El dòlar nord-americà segueix sent negatiu, el franc suís i el ien guanyen contra els dòlars. Estalviarà NFP el dòlar la setmana que ve?

Hola, comerciants! Els diumenges, normalment no puc esperar a l’obertura dels mercats. Sóc com un noi de 7 anys amb una bicicleta nova un dia molt plujós. No puc provar els meus nous trucs fins que la pluja deixa de vessar. Frustrant …

Almenys sabem que els mercats no aniran enlloc i aquesta setmana té el potencial d’oferir grans oportunitats de negociació. La setmana que ve tenim els esperats números de nòmines no agrícoles dels Estats Units i, per descomptat, també hi ha molts altres esdeveniments econòmics.

Els mercats han estat una mica desordenats darrerament, i els moviments de contra tendència que hem vist en molts instruments han fet que el comerç sigui més difícil del que normalment és.

 

Índex de dòlars nord-americans: el dòlar verd està lluitant

Un dels moviments contraatendents que hem trobat és l’índex del dòlar nord-americà, que s’ha corregit bruscament a la baixa. Com ja sabreu, el dòlar nord-americà és, amb diferència, la moneda més important del mercat mundial. Té un paper clau en el comerç mundial i també és la moneda de reserva dominant del món. Quan el valor del dòlar augmenta o baixa, el món financer en pren nota, i nosaltres també ho hauríem de fer. Vegem un gràfic diari de l’índex del dòlar nord-americà:


Gràfic diari de l’índex dels dòlars nord-americans

És molt important tenir en compte que aquest instrument no s’ha cotitzat per sobre de la mitjana mòbil exponencial de 20 dies en força dies de negociació. Això ens demostra que s’hauria de prendre seriosament aquest retrocés. Notareu que els retrocessos anteriors passaven poc o cap per sota del 20-EMA i que el 20-EMA va actuar com a suport durant força temps abans que es produís aquest fort descens recent..

Una cosa que també hauria de ser una preocupació important per als participants alcistes és la forta espelma baixista que es va imprimir el dimarts de la setmana passada. Ho he marcat al gràfic següent:

Gràfic diari de l’índex dels dòlars nord-americans

Si examineu aquest gràfic de prop, veureu que aquesta forta espelma baixista té el cos més gran de totes les espelmes d’aquest gràfic. La mida és important quan es tracta d’anàlisis de canelobres. No m’estranyaria si veiéssim algun seguiment d’aquest impuls baixista a la setmana que ve.

La zona blava marcada com a “Nivell d’oscil·lació important” és un important punt focal que té una bona probabilitat de provar-se la setmana o dues següents. Si els óssos aconsegueixen superar aquest nivell, podríem tenir una correcció més gran a les mans. Això trencaria la seqüència existent de mínims de swing més alts. Recordeu que els nivells màxims i mínims de swing són característiques d’una tendència alcista saludable.

Vegem uns quants parells de divises …

 

USD / CHF – Capçalera inferior i inferior

Gràfic diari en USD / CHF

Aquest parell té aproximadament la mateixa formació que l’índex del dòlar nord-americà i les perspectives a curt termini són molt baixistes. No m’estranyaria que arribés aviat a la mitjana mòbil de 200 dies, que és el següent objectiu important.

Seria una bona idea esperar un cop de puny a través d’aquesta zona de suport suau i, després, introduir-se en un retrocés cap al 20-EMA, per exemple. Cerqueu una formació de canelobres favorable per confirmar la vostra entrada curta, com ara una barra de barres que rebutgi el 20-EMA al gràfic diari o fins i tot en un gràfic de 4 hores.

 

USD / JPY: a un bon nivell per vendre

Gràfic diari USD / JPY

Ja he participat en aquest parell. L’espelma de rebuig de dijous té un abast més petit que l’ideal, però ha rebutjat el 20-EMA, cosa que el converteix en un bon senyal de venda. L’espelma de divendres es va tancar més avall que la seva oberta, cosa que fa que aquesta configuració sigui encara més atractiva.

El preu actual podria ser un bon nivell d’entrada. L’aturada de la ubicació hauria d’estar uns quants punts per sobre de la màxima de dijous. Mireu el següent gràfic:

Gràfic diari USD / JPY

L’altra opció seria vendre a un 50% de retrocés de l’espelma de dijous, que és aproximadament al nivell actual del 20-EMA.

Ara ja n’hi ha prou d’efectius per avui, vegem alguns altres instruments:

 

Dax: els Bulls no retrocedeixen

Gràfic diari de Dax

Actualment estic en una posició llarga a Dax i espero que el preu cotitzi més alt. Tot sembla bé per als bous i no hi ha cap motiu tècnic per dubtar d’aquesta tendència alcista en aquest moment.

Recentment, els óssos van empènyer aquest parell fins al 20-EMA, però no van poder mantenir el seu impuls de venda. El preu es va disparar ràpidament de nou, cosa que va constituir un esplèndid rebuig de pinbar a aquesta mitjana mòbil.

Amb consolidacions com aquesta, el preu sol esclatar a més si la direcció anterior anava a l’alça. A veure si aconseguim aquest descans la setmana que ve.

 

Petroli cru WTI: encara s’admet

Gràfic diari del cru de WTI

Els bous han estat lluitant dur per mantenir el preu del cru intermedi de West Texas per sobre de la mitjana mòbil exponencial de 20 dies. Aquest mercat és una mica desordenat en aquest moment, però la gran espelma alcista de divendres suggereix que aviat podríem veure màxims anuals. Un tancament ferm per sobre dels 54 dòlars podria indicar que els bous estan preparats per avançar cap a aquestes noves màximes.

 

Notícies

Demà és un dia força tranquil pel que fa a les notícies econòmiques. Només tenim vendes d’habitatges pendents als EUA a les 15:00 GMT.

Estigueu atents a més anàlisis de mercat i sort amb les vostres operacions aquesta setmana!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me