La incertesa de les eleccions nord-americanes està sacsejant els mercats

Els agents del mercat estan a la vora dels seus seients, esperant ansiosos els resultats de les eleccions presidencials nord-americanes. Es creu que les possibilitats de victòria de Hillary Clinton dimarts es situen al voltant del 90 per cent. El FBI va dir diumenge que no es posaria cap càrrec contra ella si hagués utilitzat un servidor de correu electrònic privat per a tasques governamentals (com s’ha al·legat). Això va enfortir el dòlar nord-americà i va provocar un repunt agressiu de les accions, a mesura que augmentava la gana del risc. El dòlar canadenc i el dòlar australià (de les principals monedes) també es van beneficiar d’aquesta notícia i van ser fins i tot més forts que el dòlar nord-americà dilluns i dimarts. La lliura britànica, l’euro, el franc suís i el ien japonès van caure bruscament respecte al dòlar dilluns i van continuar cotitzant a la baixa dimarts.

 

Es preveu que els resultats finals es transmetin per televisió cap a les 04:00 GMT del dimecres al matí. S’espera que les primeres enquestes de sortida surtin a les 00:00 GMT. Són una projecció del que cal esperar de les eleccions.

 

Avui hi ha hagut una acció decent al mercat de divises. El dòlar australià va tenir un rendiment molt bo i el dòlar canadenc també va impressionar. Mentre estic ocupat escrivint aquest article, el dòlar nord-americà torna una mica dels seus guanys que va acumular des del cap de setmana. Vegem alguns gràfics:

 


AUD / USD

 

Gràfic diari AUD / USD

 

Finalment, la parella ha sortit de la falca on va quedar atrapada durant tant de temps. La parella encara no ha esborrat tots els màxims importants del swing recent, però definitivament estan a l’abast dels jugadors del mercat alcista que els treguin aviat. L’impuls alcista actual d’aquest parell és impressionant i, si Hillary Clinton s’allunya de la victòria, aquest parell podria enfortir-se encara més. El dòlar australià és una moneda sensible al risc i un entorn de risc afavoreix la fortalesa del dòlar australià. No és difícil veure el fort impuls alcista en aquest gràfic horari de AUD / USD:

 

Gràfic horari AUD / USD

 

Fixeu-vos en l’angle marcat de l’ascens de les darreres sis espelmes.

 

Si canvieu les eleccions, també heu d’estar preparats per a la victòria de Donald Trump, el candidat republicà. Les seves possibilitats de vèncer a Hillary Clinton són petites, però és possible. Cal ser conscient que una victòria de Trump sacsejaria enormement els mercats i que la volatilitat seria immensa.

 

USD / JPY

 

Gràfic diari USD / JPY

 

Es tracta d’un important parell important que cal vigilar durant les properes 48 hores. El sentiment de risc afecta també el USD / JPY, sobretot perquè el ien japonès és un refugi segur tan important. Quan els inversors s’espanten, sovint fugen cap al ien. El préstec del ien japonès és molt barat a causa del baix tipus d’interès de la moneda. Per tant, als inversors els agrada comprar actius de major rendiment amb el ien japonès. Aquests actius de major rendiment normalment són actius més arriscats i, quan la por comença a compensar la cobdícia dels inversors, aquests actius més arriscats es converteixen de nou en iens japonesos. Aquests fluxos de repatriació poden tenir un gran efecte en l’enfortiment del ien en temps difícils. Si Donald Trump guanyés les eleccions d’avui, la recent cursa al USD / JPY podria revertir-se ràpidament. Una victòria de Trump provocaria incertesa sobre la política exterior dels Estats Units i altres factors com el comerç internacional i les condicions econòmiques nacionals. Si Hillary Clinton guanyés, el USD / JPY probablement continuaria sent recolzat i possiblement guanyaria una mica més de terreny durant els pròxims dies.

 

Aquesta parella ha guanyat molt aquesta setmana i no m’estranyaria que hi veiéssim una pressió ascendent addicional durant els propers dies.  

 

USD / CAD

 

Tot i que el dòlar nord-americà ha tingut un bon rendiment en els darrers dos dies, el dòlar canadenc ha tingut un rendiment molt millor. El dòlar canadenc és una moneda bàsica que es pot col·locar en la mateixa classe que el dòlar australià, que també és una moneda bàsica. Notareu que moltes vegades aquestes dues monedes també estan molt relacionades. Fins ara, aquestes dues monedes són molt més fortes que el dòlar nord-americà aquesta setmana. Mireu el següent gràfic:

 

Gràfic diari en USD / CAD

 

Aquest parell podria cotitzar a la baixa d’aquí si el resultat de les eleccions afavoreix la fortalesa del dòlar canadenc. Tot i això, no m’agrada la idea breu, perquè la tendència augmenta i el preu es troba en una zona important que era un nivell de resistència anterior i que possiblement es podria convertir en un nivell important de suport.

 

Demà tindrem inventaris de cru nord-americà a les 15:30 GMT. Aquest podria ser un impuls notable del USD / CAD perquè el dòlar canadenc està altament correlacionat amb el preu del petroli. Les eleccions als Estats Units, per descomptat, ocuparan el centre del món financer demà. Això podria robar part de la potencial volatilitat de la publicació d’inventaris de cru nord-americà.

 

Passa-ho molt bé negociant per aquí!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me