El preu del petroli WTI no amplia la concentració alcista: pesos del dòlar més forts.

Durant la sessió de negociació asiàtica de divendres, WTI El cru no va poder ampliar la seva llarga ratxa de victòries, baixant del nivell de 58,00 dòlars, ja que l’OPEP va reduir la seva previsió de demanda, afirmant que la demanda de combustible a tot el món per al 2021 es recuperarà més lentament del que es pensava. Mentrestant, l’Agència Internacional de l’Energia va dir que l’oferta seguia superant la demanda a nivell mundial, tot i que les vacunes COVID-19 els poden ajudar a recuperar-se.

A part d’això, les dades de l’índex de preus al consumidor (IPC) més dèbils de l’esperat publicades ahir al gener van generar dubtes sobre la recuperació econòmica als EUA i van contribuir a augmentar les preocupacions de la demanda de combustible. El sentiment baixista que envolta els preus del cru es va reforçar després que el Japó ampliés les restriccions d’activitat a deu regions, mentre que l’estat australià de Victoria també podria declarar un nou bloqueig, enmig de l’aparició de casos de variants de virus. A l’altra banda de l’estany, la força del dòlar nord-americà de base general també es va considerar com un dels factors clau que va soscavar els preus del cru, ja que el dòlar sol passar inversament al petroli. En contrast amb això, la construcció més gran de l’esperada en subministraments als Estats Units i les esperances contínues d’inoculacions de COVID-19 s’ha convertit en un factor clau que contribueix a limitar les pèrdues més profundes del preu del cru. Mentrestant, la promesa del president Joe Biden d’anunciar bilions de dòlars en les noves mesures d’alleujament del COVID-19 ha alleugerit les preocupacions per la desacceleració econòmica mundial, que també podria prestar una mica de suport al cru i limitar el seu alça baixista..

A més, la promesa de l’Aràbia Saudita de reduir la producció ha tingut un paper important a l’hora de donar suport als preus del petroli. De moment, el cru cotitza a 57,81 dòlars i es consolida entre els 57,72 i els 57,97. Pel que fa a les dades, les dades de subministrament de cru nord-americà de l’Administració d’informació energètica dels EUA (EIA) van mostrar un sorteig de 6,644 milions de barrils per a la setmana que acabava el 5 de febrer, que era molt més gran que la construcció de 985.000 barrils de les previsions. la construcció de 994.000 barrils es va informar la setmana anterior. Les dades de dimarts de l’American Petroleum Institute van mostrar un sorteig de 5,821 milions de barrils.

Per la part baixista, el nombre de casos de virus encara no mostra cap signe de desacceleració, cosa que ha provocat que el Japó estengui les restriccions d’activitat a deu regions, mentre que Victoria (Austràlia) també anunciarà nous bloquejos, a causa de l’aparició de diversos casos. de les variants del virus. Per tant, els problemes del COVID-19 mantenen la indústria energètica sota pressió, cosa que està perjudicant el cru de major rendiment. A més, la recent trucada telefònica entre els presidents dels Estats Units i la Xina ha mantingut vives les velles disputes i ha reactivat els temors geopolítics, que es va considerar com un factor clau que ha mantingut el sentiment comercial del mercat sota pressió i ha contribuït al rendiment del preu del petroli.

Tot i les baixes dades de llocs de treball nord-americans, el dòlar nord-americà de gran abast va aconseguir aturar la ratxa decreixent de la sessió anterior, convertint-se en alcista durant la sessió asiàtica del dia, ja que els comerciants prefereixen invertir en actius de refugi segur, com el dòlar nord-americà, enmig de l’estat de mercat baixista. Els guanys en dòlars nord-americans es van considerar com un dels factors clau que van mantenir els preus del petroli sota pressió, ja que el USD més feble tendeix a fer més barat la compra de cru per als titulars d’altres monedes. L’índex del dòlar nord-americà, que fa un seguiment del bitllet verd contra un dipòsit d’altres monedes, cotitza prop del 90.468.


A més, l’Organització dels Països Exportadors de Petroli (OPEP) va dir que la demanda mundial de petroli per al 2021 es recuperaria més lentament del que es pensava. Mentrestant, l’Agència Internacional de l’Energia (AIE) va dir que el subministrament de petroli seguia superant la demanda mundial, cosa que va generar dubtes sobre la recuperació de la demanda de combustible.

Al costat positiu, les promeses de l’Aràbia Saudita, referides a les reduccions unilaterals de la producció, donen suport als preus del cru i limiten les seves pèrdues. A més d’això, s’espera que el president electe dels Estats Units, Joe Biden, prengui més mesures d’estímul, que també poden ajudar els preus del petroli.

Seguint endavant, els comerciants del mercat mantindran els ulls posats a parlar sobre el paquet d’ajuda dels EUA i les actualitzacions de virus; mentrestant, el sentiment dels consumidors de Michigan als Estats Units serà fonamental. Bona sort!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me