La nova onada de pujada de preus BTC / ETH

En els darrers mesos aproximadament, el preu del bitcoin va explotar als mercats globals. El precursor d’això va ser l’afluència d’una gran quantitat de diners fiduciaris al domini de les criptomonedes, impulsant tant els grans jugadors de BTC com l’èter, però també moltes alternatives altcoin addicionals. Això va resultar en un augment tectònic del valor de tot l’espai FinTech. Ara, s’estima que la xifra de capitalització de mercat total de les criptomonedes se situa al voltant dels 46.000 milions de dòlars, la qual cosa suposa un augment del 50% que es va produir durant les últimes setmanes.

Amb això en ment, hi ha una clara sensació que la nova onada de pujades de preus al domini BTC està en curs. Dins d’ella, es poden esperar canvis addicionals perquè la majoria d’analistes coincideixen a dir que l’onada no es troba en la seva fase final, tot i que no hi ha consens fins a quin punt portarà la moneda digital en qüestió.

Però, a mesura que l’onada continua, molts es pregunten què alimenta l’afluència d’actius al camp i com poden entendre millor els mateixos elements qualsevol persona que vulgui invertir el seu BTC o, d’altra banda, invertir diners fiduciaris a la criptomoneda..

Les ondulacions geopolítiques

Tot i que la configuració de qualsevol canvi enorme als mercats, digital o tradicional, sovint és massa complexa per estar simplement relacionada amb una sola ocurrència (o fins i tot un conjunt d’ells), molts analistes de BTC creuen que la incertesa de la regió europea està alimentant l’impuls inversor. El diumenge 7 de maig es decidiran les eleccions presidencials franceses. En el rodatge hi ha Marine Le Pen, una política d’extrema dreta que creu que el país hauria de seguir el camí del Regne Unit i sortir de la Unió Europea.

El fet que fos elegida al poder podria enviar un senyal que només es pot interpretar com una possible ruptura de tota la UE. Si això passés, el món experimentaria el seu canvi més gran i imprevisible des de la caiguda de la unió soviètica.


Naturalment, Le Pen és un candidat marginal, però la configuració de la mentalitat electoral de França és extremadament difícil de llegir en aquest moment. Des del 2014, França va ser testimoni de més d’una desena d’atacs terroristes de diferent escala que van provocar més de 200 morts a tot el país. Amb la crisi dels refugiats en curs, no hi ha dubte que un missatge d’extrema dreta que proposen Le Pen té ressò amb més gent que mai.

Al mateix temps, l’ombra del president Donald Trump s’alça sobre la predicció del resultat, mostrant el món on les enquestes s’han demostrat equivocades en dues ocasions importants (les eleccions presidencials nord-americanes i el vot del Brexit) només l’any passat. A Le Pen se li ofereixen poques possibilitats, però sembla que la majoria d’analistes dels mercats digitals s’ho prenen seriosament.

Ningú sap què aporta el diumenge a França i això obliga els inversors a buscar cobertures. Ara, més que mai (a part de la Xina que ja tenia el boom de BTC), els inversors estan descobrint criptomonedes.

Aquí, BTC, que ja s’utilitza àmpliament per a coses com apostes bitcoin o l’adquisició de béns i serveis en línia, sembla ser el testimoni del major benefici. Però, al mateix temps, els diners s’inverteixen en criptomonedes alternatives que també augmenten.

Hi ha diners nous abocats

L’evidència més gran i més clara de nous fons que flueixen a l’ecosistema és el fet que tant BTC com l’èter augmenten el preu. En general, des de l’establiment de la xarxa ethereum, hi havia un tipus de dinàmica de visió entre les dues. Un augment de BTC inclouria una desacceleració de la inversió en èter i el contrari es va produir quan BTC es trobava en un estat més feble..

Ara, tant el sistema com la batuda dels seus rècords setmanalment, o fins i tot diàriament. Tanmateix, això també roba l’anàlisi de qualsevol referència històrica que apunti a possibles punts de resistència, motiu pel qual alguns tornen als nivells de Fibonacci. Aquests es deriven de l’estàndard d’or que fan servir els comerciants per localitzar potencials nivells de resistència i suport.

Amb ell, el 1700 $ és el següent nivell de Fibonacci que hauria d’actuar com a resistència. Com que ja s’ha assolit l’interval de 1600 dòlars, arribar-hi podria arribar fàcilment abans de finals de maig de 2017. Però, el mateix nivell també podria apuntar a un sobreescalfament dels mercats, que després revertiria el preu..

Resultats electorals a França

En l’estat de preus a curt termini, no hi ha un factor d’impacte més gran que els resultats de les eleccions presidencials franceses. En el cas d’una victòria de Macron, es pot esperar que els preus retrocedeixin i es consolidin una mica abans de reprendre l’impuls a l’alça en les properes setmanes i mesos. El ritme d’aquest impuls és difícil de mesurar, però sens dubte augmentarà el preu, encara que sigui només per una petita quantitat.

A més, la derrota de Le Pen no resoldrà res en el camp de l’economia de la UE i les tensions intersindicals. Amb la incertesa a un nivell generalment alt, independentment del fet que guanyi les eleccions, la intel·ligent mentalitat dels inversors seguirà buscant cobertures alternatives que puguin protegir-les en moments d’incertesa encara més gran..

Una victòria de Le Pen impulsarà els preus de manera significativa a curt termini. El mateix passaria amb l’èter i probablement amb qualsevol altra criptomoneda del radar. Però l’impacte d’aquest esdeveniment només s’acumularia en més canvis que vindrien després, de manera que ningú no podria dir amb seguretat cap a on portaria el preu de la BTC (o qualsevol altre) en els mesos posteriors.

La segona onada

La primera onada de grans inversions en BTC va incloure inversors que eren competents en el domini de la cadena de blocs o fins i tot d’alguna manera formaven part del major ecosistema de desenvolupadors. La segona onada on es troba actualment el món va provocar inversors que només tenen una comprensió superficial de la tecnologia blockchain o fins i tot no en tenen. Tanmateix, són molt coneixedors dels procediments relacionats amb els mercats tradicionals.

Ara, les prediccions mostren que la tercera onada es basarà principalment en el pas del públic en general al domini. Tot això proporciona un nivell de confiança que està impulsant noves inversions. Amb totes aquestes dades, la majoria coincideix que el mercat global de BTC només està al començament de la seva nova onada d’inversions i de pujades de preus..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me