Forex Signals US Session Brief, 12 de novembre: mercats tranquils mentre esperem el discurs de Donald Trump

El mercat financer ha estat força tranquil aquesta setmana. La setmana passada vam veure una acció de preus decent en tots els parells importants, que provenien principalment del costat dels USD. El dòlar nord-americà es va tornar força baixista a l’octubre després de ser alcista durant més d’un any. Però, el deteriorament de l’economia nord-americana, particularment el sector manufacturer tal com demostrava l’informe ISM, la situació es va convertir en contra del dòlar americà. El FED també va reduir les taxes per tercera vegada consecutiva el mes passat i tot i haver-se acabat amb les retallades de tipus per ara, van deixar la finestra oberta per a més retallades, en lloc de pujades de tipus.

Però la caiguda es va aturar a finals d’octubre pel dòlar i la setmana passada el Buck es va tornar força alcista. Ahir i avui, però, els mercats han estat tranquils mentre esperem que el president dels Estats Units, Donald Trump, pronunciï un discurs sobre el comerç més tard aquesta tarda al Economic Club de Nova York. Probablement farà comentaris sobre les negociacions comercials entre la Xina i els Estats Units i l’acord comercial parcial. Tot i que els comerciants també desitgen saber si Trump endarrereix els aranzels sobre les importacions europees de cotxes. Els rumors diuen que podria ajornar-los de nou per sis mesos més.

A la sessió europea, vam publicar l’informe sobre els ingressos i l’ocupació del Regne Unit, que va ser una mica contradictori. La taxa d’atur va tornar a baixar fins al 3,8%, que és un nivell força baix. Però, en canvi, els beneficis es van refredar en dos punts per segon mes consecutiu, mentre que eren nous els llocs de treball van tornar a caure més de 50.000 persones al setembre, que ve després d’un altre gran descens a l’agost. Per tant, l’informe d’ocupació no sembla ara tan optimista com fa uns mesos.

La sessió europea

  • Coeure del BCE vol que continuï el QE – El membre del consell rector del BCE, Benoit Coeure, ha comentat a primera hora d’aquest matí que ens comprometem a continuar amb la QE el temps que sigui necessari. Es tracta de reforçar l’impacte acomodatiu de les nostres taxes de política. Es podria plantejar ampliar l’accés al balanç del BCE. Els seus comentaris sonen ennuvolats, però depèn de qui vulgui dir per “nosaltres”.
  • Informe de guanys del Regne Unit – L’informe de guanys del Regne Unit s’ha publicat a principis d’avui, mostrant que els beneficis es van refredar de nou al Regne Unit durant el setembre, baixant fins al 3,6% del 3,8% previst, després de caure del 4,0% al 3,8% a l’agost. El nombre anterior es va situar en el 3,8%, però es va revisar a la baixa fins al 3,7%. El benefici mitjà setmanal, excloent les bonificacions, també va disminuir fins al 3,6% 3m / a, des del 3,8% anterior.
  • Informe d’ocupació del Regne Unit – La taxa d’atur de l’OIT també va baixar fins al 3,8% respecte al 3,9% anterior. Però el canvi d’ocupació va arribar als -58.000 milions, enfront dels -102.000 que s’esperaven. Les reclamacions per desocupació d’octubre canvien 33,0 k. Així, la taxa d’atur va disminuir el mes passat, però els llocs de treball van tornar a caure. Aquesta xifra és la caiguda més important dels tres mesos fins al maig del 2015.
  • Eurozone i German ZEW Economic Sentiment – El sentiment econòmic s’ha deteriorat a Alemanya i a la zona euro des de fa més d’un any i ha caigut fins als -44 punts a l’agost. Però en els darrers dos mesos vam veure una millora, amb aquest indicador en -23 punts el mes passat. Aquest mes, s’esperava que el sentiment econòmic millorés encara fins als -12 punts, però va millorar encara més, amb el sentiment alemany en -2,1 punts i el sentiment de la zona euro en -1,0 punts.

La sessió dels EUA

  • Més suport del govern per a l’economia xinesa –Va comentar el primer ministre xinès Li Keqiang a través dels mitjans estatals. Va dir que reforçaran el suport a l’economia real. El govern accelerarà l’actualització del sector de fabricació, mantindrà les polítiques macro estables per assolir els objectius per al 2019 i utilitzarà les mesures d’ajust anticiclic amb més eficàcia.
  • De Guindos, del BCE, deixa la porta oberta per a més facilitatsg – El membre del BCE, De Guindos, va fer algunes declaracions sobre Boersen-Zeitung fa un temps, dient que definitivament no hem esgotat totes les nostres opcions. Coneixem bé els efectes secundaris de la nostra política monetària i, en el futur, mantindrem els efectes secundaris fins a un control encara més proper. L’amenaça real en l’actualitat és la fase estesa de creixement extremadament baix. Les expectatives d’inflació han mostrat recentment un marcat descens, però encara no s’han ancorat. L’adopció del paquet de polítiques de setembre va ser i continua sent la decisió correcta.
  • El president dels Estats Units, Trump, parlant sobre comerç – El president dels Estats Units, Donald Trump, debatrà sobre les polítiques comercials del país en el seu discurs al Economic Club de Nova York. No hi ha cap certesa si toqui les relacions comercials amb la Xina, però espera que els mercats s’atenguin a totes les paraules que digui al discurs independentment.

Oficis a la vista

Alcista GBP / USD

  • La tendència s’ha tornat alcista aquesta setmana
  • La política va a favor del GBP
  • Els MA es van mantenir com a suport anteriorment

Avui, les 50 i les 200 SMA han proporcionat un sòlid suport per GBP / USD

El GBP / USD ha estat força alcista les darreres setmanes, ja que les perspectives d’un escenari de Brexit sense acord han disminuït considerablement. Però, la tendència ha canviat la setmana passada a mesura que l’atenció es va centrar en el dòlar americà. Però ahir vam veure un augment més elevat i avui aquest parell continua sent alcista després de rebotar el 50 SMA (groc) i el 200 SMA (porpra) al gràfic H1. Nigel Farage està fent tot el possible per ajudar el partit conservador, de manera que, ara per ara, la política és alcista per al GBP.

En conclusió

GBP / USD ha tingut un recorregut en muntanyes russes avui, caient després de l’informe d’ocupació suau, especialment després de la davallada de nous llocs de treball. Però es va revertir després dels comentaris de Nigel Farage sobre les eleccions. La resta de parelles segueixen mantenint-se força tranquil·les, a mesura que ens acostem al discurs programat per Donald Trump més endavant.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me