El petroli cru va situar el nivell més alt d’un any: tensions a l’Orient Mitjà.

Durant la sessió de negociació asiàtica de dilluns, el WTI Els preus del cru van aconseguir estendre la ratxa de victòries de la setmana passada, augmentant fins al seu nivell més alt en més d’un any, molt per sobre del nivell mitjà de 60,00 dòlars, principalment a causa dels temors de les tensions augmentades a l’Orient Mitjà. Aquests temors es van desencadenar després que la coalició liderada per Saudita al Iemen va dir que havia interceptat un dron carregat d’explosius disparat pel grup houthi alineat a l’Iran..

Mentrestant, el biaix alcista que envolta els preus del cru també es podria atribuir a les esperances de més estímul nord-americà i a una disminució dels bloquejos del coronavirus, que van ajudar a mantenir l’estat d’ànim comercial del mercat i va contribuir als guanys del cru. Els preus del cru van obtenir un suport addicional del dòlar nord-americà més feble, ja que el preu del petroli està inversament relacionat amb el preu del dòlar nord-americà. Un altre factor que també podria donar suport al sentiment del petroli podria ser la retallada de producció acordada recentment per altres membres de l’Organització dels Països Exportadors de Petroli (OPEP) i els seus aliats.

Per contra, els nous bloquejos a Nova Zelanda i Austràlia i la transmissió de temors a la reinfecció expressats per l’Organització Mundial de la Salut (OMS), es podrien considerar com un factor baixista important que ha mantingut una cobertura sobre els guanys addicionals preus del cru. En el moment d’escriure aquest document, el petroli cru de WTI cotitzava a 60,88 i es consolidava en un interval entre 60,01 i 60,95. De cara al futur, els comerciants semblen curosos per situar posicions fortes enmig de les vacances a la Xina i els Estats Units i l’absència de dades / esdeveniments importants.

El sentiment comercial del mercat va mantenir el seu comportament positiu la setmana passada i es manté positiu el mateix dia, enmig del recent optimisme pel que fa al paquet d’ajuda i les vacunes del coronavirus (COVID-19). Segons l’últim informe, el president dels Estats Units, Joe Biden, haurà d’injectar el seu estímul de 1,9 bilions de dòlars, tot i que els republicans continuen molestant el camí cap a l’esperat alleujament. Les dades sobre ocupació dels Estats Units, recentment superades, juntament amb els temors a una nova debilitat en el mercat laboral, van augmentar la demanda del tan esperat paquet d’ajuda. A part d’això, l’èxit de la vacunació de més de 15 milions de britànics i les renovades convocatòries per alleujar els bloquejos provocats pel virus també estan jugant un paper important en el suport del sentiment comercial del mercat. A més, els Estats Units i la Xina també han vist retrocedir el nombre de casos de virus, després del salt en l’administració de vacunes.

A part d’això, el comportament positiu del mercat també es podria atribuir a l’augment del PIB japonès, que va generar esperances de recuperació econòmica. Pel que fa a les dades, les xifres de QoQ van superar el 2,3% previst, arribant al 3,0%. Les dades es van quedar per darrere de la previsió de consens del mercat de l’1,0% en termes interanuals, amb només un 0,2%.


Com a resultat d’un estat d’ànim més brillant del mercat, el dòlar nord-americà de gran abast no va poder aturar la ratxa de pèrdues de la sessió anterior, mantenint-se agre en el dia, ja que la demanda dels actius de refugi segur encara és baixa enmig de les esperances de Recuperació econòmica nord-americana de la pandèmia COVID-19 i progrés cap a l’acord sobre el paquet d’estímul fiscal dels EUA. Tot i això, les pèrdues del dòlar nord-americà van ajudar a mantenir l’oferta del cru, ja que el preu del petroli està inversament relacionat amb el preu del dòlar nord-americà. L’índex del dòlar nord-americà, que fa un seguiment del bitllet verd contra una moneda d’altres monedes, es va situar en el 90,427, prop del mínim de la setmana passada, de 90,249, un nivell que no s’ha vist des del 27 de gener..

Els preus del cru van obtenir un augment addicional a l’oceà, després que els principals productors de cru com l’Aràbia Saudita es comprometessin a reduir la producció de cru segons els seus compromisos. Val la pena recordar que els preus del cru s’han recuperat durant les darreres setmanes, a mesura que es van reduir els subministraments, principalment a causa de les retallades de producció de l’Organització dels Països Exportadors de Petroli (OPEP) i dels productors aliats del grup OPEP+.

A més, les pujades del preu del cru es van reforçar després que la coalició dirigida per Saudita al Iemen afirmés que havia interceptat un dron carregat d’explosius, disparat pel grup Houthi, alineat a l’Iran, que finalment va provocar temors a les noves tensions de l’Orient Mitjà. , que va contribuir als guanys del cru.

Mentrestant, les mesures de bloqueig renovades a Nova Zelanda i Austràlia, junt amb la declaració de baixes respostes de l’OMS, que cita temors a la re-infecció amb les soques del virus, es podrien considerar com un factor baixista important que ha mantingut una tapa sobre els guanys addicionals en els preus del cru. Les tensions geopolítiques entre la Xina i el món occidental també podrien limitar qualsevol augment del petroli.

En absència de dades o esdeveniments importants el dia, els comerciants del mercat mantindran els ulls posats en el desenvolupament de la saga del coronavirus. Les vacances a la Xina i els Estats Units i l’absència de dades o esdeveniments importants restringiran els moviments immediats de la mercaderia. Bona sort!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me