluns per sota de la mitjana mòbil exponencial de 20 dies és una mostra tangible d’una certa debilitat del parell. Si aviat el parell no torna a superar aquesta mitjana mòbil, hi hauria possibilitat d’una correcció més profunda del parell durant la setmana o dues següents.

 

Si mirem els fonaments que afecten la parella, el tema de l’OPEP sens dubte té més pes a curt termini. El resultat de la reunió de dimecres podria fer que la parella corrés en qualsevol direcció i podria anul·lar moltes anàlisis tècniques. Per tant, és important ser molt prudent si teniu previst canviar el dòlar canadenc en els pròxims dos dies. Amb esdeveniments importants com aquesta reunió de l’OPEP, el motor fonamental bàsic sovint no té preus al mercat de manera fluida i eficaç. Els agents del mercat sovint reaccionen excessivament d’una manera o de l’altra, i el resultat és una acció de preus irracional i irracional. Per descomptat, sempre hi ha beneficis dignes que poden obtenir els comerciants experimentats i disciplinats. La volatilitat pot ser molt gratificant si se sap utilitzar-la.

 

És difícil dir quin seria l’efecte d’una reducció de la producció de petroli a mitjà o llarg termini. Probablement hi hauria moltes dificultats per controlar aquest esforç i també per mantenir feliços totes les parts implicades. A l’altra banda de l’escala, els països productors de petroli que no participen en aquest acord tindrien una oportunitat d’or per augmentar la seva quota de mercat augmentant la seva producció.

  

USD / JPY

  

Aquest parell està retornant alguns dels seus guanys recents. Potser podríem tenir bones oportunitats per tornar a comprar aquesta forta cursa de bous.

 

Gràfic diari USD / JPY

  

Abans d’iniciar noves posicions llargues en aquest parell, és important veure primer alguna activitat de compra decent. No sabem fins a quin punt arribarà aquest retrocés. El preu d’aquest parell encara està considerablement sobrevendut i podria baixar fàcilment una mica més la propera setmana o dues.

 

Notícies econòmiques

  

El registre de dimarts és relativament lleuger. El primer esdeveniment a tenir en compte és un discurs del governador del Banc del Canadà, Stephen Poloz, a la 01:00 GMT. Més endavant, el número preliminar del PIB del tercer trimestre dels Estats Units es publicarà a les 13:30 GMT i el número de confiança del consumidor nord-americà a les 15:00 GMT. Per acabar el dia, el membre del FOMC, Sr. Powell, pronunciarà un discurs a les 17:40 GMT.

 

Que tingueu un gran dia de negociació!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me